"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)
Raspunsuri - Pagina 8

lilanda spune:
quote:
Originally posted by casandra
Draga Lilanda, n-am stat sa iau la puricat fiecare mesaj. Recunosc ca le-am citit mai mult pe diagonala, atat cat sa inteleg despre ce este vorba. Intr-adevar, stilul Zanei pare mai abrupt, dar eu ma bucur sincer ca exista oameni ca Zana, care sa respinga cu fermitate stricaciunea, oricat de frumos prezentata ar fi.
casandra, mie stilul Zinei mi se pare nu abrupt, ci de-a dreptul necivilizat. Ideea de oppen marriage poate fi dezbatuta, discutata si respinsa, la fel ferm, insa cu eleganta si ratiune, nu cu invective si discursuri vulgare...
Cit despre "liberalism" si "nihilism" putem dezvolta mult ideea, fiindca este interesanta si fiindca liberalismului, asa stricat cum o fi, ii datoram confortul nostru fizic, psihic si intelectual .
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

AB spune:
Ocebine si Bobi...in fapt cat accept eu din conceptele open marriage-ului chiar am vazut practicata de un cuplu de olandezi.
Erau niste persoane complet diferite fizic, dpdv educatie, el extrovertit, ea introvertita, dpdv pozitie sociala si venit. Date fiind tote acestea au decis ca e foarte putin probabil ca ei sa aiba in timp o evolutie in acelasi sens, adica nu si-au promis marea si sarea, nu s-au casatorit, semneaza in fiecare an cum ca locuiesc inca impreuna.
Cand asteptau primul bebe... am ras de ei si i-am intrebat daca nu se apuca sa spere un viitor. Si amandoi au fost suficient de realisti sa-si spuna ca nu, ei nu vad mi multe sanse, dar ca pana cand nu se reprofileaza altfel viitorul lor, ei isi traiesc fiecare clipa conform idealurilor de acum.
Sunt de cinci ani impreuna, au acum doi copii care poarta numele mamei la dorinta ei expresa. Si mai stiu ca ea a fost foarte indragostita in perioada aceea de un tip care n-o baga in seama....
Dac-ar fi bagat-o in seama habar n-am ce s-ar fi intamplat.
Si epitetele dovedesc doar lipsa de vocabular.
Incercati sa nu amestecati religia voastra cu viata altora. Limitati-va la viata voastra. Macar tu Casandra ca moderator.
Fiinta umana a fost de-a lungul istoriei in diverse situatii sexuale. Poligamia imi pare la fel de aberanta ca si centura de castitate, asa ca extremele fiind deja atinse de inaintasi, noi putem vorbi macar, nu?
Andreea Abushsor Aburit
Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.

ocebine spune:
Andreea...cuplul tau mi se pare foarte realist si in ton cu sentimentele participantilor la relatie. Merge pentru ei, au decis de comun acord ca nu are rost o casatorie "clasica" si si-au croit viata in continuare fara ipocrizie, fara conveniente si fara false sperante.
Exact ce ziceam si eu...iin ziua de azi este perfect in regula sa traiesti acest mod de viata. Pentru mine (si aici imi asum riscul de a deveni obositoare in repetitie) este suparator ideea de casatorie (cu ceea implica - legarea de alta persoana) cind de fapt nu asta doresti si mentii in front absurd de ipocrizie...
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.

AB spune:
Am pricipit ca cereai open marriage-ului sa fie declarat open si nu abscons sub pres si scos cu prima ocazie la iveala, spre socul celorlalti.
...tocmai de aceea... am postat ca altfel...
Andreea Abushsor Aburit
Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.

Caroline spune:
Revenind la subiect, Casandra eu am intrebat ce inseamna destrabalat pentru tine.
Ca asa, in general, stiam si eu ca destrabalat inseamna a duce o viață imorală. Nu se refera numai la sex, ci si la vestimentatie si comportament.
Abia aici diferentele incep sa apara...
Astept raspunsul. Si chiar am sa plusez. Unde intra betia, inselatul nevestii, violenta verbala si fizica, divortul, copilul in afara casatoriei in plaja conceptului tau despre depravare?

casandra spune:
----------
Si epitetele dovedesc doar lipsa de vocabular.
-----------
De acord cu tine. Dar elitismul dovedeste si el ceva.
Forumul este public, si dezbatem tema data, pe masura putintelor noastre. Unii au vocabular mai bogat, altii nu. Dar toti suntem oameni si trebuie sa ne ingaduim unii pe altii.
-----------
Incercati sa nu amestecati religia voastra cu viata altora. Limitati-va la viata voastra. Macar tu Casandra ca moderator.
----------
Nu inteleg. Care e legatura cu religia mea? Cu viata cui am amestecat-o?

casandra spune:
Destrabalarea nu e categorisire subiectiva, cum ar fi frumusetea, bunatatea,......
Exista o grupare de fapte/atitudini care definesc destrabalarea. Cineva nu e destrabalat ca mi se pare mie ca e asa, ci daca e corespunzator definitiei.

AB spune:
Casandra n-am chef de cearta lately, iar tu esti fata desteapta.
Io elitista nu prea sunt, doar cu vorba mai molcoma. Adica io zic religios, nu habotnic. Asa poti spune neserios si nu destrabalat...
Did I make myself understood?
Andreea Abushsor Aburit

casandra spune:
Draga mea AB, nici eu nu am chef de cearta, dar deloc.
Oricum, sunt din ce in ce mai confuza.
Sa inteleg ca atunci cand zici neserios, de fapt, gandesti destrabalat, iar cand zici religios, ai in minte habotnicia?

AB spune:
Nuu, nu inseamna ca daca zic religios gandesc habotnic. Dar daca vreau sa discut cu un habotnic nu-l numesc habotnic, ci doar religios. La fel si cu destrabalatul din punctul tau de vedere. Adica nu serveste discutiei sa-l plasezi automat pe partenerul de discutie la antipod. De pe pozitii diametral opuse aruncand epitete jignitoare poti doar sa te certi!
Si daca-ti scapa o data de doua ori e omeneste, dar de mai multe ori e inadmisibil. Pur si simplu consider ca daca cineva alege sa raspunda la un subiect, o poate face continuand discutia. Daca nu vrea sa discute ci doar sa verse niste epitete ..... ar putea sa se abtina! De exemplu eu la subiecte gen sex in trei consider ca n-am nimic de spus si-mi vad de drum, cineva mai putin liberal poate sa considere ca si la open marriage n-are nimic de spus, s-atunci civilizat e sa nu-ti arunci parerea ca oala de noapte in Evul Mediu .
Andreea Abushsor Aburit