Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Alina, fontanela este cam de un lat de deget aratator. Nu are coastele evazate. Are cute de grasime la manute, poate asa zisele "bratari"? Despre coaste evazate stiu ca avea fii-miu, cand era mic. Bine, are si acuma, cred, dar nu se mai vede. Si el avea rahitism "usor", dar era foaaaaaarte miscacios. Nu statea locului o secunda. De stat singur in funulet - perfect - cam aproape de 7 luni dar facea altele. Dintisorii cam tot pe atunci.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

multumim de aprecieri. nici mie nu mi se pare slab copilul meu, e bine proportionat raducu dupa parerea mea. si la cat de slabanogi am fost eu si tac-su...

cat despre mama si soacra, ce sa spun? ambele sunt de treaba, dar cred ca... nu sunt eu. am maniile mele si am tinut mult din totdeauna la independenta mea. nu am vrut sa le implic prea mult in cresterea copilului. dar din cauza bolii trebuie sa stea in continuu cineva cu mine si sa ma ajute cu bebe. asa ca... stau cand cu una, cand cu cealalta si incerc sa dau directivele cat mai delicat cu putinta.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

La multi ani Irina sa traiesti si sa infloresti de 1000 mai mult!

Cuscra, eu propun sa bagi bors fetei, nu de alta dar Vladutz al meu va fi cu acriturile ca eu daca nu iese ciorba acra pun 2 litri de bors . Cu maman ce sa iti zic, rabdare rabdare rabdare, dar daca ai mai multa trimite putin si pe la mine ca eu nu mai am mult pana o iau pe mama pe grebla .

Si eu am avut problema cu picioarele, ajunsesem la 40 de la 38 1/2. Dar am revenit in picioarele mele, ma incap toate incaltarile. Dar asta dupa 5 luni ca ma speriasem ca raman toata viata asa... probabil ca asta a fost perioada in care s-a resorbit apa din organism si am ramas doar cu colacii de grasime .

Astept sa mergem sa ne vedem masinutzaaaaaaa, sper sa fie gata...
Va pup si ne mai auzim si maine ca de vineri intru in concediu!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Carmen - fontanela este ok; "bratarile" nu sunt de grasime, ci sunt ingrosari ale oaselor de la nivelul antebratului, in capatul dinspre articulatia pumnului. Eu nu i-as mai da calciu deloc, iar vigantol 2-3 pic/zi (ca vine vremea frumoasa si o s-o vada soarele). Nu de alta, dar daca fontanela nu este mare, n-ar fi nici o bucurie sa se inchida mai devreme. Cred ca "hipotonia" nu are leg. cu rahitismul, in cazul ei. Daca chiar te ingrijoreaza ca nu sta in fundulet, poti merge la un control la neurologie pediatrica/fiziokinetoterapie si cultura fizica medicala, dar nu cred ca este cazul deocamdata.

Alina
Anya mea(19 oct. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Buna seara gagici,

Ne-am intors din mini vacanta de la Recas, jud. Timis.
a fost super, copilu s-a acomodat repede.....am mers cu toata casa dupa noi, adica cele necesare pentru Stefan mai multe....
Raportam 2 cazaturi din pat , 2 zile la rand.
una cand stea cu mine...si am zis: merg 1 m dupa caciulita in geanta, si ....zdup jos. Au urmat urlaturi de numa....
Alta: cand statea cu tat'su si el a zis: stai sa pui pe foc in teracota si zdupppp jos.
Mama ce parinti denaturati suntem. Imi vine sa ma impusc.
A trecut...mergem mai departe.

vreau sa urez LA MULTI ANI! pentru Anya si Irina. Sa va fie copii sanatosi si papaciosi

Sa va spun ca Stefan este un neastamparat, atata de mult se rostogoleste ca nu mai fac fata...serios!
Se ridica atat de mult cu funduletul...si sta in patru labe...dar inca nu se merge, normal.
Vrea tot timpul sa fie bagat in seama, sa fim in preajma lui, sa-i vorbesti, sa-l culci in brate. Nu mai pot ...cu, culcatul asta in brate. E mare cat un ...ce sa zic, imi rupe spatele ( imi gab sup. de Diclofenac, ca n-am mai putut de durere de spate)....si vrea in brate sa adoarma. Are 8.330 kg si 75 cm, si inca nu are 6 luni
Ce sa fac?
si inca o problema: noaptea ma dispera cu trezitul si papatul titi...titi si iar titi. Nu doarme legat 5 ore. Eu am sa innebunesc. de la nesomn. s eprin d toate gripele de mine daca nu sunt dormita cum trebuie. Nu mi-am facut somnul de nu stiu cand.

Mai vorbim....

Va tuc.

Veronica si bebe Stefan Peter ( 7 nov. 2005)
Stefan Peter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Problema mea nu este ca nu sta in fund, ca mai are timp, ci ca nu se misca, nu se rostogoleste. Adica se misca, dar nu cum ar trebui (as vrea eu). Ea daca sta la orizontala, pe pat, nu ridica deloc ccc capul pentru a se ridica. Daca o prind de manute sa se ridice singura in fund, o face foarte rar, si mai mult o trag eu decat sa traga ea. Cand facem manevra asta, capul il tine foarte bine, nu ramane in urma. Doar se intoarce pe o parte sau pe alta, isi ridica picioarele, le prinde cu manutele. Nu face "abdomene". Sta culcata si basta. Daca ma duc in spatele ei, intoarce capul dupa mine, uneori se rcuieste sa ma vada peste cap. Pusa pe burta, isi tine foarte bine capul sus, baga genunchii sub ea, ridica fundul in sus, dar nu reuseste sa se tarasca. Misca capul in lateral (stanga, dreapta), cand e pe burta. Cand oboseste, isi intinde mainile in lateral si pune capul jos. Si incepe sa planga. Nu se intoarce nici de pe burta pe spate. Noaptea doarme numai pe spate, cu mainile in lateral sau cu ele indoite la 90 grade, pozitia bebelusului. Doar isi intoarce capul cand pe o parte, cand pe alta, cand pe spate.
Nu prea imi fac griji ca ar cadea din pat .
Hai ca m-am inntins cam mult...

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kristinutza, vazut pozele!!! E un scump Radu!!! Cadita d-aia am si eu, doar ca e galbena; tu cum o fixezi de cada mare? de unde ai luat sistemul de fixare? Si nu te impacienta cu greutatea copilului, hai sa-ti povestesc de Ana cu 6900grame la 6 luni!!! Si acum la aproape 7 luni are 7150grame!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Intrebare legata de scaunul de masina: daca are peste 9 kile copilul asta inseamna ca poate sa stea cu fata la sensul de mers? E legata greutatea asta si de o anumita varsta?
Fetele care ati luat scaun gr.1 (9-18kg) ii puneti cu fata la sensul de mers, nu?

Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Karmenutza, poate e ea mai lenesa. Nu stiu cat o sa te ajute, dar sa-ti spun si eu ca Matei al meu nu a dat niciodata semne ca vrea sa isi ridice capul cand statea la orizontala. Mie nu prea mi-e clar la ce va referiti voi cand ziceti abdomene, dar cred ca daca nu stiu inseamna ca nu le-a facut al meu. La el toate s-au intamplat de pe burta . Marea revolutie a fost cand a reusit sa se intoarca de pe spate pe burta.

Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Carmen - din cate spui, cred ca e ok. O avea un usor grad de hipotonie, dar din cate descrii tu e greu de imaginat asa ceva. Mai ales ca daca sta pe burtica intoarce mult capul dupa voi, se intoarce pe o parte, probabil ca daca o pui rezemata de ceva in fundulet se tine cat de cat. Pune-o mai des pe burtica, sa-si intareasca muschii spatelui.

Alina
Anya mea(19 oct. 2005)

Mergi la inceput