Analize copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Eu faceam set de analize complet anual, pana m-am maritat. Mi-a intrat in reflex si am cerut sa-i fac si Oanei. Numai ca un an le-am sarit si nu stiamn nici ce sa mai cer doctorului trimitere. Eu mai bine ma alarmez degeaba decat sa-mi para rau ca nu le-am facut.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Racit fiind, am fost cu Robert la doctor si, pentru ca exudatul a iesit negativ, i-a luat sange din deget. Dar nici acolo n-a iesit nimic, valorile erau normale si hemoglobina chiar buna - 13. Pentru ca amigdalele erau inflamate a primit antibiotic sirop.

In Romania a mai luat de 2 ori antibiotic si de fiecare data i-a facut analize de sange din vena si da, de acord, a fost foarte traumatizant sa se vada intepat. Pe cand acum, cand l-a intepat in degetel, a plans un pic pentru ca s-a speriat - nu-l prevenisem.
Tot in Ro a mai facut o analiza a scaunului pentru ca avea gastroenterita.

Nici azi nu stiu ce grupa de sange are: A sau 0.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

Nici azi nu stiu ce grupa de sange are: A sau 0.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cristina,
La mine in carnetul de sarcina este o foaie lipita si acolo scrie ca grupa sangvina a copilului e 0.Cauta si tu,poate e trecuta.
Cred ca totusi la nastere li se determina grupa si Rh-ul.

fetita mea are 4 ani si nu i-am facut niciodata analize.De cite ori am intrebat,am primit acelasi raspuns:nu traumatizam copilul daca nu exista suspiciuni.
Totusi in toamna am insistat sa-i faca o hemoglobina(in Ro mi se spusese ca e palid copilu')si i-a iesit 13,6,ca la un copil de scoala,cum ne-a zis pediatra .

Alina

Mergi la inceput

Nu-i trecuta grupa in carnet, as putea suna eventual la maternitate sa intreb, poate au notat-o acolo in fisa. Dar asta mai poate astepta.

Robert a primit de ieri tratament de 7 zile cu sirop InfectoCef (Cefaclor). Ma bucur nespus ca ii place la gust si il inghite fara probleme - pana acum greu ii dadeam un sirop pe gura.

Cristina,
mama lui

Mergi la inceput

Am gasit ca intre 2 si 6 ani hemoglobina la copii poate fi de la 10,8 pana la 14,3 iar de la 7 la 12 ani intre 11,3 si 14,9 :http://www.laborlexikon.de/Lexikon/Tabellen/17-Blutbild_Kinder.htm.

Cristina,
mama lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Eu avand Rh negativ la nastere i s-a facut obligatoriu fara sa cer eu grupa saguina si Rh-ul bebelusului.
Referitor la analize si eu stiu ca primul set d eanalize se face la 9 luni dar uite ca facem 10 luni si nu m-am incumetat sa ma duc sa i le fac. Mihne aeste bine asa ca nu ma ingramadesc deocamdata sa traumatizez copilul degeaba ca asa scrie in carti. Probabil la un an o sa facem primul set de analize complete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

eu stiu ca se fac numai la recomandarea medicului, in caz de suspiciune de vreo boala de o anumita gravitate.

numai bine va uram!

sarbatori fericite!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Analiye se pot face oricand la BBi, dar nu cred ca-i cayul sa traumatiyam copii daca ei sunt perfect sanatosi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Interpretare analize
belnicol
Am o mare rugaminte, poate se pricepe cineva sa-mi "traduca" niste analize. I-am scos azi rezultatele lui matei dar nu mai am rabdare pina miine cind ajung la dr. Am sa dau numai valorile care sint trecute aici a fi in neregula:
Leucocite 11.1
Lym# 6.3
Lym% 55.3
Gran% 37.8
Hemoglobina 10.9
Hematocrit 33.3

Mai e si
Calciu ionic seric 3.6
Fosfataza alcalina 20.0

Va multumesc anticipat.

belnicol
Am gasit ceva pe internet dar ma cam sperie ce am citit acolo. asa ca astept sa merg la dr.

kim222
Trebuie precizata virsta si in ce context s-au facut analizele (eventuale boli).
Edit ...Pt ca am vazut acum ca ai scris Matei ...este deci vorba de un copilas...dupa mine la prima impresie este vorba de un numar putin marit al leucocitelor (semn al unei posibile infectii )deoarece eu stiu ca la copii limita este de 10 000.
Cit despre Hb..este la limita ...dar ca sa vorbim de o usoara anemie ar trebui stiute valorile CHEM si VEM...
Succes la dr!

diana21
Uite, poate te ejuta cu ceva. Fetita mea are un an si aproape zece luni, i-am facut si eu analizele sapt. trecuta, nu e bolnavioara, totul e ok cu ea. Iti spun ce scrie la ea pe fisa. Multa sanatate!

leucocite-11.5 normal 4-12
ly 4.6 normal 1.84-9.12
ly% 40.2 normal 46-76
hemoglobina 12.5 normal 10.7-14.1
hematocrit 36.6 normal 30-43
ca ionic 4.63 normal 4.2-5.2

belnicol
Multumesc fetelor. Plec indata la dr. si am sa aflu atunci despre ce e vorba. Anemic oricum stiam ca e, mi-e teama de altceva. Am sa va spun ce a spus doctora.
Multa sanatate.

g_ioana
Te asteptam cu rezultatele.Eu vreau sa stiu unde anume i-ai facut analizele si daca i-a luat din degetzel sau din vena.
pupici lui Matei

belnicol
Rezultatele sint anemie si rahitism foarte mari. Urmeaza tratament de Fe 3 luni, schema de D3 pentru rahitism, si repetam analizele peste 3 luni. Macar acum stiu de ce nu maninca.
Multa sanatate.

merry_p_s
Ce v-a fost recomandat cand erati bebei,vigantol sau D-injectabil?

diana21
Ce inseamna foarte mari? Adica rahitismul a inceput sa si deformeze oasele? Of, imi pare rau...a luat ca gluconic cand a fost mic? Stiu ca eu i-am dat pana la un an in fiecare luna, plus vig. 5 pic, pentru ca ea avea fontanela "uriasa".

belnicol
A inceput cu vigantol iar de prin ianuarie cind am schimbat pediatra a trecut pe D3 injectabil. Iar Ca i-am dat in fiecare luna alea 10 zile care se dau.
Iar cu deformatul oaselor nu stiu eu ce sa zic, el oricum are platfus si calca foarte prost, deci este foarte posibil sa-i fi afectat oscioarele un pic. Oricum, ma duc cit de repede la un ortoped, sa vad ce zice.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Laborator?
Tia
ma intereseaza un laborator unde se poate lua sange din degetzel pentru bb mic de 11 luni. unde sa merg? prefer clinica particulara, mai putin spitale sau clinici de stat. multumesc

laureta

Noi am fost la Romar si fetele de acolo se pricep foarte bine la meserie.Noua ne a luat sange in vena si Inisa spre mirarea mea nu a plans deloc(mai degraba eu tremuram ca tati fugise afara)
Bafta

Monica-Elena

Medsana sau laboratorul MED LIFE de la etajul 1 din spitalul Budimex unde se fac non stop analize cu plata.

anca tanasica
tia, vezi ca din degetel nu se pot face toate analizele...si io voiam tot din degetel...dar nu iese calciul, hemoleucograma...la degetel iese grupa sangvina si rh.ul...asta e prin pl...poate in alta parte e altfel...ca io tocmai m.am interesat peste tot pentru analize pt.pitix...si pediatra mi.a zis ca din degetel ies prea putine analize...asa ca i.am luat din vena(se ia cu fluturasi mici si pitix n.a plans deloc...)

anda141
M-am interesat si eu dar mi s-a spus ca din degetel nici nu sunt relevante si nu se fac toate ( din pacate)

Monica-Elena
Din deget se face o simpla leucograma poti vedea eventual daca e anemic. Din vena se fac mai multe si vezi cum sta cu calciu, depozitele de fier, ficat.
Noua grupa sanguina si RH-ul ni le-au facut in maternitate la nastere(eu avand RH negativ).

Mergi la inceput