ecografia 3 d
Raspunsuri - Pagina 3
Kittie spune:
Ok. Am inteles.
Nu o sa caut explicatii stintiifice pentru cat de daunatoare sau nedaunatoare sunt echografiile, in cazul expus de tine grati.ela, mi-e teama ca nu ajuta, oricare=ar fi natura explicatiei. Imi pare foarte rau si traiesc cu aceeasi frica de cand a inceput sangerarea mea (sa nu pierd sarcina).
Ma retrag de la acest subiect pentru ca intentia mea nu era sa aduc injurii personale, ci mai degraba sa condamn comoditatea/timiditatea care ne impinge de multe ori la tacere in fata doctorilor sau la un forum din tot internetul...btw "titlurile" se si fabrica :(...
Sanatate si sa ne auzim cu bine !
mamica de ( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!
Kittie spune:
Am decis sa incalc cele spuse in ultimul mesaj la acest subiect pentru ca ieri am fost la echografia morfo-fetala la dr Iosup. Stiu ca este foarte cunoscut si respectat, deci opinia-i ar trebui sa fie "grea" - ei bine, l-am intrebat cu scuzele de rigoare "echografia dauneaza/deranjeaza fatul????!!!" . "Nici vorba. nu-nu!" fu raspunsul.
Asta e tot ce vroiam sa adaug.
, mami de ( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!
desiree spune:
eu cred ca nu dauneaza decat ca am inteles ca se produc niste zgomote in timpul eco pe care fatul le aude si il deranjeaza ca e ceva nou pentru el, dar nu neaparat rau
eu nu am auzit (nici nu sunt documentata din acest punct de vedere) de la nici un doctor sa faca rau, cred ca in caz contrar limitau eco doar la una pe sarcina si gata....
acum 20-30 de ani cand nu exista aceasta tehnologie parintii nostri nu stiau decat in momentul nasterii daca copilul lor e sanatos daca are 2 maini doua picioare, daca are ceva la inima, etc
eu cred ca s-a facut un pas important si care da posibilitatea mamelor sa decida daca dau nastere unui copil bolnav si chinuit toata viata prin spitale, sau NU !
eu personal as vrea sa stiu !
desiree 9+
Natasa spune:
Tasia, scuze ca-ti raspund cu intirziere, acum am vazut intrebarea ta :). Dr de la Sanador la care am fost eu era Meclea, nu Herghelegiu si sper sa nu fie politica lor sa-si haituiasaca pacientele sa faca poze si casete la bebelusi!
cinta spune:
buna, fetelor ca tot discutati despre 3D si 4D, am si io o intrebare:
care e varsta optima a sarcinii pt o astfel de eco? citisem la un moment dat pe forumul asta ca pe la 20-22 sapt se vede cel mai bine. As vrea sa stiu pt ca am reusits a ma programez si eu cu o luna in avans la 3D. Abia pe 16 mai e programarea. si voi fi in 28 de sapt cu sarcina. Mai are rost sa dau 60 EUR? se merita?
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
Dbunny spune:
Sa va povestesc ce-o patit cumnata-mea cu ecografia 3D.
Ea are antecedente, acu 2 ani avea 2 fetite in burtika si cand a ajuns la 8 luni de sarcina una a murit, cica avea de-a face cu incompatibilitatea rh-ului parintilor, dar nu e sigur(se zice ca in cazuri d'astea prima sarcina nu e afectata dar in a doua fatul poate iesii cu malformatzii grave).
Bun, acum la a doua sarcina, si-a facut eco 3D. Sincer va spun eu toate ecografiile(ale cumnatei si mai multor fete) care le-am vazut de la 3D sunt oribile... in una se vedea fetei o gaura in frunte..in alta i se vedea nasul foarte foarte mare, in alta i se vedea buza de sus impartita-n doua..in fine toate f ciudate cu o multime de umbre. Chestia-i ca medicul se uita la ele si-i spunea cumnatei: adevaru-i ca-s cam ciudate imaginile astea, nu stiu ce sa-ti spun. Adeca..n-a lamurit-o. Cumnata-mea a stat cu sufletul la gura 2 luni gandindu-se ca fata poate sa-i iasa cu deformitati grave. Super stresata biata mea cumnata, oricat vroiam noi s-o linistim ea nu si nu, scotea pozele si plangea de frica ca fata o sa iasa rau ca nici un doctor nu i-o putut spune ca totu-i ok.
Acum 4 zile cumnata mea a dat nastere unei fetite nemaipomenit de frumoase. Dar prin ce-a trecut 2 luni de zile... ma face sa ma gandesc serios daca-mi fac sau nu eco 3D. Sotzul nici nu vrea sa auda. Presupun ca o sa fac daca medicul insista.
Pana atunci sa auzim de bine
Dbunny 12 Fix
Steluta spune:
Dbunny imi pare rau pentru ce i s-a intamplat cumnatei tale, dar iti spun sincer ca sunt medici ecografisti si medici ecografisti. Poate afli si numele lui pentru a-l scrie aici pe forum.
Steluta 33s+.
crykett spune:
buna fetelor,sunt noua pe aici si am si eu o intrebare .mai are rost sa fac o morfologie fetala la 7 luni?sunt la a doua sarcina si nu am avut probleme pina acum dar dr a spus sa o fac totusi .voi ce ziceti?
b.aly spune:
si bine ai venit crykett!eu am facut cate o echo in fiecare trimestru.nici la mine nu au fost probleme dar pt linistea mea am facut 3 echo.si dupa fiecare echo eram f multumita si plecam cu sufletul impacat.toate 3 echo au fost 2d. alinutza 39+