Sp. Stanca - Cluj

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Alina stai linistita...ca toate mergem la aceleasi conditii..important e sa nu stam mult pe la spitale.Conteaza sa fie bebe bine si noi la fel si in rest Doamne ajuta ca nu murim oricare ar fi conditiile.Fiecare spune cum a fost pt ea...si asta e realitatea nu avem ce face.Plecam cu gandul sa nastem repede si sa ne luam bebele si sa plecam catre casi....,va pup
Monica 34/35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Zuzi si Arleena dragelor ca oricum sunteti in tema ziceti-mi si mie asa cand aveti timp si nu vrea bebe titi...
-ce trebuie dus pt bebe
-ne lasa cu pijama sau musai camasa de noapte
-cum sunt dr de la neonatologie
-la voi a corespuns greutatea lui bebe cu ce v-a zis dr?
-bebele sta cu tine in salon sau acolo la bebelusi
Si cateva sfaturi ,ceva ce vi s-a parut voua important pt Stanca.Eu am nascut la Gine si nu stiu nimic de Stanca,Va pup
Monica 34/35 si Daniel 4,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

AlinaCoroian nu fi stresata ca nu-i chiar asa de rau la Stanca, acum depinde si de pretentii......eu am stat primii 2 ani de facultate in camin si era mai rau....macar la stanca ai baie in salon si sunt saloane de 2,3,4 si mai multe...eu am stat in salon de 4 si a fost ok, daca eram mai putine poate ma plictiseam , ca sunt o persoana f sociabila si imi place sa interactionez cu lumea.....
arghirmonica pt bebe numai scutece trebuie sa duci, ca nu te lasa sa-i dai nimic(eu am dus totusi niste camasute si caciulite si paturica....au zile cam ploioase si l-am invelit cu ea chiar daca nu prea au fost incantate unele asistente...dar u le-am bagat in seama si s-au calmat si ele....ahhh, si caciulita i-am dat de la mine ca avea una de la ei de imi era mai mare mila de el...se tot invartea si o tragea pe fata ca era cam mare.....pana la urma am renuntat de tot si la caciulita ca o desfacea si o tragea de pe cap singurel ...deh, are personalitate copilu'.....nici cu manutele in paturica invelit nu vroia.....
se poate si cu pijama dupa ce ai nascut, dar cand nasti e obligatoriu o camasa de noapte sau un tricou din ala mai mare....plus ca e mai comod pt tine cu camasa de noapte ...cel putin pt mine a fost, acasa nu folosesc niciodata.
neonatoloaga care s-a ocupat de alex se numeste Muresan si a fost super de treaba, nu numai cu mine ci cu toata lumea...cel putin asa am observat.....m-a invatat si cum sa-l pun la san....si a raspuns f amabil la toate intrebarile chiar si stupide care i le-am pus(eu sunt f directa si intreb tot felu cand nu stiu ceva )
nu stiu dece in prima zi nu iti da copilul la san cum recomanda si d-na doctor muresan...adica la max 2 ore dupa nastere....in fine...eu am nascut la 11:20am si a doua zi la 6am mi-a adus plodul la alaptat....copii cu probleme nu-l lasa in salon...dar in rest stau cu tine .....si daca ai probleme si le rogi pe asistente sa te ajute o fac, unele poate sunt mai satule de schimbat copii si de tipetele micutilor, dar eu am avut parte numai de asistente amabile ca dealtfel tot personalul mi sa parut asa.....poate si fata mea e de vina
in rest ce sa-ti zic...incearca sa nu ai vizitatori si sa te odihnesti...ahh, si orice intrebare ai sa o pui in spital,. ca dupa ce ajungi acasa nu prea are cine sa-ti raspunda, poate tot noi pe forum....
uite lista cu ce am avut in bagajul d la spital si am folosit tot si nu am avut nevoie de nimic in plus....
1. Scutece(20 buc)+serv umede,caciulite (2)(+costumas iesire din spital, cosulet - le-a adus tati cand am iesit din spital)
2. pasta de dinti,periuta,sapun,sampon,crema corp, ir buze,hartie igienica,batiste hartie,(rimel,ruj,forfecuta,pila),agrafe par,piaptan,deoroll - forfecuta si pt bb, ca eu de 2 ori i-am taiat unghiutele in spital
3. 2 camasi de noapte,pijama,tricou,chiloti 5 perechi,sosete 3,sutien alaptat 2, halat,
4. Slapi baie+papuci de casa
5. Tampoane sani si pompa de san(important)
6. Vata 2 buc+tampoane+tifon(comprese sterile)
7. Crema pt sani si fundulet bb Bepanthen
Neopreol - crema pt taietura
8. Sapun,crema pt bb
9. prosop mare,mijl,mic
10. Tacamuri(farfurie,cana,cutit,furculita,lingura,lingurita)
11. Supozitoare glicerina - daca esti constipoata dupa, dar daca mananci fructe nu ai probleme, eu nu am avut
12. Incarcator tel,ap foto, pocket pc
13. Acte:CI(copie+orig), carnetul gravidei, adeverinta de salariat de la locul de munca

de ALEX(4w6d - 8 mai 2006)


POZE

www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by AlinaCoroian

Dragelor,

va marturisesc ca am reusit sa ma ingrozesc citind mesajele referitoare la conditiile si intamplarile (nefericite) din maternitatile din Cluj.
Eu sunt in luna a 5-a si momentan locuiesc in Timisoara, dar in vara asta ma mut in Cluj.
O problema care ma framanta si inainte sa citesc aceste mesaje, dar acum ma framanta si mai rau este: sa aleg Clujul sau Timisoara pentru nastere? Din punct de vedere material mi-ar fi mai usor la Cluj, dar in ultima instanta as putea sa mai tin chiria din Timisoara cateva luni. Nu stiu daca conditiile din maternitatile din Timisoara sunt sau nu mai bune ca cele din Cluj. Stiti voi? Motivul pentru care as fi ramas in Timisoara pentru nastere ar fi fost pana acum doar sa nu schimb medicul la care am fost lunar.

pupi,
AlinaC, 24+




Draga Alina,
Hai cu incredere la Cluj...Avem aici 2 maternitati mari, Gine 1 si Stanca, precum si o mica clinica privata. Acuma, asa cum ai observat poate din mesajele anterioare, la Gine 1 conditiile nu sunt extraordinare, insa exista si acolo medici foarte buni si aparatura pe masura. La clinica Stanca, conditiile sunt chiar bune, s-a renovat toata clinica in '97, iar medicii sunt, de asemenea, foarte buni.
Acuma, sunt intr-adevar si cazuri nefericite, insa asta nu se limiteaza la Cluj sau la medicii de aici. Insuccese cred ca are fiecare medic, indiferent de orasul sau ramura de medicina pe care o practica... Acuma, noi fiecare speram ca am ales medicul potrivit...

Asa ca...cu toata increderea poti veni in Cluj! Noi te intampinam cu ! Daca doresti ne putem intalni cand vii in Cluj!


Oana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mio75 spune:

Carmen ardelean, nu mai spui nimic? Ai fost la Diculescu la programarea din mai? Ai fost la cabinetul la care ti-am dat adresa si nr.de telefon, ca nu mai stiu nimic de tine. Nu mai tin minte, dar oare erai atat de avansata incat sa fi nascut deja? Zi-mi o vorba

Mio 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Dragi viitoare mamici de Cluj,
spitalul Stanca va ofera conditii bune. Nu o sa te simti ca intr-un hotel de 4 stele dar e bine si renovat. Trebuie sa recunosc si eu care sunt o mare circotasa la capitolul ordine si curatenie. Se face zilnic, se duc gunoaiele. Ce nu mi-a placut mie a fost mincarea. Nici nu m-am atins de ea. Mi se parea ca toate vasele sunt megaslinoase.
Daca o sa aveti cine sa va aduca mincare sa profitati. Este indicata supa de pui goala ci de multa, sucuri si compoturi pt facut lapte. Ce este iara foarte bun pentru pornit si facut lapte - ceaiul de anason. Este bun si la bebe pt colici.
Si eu am stat cu 2 fete in salon. Nici nu e bine sa stai singura cuc, eventual sa stai cu sotul (asta ar fi ideal dupa parerea mea dar nu se poate). Se pot primi vizite - si portarul trebuie sa traiasca?!
Asistentele sunt amabile si daca le si stimulezi e ok.
Eu cum am nascut cu cezariana - primele 2 zile am stat la terapie unde nu-ti da si nici nu-ti aduc copilul. Trebuie sa negociezi cu infirmiera si te duce cu caruciorul cu rotile pina la camera bebeilor si ti-l arata de acolo.
Daca nasti cu cezariana atunci nasti sigur cu dr tau, daca nu atunci e clar ca nu poti fi sigur ca vine.
Stimulentele sunt asa: pt asistenta de la bebei - 100.000 lei pe tura de 12 ore; pt asistenta de la terapie - 100.000 lei pe tura de 12 ore, pt infirmiera de la terapie - 50.000 lei pe tura de 12 ore.
Dupa ce m-am mutat in salon n-am mai dat bani la asistente.
Seara impreuna cu colegele de salon puneam cite 50.000 lei fiecare si rugam asistenta de noapte sa ia toti 3 bebelusii de la ora 11 - la 5 dimineata sa putem dormi si noi ca eram frinte de oboseala. Noi eram toate 3 cu cezariene. La ora 10 seara se facea controlul bebelusilor, dupa care ii hraneam si dupa aceea ii lua asistenta. Lucru care se face fara stirea medicului de garda.
Bani am mai dat la anestezista 1 mil, la neonatoloaga (eu am nascut in garda la Dr. Cristea si cu ea am tinut legatura pina la iesire) 2 mil. La moasa si infirmiera care m-au pregatit de operatie cite 100.000 lei la fiecare.
La popa care vine prinsaloane si face rugaciune pt mama si copil cit vrea fiecare.
Lista facuta de Arleena este foarte completa. O observatie am totusi. Eu mi-am cumparat crema pt sini bepanthen - nu mi-a fost buna plus bebelusa nu voia sa suga pina nu ma spalam de 3-4 ori cu sapun pe sini. La garmastan n-a mai facut atata scandal.
Parerea mea este ca aceste creme n-au nici o valoare. E clar ca in primele zile te dor sinii de crezi c-ai sa mori de durere, mie chiar mi-a trecut prin cap ca fetita mea are dinti (deci e clar ca ma durea cumplit) dar se vindeca singuri ulterior cind incep sa curga se se ung singuri cu lapte propriu. Parerea mea este ca de fapt m-am vindecat cu prorpriul lapte si am dat 500.000 lei pe cele 2 creme aiurea.
Vreau sa va atrag atentia:: eu am scos fetita din spital cu limbuta alba (ma gindeam ca e normal sa fie asa ca doar maninca numai lapte - fals). Albul de pe limbuta s-a dovedit a fi o micoza care o chinuia si asta era motivul pentru care biata fetita nu voia sa suga. Asa ca verificati limba copilului. Eu a trebuit s-o dau 5 zile - 2/zi cu albastru prin gurita ceea ce o necajea tare dar trebuia s-o vindec.
Daca mai aveti intrebari clare va rog sa ma intrebati.
Zuzi si bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

O ,Zuzi da stiu ca ai scris....azi merg si io la dr si o sa ne hotaram cu nastem.Tu ai vrut cezariana sau a fost musai?
Te pup,Monica 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Zuzi, multumim muuuuult de informatii! Cu cine ai nascut?

Oana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

ArghirMonica: nu a fost musai dar fiind peste 30 de ani si prima nsatere de comun acord cu doctorul am ales cezariana dar intii am avut niste contractii si apoi a venit operatia nu programata dinainte.
Asiza: cu Dr Ciuchina Septimiu

V-am scris ce am crezut eu ca e important si ce mi-ar fi placut mie sa stiu din timp.
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Zuzi...cat peste 30 de ani? Ca si eu am 31 si mi s-a spus ca acesta nu ar fi un motiv pentru a naste prin cezariana. Care au fost considerentele pentru care ati considerat ca avand peste 30 de ani nasterea ar putea fi mai dificila?

Mergi la inceput