"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)
Raspunsuri - Pagina 6

zanazanelor spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
By the way, si amantele STIU de existenta nevestei, dar asta nu le impiedica sa nu fie geloase si sa isi doreasca sa ia locul nevestei la un moment dat. Atunci de unde atata LIBERTATE in gandire si in sentimente cand este vorba de "open marriage"?
Zanazanelor, esti sigura ca asta isi doresc amantele?!
Eu n-as prea crede ca asta e scopu' lor in viatza, sa ia locul celei care sta acasa shi spala kilotzii barbatului in timp ce ala umbla... de suflet.
Si de geloziile lor, la fel.
Ma cam indoiesc.
Elise
Nu ma refeream la toate, ci la majoritatea. Si mai ales la cele care au pus ochii pe unul plin de bani. Caci si ele, ca multe altele, in afara de faptul ca isi doresc un armasar, isi doresc si stabilitate financiara pe care considera ca e mai usor sa o obtina asa decat sa puna osul la treaba si singure.

Elise spune:
offtopic: statutul de amanta presupune probabil mai multa "stabilitate financiara" decit cel de nevasta, pentru simplul motiv ca exista mai multe potentiale surse de venit "triate" in acest sens.
Nevestele nu prea parasesc ca n-au primit colierul preferat, pe cind amantele da.
Iar altfel, n-am vazut inca nici o tipa care sa prefere sa fie cea inselata vs. cea cu care el inseala.
Desigur, poate gresesc.... si constiinta e mai puternica decit orgoliul pentru unele persoane. Dar nu le cunosc eu pe acelea.
Elise

boo lina spune:
nu inteleg de ce atata incrancenare in a o desfiinta pe in_trecere...singura explicatie care imi vine in minte este ca, probabil, majoritatea celor atat de vehemente n-au depasit probabil 8-10 ani de casnicie. eu am ceva vechime in casnicie/relatie si pot spune ca inteleg multe din aspectele pe care le prezinta in_trecere. nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce spune dar de aici si pana a improsca cu noroi e cale lunga...
bobi, caroline,

She spune:
quote:
Originally posted by Elise
Desigur, poate gresesc.... si constiinta e mai puternica decit orgoliul pentru unele persoane. Dar nu le cunosc eu pe acelea.
Elise
Chiar nu cunosti nici o fiinta a carei constiinte sa fie mai puternica decit orgoliul? Suna trist.Sincer.Sint foarte foarte multe personaje in lume care merg dupa constiinta.

bobi spune:
zana zanelor, multumim calduros pentru analiza sintactica si morfologica a textului, dar... ALTCEVA?
numai bine,
bobi si andi
sunt confuza... sau poate nu?

Elise spune:
Nope, she.
In situatia data, nu cunosc.
Si mai toate nevestele inselate din anturajul meu ar prefera sa fie in locul "muzei" - invers, niciodata.
Elise

floarea_soarelui spune:
Zana tuturor zanelor, clar, nu poti mai mult. Asta e. La tine se aplica vorba ceea din batrini: "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere". Si las-o mai moale cu apucatura asta de a judeca pe altii de la nivelul "neprihanitei" din tine. Nu te face mai credibila, nici mai aplaudata...cat despre bun simt..asa cum spuneam: nu se intrezareste. Toata lumea ti-a inteles optiunea. Nu ti-a comentat-o, nici desfiintat-o (numai lipsa disponibilitatii pentru un schimb de idei civilizat ti-a fost comentata...vezi "darnicia"cu care ai catalogat drept "fetite" cu *** pe cele care au indraznit sa aiba alta parere). De ce simti nevoia sa jignesti si sa-ti pui mainile in solduri? Frustrare? Probleme de intelegere? Numai tu stii. Oricum nu esti nici Dumnezeu, nici cineva atat de curat incat sa-ti permiti sa emiti astfel de judecati despre altii (fac afirmatia asta pentru ca este imposibil ca limbajul folosit, si rautatea care transpare din tot ce ai scris pana acum, sa faca casa buna cu un suflet cu adevarat curat). Asa ca satisfactia pe care o simti jignind nu cred ca te "ïmplineste" decat pe tine. Ceea ce-i trist la urma urmei. Asta pentru ca nu ti-a cerut nimeni sa fii de acord, ori sa incerci "äici-si acum" open marriage-ul, nici nu ai fost fortata sa inghiti explicatii care nu se pliaza pe felul tau de a fi. Si totusi daca citesti multele pagini scrise la acest subiect ai sa constati ca esti singura care a folosit in loc de argumente jigniri. Si sa stii ca a fi un om bun, pe placul lui Dumnezeu (sau macar a aspira sa fii un astfel de om) implica in primul rand dorinta de a trai tu si a simti tu frumos si nu sa "arunci cu pietre" in cei care consideri ca incalca voia Domnului. Nu obtii nimic, ba dimpotriva. Deci intai tu si apoi ceilalti. Altfel nu esti decat un simulacru de om bun si curat. Si ceea ce am zis aici este valabil pentru toti traitorii acestei lumi. Pentru ca este firesc sa iti doresti sa fii tu om pentru ca apoi sa le ceri si celorlalti sa fie asa. Indiferent de credinta si fel in care intelegi sa-ti traiasca viata. Asta a fost off topic.
So...acum astept o replica specifica tie. Care, pe cuvant, ca nu o sa ma mire si nici nu o sa ma faca sa iti mai raspund pentru ca nu mai prelungesc o discutie care are toate ingredientele sa fie una cu un surd. Metaforic spus. Reactia a fost numai la atitudinea ta complet deplasata si nu la opinia ta cu privire strict la open marriage (nu si la cea care a deschis acest topic).
Scuze celolalti "participanti", m-am lungit si ma repet. Imi displace lipsa argumentelor substituite cu jigniri si pareri "semi-docte".
Despre open - marriage mi-am exprimat parerea.
Numai bine si multa sanatate sa aveti.
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

coraly spune:
Ce altceva? Zana a spus raspicat si sincer ceea ce gandesc si simt marea majoritate a oamenilor 'inchistati in traditionalim' de bunavoie si nesiliti de nimeni. Nu stiu cat de sincere au fost cele care au 'apreciat' viata autoarei acestui subiect. Faptul ca o asemenea viata ti se pare o aberatie nu inseamna ca jignesti pe cel care o duce.... treaba lor, sa se culce si cu cate 10 odata, nu o sa spun ca ii apreciez numai ca sa ma incadrez in standardul unora de 'open minded'.
I-am povestit sotului pe scurt subiectul si mi-a zis simplu. Ca in tarile nordice se practica destule divorturi, nu e 'obicei' sa traiesti asa... si ca daca nu erau romani singuri prin lume s-ar fi despartit ca orice alt cuplu ... parerea lui.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by coraly
Ce altceva? Zana a spus raspicat si sincer ceea ce gandesc si simt marea majoritate a oamenilor 'inchistati in traditionalim' de bunavoie si nesiliti de nimeni. Nu stiu cat de sincere au fost cele care au 'apreciat' viata autoarei acestui subiect.
Dar nu e curios ca totusi stii ca Zanazanelor este sincera?
Faptul ca o asemenea viata ti se pare o aberatie nu inseamna ca jignesti pe cel care o duce....
Pai Zanazanelor spune "Auzi...ce timpit!" despre sotul in cauza, asta nu e o jignire?
In orasul meu, este.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an
Zanzanelor, iti respect dreptul la opinie.
Cred, totusi, ca simplifici lucrurile complicate si le complici pe alea simple.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

coraly spune:
Ia te uita, dar ce legatura are orasul, nu vorbim aceeasi limba? Orasul tau nu e afisat. Dar indiferent care ar fi, chiar si un sat sa fi fost, nu m-as fi legat de acest aspect...
Nu ma refeream strict la ce a zis Zana cand vorbeam de jignire. Ea s-a exprimat intr-un mod nefericit in cazul asta - prea sincer... iata de unde 'stiu' ca e sincera. Nu a stat prea mult sa-si perieze mesajul.
Oricum, subiectul nu merita atata atentie cata i-am acordat. Toate bune!
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an