Analize copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Recoltare sange la bebe
sorinan
Buna,
citesc mesajele voastre,aproape in fiecare zi,si,fara sa va cunosc,va simt ca niste prietene,de aceea m-am hotarat si eu sa postez,sa aflu parerea voastra.
am fost azi cu fetita mea,un an si 4 luni,pentru recoltare sange,...am intrebat pediatra si a zis ca asa se face la toti copii sa vada daca are anemie.
Erau mai multe centre pe lista,noi am ales unul mai aproape de noi,..cand am ajuns ne-au intreabt daca pentru mine sau copil,..mi s-a parut putin ciudat ,crezand ca aici ei sant specilaizati pe recoltare sange copii,ne-au intrebat ca de unde vrem sa recolteze,din deget sau vena?eu am zis de unde este mai usor si mai repede,si fara durere...in vena zic ele
aoleu ,..au intins-o pe pat,au intepat-o si tot cautau vena,Maria tipa,plangea,urla,eu nu mai puteam,a inceput sa tremure,..a duart cred cateva minute,tot vedeam cum umbla cuacul pe langa vena,fara succes,incat nu am mai rezistat si am zis stop.
oare toti copiii sant patimiti asa?
In Ro cum se procedeaza,sant tare curioasa?
nici nu mai stiu ce sa fac acum,,,daca sa mai merg sau nu cu ea
cert e ca acum,cand am venit acasa plange in continuu,e tare speriata,si ea de obicei nu este asa,..experienta traumatizanta
eu credeam ca se iau careva picaturi de sange din deget,insaau spus ca trebuie o fiola intreaga....?

Cristina_C
Tot la un an si cateva luni i-au luat lui Robert sange din vena - eram in Romania- facuse o viroza si l-am si internat. A fost cumplit - s-a speriat si a urlat cum nu o mai facuse pana atunci.
La 2 ani si jumatate - tot in vacanta in Romania eram - s-a repetat povestea: din nou in spital ca avea amigdalita si gastroenterita si l-au intepat din nou in vena apoi i-au pus si perfuzii ca se deshidratase. Au trebuit sa-l sedeze ca sa linisteasca dupa interventie. Asa ca inteleg prin ce-a trecut fetita ta si-mi pare rau.

Peste inca un an, in Germania, a avut iar amigdalita si la cabinet i s-a luat sange din degetel pentru analize!! Nici macar nu m-au pus sa aleg: vena sau deget) Asa am aflat si valoarea hemoglobinei. Daca te intereseaza doar daca-i anemic sau nu copilul,e de-ajuns sa i se ia sange din deget. Nu-i deloc traumatizant si dureaza extrem de putin.

didita
Am fost si eu cu fetita la analize de sange, dar era un pic mai mare (4 ani). In Franta mi s-a prescris un anesteziant local (i-am pus eu cate un patch la fiecare incheitura cu o ora jum inainte), o pregatisem sufleteste si era cam speriata, dar a intepat-o fara sa simta nimic si chiar s-a uitat cum baga acul (eu n-am putut). Eu recomand din tot sufletul acest anestezic (cu atentie la persoanele alergice), chiar si pt gauri in urechi i-am pus. Mi se pare barbar sa chinuie asa copiii in anul 2006 , cand exista metode mult mai blande!

claudiasabou
Si eu i-am facut in urma cu o luna analize fetitei mele de aproape 2 ani,i-a recoltat sange din vena,intr-adevar o seringa intreaga,eu am fost foarte speriata,insa totul a durat doar 2 minute.Rebecai i-au gasit foarte repede vena astfel incat pe cand si-a dat ea seama ce se intampla si a inceput sa planga a fost totul gata.

sorinan
va multumesc foarte mult pentru raspuns,fetelor!
cred ca nu am sa mai am duc cu ea decat cand o sa fie mai mar e si e mai cooperanta.De mancat mananca bine,are 95% toate graficele de crestere,asa ca o lasam pe altadata.
Didita,mi-ai dat o idee buna cu anestezicul ,o sa intreb aici,ca as vrea sa-i pun si eu gauri in ureche pentru cercelusi,si poate atunci o sa-l folosesc.

sorinan
multumesc tare mult fetelor pentru respunsuri!
cred ca o sa mai astept o perioada,pana o sa fie si ea mai cooperanta,
ea manaca f bine,are 95% graficele de crestere asa ca,sper ca este totul o.k,numai vruiam sa ne asiguram
Didita,merci f mult pt ideea cu anestezicul,o sa interb pediatra cu proxima ocazie.
Nu-mi patimesc eu fata asa d-le ,..cred ca trebuie sa treaca 2-3 zile ca si eu sant traumatizata.
numai bine si multumesc pt sfaturi inca odata
sorina si Maria

Susman Mihaela
Eu l-am dus la recoltat sange de cateva ori (are 2 ani si 5 luni) si nu a fost deloc traumatizant. Eu merg cu el la spitalul Grigore Alexandrescu dar chiar in spital(acolo lucreaza pediatra lui).
Sunt asistente super specializate in recoltari si le ia sange din venele din dosul palmei. Sunt atat de rapide incat nici nu incepe copilul sa planga cu lacrimi si e gata.
Acolo nu lasa parintii inauntru pt. ca ii influentezi pe copii si le transmiti starea ta. Eu am stat pe hol si auzeam tot dar nu a fost scandal mare. Nu mai zic ca le pune desene, au jucarii si nici nu realizeaza ce se intampla. Din deget recoltarea e mai dureroasa si daca sunt mai multe analize nu e suficient sange.
Eu ii fac analizele o data pe an toamna si asa imi fac si eu.
Mie asa mi se pare normal mai ales ca la copii nu prea iti dai seama daca e ceva in stadiu incipient. De ex. la al meu i-am gasit intotdeauna o usoara anemie desi mananca foarte diversificat.
Eu nu am avut cu al meu probleme de sanatate decat chestii usoare(conjunctivita, guturai fara febra si enterocolita virala dar nu ceva grav).
Concluzia: sunt in Bucuresti si locuri civilizate si cadre medicale deosebite.

rodicaosoian
Sorina ,imi pare rau prin ce ati trecut astazi
si al Robert ii ia sange in fiecare an acum,si cand era mai mic tot la 6 luni,intotdeauna iau liat din degetel
eu zic ca acolo este mai usor si nu este asa de dureros
cum asistentele alea au putut sa spuna ca este mai usor sa ia sange din vena?atunci trebuia sa iti dai seama cat sant de incopetente
si imi amintesc ca si noi iam luat sange din vena odata si sa sti ca nu am avut probleme,iau nimerit vena din prima
eu zic sa te duci de acum la ceva clinici/spitale mai mari si mai bune
noi mergem la Emory,sant multumita cum este
va pup si va doresc sa uitati durerea

anca tanasica

noi le.am facut nu pt.ca e pitix cumva bolnava...ci ma.sa nebuna a tinut neaparat sa vada cum sta treaba exact (ca de mancat si dezvoltat se dezvolta perfect dupe spusele pediatrei!)...a durat totul 2 min.rastimp in care pitix a zis de doua ori "au" prima cand i.a bagat acul in vena si a doua oara cand i.a schimbat fiola aia (i.a luat 2 fiole...ca voiam analiye super complete)...mai mult s.a enervat la exudatul faringian...

miha
Buna,
Aceeasi problema o avem si noi. Desi fetita mea are 6 ani, nu mai cand aude de analize nici nu vrea sa mearga. A fost nevoie de perfuzie (era deshidratata) o data si au chinuit-o saraca. Nu-i gaseau venele) incat mi-e frica si mie acuma. Ptr analize complete sigur nu e de ajuns din degetel.
Eu as putea sa merg cu ea la Medicover. Voi ati fost acolo sau la o clinica particulara unde totul a decurs normal( fara sa chinuie copilul?)
Chiar daca plange, asta nu e o problema, dar n-as vrea sa mai trecem prin faza cu cautatul venelor.

miha
Am uitat sa specific ca noi suntem in Bucuresti!

belnicol
Lui Matei nu i-au recoltat niciodata din degetel. Nici in spital nici la laboratoarele unde am mai fost cu el. Si de fiecare data a fost traumatizant. In spital cel putin cind i-au pus venula pentru perfuzie am stat si-am bocit pe linga cabinetul lor (nici pe mine nu m-au lasat) cind auzeam cum urla ala micu ca-l tot capsau asistentele. E cumplit. Nu am avut incotro si i-am facut de curind iar analize iar de data asta s-a ales cu o ditamai vinataia la minuta. Deja nu mai suporta halatele albe.
Of, ca tare-s mititei.

Alexa Ioana
eu in spital i'am facut analizele cand avea 7 luni. i'a luat sange din manuta, in dosul palmei. a plans destul de rau (pe mine m'au scos afara asistentele din cabinet ca tremuram), dar nu a durat mult. si nici nu a parut "traumatizata" dup'aia...
a fost nasol, dar e pentru binele ei. va trebui sa'i repet probabil analizele in curand, sa vedem cat am recuperat... mi'e cam groaza dar...

Tia

In afara de MedLife mai stiti alta clinica particluara in Bucuresti unde recoltarea la bb se face din degetzel??

Cristina_C
Prima data si eu am ramas afara ca mi-au zis ca-i mai bine asa, dar a doua oara am tinut neaparat sa stau cu el inauntru chiar daca n-au vrut sa ma lase. Le-am spus ca raman si gata. De fiecare data a protestat si a plans la fel de tare.

anya
La Medicover iau din vena. La clinica din Victoriei e o asistenta la copii cu mana usoara. Mi se pare ca o cheama Andra. Cat despre anestezice la analize,in Romania, eu n-am auzit. Daca stie cineva - vreau si eu.

Anya

Mergi la inceput

La cat timp faceti analize la bebe?
susulina
Ma gandeam , pentru suplimentele de calciu sau de fier,faceti analize copiilor sau le dati asa dupa ureche?Stiu ca unii medici recomanda analize la fiecare jumatate de an,dar mie mi-e cam mila de puiuta asta mica sa o duc la analize, dar daca e necesar...

aurelia1278
Singura analiza pe care i-am facut-o fetitei mele (la recomandarea pediatrei) a fost o hemograma pentru care i-a luat sange din degetel (nu a plans deloc), la 1 an si jumatate. De fapt mint, a mai facut analize complete de sange la 2 luni, cand am fost internata cu ea in spital.
La 2 ani am adus iar in discutie subiectul analizelor, de data aceasta urmand sa fie mai detaliate, cu sange luat din vena, dar expresia pediatrei a fost "sa i le faceti, daca va lasa inima". Nu m-a lasat inima si pediatra a zis "foarte bine, lasati fata in pace ca arata bine, creste bine, ce mai vreti?".

Cerasela67
Daca medicul recomanda analize trebuie sa faci.
Calciul nu se da decat daca are carenta.
Eu i-am dat vitamine in fiecare iarna, de suplimente de Ca si Fe nu a avut nevoie decat in primele 3 luni de viata. Acum are 6 ani si mereu i-au iesit bine analizele. Pana la 3 ani i-am facut cam la 6 luni, apoi o data pe an, acum a trecut mai bine de 1 an si nu i-am mai facut. Daca medicul nu-ti recomanda nu are sens sa o chinui. Eu eram paranoica si faceam toate analizele la orice stranut! A fost o prostie!

laura72

Si de ce vrei sa chinui copilul? are ceva care sa te faca sa crezi ca ar avea nevoie de analize?FE previne anemia dar ca pt ce ii dai ca doar ia vigantol care fixeaza CA.

akella
Sa nu radeti de mine si sa nu spuneti ca sunt dusa cu capul... Noi facem analize o data pe an (sange, sumar de urina si kk). Rezultatele le vede medicul si apoi, daca e cazul, ne mai recomanda cate ceva.

lbelciug
Si eu cred ca e bine sa-i faceti toate analizele: hemograma, sumarul de urina si coprocultura, macar 1 data pe an.
Puiul meu are 1,3 ani si abia acum i-am facut aceste analize. I-a iesit anemie la fier, asa ca acum ii dau picaturi de Fe Hausmann. Peste 1 luna ii repet hemograma ca sa vad cum sta la acest capitol.
Paza buna trece primejdia rea!

adinag
eu n-am facut inca niciodata analize. daca nu are nimic si mananca echilibrat, pentru ce? si daca vrei sa-i dai un supliment, eu una i-as da un complex de vitamine si minerale pe baza naturala, care este asimilat mai bine de corp (si chiar fac asa..)

NinaB
cand va avea nevoie o sa faca analize! Doamne Fereste si Apara!

nicol_nicol
Pe noi ne-a vazut doctorita de foarte putine ori: o data cand ne-am inscris, a doua oara imi era teama ca nu respira bine (avea nasucul putin infundat) si in rest doar cand am facut vaccinurile.
Nu ne-a zis niciodata ca ar fi cazul sa facem niste analize.
Dar acum ca am citit cele scrise, as vrea sa-i fac niste analize, doar asa pentru linistea mea, insa mi-e cam mila de ea sa o chinui.
E micuta, are doar 8 lunute, insa ma ami gandesc.

sanziana72
Nici eu nu i-am facut analize Marinei pana la 1 an jumatate pentru ca arata foaret bine, se dezvolta frumos, era vioaie, rosie in obraji... Ce mai, arata a copil frumos si sanatos.
La 1 an jumate i-am facut analize mai mult pentru cresa si am zis hai sa vad cum sta si cu restul.

Si asa am descoperit ca e anemica si ca are un stafilococ in gat! Desi nu m-as fi asteptat deloc la asa ceva si nici medicul.

Asa ca eu zic ca macar o data pe an ar trebui verificat chiar daca nu sunt motive aparente de ingrijorare.

mamitzica
I s-a luat singe copilului in spital cind avea cred ca 2 zile pentru chestii majore sa verifice daca ceva nu e in ordine.De atunci nimeni nu mi-a recomandat asa ceva si nu vad rostul atit timp cit copilul e sanatos,creste si e fericit.

adrianafedorca

si bb-ul meu arata f bine dar pt linistea mea am hotarat sa-i fac analize acum ca a facut 1 an , eu o sa i le fac la CMU pt ca acolo lucreaza dr noastra

susulina

Multumesc pentru opinii.Cred ca o sa trec si eu in curand pe la medicul nostru de familie sa-i cer parerea, ca n-am mai fost de ceva timp ca n-am mai avut probleme de sanatate.Eu i-am facut analize o singura data acum un an si avea o usoara anemie.I-am dat picaturi Fe Hausman si de atunci nimic.
Imi povestea cineva in parc de o nepotica , careia i s-a descoperit o forma de leucemie, desi ea era aparent sanatoasa tun .Si noroc ca ii faceau de 2 ori pe an analize ca i-au descoperit boala intr-o forma incipienta.Si m-a apucat asa o teama,de aceea v-am intrebat si pe voi.Oricum ,Doamne fereste de boli si nu-mi place deloc ca ma gandesc numai la rau.Sanatate multa voua si puilor vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Eu i le fac Ioanei daca este cazul (bolnavioara) iar daca nu atunci o data pe an ii fac analizele (la fel si noua) pentru ca asa mi-a intrat mie in singe sa ne verificam o data pe an chiar daca nu suntem bolnavi. La o astfel de analiza de rutina i-am descoperit ioanei niste transaminaze de 400 (de 10 ori mai mari decit normale) care apoi au crescut la 1800 (enorme) si care nu le puteam depista altfel pentru ca fii-mea nu avea nici un simptom. Era vioaie, minca, se juca...nimic anormal. A fost sa fie citomegalovirus, prin in faza acuta. Putea fi hepatita sau altele mult mai rele. Multumim lui Dumnezeu, n-au fost. Dar asta mi-a confirmat ca este bine ca ii fac analizele anual, fie ca e nevoie, fie ca nu. De obicei i le fac primavara. Initial i s-a luat singe din degetel - la 1 an), la 2 si la 3 i-am luat din vena ca sa poata fi facute toate analizele si nu a fost absolut deloc traumatizata. Conteaza f mult indemnarea asitentei. Ioana a sporovaduit non-stop. Intii mi le-am facut eu si ea, curioasa s-a uitat, apoi i-am recoltat ei. Cred ca ne vom cantona cu facutul analizelor obligatorii si anuale in jurul datei ei de nastere...deci toamna. Pina acum , medicul nostru de familie, ne-a aliniat pe toti sa facem analizele obligatorii in luna in acre suntem bascuti. In plus am mai cerut, una sau alta pentru a vedea cum stam cu Ca, Mg, Fe.

Asta este experienta noastra. Nu stiu daca pare buna sau rea dar dupa ce spaimele pe care le-am avut cu fii-mea la transaminazele alea naravase, sunt absolut convinsa ca un set de analize trebuie facut anual. Chiar daca noua totul ni se poate parea in regula, pot aparea surprize. Neplacute.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leokris spune:

buna si eu am un baietel de 1,4 luni nu prea a mancat si i-am facut analize dar din degetel i-au recoltat sange a iesitcu anemie foarte mare acuma ii dau fier ferrum hausman va sfatuesc daca vreti sa-i faceti analize facetile acuma nu amanati pentru linistea voastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denise spune:

Pentru linistea mea, i-am facut si eu un set de analize fetitei mele, atunci cand avea 1 an si 5 luni. Am apelat la laboratorul Synevo (aflat in incinta policlinicii Medicover) ptr. ca acolo am facut si eu toate analizele in perioada sarcinii si mi s-a parut ok. Am sunat ptr. programare, intentionand sa le fac cu plata, dar dna de acolo a fost super-draguta si mi-a spus ca, daca aduc trimitere de la medicul de familie, le pot face gratis, asa ca mi-am luat programare, trimitere, inima in dinti si...voila. Fetita a plans nitel, dar...una peste alta, cred ca am fost eu mai traumatizata decat ea. Imediat ce i-au scos acul din vena a incetat plansul si apoi a parut sa fi uitat. Asistentele care i-au luat sange mi s-au parut tipe calme, placute, au folosit un ac subtirel, deci, una peste alta, a fost ok si ma bucur ca i-am facut analizele. Nu avea nimik, doar ca, din cauza ca este extrem de mofturoasa si lingava la mancare, avem eu o obsesie cu anemia mare cat Casa Poporului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

eu lui Matei i-am facut primele analize la 4 luni. am un pediatru de moda veche, pentru a verifica fierul. a rezultat ca ar trebui sa-i dau suplimentar fier (ferrum haussman), apoi la 9 luni am fcaut pentru anemie, a iesit ok si fier si anemie. si la 1 an si 3-4 luni am mai facut un set de analize. sa vedem cum stam. mi-a zis ca de acum inainte le facem anual, si numai in caz de ceva boala.
le-am facut la IOMC - Emilia Irza si i-a luat singe din degetzel.gratuit cu trimitere de la medicul pediatru.

Mergi la inceput

Exsudat faringian - cand, cum, unde?
Steluta
Buna,

Sunt mamica unei fetite de 4 luni. De azi noapte a facut febra, 38.1, apoi la 5 minute i-am masurat-o, era 37.5, peste 3 ore, iar 37.5, si la urmatoarea masa, 38.1. Am vorbit cu pediatra care mi-a recomandat supozitoare Efferalgan sau Panadol de 3 ori/zi si 4 picaturi de vitamina C de 2 ori/zi. In cazul in care ii creste febra peste 38.5, Algocalmin, alternand cu Novocalmin, de 2 ori/zi. Oricum dr mi-a spus ca e posibil sa aiba rosu in gat, si sa mergem la cabinet pentru a verifica si daca are intr-adevar sa-i dea antibiotice.

Intrebare: Pentru rosu in gat ii da asa antibiotic, nu ar trebui sa-i faca un exsudat faringian, antibiograma?? In ce consta acest exsudat si unde se face??? La laborator de analize medicale?? Cat dureaza?? Se face si la spital la urgente??

Ma gandesc ca acum vine weekendul si nu as dori sa-i dau fetitei antibiotic fara a fi nevoie.

Sper ca am fost cat de cat coerenta. Stiu ca nu are febra prea mare, dar este prima oara cand face, si imi este teama...

kid2003
Noi am facut la 7 luni exudat faringian, la Grigore Alexandrescu. am fost intr-o duminica la urgenta, ii curgea ceva din ochisor...Acolo dr a zis ca are si niste puncte de angina pe amigdale si ne-a dat trimitere pentru exudat faringian si pentru cultura de la ochisor. I le-am facut pe loc. Daca stai in sectorul 1, la Gr alexandrescu nu se platesc aceste analize, daca nu, le platesti (dar nu e asa de scump).Laboratorul ne-a dat analizele a doua zi si am putut decide tratamentul. In gatutz nu avea nimic, la ochi avea un streptococ si am luat antibiotic. Nu a fost traumatizant pentru copil, imediat i.a luat proba (dar a fost cu trimitere de la dr din Grigore Alexandrescu, e nevoie de trimitere)

Monica-Elena

Eu stiu de la un orelist bun din Bidimex(dr. Gheorghe) ca exudatul pana la varsta de 3 ani este irelevant la copii. Poti s avezi si tu daca e rosu in gat uitandu-te la el in gatut. Eu zic sa ii dai antitermice si sa nu te repezi la antibiotic bine daca doamne fereste nu e ceva mai grav. Dar fi atenta ca f usor poate face bronsita sau bronsiolita.
Sanatate!

geniest
Daca dr. tine cu tot dinadinsul sa ii dea antibiotic nu te lasa si fa-i un exudat cu antibiograma. Decat sa incerce antibioticele pe copil mai bine fa-i-l inainte. Fetita unui coleg tocmai a facut bronsiolita dupa cura de antibiotic pentru rosu in gat prescris de nenea doctoru'.

Ii poti face exudat la orice policlinica de cartier, insa dureaza cam 2-3 zile...

nastasika
38,1 nu este o temeratura foarte mare...a facut noaptea, iar faptul ca peste 5 minute avea 37,5 nu-mi indica decat faptul ca era incisa din somn. Vreau sa spun ca nu nici un antitermic nu-si face efectul in 5 minute, deci probabil ca s-a incalzit.Novocalmin/algocalmin nu se da decat la febra peste 39.Nu vad de ce sa-i dea antibiotice pentru un rosu in gat. Parerea mea este sa nu sari repede cu antibioticele, care uneori pot face mai mult rau decat bine. Daca iti face mai mult de 3 zile febra mare, deabia atunci este necesar sa te duci la medic.Eu iti inteleg ingrijorarea si teama (si eu am trecut prin faza asta-eu am doi copilasi)dar este foarte important sa-ti pastrezi cumpatul si sa filtrezi sfaturile medicului si daca ti se pare ceva in neregula nu ezita sa consulti si un alt pediatru...iar dupa ce ti-a zis medicul tau, cred ca ar fi mai bine sa mergi la altcineva...

-monica elena Nu inteleg de ca sa fie exsudatul irelevant...e prima oara cand aud asa ceva...eu am fost la dr. Marcu (medic pediatru recunoscut) cu baietelul meu de 1,5 ani si exsudatul a fost cat se poate de relevant...
De ce sa faca bronsita sau bronsiolita de la un rosu in gat?!?Bronsiolita se refera la inflamatia bronsiolelor (vaselele mici pulmonare) si nu are absolut nimic de-a face cu gatu'. Baietelul meu a facut 9 bronsiolite dar niciodata "rosu'n gat"...asa ca mare atentie cand dati sfaturi!!!!!

Steluta
Multumesc pentru raspunsuri . Deocamdata i-a scazut febra de la supozitorul de Efferalgan. Sper sa-si revina doar asa...

Mi-era teama ca urmand weekendul nu voi gasi nicaieri unde sa-i fac exsudatul faringian si sa am rezultatul cel tarziu a doua zi. Banuiesc ca la alte centre medicale, cu exceptia spitalelor de urgenta, nu se lucreaza in weekend.

Monica-Elena
Da draga mea dar pe fondul imunitatii scazute poate contacta orice boala si avand in vedere sezonul rece in care tocami am intrat in care se fac de obicei diverse afecstiuni ale aparatului respirator.....`
Eu la 11 luni asa am patit cu Mihnea dupa un rosu in gat si imunitate scazuta a contactat din parc bronsita.

Monica-Elena
Cat despre exudat asta este parerea dr orl-ist Gheorghe de la budimex. nu sunt dr si daca el asa a zis asa o fi ca banuiesc ca vorbeste in cunostiinta de cauza.

nastasika
asta e altceva, acum inteleg ce-ai vrut sa spui, dar nu ca face bronsiolita de la rosu'n gat

nastasika

Nu-l cunosc pe doctorul in cauza, dar eu stiu ca exsudatul faringian i-a fost recomandat ca analiza baietelului meu la 1,5 ani si stiu multe alte cazuri...acum ce sa zic...n-ar fi prima oara cand constat ca doctorii pot avea pareri diferite, uneori contradictorii,care nu fac decat sa ne bage in ceata pe noi mamicile ingrijorate...de-asta spun ca e bine sa ceri parerea mai multor medici...

iulianegrea
am si eu o intrebare, ce este exsudat faringian, in ce consta el si in ce cazuri se face?
scuze pt. nestiinta.

gabrielle74
exudatul se face in gat sau in nas pt avedea ce microb este aolo.de obicei in gat exsita stafiloc aureus ,care greu scapi de el si streptococ ,hemolitic beta A ,care netratat duce in timp la reumatism poliarticular sau inteapa inima .se face cand copilul nu ia antibiotic ,de facut unde vrei .

Briantis
Se poate face si la Medicover pe grozovici , e cam 150 de mii si rezultatul e gata in cateva zile.

Mergi la inceput

Ce analize faceti copilului?

aly30
Am un baietel de 2 ani si 4 luni si as dori sa-i fac analizele.Acum un an i-am facut hemoleucograma completa si i-au iesit cam haotice in sensul ca prea putine in limite.Limfocite, leucocite, hematocrit, trombocite,MCV,MCH,MPV, toate mai mici sau mai mari decat limita.
Desi nu am avut probleme cu sanatatea lui as dori sa le repet la un laborator mai performant.
Ce analize sau examene credeti ca ar trebui sa-i mai fac? Testul auditiv (desi nu-i cazul), oftalmologic, cumva?
Dr de familie s-a uitat cam ciudat la mine ca vreau sa-i fac analize desi nu am probleme cu el...
Voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu i-am facut la 1 an un set complet de analize, acum mai are putin(2 luni) si face 2 ani si ma gandesc sa-i fac din nou, dar o sa vb cu dr inainte , din cand in cand(1 data la 5-6 luni) ii mai fac cate un antigen giardia si coprocultura , pe astea le fac la babes ca e mai aproape de mine, sau la sanador
si sanatate

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput

Loc de incredere pentru analize
Germina
Ma puteti sfatui unde sa merg sa fac analize copiilor si sa am incredere ca rezultatul e bun?
Multa lume in jurul meu a a vut probleme cu rezultate diferite in diverse locuri...

Lumi

genusa

Buna,
Eu am fost pt cea mica la un laborator langa Parcul Carol-unde mi-a fost recomandat biologul de cineva de la Universitate .Pana acum si la mine si la alte prietene care au fost acolo,au lucrat bine analizele.

Numai bine,

Mergi la inceput