Deserturile Nataliei (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Taty, merci mult de urari, la multi ani si sotului tau! Succes la facut tort!

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Natalia, am facut in dimineatza asta biscuitii cu ovaz; pe Vivien deja nu mai pot s-o opresc e la al cincilea si tot tipa mai vreau...... Cred ca iesim la plimbare s-o potolesc ca tot e superb afara.
E o reteta excelenta si cred ca sint si sanatosi cu fulgii de ovaz!
Eu n-am avut nuci macinate si am pus aceeasi cantitate de fulgi de migdale sfarimati si mai putin zahar si o lingurita de miere si aroma praf de lamaie, sint fff. buni! Cred ca o sa-i placa si lui Patrick si sotului, trebuie insa sa-i pun bine pina vin ei, cu bandita asta mica.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Narcisa, sigur ca sint sanatosi acesti biscuitii, doar componentul principal al retetei il reprezinta fulgii de ovaz. Ma bucur tare ca ii sint pe plac fetitei tale.
Ideea cu fulgii de migdale si cu praful de lamiie e excelenta!

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Natalia, mai intai LA MULTI ANI pentru sotul tau si multa sanatate!

inca nu am facut desertul cu fructe, caci nu am ajuns sa iau ananas si altele, in schimb am experimentat si savurat altele.

acum as vrea sa te intreb: la biscuiti se pot folosi si altfel de fulgi?

nu gasesc reteta prajiturii cu nuca de cocos, cred ca nu am cautat cu atentie.
si este postata undeva reteta/procedura tortului-masinuta?

mama Mariei Alexandra si a lui Stefanut

Pagina Mariei http://www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra/
Pozici si mai noi http://pg.photos.yahoo.com/ph/gratiela_ion/my_photos

"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Strumfi, merci mult de urari!
Sa stii ca intrebarea cu fulgii mi-am pus-o si eu zilele astea. Inca n-am incercat cu alti fulgi decit cu cei de ovaz. Daca ai tu curajul, poate ne impartasesti din experienta ta.
Reteta prajiturii cu cocos o gasesti in acest subiect, la pagina 5.
Link-ul cu masinuta nu-l mai gasesc acum, il voi cauta mai tirziu.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Natalia,
Dupa succesul rasunator pe care l-am avut cu Brownies, vreau sa fac tortul cu trufe in acest weekend. Si se nimereste ca e si ziua fetitei- face 7 luni - asa ca i-as scrie si La multi ani pe tort. Intrebarea mea este: cu ce sa scriu? Ca frisca nu prea ma atrage (adica mi-e lene sa mai bat si frisca si nici nu am dozator din ala special, as scrie cu o punga rupta la un colt). Si frisca nu cred ca se aplica bine din punga (presupun ca se topeste ca o tin in mana).
Ce crema sa fac? Cum ai facut tu crema aceea rosie cu care ai facut "sutienul indraznet" pentru tortul prietenului?
Multumesc anticipat si te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:




Bonjour, Natalia...fetelor...
Am citit tot cap. 8 si am uitat de raceala, de rau, de tot...am in cap numai prajituri.
O chestie mi-a atras insa atentia in mod deosebit:LEMON CURD!!!!!!!!
Unde gasesc si eu reteta, pls,pls,pls? Sunt innebunita dupa Lemon Curd...si in Romania n-am vazut niciodata prin magazine.
Multumesc!



Iepumic

All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mona, asta e singura mea experienta de pina acum cu scrisul pe tort. Am folosit frisca vegetala (Ruf), de la plic, batuta cu lapte, conform instructiunilor. Am pus frisca intr-un cornet, dar se putea folosi si o punga cu coltul taiat. Frisca n-a reusit sa se inmoaie de la caldura miinilor (doar nu scrii romane), dar problema a constat in altceva: frisca, iesind din cornet in fir subtire, avea tendinta sa se "cirlionteze" nu stiu cum. Adica era greu s-o asezi pe tort, o fi probabil din cauza faptului ca firul de frisca era prea subtire si usor. Recunosc ca mi-au tremurat miinile ingrozitor, nu sint buna de scris pe tort, e clar. Cu totul alta treaba a fost pictarea sutienului, unde am ornat cum mi-a venit. Am facut-o cu o crema extrem de banala: unt inmuiat, frecat cu zahar pudra, in care am adaugat putin colorant rosu, ca sa iasa roz.
Cred ca poti folosi fara probleme o crema din asta pentru scris.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Iepumic, lemon curd imi place si mie f.f. mult. Mai ales ca se face extrem de usor. Chiar mai am o jumatate de borcanel in frigider merge perfect la clatite si biscuiti. Reteta o gasesti aici, in mesajul al saselea, parca, da o cautare in pagina.
Ma bucur ca te-am ajutat indirect sa mai uiti de raceala, fa-te bine!

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Maine am sa incerc si eu prajitura cu fulgi de cocos, ca ultima delicatesa inainte de cura ca vine vara si deh...
In alta ordine de idei, stiti o reteta buna de saratele? Din acelea ca betisoarele, cu chimen si aluat care se desprinde in fasii. Stiu ca nu-i un desert asa rafinat ca cele propuse la acest subiect, dar stiu sigur ca daca e data reteta de voi o sa iasa buna


bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput