"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)
Raspunsuri - Pagina 7

floarea_soarelui spune:
Coraly, nimeni nu s-a legat de opinia zanei (strict la open marriage) ci de aprecierile ei. Eu n-ash spune ca trimiterea la DEX cu referire directa (desi se vroia voalata) la prostituate si sintagmele care o caracterizeaza pe in_trecere sunt ëxprimari nefericite" ci jigniri cu buna-stiinta si cu rautate. Nu vi se pare ca sub masca "exprimarii sincere si neperiate" ne permitem sa facem aprecieri la adresa unor persoane? Ala-i tampit, aia-i c***a, bla bla...da noi suntem sinceri, nu jignim, numai ne spunem parerea noastra sincera si plina de adevar. Poti sa fii sincer si fara sa te dai in stamba. Si nu cred ca cele care au exprimat aprecierea fata de autoare au fost nesincere. De fapt aprecierile favorabile lui in_trecere se refereau la capacitatea cuplului din care face parte (implicit si capacitatea ei) de a fi inca un cuplu, fara gelozii, cu dragoste, altfel decat multe dintre noi. Nu neaparat rau 100%, nu neaparat bine 100%. Numai altfel. Acum sa ne apucam toate sa spunem ca in_trecere traiste o viata "destrabalata", ca a ajuns sa strice pe altii doar ca sa parem "sincere" si mergand in aceeasi directie cu tot poporul? Opinii diferite nu inseamna obigatoriu: opinie care exprima un adevar versus opinie care exprima un fals. Sunt doar opinii diferite. Si atat timp cat se mentine discutia in limita bunului simt si sunt argumente de ambele parti, dezbaterea poate avea un rezultat, se poate ajunge la o concluzie. Si subiectul merita exact atata atentie cat i-am acordat. Nici mai multa, nici mai putina decat alte subiecte mai interesante doar pt ca sunt mai, sa-i zicem, ortodoxe.
O zi numai buna, cat a mai ramas din ea:)
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

casandra spune:
Totusi, pe cine a jignit Zanazanelor? Pe in_trecere?
Nu cred. In_trecere a venit si si-a expus public modul de viata. Nu a dat nimeni buzna in dormitorul ei. Citind povestea, incerci sa o intelegi. Ce fel de oameni sunt cei din poveste? Este sau nu, povestea unei femei usoare? Isi va creste sau nu, aceasta femeie, copiii in acelasi stil destrabalat? Este sau nu, destrabalat, stilul de viata descris?

Caroline spune:
quote:
Originally posted by casandra
Totusi, pe cine a jignit Zanazanelor? Pe in_trecere?
Nu cred. In_trecere a venit si si-a expus public modul de viata. Nu a dat nimeni buzna in dormitorul ei. Citind povestea, incerci sa o intelegi. Ce fel de oameni sunt cei din poveste? Este sau nu, povestea unei femei usoare? Isi va creste sau nu, aceasta femeie, copiii in acelasi stil destrabalat? Este sau nu, destrabalat, stilul de viata descris?
Din punctul tau de vedere ar putea fi destrabalat, din punctul ei de vedere (si al sotului ei) nu. Asta inseamna 2 puncte de vedere diferite. Le citim si le respectam, nu trebuie sa jignim.
Apropo, ce inseamna in opinia ta a fi destrabalat?

Elise spune:
mie mi se pare ca daca ne straduim sa citim cu atentie postarile lui in_trecere, numai "soft" sau neutre n-au fost: e adevarat, sint stufoase, dar printre artificii sintem niste infantili cu reactii comuniste si o educatie gresita - zanazanelor a spus "destrabalat".
Intre "educatie gresita" si "destrabalat" care e marea diferentza de sens?
Sau ne uitam doar la ambalaj?
Elise

casandra spune:
Destrabalat inseamna desfranat. O persoana desfranata este o persoana care nu isi infraneaza impulsurile sexuale. Mie mi se pare ca in_trecere, conform propriilor expuneri si intelesului general acceptat, de catre vorbitorii de limba romana, duce o viata destrabalata, de care e foarte mandra. Am serioase indoieli ca in_trecere s-ar simti jignita de folosirea acestui cuvant, pentru ca este perfect de acord cu vietuirea indicata prin el.

zanazanelor spune:
Da, recunosc ca l-am facut pe non-conformistul ala "tampit". Poate pentru unii suna a jignire, dar cum naiba sa poti numi un barbat care ii spune prietenului sau "culca-te, nene, cu nevasta mea, ca nu mai poate fara tine"... Imaginati-va un pic in situatia aceea...cum suna...ce e in capul lor...ce e in sufletul lor... Nu degeaba e mare gradina Domnului...
Si, apropo, de ce s-a "ofilit" cineva pentru trimiterea mea la DEX? Sau credeti ca cele ce scriu pe acest site sunt numai suflete curate si neprihanite? Doamne fereste, nu vreau sa jignesc pe nimeni de data asta, dar oricui ii spun povestea acestei femei, mi se raspunde acelasi lucru: "ce poti sa ceri unei ******?"
Da, nu dati cu pietre... Dar cine da cu pietre, oameni buni? Sau nu stim sa ne insusim o critica? Pentru unii a critica = a da cu pietre. Si daca critic inseamna ca nu am suflet curat? Si daca spun clar ce gandesc, inseamna ca sunt fara de prihana? Nu, dragelor, nu-s neprihanita, dar, spre deosebire de alte In_trecere, pot spune linistita "nu ma culc cu 3 insi in acelasi timp".
Indiferent ca unora le convine sau nu, nu traim in padure, iar oamenii te judeca (daca va place asa mult termenul) dupa ceea ce esti, ceea ce faci, ceea ce spui etc. Iar eu cand vad o femeie ca imi spune ca de ziua sotului i-a organizat o partida in 3 (cate dintre voi ati face asa ceva, doamnelor?...cred ca nici una!), ma uit la ea si nu pot decat sa gandesc (daca se "ofileste" persoana in caz ca gandesc cu voce tare) ca asta-i dusa rau de tot...
Ma rog...sa dezbatem subiectul. Ce sa dezbatem, dragelor? Sa incercam sa intelegem de ce unii nu pot sta pe "uscat" nici macar 1 luna? Da, casnicia ideala...eu la Londra, el la Paris, eu cu salvamarul, el cu o frantuzoaica, iar seara ne sunam si ne spunem cat de bine ne-am simtit in pat cu altcineva...
Va este rusine sa spuneti ce ganditi? Oricat de emancipate ar fi femeile din ziua de azi, oricat de deschise la minte, nici o femeie care isi respecta partenerul, care il iubeste si traieste bine cu el nu se culca cu X timp de 1 an si ii si povesteste cu lux de amanunte cum se simte cu ala in pat...
Acum, pe cinstite, cate dintre voi credeti povestea de viata a lui In_trecere? Voua chiar nu vi se pare total aiurea? Eu personal nu cred ca exista doua persoane care sa se iubeasca si care sa isi arunce cu buna stiinta partenerul in patul alcuiva de dragul fluturilor nebuni din stomac.
Si inca ceva: mandra de ea a trecut prin Romania, a postat pagini intregi despre cum este sa fii LIBER!!! si apoi valea. S-a dus inapoi in Norvegia. Daca credea atat de mult in convingerile ei marete, daca viata pe care o duce este intr-adevar extraordinara cum spune, daca i se pare normal si poate aduce mai multe argumente (nu gen: ti s-a luat de barbat, fa o pauza, tavaleste-te cu altul, si-ai sa vezi ce bine iti merge apoi in casnicie!), atunci de ce nu mai intra sa vada la ce s-a ajuns pe marginea subiectului creat de ea? Sau in Norvegia n-or avea internet? Loool...
Pur si simplu a trantit o "frumusete" de subiect, a pus cateva postari, si s-a carat... Iar fraierii raman si scriu, si se bat in argumente, si se supara ca Zana a spus ceva pe sleau, iar Maria Sa cine stie ce viata are cu adevarat...
Noapte buna.

lilanda spune:
quote:
Originally posted by zanazanelor
Si, apropo, de ce s-a "ofilit" cineva pentru trimiterea mea la DEX? Sau credeti ca cele ce scriu pe acest site sunt numai suflete curate si neprihanite? Doamne fereste, nu vreau sa jignesc pe nimeni de data asta, dar oricui ii spun povestea acestei femei, mi se raspunde acelasi lucru: "ce poti sa ceri unei ******?"
Recunosc, ca io is una dintre ofilitele care te-a trimis la DEX sa cauti argumente cu care sa-ti exprimi punctul de vedere..tu continui, insa, cu discursuri suburbane, sa-i bagi pe toti in patul tau procustian si sa-i califici asa cum iti vine la gura... Si daca pe tine nu mai are rost sa te iau in seama la acest subiect, o rog totusi pe casandra sa citeasca obiectiv si cu atentie mesajele tale...
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Caroline spune:
Ok zanazanelor, te-ai usurat acum? Cand iti trec nervii poate ai sa intelegi ca nu despre tampiti, fraieri si curve era vorba aici, ci despre un punct de vedere.
Hai sa traiesti si saptamana luminata iti doresc.

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by zanazanelor
Pur si simplu a trantit o "frumusete" de subiect, a pus cateva postari, si s-a carat... Iar fraierii raman si scriu, si se bat in argumente, si se supara ca Zana a spus ceva pe sleau, iar Maria Sa cine stie ce viata are cu adevarat...
Noapte buna.
Daca intr-adevar asa a facut, atunci a procedat ca un psiholog care te "obliga" sa te gindesti bine la toate aspectele unei idei care poate sta la baza unui cuplu, cu riscul de a te expune unor stari interioare conflictuale sau chiar agresive vis-a-vis de aceasta (ideea).
Iar asta e un lucru pozitiv, in final. De exemplu, pe tine te-a facut sa te gindesti intens la o eventuala disponibilitate catre open-marriage si te-a adus in punctul de intelegere a propriei limite.
Citind postarile ei, mi-am pus intrebari si mi-am dat raspunsuri. NU, nu sint in stare sa "duc" un mariaj deschis, NU, nu pot sa-mi cresc copii asa si NU, nu-mi pot construi familia in aceste conditii. Nu, nu accept ideea.
Desigur ca asta stiam si inainte sa citesc subiectul. Insa cred ca e un cistig ca mi-am "scormonit" toata mintea, i-am dat refresh si am inteles, cu ajutorul celorlalti membri care au postat cu functioneaza mecanismul gindirii umane pus fata in fata cu o provocare.
De aceea nu pot spune ca imi pasa cu adevarat daca in_trecere a inventat aceasta poveste sau daca, asa cum spui tu "Maria Sa are alta viata cu adevarat...".
Nici nu ma intereseaza daca, tot cum spui tu "s-a carat".
Asa ca eu ramin aici, cum spui (ghici cine?) tot tu: ca o fraiera... si scriu, in speranta ca voi putea face schimburi de idei cu restul lumii, ceea ce, in definitiv, e intregul concept de la care pleaca forumul

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

casandra spune:
Draga Lilanda, n-am stat sa iau la puricat fiecare mesaj. Recunosc ca le-am citit mai mult pe diagonala, atat cat sa inteleg despre ce este vorba. Intr-adevar, stilul Zanei pare mai abrupt, dar eu ma bucur sincer ca exista oameni ca Zana, care sa respinga cu fermitate stricaciunea, oricat de frumos prezentata ar fi.
Nu demult am citit o carte despre nihilism, al cariu inceput a fost liberalismul, relativizarea valorilor.
Pana la urma, despre ce este vorba in toate postarile lui in_trecere? Cum sa omoram plictisul care apare in cuplu? Cum? Prin recurgerea la alte personaje, care apar si dispar din peisaj? Asta e solutia?
Dar de ce a aparut plictisul? Pentru ca dragostea nu a fost niciodata acolo, poate doar fluturii din stomac. Pentru ca partenerii vad in celalat doar pe cineva care sa ii satisfaca/inteleaga/distreze/rasfete...Pentru ca fiecare pretinde mai mult decat daruieste.
Decat sa recurga la amanti, n-ar fi mai folositor, si mai durabil, ca fiecare sa se daruiasca celuilalt?