"Open marriage"-da/nu/de ce/cand/cum? (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

forte, un om care traieste o astfel de viata fericit si bine mersi, nu vine pe un forum sa spuna la altii ca nu prea sunt open-minded si sa sustina sus si tare ca omul e poligam... dar ca pana la urma copiii nu trebuie sa vada acest comportament.

deci sunt lucruri care nu se leaga, oricat de ingaduitori am fi.

nu generaliza, ca nu toata lumea i-a sarit in cap. si nu e vorba de nici o frica sau de faptul ca nu intelegem, abordarea a fost gresita din start si era normal sa apara si persoane care sa o ia pe sus. nu e nici o drama.

Some are born great, some achieve greatness and some hire PR officers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by She
sa ajungi sa judeci cit de bine sau rau este viata dintre doua suflete, bazat pe viata lor sexuala este de tot risul...

si tot asa...

nu ti se pare la fel de penibil si sa-i etichetezi ca ingusti pe cei care nu impartasesc vederile tale considerate de propria persoana "open-minded"? :))

Some are born great, some achieve greatness and some hire PR officers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by blue eyes

Ah, tot pe aici sunt. Voiam sa amintesc, eu sunt din categoria normalilor.
Nimfomania, dpv meu de vedere, are doua aspecte: biologic si patologic. http://dexonline.ro/search.php?cuv=nimfomanie
Ca si frigiditatea. Dar haideti sa nu intram in sfera psihanalitica sau psihoterapeutica.

Cind spun biologic, ma refer la dorinta exagerata, dar normala, de a avea relatii sexuale cu mai multi parteneri si de a se si putea bucura de aceste experiente. Prin aspectul patologic inteleg eu fixatia de a avea contacte sexuale fara a simti vreo placere in asta, si de aici frustrari si cautarea de noi parteneri doar pntru coit. Presupun ca unele ajung domina, prostituate sau se marita cu barbati uriti sau impotenti( pe asta, ultima, am citit-o intr-o carte de specialitate.).Iar pozitia mea cu privire la ambele aspecte ale nimfomaniei se bazeza pe informatiile gasite in material se specialitate, intr-un dictionar al sexualitatii.
Iar pe asta cu parteneriatul in lumea xxx am postat-o pe baza afirmatiilor emise de catre actorii intervievati in cadrul unei emisiuni difuzate la o tv straina, intr-o seara, tirziu.
Bine, in lumea lor, lucrurile functioneaza altfel.
Cred ca sunt total off topic si de aceea am scris totul mic.

Revenind la lumea noastra, readuc in discutie alt aspect al realitatii multor cupluri. Mult mai trist, decit cel al hipersexualitatii. O realiate, in care partenerul dominant ii interzice celui mai slab dreptul la o traire absolut normala a unui adult, viata sexuala. Care poate avea repercursiuni asupra sanatatii individului, dpv psihic sau psihosomatic.
Ca tot suntem la minti deschise, mie mi se pare mai rau cind relatia nu functioneaza, cei doi au o viata intima foarte sterila, nemultumitoare sau chiar nu mai au raporturi intime, si unul dintre parteneri pretinde de la celalalt monogamia si fidelitatea eterna.
Aici chiar ca ar fi nevoie de reimprospaterea modului de a gindi.

Intrebare:Cum vine asta:dorinta exagerata dar normala?
Si alta:daca o pereche au sex de 5 ori pe zi sau 3, sint nimfomani sau normali?
Intreb de curiozitate numai.
In rest..perfect de acord cu tine:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by amuleta
Asa mi se pare ca se pune problema onest : te-ar deranja daca cineva drag si apropiat tie (fata ta, de exemplu) ar avea felul asta de viata ? Daca te-ar deranja, inseamna ca nu esti de acord cu el, ca ti se pare ceva gresit. Adica fiecare avem un sistem de valori si cu cit sint mai relative si cenusii valorile alea, cu atit se cheama ca de fapt n-avem curajul sa adoptam un sistem de valori.
Mereu apare acuza de intoleranta din partea celor care incearca sa te convinga ca albul este negru si negrul este alb si ca, de fapt, totul e un cenusiu pina la urma asa ca sa facem tabula-rasa si sa inghitim orice rahat cu gratie, ca altfel sintem retrograzi sau inapoiati.

Sa inteleg ca tu cunosti obiceiurile sexuale ale tuturor celor apropiati tie? Stii precis ce pozitii practica, de cite ori au sex si daca se termina cu orgasm sau nu. Ii dai raportul mamei tale dupa fiecare partida de sex conjugal ca sa-i explici ca s-a derulat conforma normelor traditionale predate in familie?

De ce sint aduse in discutie astfel de argumente aberante?

Mergi la inceput

Si ma uimeste sa vad asocierile care deriva din modelul asta de viata al unui cuplu:sex cu colega de clasa a ficei, sex cu tatal lui eventual, etc etc.
Suna cumva:daca esti homosexual esti automat pedofil!???
banuiesc ca nu se intelege exact legatura dar este una mare , in gindire!

Am ramas cu impresia unui personaj cu educatie, bun simt si, incredibil!!, o mare stapinire de sine .Da, e vorba de In Trecere.
Calitati ce rar se observa pe alocuri....
Am mai citit o intrebare, nedumerire, aici cu citeva pagini in urma:care este motivul pt care cei doi sint impreuna daca tot...etc etc.Imi permit sa-mi dau o parere:Motivul este acelasi ca al nostru:Uniunea sufleteasca. Atit de simplu poate fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

She,

din ce spui tu inteleg ca un cuplu e bazat pe uniunea sufleteasca, e la fel de cuplu si cu si fara sex, care sex nu prea are relevanta intr-o casnicie, si oricum nu are de-a face cu sufletul.

Ma insel...am interpretat gresit?

quote:
Am mai citit o intrebare, nedumerire, aici cu citeva pagini in urma:care este motivul pt care cei doi sint impreuna daca tot...etc etc.Imi permit sa-mi dau o parere:Motivul este acelasi ca al nostru:Uniunea sufleteasca. Atit de simplu poate fi.

quote:
sa ajungi sa judeci cit de bine sau rau este viata dintre doua suflete, bazat pe viata lor sexuala este de tot risul...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by forte

Cind gdan62 vorbea despre abstinenta impusa de o problema medicala nu i-ati sarit asa in cap. Ati afirmat ca voi n-ati putea sta mai mult de doua saptamini fara sa aveti relatii sexuale si ati trecut mai departe. In ochii lui erati niste desfrinate. In familia lui aceasta lipsa de activitate sexuala era asumata de ambii parteneri si de aceea traita fara drame sau probleme. Un mod de viata.
De ce in cazul lui in_trecere este atita drama? Acum ea este desfrinata in ochii vostri, incercati sa gasiti tot felul de motive ascunse, cind adevarul poate fi mult mai simplu: este un alt mod de viata. Acceptat de ambii parteneri, asumat si trait tot asa, fara drame. Am mai citit despre astfel de cupluri, impreuna de 50 de ani, cu o viata sexuala diferita de a celor care definesc "normalitatea". Relatii bazate pe iubire.

Este doar diferit, va cam sperie ceea ce nu puteti intelege.

De acord cu ideea de fond a mesajului citat.

Si-mi mentin parerea ca in_trecere a avut o idee buna sa aduca pe forum un subiect...putin spus delicat ( dupa cum se vede) chiar daca i se reproseaza nu atit modul de viata cit "superioritatea" limbajului, veridicitatea povestii si a pregatirii profesionale samd.

Ei bine, cunoasterea "universului" incepe cu o cunoastere a eului tau si sa te pui in fata cu cele mai negre temeri ale tale mi se pare a fi un exercitiu folositor si un act de curaj, un pas inainte in dobindirea unei personalitati cu simtul propriilor valori.

Iti pui intrebari ipotetice:

Cum ar fi sa am eu un mariaj deschis, un menaj in 3, 4, 5???
as putea eu accepta asa ceva?
oare de ce nu pot accepta?
am eu o problema sau femeia aceea care a deschis topicul pe forum? si daca eu nu pot, oare sotul meu ar putea?
dar copiii, cum sa-i protejez?
mi-e scirba de ideea in sine sau e vorba doar ca eu nu as fi in stare sa functionez intr-un cuplu cu usile vraiste...dar nu m-ar deranja ca altii sa o faca?
Si daca miine as auzi ca asta au facut chiar parintii mei fara ca eu sa stiu?

Si altele si altele...

Spuneti-mi, este chiar atit de grav ca sintem aici pentru a discuta despre aceste lucruri?
Si daca da, de ce le mai discutam, de ce nu ne ferim de toate astea?
Si daca nu, de ce sa "punem la zid" povestea celei care ne-a adunat aici, fie ea si in trecere?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

She,

din ce spui tu inteleg ca un cuplu e bazat pe uniunea sufleteasca, e la fel de cuplu si cu si fara sex, care sex nu prea are relevanta intr-o casnicie, si oricum nu are de-a face cu sufletul.

quote:

quote:

Elise

Nu ai inteles gresit.Unele cupluri stau impreuna pt ca ii uneste sexul, pe altii pozitia sociala, materiala, etc etc.
Mi-am dat cu pararea ca in cazul celor doi, uniunea sufleteasca sta la baza.Pt ca altfel s-ar fi despartit si ar fi trait amindoi celibatari si ar fi continuat viata sexuala pe care o au, nu?
ce altceva i-ar tine impreuna daca nu ce SIMT UNUL PT ALTUL?

Daca ma intrebi insa pe mine personal, pt mine sexul are MARE relevanta intro casnicie si asta am mai spus-o
Am mai avzut cupluri enorm de fericite si fara o viata sexuala.
De aici trag concluzia ca o viata sexuala a unui cuplu nu este etalon de masurare al intelegerii dintre cei doi.

Mergi la inceput

Elise,recitind, simt nevoia sa fac o precizare.fac parte dintre acelea pt care sexul si dragostea sint doua notiuni diferite.Din pacate....numai ca eu personal nu am probleme cu asta, au altii ca simt asa:) deci problema lor.
Deci: daca iubesc si partenerul nu este pe aceeasi unda sexuala, imi trece dragostea.Si la fel, invers, un partener care corespunde BINE la asta,poate ca as trece mai usor peste unele mici "necompatibilitati" care in situatia primei variante m-ar umple de nervi:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

quote:
Originally posted by She

quote:
Originally posted by Elise

She,

quote:

quote:

Elise

Nu ai inteles gresit.Unele cupluri stau impreuna pt ca ii uneste sexul, pe altii pozitia sociala, materiala, etc etc.
Mi-am dat cu pararea ca in cazul celor doi, uniunea sufleteasca sta la baza.Pt ca altfel s-ar fi despartit si ar fi trait amindoi celibatari si ar fi continuat viata sexuala pe care o au, nu?
ce altceva i-ar tine impreuna daca nu ce SIMT UNUL PT ALTUL?

Ce te face, personal, sa crezi ca In_trecere si sotul ei sunt impreuna pentru ceea ce simt unul fata de celalalt? Nu de alta, dar chiar tu ai spus ca unii stau pentru pozitie sociala, materiala, sex si alte alea...

De ce nu as putea sa cred ca stau impreuna pentru simplul fapt ca nici unul dintre ei nu a gasit alt partener care sa fie atat de libertin in ceea ce priveste activitatea sexuala, si, implicit, sa poata bine-merci sa se culce cu cine le pofteste inima?

Cu riscul de a ma repeta si a fi luata la trei-pazeste, pe cinstite acum: cum vi se pare "cadoul" pe care si l-au facut reciproc de ziua lor de nastere? Pentru ca, poftim, o asa viata "libertina" si "normala" vad ca i-a impiedicat pana si de ziua lor aniversara sa-si ofere altceva ce nu are nici o legatura cu sexul...

Eu inteleg ca sunt cum sunt si ca le place la nebunie, dar chiar sa mergi pana intr-acolo incat pana si de ziua de nastere a celuilalt sa nu poti face altceva decat sex...

Mergi la inceput