Analize copii
Raspunsuri - Pagina 4
Sheannamp spune:
Rh diferit copil fata de ambii parinti ???
Autor: mamagiuliei
Trimis la: 16/03/2007 19:08:02
Sunt in ceatza.
Am scos analizele fie`mi si sunt ok. Dar, RH ul ei este negativ, iar eu si tatal ei sigir avem pozitiv ca suntem donatori.
E POSIBIL ?
Sau laboratorul e de kko ...
Daca stiti vreo explicatie logica ... va rog sa ma lamuriti.
Eu am AB+, tatal 0+, Giulia A2-.
Autor: LiliaToma
Raspuns la: 16/03/2007 19:47:45
Eu zic ca e posibil. Fratele meu mai mare are diferit de parinti....
Dar sa mai spuna fetele care stiu mai bine.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Sheannamp
Raspuns la: 16/03/2007 19:52:29
Da se poate, probabil ca unul sau mai multi din bunicii copilului are Rh negativ!
Uite aiciun calculator al grupei de sange si al rh-ului in functie de grupele si Rh-ul parintilor!
alexandrueduard spune:
Eu zic ca-i bine de facut un set de analize. Si nu doar pentru a descoperi vreo carenta de fier, calCiu sau altceva, ci chiar dimpotriva: am descoperit la analize ca Alex are calciul la limita maxima. Si eu tocmai ii cumparasem 2 sticlute cu sirop de calciu sa ii dau, dar dr. lui a zis ca fara analize ea nu recomanda. Calciul in exces nu este deloc bine primit de organism, mai ales pe termen lung. Si fier aveam de gand sa-i dau, dar sta bine si la acest capitol. Asa ca eu sunt pentru analize. Stiti cum se spune: mai bine sa previi decat sa vindeci.
Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
Sheannamp spune:
Initial creeata de llory
STIE CINEVA UNDE ASI PUTEA SA II FAC HEMOGRAMA LA BAIETELU MEU DE 11LUNI? AICI IN ARAD DAR NU SA II RECOLTEZE SINGE DIN VENA CI SA-L IMPUNGA IN DEGET, EU AM FOST LA LASER AM SUNAT LA EURO-MEDICA DAR NU SE IA DIN DEGET, IAR SA II IA DIN VENA NU VREAU. VA ROG DACA STIE CINEVA? ARE CEARCANE SI ASI VREA SA STIU DACA ARE LIPSA DE FIER SAU USOARA ANEMIE, PARAZITI NU ARE. MULTUMESC,
Sheannamp spune:
Initial creeata de giulia71
I-am facut baiatului meu -7 ani niste analize de rutina , toate au iesit ok in afara transaminazelor care sunt putin marite!
Doctorul mi-a zis ca le vom repeta dupa doua luni sa vedem care va fi evolutia, insa eu sunt panicata toata!
Simt ca nu pot astepta doua luni...
As dori sa stiu care ar putea fi cauzele pentru care sunt putin marite transaminazele?
Inainte de analize a fost putin racit si i-am dat advil, asta e singurul tratament care l-a urmat!
Ar putea fi de la giardia (desi i-am spus dr ca a avut giardia nu mi-a dat trimitere sa le faca din nou
)!
Va multumesc!
mami de Calin rasfatzat:)
Sheannamp spune:
Transaminaze crescute in mod patologic (deci care semnifica o boala, nu neparat hepatica) sunt cele ale caror valori depasesc de doua ori valoarea normala (deci daca limita superioara a normalului este de 40, de la 80 vorbim de transaminaze crescute).
Ce este sub aceste valori nu reprezinta motive de ingrijorare, cel mult trebuie repetate dupa 3 luni pentru a se vedea daca s-au modificat.
Apoi e foarte important care din transaminaze (GPT/ALT sau GOT/AST) este crescuta!
sanatate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
giulia71 spune:
Revin cu analizele:
S.G.O.T -38UI/l lim normala inf a 30
S.G.P.T -37UI/l lim normala inf a 36.
Va rog mult lamuriti-ma daca ceva e in neregula!
Va multumesc.
mami de Calin rasfatzat:)
Sheannamp spune:
Initial creeata de ayla
Fetita mea va implini curand 2 ani si as vrea sa-i fac niste analize uzuale, ca sa stau eu linistita ca e ok. Eu m-am gandit la hemoleucograma, glicemie, Fe, Ca, Mg si...cam atat. Mai sint si alte analize de sange din care sa reiasa starea ei de sanatate si eventualele carente (pt ca mananca foarte putin)?
Sheannamp spune:
Autor: AnneBonny
Subiect: Analize bebe!
Trimis la: 05/06/2007 21:42:54
Am o nedumerire, trebuie sa-mi duc fetita la analize. Am voie sa o hranesc inainte? Ar putea influenta rezultatul analizelor, stiu ca la noi la adulti se recomanda sa nu mancam inainte. Va multumesc.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Danutz@
Raspuns la: 05/06/2007 22:30:07
Eu stiu ca nu tb sa manance cu 3 ore inainte. Cel putin asa mi s-a spus mie la Medicover, unde urmeaza sa-i fac un test de sange pt alergia la lapte de vaca. Baietelul meu are un an si 3 saptamani.
Acum poate depinde si ce analiza vrei sa-i faci; poate nu e restrictia asta cu mancarea, nu stiu sigur
Dar cred ca poti sa suni la orice laborator de analize si intrebi, sa nu tii bebitzu nemancat degeaba
Autor: Alexa Ioana
Raspuns la: 05/06/2007 23:13:29
eu i'am facut de doua ori analize de sange la fii'mea, prima data la 7 luni apoi la un an si 7 luni, si nu a avut voie sa manance sau sa bea nimic incepand cu ora 11-12 noaptea precedenta. la recoltat am fost dimineata, la prima ora (pe la 7 jumate), si i'am dat sa manance imediat dupa ce am iesit de la doctor. nu a fost absolut nici o problema in nici o situatie. a doua oara am nimerit o asistenta deosebita, cu experienta la copii mici, si alexa nu a plans absolut deloc (mai greu a fost pentru mine)
Autor: Leta
Raspuns la: 05/06/2007 23:17:47
daca maninca inainte nu sint relevante valorile glicemiei.
Autor: florentza
Raspuns la: 06/06/2007 23:35:45
Nu este indicat sa manance si sa bea inainte ...pe noi ne chema asist. la ora 8 - 8.30 dim. pt analize si imi zicea ca masa de seara sa i-o dau cat mai tarziu ca sa-i tina de foame.
Iti iei cu tine niste biscuiti si laptic\ceai si cum terminati cu asist. ii dai.
roxanaz spune:
Analize complete, unde?
miki77
buna fetelor,
am si eu nevoie de sfatul: unde sa merg, in Bucuresti, sa fac un set de analize complete fetitei mele de 9 luni? am fost azi la dr. Stanciu si mi-a dat sa-i fac toate analizele ca sa-si poata spune parerea in legatura cu starea de sanatate a fetitei mele. are de facut urina, kk, fosfataza, calcemia, sideremia, ma rog, sunt 16 in total, si nu stiu unde sa merg sa le fac. Mi-a recomandat sa merg la Medicover, Medlife sau la lab de langa spit. Babes. voi unde ma sfatuiti sa merg? si are cineva cunostinta cam cat m-ar costa?
va multumesc mult
mihaela si alex
lalilu
Poti merge si la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes, au un laborator foarte bun, dar cred ca i cam scumpisor. Nu stiu pretul decat la coprocultura- 30 ron, asa ca sa ti faci o idee.Unele cred ca s mai ieftine, dar poti sa suni si sa intrebi. Tel:021-3179503 sau 3179504,05 sau 0788201790. Este pe Sos. Mihai Bravu nr.281, sector 3. Sanatate fetitei!
LiliaToma
Eu cred ca daca te duci la pediatra copilului, unele o sa ti le dea sa le faci gratis( asta nu inseamna ca iti zice ea unde sa mergi, iti da doar trimitere).
Eu am facut niste analize la Lotus Med, pe Oltenitei. Nu pe toate, dar m-a costat vreo 100 lei noi. Cred ca o sa te coste ceva sa le faci pe toate cu plata.
madau
Eu i le-am facut Mirunei la centrul medical "Matei Basarab", aveam trimitere de la medicul pediatru si n-am platit nimic. Trebuie sa spun ca asistentele de acolo sunt adevarate "mame"..au asa multa rabdare cu bebelusii, vorbesc frumos, nici nu mi-a venit sa cred ca desi au intepat-o de 2 ori pana sa-i "prinda' o vena, pitica mea n-a plans deloc, ii aratau maimutzoi, o faceau sa rada..super!
miki77
va multumesc mult fetelor. azi incep sa dau telefoane sa intreb cum se face si cat costa fiecare analiza in parte. sper sa aleg varianta cea mai buna pt fetita mea.
aurelia1278 spune:
I-am facut analize de sange fetitei mele pentru o evaluare generala si am niste necunoscute:
Ce inseamna RDW ? Lipseste rezultatul din tabel (de pe Internet, de la Medlife), n-o fi gata inca.
Ce e PDW? E sub limita inferioara admisa (9.7 in loc de 12-16)
Ce e MO? Are valoarea 1 in loc de 0.08-0.96, deci peste admisibil.
Ah, si inca ceva: sideremie 100 (normal 25-101) poate fi o avertizare ca ceva e la limita si pe viitor...? intelegeti voi.
Celelalte sunt bune, in intervalul normal, fara a fi nici prea sus nici prea jos.
Nu mai am rabdare pana Luni, cand mi s-a spus ca vor fi gata analizele, de fapt si cand voi putea vorbi cu dr noastra. 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic