Mamici de martie-aprilie 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Hristos a inviat!
Mamicile dati-mi si mie un sfat. Sora mea a ramas fara lapte si e disperata. Se pare ca au fost cateva zile in care bb nu prea a vrut sa suga si a ramas fara lapte. S-a muls cam 90ml, a baut o bere, a luat galactogil si i-a revenit pt o zi in care bb a supt din ora in ora. Acum se pare ca iar a ramas fara, s-a muls dar fara rezultat. Ce sa faca?

Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

FELICITARI CIUF SI ZUZILICI!!!

Zuzi, intr-adevar, e cel mai frumos cadou pe care-l puteai primi de Sfintele Pasti!

Am pus poze noi in albumul meu, la MARC - 3 saptamani:

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ileana,
Uite ce am gasit eu:

Preparate pentru inmultirea laptelui

Este valabil pentru toate preparatele de inmultire a laptelui: numai atunci sunt bine de folosit daca e nevoie de ele. Nu e bine de exemplu sa se bea incontinuu ceai de inmultire a laptelui, organismul se obisnuieste si nu isi va face efectul cand intr-adevar este nevoie. Daca se doreste neaparat a se consuma un ceai, atunci ceaiul de anason, chimen (chimion), fenicul, urzica sau Trigonella foenum-graecum ar fi bine sa fie consumate pe rand, cate o saptamana fiecare, decat incontinuu amestecate. Trebuie baute cat ma multe lichide, cel mai bine apa. Este important pentru producerea adecvata a laptelui mediul si starea sufleteasca fara stress a mamei, tot timpul, dar mai ales in timpul alaptarii.

PREPARATE HOMEOPATICE
Alfalfa D6 inainte de alaptare cu 15-20 de minute. Efect aproape instantaneu. Daca nu, atunci trebuie incercat si urzica (Urtica urens).
Tinctura de formare a laptelui ("More Milk Plus") (din plante medicinale)
Compozitie: Trigonella foenum-graecum, Cnicus benedictus, urzica (Urtica urens), fenicul (Foeniculum vulgare), in tinctura alcoolica de plante cu glicerina.
Preparatul de mai sus se poate comanda de la firmele producatoare(www.birthwithlove.com,www.motherlove.com). Ingredientele sunt alese dintre plantele medicinale cu cele mai mari efecte la producerea laptelui si sunt foarte bine prelucrate (bio).
Numai atunci ar trebui folosit daca exista senzatia ca laptele este prea putin. La inceput, in functie de greutatea mamei, la fiecare 5kg se considera 2-3 picaturi care se administreaza dizolvate in apa, la fiecare 2 ore sau la nevoie din ora in ora.
Se rareste administrarea in momentul in care s-au sesizat imbunatatiri.
Diabeticii si gravidele nu pot consuma. Trigonella foenum-graecum poate scadea tensiunea. La eventualele reactii alergice, trebuie intrerupta administrarea.

ULEI PT. MASAJ pt inmultirea laptelui (aromo-terapie)
Acest ulei poate fi folosit imediat dupa nastere: zilnic de 1-2 ori se maseaza rotund sau in stea acest ulei in pielea sanului. Daca exista senzatia ca nu e suficienta cantitatea de lapte, atunci se poate folosi si inaintea fiecarei alaptari. Creste considerabil cantitatea de lapte daca in timpul alaptarii mama este linistita, relaxata si are un mediu inconjurator fara stress. Aici intra si grija cantitatii de lapte!! Atat in timpul masajului cat si in timpul urmatoarei alaptari, trebuie incarcata o relaxare cat mai bine si psihic si fizic.
Uleiuri de baza: ulei de migdale (Amygdalus communis) si galbenele (Calendula officinalis).
La cantitate mai mare de ulei de migdale se foloseste cantitate mai mica de ulei de galbenele. Aceste uleiuri sa amesteca adaugand cate o picatura la cantitate mai mare de uleiuri mirositoare, pana cand se obtine un miros armonios, dar nu prea puternic. Nu se lasa sa domine nici un miros!
Uleiul de migdale intra repede in piele, nu lasa strat de grasime, hraneste bine pielea. Este ideal si pentru bebelusi, este mult mai bun decat uleiurile artificiale. Este foarte pentru pielea uscata de bebelus, mai ales in cazul sarcinilor suprapurtate. La inceputul alaptarii este foarte bun pentru sanii iritati.
Uleiuri mirositoare: anason (Pimpinella anisum), fenicul (Foeniculum vulgare), Daucus carota, coriandru (Coriandrum sativum), chimion (Carum carvi), leventica (Levendula latifola), trandafir (Rosa).
Feniculul este cel mai important producator de lapte, "uleiul maternitatii". Aminteste de linistea materna.
Anasonul, coriandru, chimionul: ajuta la digestie, antispasmic, efect de incalzire, ajuta la mecanismul de tasnire a laptelui.
Daucus carota: ajuta la functionarea fierei si ficatului. Si pentru bebelusi este bun, mai ales in cazul hepatitei.
Leventica: are efect de linistire, marire a increderii in sine, provoaca curatirea interioara, mareste crezul in reusita alaptarii.
Uleiul de trandafir este cel mai bun preparat aromo-terapeutic in orice situatie in care feminismul ajunge sa se dezvaluie. Are efect antiseptic si antispasmic. Este destul de scump si problematic de obtinut, dar daca se obtine o cantitate foarte mica de ulei de trandafir marocan sau turcesc pur(!) sunt necesare doar 1-2 picaturi pentru o sticluta intreaga (50ml) de ulei de baza.

Ii doresc surorii tale sa reuseasca si sa-i revina lapticul.
(uneori dispare si din cauza de stress puternic,suparare sau shoc si atunci trebuie actionat si pe plan psihologic)

Un Paste Fericit si implinirea dorintelor

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Hristos a-inviat! Dumnezeu sa binecuvanteze toti bebeii si pe toate mamicile si gravidutzele!
Ciuf, Zuzulici, Rorosu, felicitari!
Eu tot cu burta la gura sunt. Plus picioare umflate, dureri de spate, de oase, de muschi, insomnii, tot tacamul! Marti mergem la doctor, sa vedem ce spune. Sper sa nasc totusi pana joi, sa nu depasesc termenul si sa ma prinda 1 Mai muncitoresc rotunda ca un balon!
Aida, curaj, ca acum nasti, presimt eu! Se spune ca bebelusii nascuti in Sfintele zile de Pasti sunt foarte norocosi. Pe de alta parte, daca iti induc nasterea, o sa-ti fie mai usor. Cel putin asa a fost in cazul maica'mii, cand l-a nascut pe frate'miu. Era in 41 de saptamani si o zi, i-au rupt apa si a nascut intr-o ora. Era sa-l faca in pat, atat de repede s-a intamplat totul, fara dureri, fara complicatii.

39+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutta spune:

Hristos a inviat!

Si pentru noi anul asta sarbatorile de pasti au o lumina aparte, vineri am nascut-o pe printesa noastra mica, Mihaita. Am nascut natural,la nastere a avut 3024g 50 cm si apgar 9 si peste 5 min 10 :) . Acum cateva ore ne-am intors acasa, suntem cei mai fericiti parinti(chiar daca obositi dupa primele 2 nopti ale lui bebe) si nu ne mai saturam sa o privim.

Cum gasesc o clipa mai libera voi scrie si povestea nasterii si voi pune poze.

Ciuf, Zuulici, Rorosu felicitari pentru bebelusii vostri.

Proaspata mamica + Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

OLGUTTA, si tu???? eu deja intru-n criza, daca mai astept mult :)
felicitari pentru bebe Mihaela, te asteptam cu povestea nasterii
te-am trecut pe listuta, dar, ca sa te vezi in ea, trebuie sa astepti pina deschidem un nou capitol.

ZUZILICI,
bine-ai revenit, scumpa
nu merge link-ul spre poze , acum stau ca pe ace sa astept sa mai apari. vreau s-o vad pe printesa!
multumesc ca ma incurajezi! acum am picat in cealalta extrema: nu-mi pasa cum nasc, vreau doar sa nasc

ALINA,
bebe Marc al tau e un dulce si ce mindru e taticul lui, cu el in brate
din lista noastra, e posibil ca fetele care-s inaintea mea sa fi nascut deja (mai ales cele de pe primele 2 locuri), daca te uiti la DPN-ul lor. asa ca nu mai e mult, si incheiem si noi listuta. si eu as vrea sa nasc mai repede, si sa trecem la scutece. abia astept.

MARA,
n-ai presimtit bine, deci cre'ca ti s-a stricat senzoru'
ce bine ai descris toate starile, parca ai vorbi despre mine. si cu mersul al doctor marti, la fel si in cazul meu.
as vrea eu sa nasc asa usor, sa te-auda Dumnezeu! si la fel iti doresc si tie: super-rapid, ca dup-aia sa intram aici pe forum si sa ne laudam

EMA.72,
Adevarat a-nviat! ce face bebe Mario? e cumintel?

40 fixxx

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

p.s.: io cre'ca o sa-mi inregistrez mesaj special pe robotul telefonic: "Nu, NU INCA!" si la fel la email o sa pun un autoreply pt cine-mi mai scrie sa intrebe "nici azi?"

nu mai zic, ca sotzu' se hlizeste la burta mea si se tot mira: "ualeleeeei, da' ce burtoi ai! mai poti?".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Ciuf si ZUzilici felicitari!Sa va traiasca bebeline si sa aveti mult mult laptic!
Felicitari si celorlalte mamici!

Aida si Mariana,mi-ati facut figura..de 3 zile stateam cate o ora in fata calculatorului citind din capitolul 62 ca sa adaug noile mamici..ca sa reusesc sa ajung astazi la pagina 3 si sa vad ca listuta era deja acutalizata doar un copy-paste!Uof!N-am mai scris de o caruta de vreme,David desi e un ingeras ma tot invart pe langa el si pana mai fac una alta vad ca a trecut ziua..eh asta e!Va urez un Paste Fericit,si Hristos a Inviat!
AIdutza,tin pumnii sa ai o nastere rapida si o bebelina sanatoasa tun si mumoasa ca mamikul ei!
Promit ca de-acum scriu in fiecare zi!
Noi suntem bine sanatosi,abosolut nici o problema slava Domnului.David pierduse aproape 10% din greutatea initiala,dar a recuperat in 6 zile +60 de grame peste gretatea de la nastere.Deci sambata pe 15 avea 4200Grame si vineri pe 21 avea 4620.Laptik am aproape suficient,pentru ca inca mai este nevoie de 1-2 mese de formula pe zi,dar in rest numai san.Astazi am fost si noi la viitoarea nasa a lui David si ne-am simtit extrem de bine.David..David era ca si cum nu era... a dormit 4 ore..dupa care a mancat si iar a dormit...Imi cer scuze pentru incoerenta mea..dar este 00.20 si sunt franta..dar am zis sa fac un mic efort si sa scriu prietenelor mele de pe forum cu care am petrecut 9 luni de sarcina si sper inca multe luni de-aici inainte!Va cu mare drag!
Andreea Georgiana,iti multumesc de sms.Sa va fie casa numai Lumina si Bucurie!
Cristina(Tcelen) de asemenea iti multumesc enorm de mult pt sms.Nu am avut sansa sa va raspund prin sms dar va scriu aici!Am pus cateva pozne noi cu David in contul comun!
V-am pupat si o seara placuta!

Tina si David
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark

Mergi la inceput

Tinutza, tu meriti bataita, da' una serioasa
Pai cum se poate sa lucrezi la listuta si sa nu ne zici si noua nimic? Ca eu as fi pariat ca esti busy cu bebe David si nu mai ai timp de nimic. Trebuia sa ne zici si noua, colea-sha, ca te-ai apucat de treaba. Eu cind am vazut ca nu ai mai postat nimic, am zis ca nici n-ai mai intrat pe forum. Sorry ca ai muncit in zadar
Multam de urari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

Fetelor, ia priviti ce face insomnia dintr-un om, si "gravid" pe de-asupra (am pus o poza in contul comun, in albumul meu)!
M-am apucat, la 4 dimineata, sa ma pozez de una singura in oglinda. Daca al meu logodnic doarme dus, cine sa-mi faca fotografii? Cred ca tocmai am avut o criza de narcisim!
Las' ca maine ne pozam amandoi, o pun pe mama sa ne faca fotografii, tot vine in vizita taman de la 250 de km distanta.
Olguta, felicitari!
Se umple forumul de bebelusi frumosi si sanatosi!
Aida, daca domnisoara o sa-ti mosteneasca ochii albastri, sa o faci fototmodel, auzi?

39+4

Mergi la inceput