"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)
Raspunsuri - Pagina 2

roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Mai bine facem un alt topic cu dragostea neconditionata... care nu prea exista
Joce, stii ca exista topicuri aici pe DC despre dragostea neconditionata (pe zona artelor)... dar tot asa, mai mult teoretice decat practice

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual

Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by roxana1974quote:
Originally posted by Jocelyn
Mai bine facem un alt topic cu dragostea neconditionata... care nu prea exista
Joce, stii ca exista topicuri aici pe DC despre dragostea neconditionata (pe zona artelor)... dar tot asa, mai mult teoretice decat practice![]()
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual...
da, stiu ca exista asa ceva dar nu prea se ajunge nicaieri.
pentru mine, un exemplu de dragoste neconditionata este iubirea unui tip tanar, frumos si cu bani care s-a casatorit cu o tipa tot tanara si frumoasa si cu bani dar... paralizata de la gat in jos -stiu eu un caz- deci nu s-au casatorit inainte ca ea sa paralizeze ci dupa. e, nu stiu cati sunt in stare de o asemenea dragoste.
If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.

coraly spune:
Amuleta, mi-ai luat vorba din gura
Suntem exact ca in proverbul cu piatra aruncata in lac...
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an

adda spune:
Exact asta vroiam sa zic si eu, coraly
"Imi plac" la nebunie subiectele de tipul asta cand vine cineva si da lectii despre ce inseamna sa fii open, open si iar open :) si care este oripilat de oamenii "inchistati intr-o gandire puritana demna de epoca elisabetana, amplificata de dogmele comuniste"
Cred ca fiecare are dreptul sa aleaga modul de a trai/gandi fara ca cineva sa ridice din spranceana. Cum stii ca tu ai dreptate, pana la urma?! Cum poti sti ca o relatie open este cea mai buna la alegere? De unde stii ca la sfarsitul vietii nu vei regreta?!
Chiar adineauri am citit semnatura cuiva de pe forum si mi-a placut mult: "Drama vietii este ca imbatranim prea repede si devenim intelepti prea tarziu"
Discutia asta mi se pare mult zgomot pentru nimic, cu atat mai mult cu cat in_trecere a vorbit cu precadere despre instinctul sexual. Nu au fost nici o clipa luate in discutie iubirea sau sentimentele.

Elise spune:
quote:
Discutia asta mi se pare mult zgomot pentru nimic, cu atat mai mult cu cat in_trecere a vorbit cu precadere despre instinctul sexual. Nu au fost nici o clipa luate in discutie iubirea sau sentimentele.
Ba tocmai ca au fost.
Chiar unul dintre mesaje e axat pe faptul ca bineinteles de sentimente vorbeste:
quote:
De multe ori se pune intrebarea daca poti iubi doi barbati (respectiv doua femei) simultan. Ei da se poate. Ii iubeam pe amandoi. In primul rand pe D, pentru care aveam o enorma dragoste matura
..............
quote:
Ce ai detaliat tu aici e perfect real daca se refera la sex.
Probabil restul opiniilor se refereau la dragoste." Nu, ma refeream la intreg. Iar dragoste, cu riscul sa ma repet nu inseamna posesivitate, gelozie sau dependenta. Inseamna sa vrei binele celuilalt, sa suferi pentru suferinta lui, sa te bucuri de bucuria lui, sa te chinuie nevoile lui ca si cum ar fi ale tale. Si cred ca am spus destul, numai cine nu vrea nu intelege. Dragostea de tip "eros" dureaza intre 6 luni si 2 ani in majoritatea cazurilor si numai in acea perioada gelozia si posesivitatea sunt oarecum normale. Ar trebui sa urmeza faza de dragoste matura, dublata de incredere si respect, apta sa inteleaga nevoile partenerului si sa ii acorde libertatea necesara.
Elise

coraly spune:
Bine, Elise, pe acela l-a iubit. Dar apoi? Si pe salvamar si pe chelner sau ce o fi fost? Pe toti i-a iubit? Sa fim seriosi.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an

zanazanelor spune:
Mai, fetelor, stiti ce ma intrebam? Nu cumva In_trecere o fi vreo nimfomana si nu stie cum sa ne spuna asta?

adda spune:
quote:
Originally posted by Elise
..............quote:
Ce ai detaliat tu aici e perfect real daca se refera la sex.
Probabil restul opiniilor se refereau la dragoste." Nu, ma refeream la intreg. Iar dragoste, cu riscul sa ma repet nu inseamna posesivitate, gelozie sau dependenta. Inseamna sa vrei binele celuilalt, sa suferi pentru suferinta lui, sa te bucuri de bucuria lui, sa te chinuie nevoile lui ca si cum ar fi ale tale. Si cred ca am spus destul, numai cine nu vrea nu intelege. Dragostea de tip "eros" dureaza intre 6 luni si 2 ani in majoritatea cazurilor si numai in acea perioada gelozia si posesivitatea sunt oarecum normale. Ar trebui sa urmeza faza de dragoste matura, dublata de incredere si respect, apta sa inteleaga nevoile partenerului si sa ii acorde libertatea necesara.
Eu ma declar depasita de situatie

Nu stiu de unde e citatul de mai sus, cine a spus vorbele astea.
Nu prea inteleg ce inseamna ca "posesivitatea si gelozia sunt oarecum normale numai in perioada de eros"

Oricum, raman la parerea mea ca e prea multa teorie in subiectul asta. Discutie multa si interesanta (imi place stilul in care scrie in_trecere, desi nu-i aprob parerile), dar prea putine lucruri constructive.
Scuze ca am scris si eu pe aici; probabil ca trebuia sa stau in locul meu :) Nu am reusit sa citesc tot-tot, e prea mult; m-am referit mai mult la primul mesaj al lui in_trecere. De asta am spus, Elise, ca iubirea si sentimentele au cam fost lasate pe dinafara.
Discutie placuta in continuare!

cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by adda
Nu am reusit sa citesc tot-tot, e prea mult; m-am referit mai mult la primul mesaj al lui in_trecere.
Ai, pai ai pierdut ce era mai palpitant, sexu in 3 intre in trecere, "sotul" si prietenul sotului. Ia vezi tu al treilea mesaj al ei

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Elise spune:
Pai citatul e din ce a spus in trecere....
Nici eu nu sint de acord cu asta, dar ea asa sustine: ca se refera la sentimente.
Elise