"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)

quote:
Originally posted by Caroline
Lena, hai sa o luam rational. Daca a cunoaste = a practica, nu stiu ce cautam noi sa ne dam cu parerea la subiectul asta. Ca nu cunoastem.
Ar trebui sa o lasam pe in_trecere sa vorbeasca singura, nu?
Eu zic ca poti cunoaste mai mult dect practici, chiar daca numai teoretic. Totul este sa vrei sa cunosti.
pana nu practici cunosti doar teoretic, cunosti ca exista asa ceva si nu cum este asa ceva. e o diferenta.
nunta mea
Raspunsuri

lena spune:
addinel ai si tu dreptate, scriam in acelasi timp...nu m-am exprimat eu in deplinatatea intelesului semantic, cert este ca va doresc discutie placuta in continuare, eu una nu sunt asa interesata sa cunosc open marriage, atat!!

Caroline spune:
quote:
Originally posted by addinelquote:
Lena, hai sa o luam rational. Daca a cunoaste = a practica, nu stiu ce cautam noi sa ne dam cu parerea la subiectul asta. Ca nu cunoastem.
Ar trebui sa o lasam pe in_trecere sa vorbeasca singura, nu?
Eu zic ca poti cunoaste mai mult dect practici, chiar daca numai teoretic. Totul este sa vrei sa cunosti.
pana nu practici cunosti doar teoretic, cunosti ca exista asa ceva si nu cum este asa ceva. e o diferenta.
nunta mea
addinel, pai asta spuneam si eu. Cunosti doar teoretic.
Eu asta si vreau sa inteleg. Logica ideii de casatorie deschisa.
Oricum ideea acceptarii si intelegerii omului de langa tine ca pe o fiinta bigama poate provoca mai putina durere si casnicii destramate. Pentru ca iubirea, daca exista, este neconditionata. Pana aici o inteleg pe in_trecere.
Mai greu mi-e sa inteleg impartirea partenerului extraconjugal, pentru ca la mine dragostea se limiteaza la partenerul meu nu as putea-o extinde si la partenera partenerului meu

Cred ca am limite si sunt convinsa ca nu sunt perfecta. Asta sunt si sunt OK. Nu ma mai pot schimba la varsta asta. Dar sunt deschisa sa inteleg mai mult din modul altora de viata. De-asta as vrea sa ne mai lamureasca in_trecere pe ici pe colo. Mai ales opinia ei despre copilul extraconjugal.

sinzi_ana spune:
Io tot nu inteleg o chestie in asta cu open marriage.....
Ce rol mai are SOTZU???? De sperietoare in lanul cu secara??? De prasila???
Adica de ce te mai mariti??? De ce te inhami la o casnicie daca stii ca nu poti sa te multumesti doar cu unu??? Sau de ce nu renunti la ea cand descoperi ca e mai placut sexul cu altii???
Ce te mai tine casatorit...copiii??? Ma indoiesc profund!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David

Caroline spune:
sanzi_ana eu inteleg ca in timp ce esti casatorit/a se poate intampla sa te indragostesti de altcineva. Indragosteala asta nu este brusca. Nu pleci dimineata de acasa neindragostit si te intorci indragostit. Iti anunti consortul/ta si gata, maine divortam. Este normal sa ai o perioada cand chiar tu vrei sa pricepi ce se intampla cu tine, cu el, cu relatia asta noua care din stadiul de amicitie urca si isi cere drepturile. Ajungi in stadiul in care nu mai stii pe cine iubesti, cat, de ce. Sotul/sotia incearca sa priceapa unde a gresit. Cel indragostit este in al noualea cer si multumeste cerului ca i s-a mai intamplat minunea asta in viata ar vrea sa spuna tuturor cat e de fericit si ajunge acasa unde isi gaseste sotia sau sotul frustrat de absenta lui/ei si simte ca trebuie sa ia o decizie. De obicei este divort, dar dupa ce "febra" trece toti inteleg ca s-au grabit. Daca ar fi judecat asta prin prisma bigamiei posibile eu cred ca nu ajungeau la divort, poate doar la separare temporara.
Eu am 2 foarte buni prieteni (un el si o ea) care au trecut prin situatia asta si mi-au povestit (in momentele alea) fiecare secunda a bucuriei si deznadejdei pe care o traiau.
Amandoua cazurile s-au terminat cu divort si astazi, nici unul din cei 4 implicati nu cred ca a fost cea mai buna solutie. E drept ca in cazul lui s-a lasat si cu un copil extraconjugal.
Acum sunt OK in noile lor familii, dar este doar un compromis liber consimtit.
Mai avem o familie prieteni, dar pe ei nu i-am urmarit in detaliu la crisele cu pricina. Au divortat. Ea s-a maritat cu cel de care se indragostise. Au divortat din nou si s-au recasatorit. Si sunt mai fericiti acum decat la prima tura de mariaj . Copii au avut abia la recasatorie. Caz fercit.

sinzi_ana spune:
Caroline, eu ma refeream la relatia open marriage...
Adica poti sa ai relatii sexuale cu oricine (nu trebuie sa te implici sentimental) si sotul tau e liber sa faca la fel...
Am inteles relatiile dintre dintre sotie / sotz si parteneri...
Dar nu am inteles relatie dintre sotz - sotzie....
Sinzi, Radusi David
David

Caroline spune:
In_trecere spune ca te implici sentimental, sigur ca da. Ea chiar descrie acea senzatie de "fluturi". Sotul sau sotia este cel/cea care din dragoste matura, totala te iubeste neconditionat si chiar de ajuta sa fi fericit. Este alaturi de tine si te intelege. Pentru ca dragostea nu este egoista si nu raporteaza totul la persona proprie.
Eu pana aici inteleg. La mine mai departe mi se cam pune stop la dragoste. Pentru ca daca inteleg si iubesc chiar si sotul indragostit de alta persoana, si ma bucur pentru fericirea lui, nu stiu cum as putea sa iubesc persoana cu pricina. Dragostea asta prin tranzitivitate mi se pare greu de atins.
Dar asta mi se pare mie, pentru ca recunosc ca dragostea mea fata de sot este cam egoista (si reciproc).... reactia copilului unic probabil in cazul nostru si de-asta ne limitam in gandire si intelegere a fenomenului.

sinzi_ana spune:
Pai eu nu consider fluturii in stomac "sentimente"...ci doar instincte...
Si multa lume te poate iubi neconditionat si viceversa...dar nu trebuie sa fii casatorit cu toti!!!
Sinzi, Radusi David
David

roxana1974 spune:
quote:
sanzi_ana eu inteleg ca in timp ce esti casatorit/a se poate intampla sa te indragostesti de altcineva. Indragosteala asta nu este brusca. Nu pleci dimineata de acasa neindragostit si te intorci indragostit.
oooo ba da, ba se poate, si-nca cum, si daca tot suntem open ar trebui sa acceptam si varianta asta....dar nu despre asta vorbim noi aci....

RB
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual

adrienne12 spune:
sinziana NIMENI nu te iubeste neconditionat cu exceptia parintilor!poate si copiii. Alte persona insa.... chiar partenerul de viata... mai putin. Daca il superi sa vexi ca nu te mai iubeste neconditionat! Parintii insa da, te vor iubi indiferent ce faci.

Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Parintii insa da, te vor iubi indiferent ce faci.
Si nici macar asta nu se adevereste in toate cazurile

Mai bine facem un alt topic cu dragostea neconditionata... care nu prea exista

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.