Deserturile Nataliei (8)
Raspunsuri - Pagina 5
dana p. spune:
Natalia,zici ca nu mai stii diametrul cratitei in care ai pus tortul, dar cand l-ai rasturnat pe farfurie,pe cel fel de farfurie a fost pus, pe din aia mica intinsa,mare intinsa sau platou?
Eu ma gandeam sa fac 3 torturi in final , ca sa duc unul la nasi,unul soacrei( ca sa-i rup gura)si unul sa-mi ramana si mie.Si sper sa-mi iasa cum trebuie sa nu ma fac de bacanie si sa nu am ce sa le duc.Cred ca o sa trebuiasca sa mai cumpar o cutie mica de smantana si niste gelatina, ca sa ma apropi de cantitatile cu care ai facut tu.
Dana
Poze
Balbina spune:
Am facut aseara inghetata. Poze nu am. Dar am vrut sa descriu procesul, poate va interesa pe cineva.
Ideea mi-a venit in timp ce savuram o feliuta din tortul cu trufe scoasa de la congelator. Crema inghetata semana mult la gust cu inghetata de ciocolata si m-am gindit ca ar fi o idee buna sa incerc aceasta varianta.
Deci ieri am facut o portie de crema pentru tortul cu trufe (150 g cioco rasa se adauga in 500 ml smintina lichida infierbintata, si se amesteca bine). Dupa ce s-a racit bine, am batut-o cu mixerul. Am adaugat 1 lingura de virf de zahar pudra.
Separat am batut alti 500 ml de frisca (ca tot desfacusem o cutie de 1 l) cu 100 g zahar pudra. Dupa ce frisca s-a intarit, am adaugat miezul de la 2 banane facut piure.
Am pregatit niste paharute de plastic in care am turnat cremele de cioco si banane, alternindu-le. Mi-au iesit 12 paharute. Le-am bagat la congelator. Dimineata aveam o inghetata delicioasa (cam tare, ce-i drept, ca am congelator din ala cu temperatura mai joasa). E foarte satioasa in acelasi timp, cred si eu, e vorba de frisca totusi.
M-as bucura sa stiu ca i-a mai placut cuiva inghetata dupa aceasta reteta.
------------------
Numai bine,
Natalia
babirusa spune:
Natalia, am facut prajitura cu mere, mmmmmmmmmmmm ce buna e, imi place orice e cu mar.
Davina, am facut choux-urile tale, cu frisca si capsuni, sunt f. usoare si nu simti ca le mananci.
Paste fericit!
babirusa si Alexandra(14 oct.2004)
Balbina spune:
Babirusa, sa-ti fie de bine! Si mie imi place tare, mai ales ca are multe, multe mere in ea.
------------------
Numai bine,
Natalia
adriana_mihnea spune:
Natalia,
Am reusit sa fac frisca!!
Mi-a iesit foarte bine, tare (am pus 2 plicuri de intaritor la 800 gr), iar tortul a fost deja halit, mai mult de 1/2 din el de catre persoana mea! Ca tot eram la regim...
Merci mult!
O ultima intrebare: unde-i piata basarabenilor? E un loc anume sau vin in orice piata? Intreb asta pentru ca vreau sa cumpar lapte condensat (n-am gustat niciodata, dar mi-ati facut pofta) si la noi in 2 piete apropiate n-am vazut basarabeni...
Pupici,
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Balbina spune:
Adriana, ma bucur tare mult ca ti-a iesit totul super la prajitura!
Basarabeni exista in mai multe piete, cel putin la noi (in Dr. Taberei) am vazut, chiar cunosc citiva . Mai multe persoane mi-au spus ca au cumparat lapte condensat din piata Obor, de la basarabenii care vind acolo.
Daca esti din Bucuresti, te pot servi eu cu o cutie ca am mai multe in momentul de fata. Contacteaza-ma pe PM, daca te intereseaza.
------------------
Numai bine,
Natalia
Bianca_C79 spune:
Fetelor,
imi dati si mie ceva retete de prajituri bune care sa aiba cat mai putina faina si sa poata fi indulcite cu Splenda ( indulcitor). Stiu ca sunt tot felul de prajituri fara blat sau cine stie cum facute cu cat mai putina faina.
Va rog din sufletel.
Va pup si astept cu nerabdare retete.
Bianca
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Bianca_C79
Fetelor,
imi dati si mie ceva retete de prajituri bune care sa aiba cat mai putina faina si sa poata fi indulcite cu Splenda ( indulcitor). Stiu ca sunt tot felul de prajituri fara blat sau cine stie cum facute cu cat mai putina faina.
Va rog din sufletel.
Va pup si astept cu nerabdare retete.
Bianca
Bianca, poti sa faci deserturi cu fructe in jeleu, pe un strat foarte subtire de biscuiti pisati si amestecati cu unt. Pe acelasi strat de biscuiti poti pune o crema de brinza indulcita cu Splenda (apropo, n-am folosit niciodata asa ceva) + gelatina, in acest caz iese un fel de cheese cake.
Ma mai gindesc, poate imi mai vin idei.
------------------
Numai bine,
Natalia
Davina spune:
Binca pai poti incerca Brownie capuccino,care contine putina faina si zaharul il poti inlocui cu Splenda for baking.Incearca si n-o sati para rau.
Nati sper ca nu te superi ca m-am bagatsa raspund
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
Balbina spune:
Alina, desigur ca nu ma supar, doar ai raspuns la obiect, plus ca esti mai informata decit mine cu privire la Splenda.
------------------
Numai bine,
Natalia