Mamici de martie-aprilie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Aida, nu, nu seamana, durerea de la nastere e ca cea de la ciclul menstrual, cum ai zis tu, numai ca din ce in ce mai intensa. Tuseul vaginal e al naibii de dureros, si o sa ai parte de el de cateva ori in timpul travaliului, ca sa vada daca esti dilatata si cat. Sincer, eu am observat ca depinde si de persoana care iti face tuseul vaginal. La mine a durat nasterea mult asa ca am avut parte de tuseu de la mai multe persoane si pot sa iti spun ca asistentele cand imi faceau imi venea sa urlu, cand mi-a facut doctorul meu a fost doar p jena, poate si durere putin, da incomparabil. Ciudat, nu? Ai zice ca femeile sunt mai delicate, ca doar au trecut si ele prin asta...

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 38+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Heh, Irinel,
mi-ai dat o veste buna, atunci Nu stiu de ce, dar am impresia ca as suporta mult mai usor durerile nasterii decit durerile tip tuseu vaginal.
Mie o doamna doctor mi-a facut tuseul azi, deci ai dreptate. Acum ce sa fac, sa-mi doresc sa nasc cu un domn doctor?
Multumesc pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Na ca vrusei si eu sa scriu azi un mesaj mai lung ca eram libera, fara nici un monstrulet pe langa mine, numai ca Luk Muk avu grija sa imi scoata tastatura din calculator, iar pe mine nu ma duse mintea asa departe, tot umblai eu pe la taste, dar sa ma gandesc ca Luk mi-ar fi deconectat-o departe de mine gandul.
Mara, du-te la doctor sa vezi care e treaba cu sanii. iti curge laptic din ei? Ca poate o fi de la el.
Vergeturi posed si eu. M-am pricopsit cu ele pe burta. De la Luca nu am ramas cu nimic, dar acum mi-e cam urata burtica. Parca mi-e si jena sa mi-o pozez.
Cum a zis si Irinel pe durata travaliului vom avea parte de multe controale la col. Dar eu am observat ca cel mai usor control facut a fost de doctora mea, nu de moasa. Pur si simplu nu am simtit. Si nu ma pot plange ca m-ar fi durut la ultimele controale. Bag de seama ca are o mana mai finuta, chiar daca ea ca gabarit e mai mare.
Fetele care sunteti pe ultima suta de m aveti contractii? Ca eu nu am deloc. Si ma simt asa de bine, seara imi simt burta mai grea.
Acum va scriu si mananc seminte de floarea-soarelui fara coji. Parca vad ca fac noapte alba. Deja ma cam doare capul. Incepe bila sa-mi arate aratatorul, sa ma mustruluiasca.
Andreea Georgiana, mama ta a avut model de port-bebe? Ca tare fain e. I l-am aratat si mamei soacre si a zis ca fara sa il vada desfacut nu ar sti sa-mi faca. Oricum e o papusa adevarata micuta in el.
Irinel, tu cat mai ai pana nasti? Ca parca stiu ca erai aproape de mine cu due date sau ma insel eu? Baietelul tau ce zice de viitoarea aparitie a unui fratior sau surioara?
Luk Muk imi mangaie burta, stie ca acolo e o fetita (95% fetita a zis tehniciana) care e surioara lui si ca apasa pe buton, adica buric, ca ea sa iasa mai repede.
Al meu sot ma intreaba in fiecare dim: "auzi, dar tu cand ai de gand sa mai nasti???" Ca el acum doarme cu Luca in dormitorul lui, iar eu ca un pasa tronez in patul conjugal, imprejumuita de perne si pernute. Dimineata cand imi vine sotul in camera casc un ochi carpit sa vad cu ce se imbraca (nu de alta dar acum ceva timp a plecat ca un aiurit cu pulovarul pe dos. So seful l-a intrebat daca l-a vazut nevasta cand a iesit pe usa. Na ca am picat in abatere. Nu ma trezesc impreuna cu sotul sa-i faca breakfastul ca o sotie iubitoare ce sunt), imi da pupicul si ma intorc la nani. Mama soacra il ia in primire pe Monstrulica, iar eu ma trezesc cam pe la 8. Boierie pe mine. Si dorm, si dorm, precum o scrofalina. Sa nasc naiba mai repede ca in ritmul in care mananc si dorm nu o sa ma vad prea supla.
In rest ne luptam cu invatatul la oala. Si ne iese cam dezastru. Trei adulti pe langa al plod, fiecare cu tehnicile lui, care merg, care nu merg, cert e ca al copil e tare bulversat iar eu imi fac draci ca nu sunt multumita de cum mi se abordeaza copilul. Asta e. Is pretentioasa.
Maine la ora 3 am programare la medic. Sunt tare curioasa sa vad ce mi-o zice, daca m-oi fi dilatat si eu vreun pic. Oricum trebuie sa vorbesc si despre o posibila inducere, ca n-as vrea sa ma lase sa astept prea mult ca nu oi fi si eu elefantica.
Pup gasca,

Ciuf (39+4) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Ciuf,
La mine nici gind de contractii. Nici macar nu stiu cum sunt alea. Abia le astept. Si cum n-am avut contractii, normal ca nici nu m-am dilatat. In afara de faptul ca bebelina a mai coborit in birth canal, nimic nou sub soare.

Bafta miine, la medic. Astept cu nerabdare vesti. Poate ca e nevoie ca una dintre noi sa sparga gheatza, ca sa urmeze si celelalte. Vad ca avem acum un grup foarte strins: eu, tu, Zuzilici si Irinel.

Pupeishan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Honeypuma, Cristina, Tania2 FELICITARI PENTRU BEBEI!!!

Mara,problema ta cu nodulii sper sa nu fie vorba de canale infundate...Daca ai avut noduli si inainte de sarcina,in sarcina se accentueaza.

Alinaalex,bravo!Bine ca ai reusit sa-ti activezi PM-ul!

Noe,despre problemuta cu bebe care se "lupta" la sin si plinge sunt mai multe motive posibile.Ceea ce stiam eu sunt:ii doare burtica,laptele sau mirosul tau s-au schimbat,nu primeste laptic suficient.Mie primul baietel mi-a facut la fel dupa ce luasem 5 zile antibiotic...Mai exista si o asa numita aici "greva de 3 luni",cind bebe pur si simplu refuza tzitzi,dar la virsta pe care o are,nu e cazul la tine.

Ciuf,vai ce tare a fost Luca la faza cu deconectatul keyboardului!Sa stii ca nici eu n-am simtit contractii "pregatitoare" la nici una din cele 3 sarcini.Cind am fost la monitorizare la 37sapt si le-am vazut cu ochii mei pe ecran am inceput totusi sa cred!

Aida,eu de data asta n-am mai ajuns la controlu´de 39 sapt dar la 37sapt m-a durut foarte tare si doctorita mi-a scris pe foaia de diagnostic ca am o durere/sensibilitate care se numeste cumva...in termeni medicali.Cica unele viitoare mame au o asemenea durere si nu este deloc neobisnuit.

Fetele care sunt urmatoarele pe listuta,hai ca si noi asteptam sa citim care dintre voi va "sparge gheata"!!

Dupa lupte "seculare" care au durat...vreo 30 de minute,sotul a acceptat sa pun macar 2 poze a lui bebe Markus in contul comun...

Va pe toate si astept sa citesc pe acest forum numai vesti bune de-acum incolo

Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Mariana cu siguranta ne intalnim la aspirante; eu deja am scris la endometroase (acolo frecventam mai des) ca sa le anunt ca ma intorc...

Ufff, sper sa-mi raspunda T cat mai repede. E prea departe de mine ca sa merg la el, cu atat mai mult cu cat in timpul sarcinii, cel putin pana misca bebe, stau mai mult in pat, preventiv, si de mers cu masina atata drum nici vorba.

Felicitari proaspetelor mamici pentru puiutii lor!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ile77,aici dupa noile "directive" laptele praf sau cel "de gata" se poate servi si fara incalzire prealabila,adica la temperatura camerei.Eu am observat ca asa bebe are mai putine problemute la stomacel...De asemenea mi s-a spus ca nu mai e valabil sfatul cu prepararea unei singure portii ci poti sa ii prepari si 2 biberoane la temp.camerei care tin 6-7 ore fiecare.

Despre laptele de mama,il poti ingheta in pungute/caserole speciale la congelator si se incalzeste o singura data dupa ce il dezgheti.

Andreea/Canada,i-ai introdus cumva fetitei in menu si altceva in plus de laptic?Aici se spune ca e indicat dupa 4 luni,dar cum am mai scris,eu i-am dat celui de-al doilea bebe de la 2 luni pure-uri de legume fiindca tare era fomist!

Polixeni,ca sa pui poze pe forum,trebuie sa le "bagi in hyperlink" astfel:

[ url="............"] pozele noastre [/url]

Apoi inlocuieste punctishoarele cu adresa REALA la care se afla pozele voastre pe Internet.In cazul nostru celor care avem albume deja la contul comun,punctisoarele se pot inlocui cu adresa :"http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006"

Tocmai am intrat acolo si i-am vazut pozele lui "piticot" al tau!!Ce baitelel mumooos!!

Vroiam sa te intreb ceva:cum se procedeaza cu numele lui bebe in Grecia?Fiindca aici in Suedia NU suntem obligati sa-i dam NICI UN NUME pina la 8 saptamini sau pina in ziua botezului(care trebuie sa fie tot la max.8 sapt de la nastere).Astea se intimpla NUMAI DACA cel putin unul dintre parinti este membru OFICIAL al vreunei biserici(=plateste impozit "bisericesc").IN cazul in care nici unul dintre parinti nu "apartine" de vreo biserica,numele trebuie declarat in decurs de 10 zile de la nastere.Pina atunci,in tara technologiei lu´ Ericsson bebe primeste DOAR un numar personal.La inceput a fost un soc pt mine si i-am zis sotului:pai ce e bebe al nostru ,robotel??

numai bine tuturor,
Mariana
mama Monicai(1998), a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Tania,Honeypuma,Cristina,sa va traiasca bebicii!

Foarte curand ne vom lua ramas bun de la Odisee.Asta pana la urmatoarea sarcina(in cazul unora dintre noi,care sunt abia la primul bebe).

Serendipindity si mie mi-au aparut in luna a 8-a niste vinisoare vinetii pe sani(in partea inferioara)iar acum ca alaptez, s-au accentuat destul de mult.Laptic sa am ca restul se rezolva.Se vor estompa si vor devenii sidefii probabil.

Ciuf iti voi face o foto cu port-bebe-ul desfacut.

Aida,tuseul vaginal doare ca naiba,stiu.Mie mi-au facut de mai multe ori in timpul travaliului,dar dupa peridurala(adica dupa dilatatie 4,cand tuseul ar durea cumplit)nu mai simti nimic.Si eu ,,am primit,, si dilatare manuala.
Sa mai amintesc ca abia astept sa mai nasc o data??????Natural!!!!
Hai,fii curajoasa,ca totul va decurge minunat si,cum spuneam candva,ce mai conteaza durerea(daca exista)atunci cand la capatul ei iti tii in brate minunea?

Tinuta esti absorbita cu totul de noua ocupatie?Colici?

Noe,Alinaalex si eu ma confrunt cu aceleasi ,,manifestari,, ale bebitei la san.Cred ca au inceput colicile,pt. ca urla pur si simplu si nu o pot calma pt. multa vreme cu nimic.Am incercat cu Infacol,cu Sab Simplex,o masez pe burtica si vom trece la metoda fara gres:plimbam bebita cu masina lui tati noaptea,prin oras,o zdruncinam bine(am constatat ca ii place) si ii calmam durerea.Am inteles ca este o metoda infailibila anti-colici.
Problema mucisorilor am rezolvat-o cu batista bebelusului(D-zeu sa le dea sanatate celui care a inventat-o si celor care mi-au recomandat-o!)

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Sa mai si radem daca avem timp...

Un domn trecut de prima tinerete, dar cu portofelul gras, agata la bar o tinara frumoasa. Dupa putin timp ajung in apartamentul domnisoarei. Pina ce tanara "se pregateste", domnul vrea sa puna un CD...pentru atmosfera. Pe raft...Brahms, Verdi, Ceaikovski, etc. Vai, draga, asemenea muzica asculti tu ?!
- Ah, da, am uitat sa va spun, ca eu am absolvit Conservatorul.
- Domnul se lasa pagubas cu muzica, si incerca sa citeasca ceva. Pe raft: Eliade, Goethe, Puskin, etc.
- Vai, draga, asemenea carti citesti tu ?!
- Ah, da, am omis sa va spun ca am terminat si filologia.
- Pai, bine, fato, da prostituata cum ai ajuns ?!
- Ah, printr-un mare noroc
---------------------------------------------------------------------
Un terorist ameninta personalul unui avion cu
pistolul:
Teroristul: "Va-mpusc daca nu duceti avionul la
Teheran."
Personalul: "Stai calm, nu mergem deloc la Teheran."
Teroristul: "Va impusc, voi n-auziti?"
Personalul: "Tu nu intelegi ca acest avion nu are cum
sa mearga la Teheran?"
Teroristul: "Am un pistol, ce nu e clar? Si acest
avion VA merge la Teheran!"
Personalul: "Stai dom'ne calm, in fata este un domn cu
o bomba care vrea sa mergem la Beirut."
---------------------------------------------------------------------

Un betiv care raspandea un miros ingrozitor, de bautura ieftina, si care avea un sac si un ziar vechi, se urca in autobuz si se aseaza langa un preot cu un aspect foarte onorabil. Apoi scoate din sac o sticla de bautura aproape goala, din care bea pina la ultima picatura, dupa care incepe sa citeasca din ziar.

La un moment dat i se adreseaza preotului:

- Scuzati-ma, parinte, stiti cumva din ce motive se ajunge la spondiloza?

- Desigur, raspunde preotul, care simtea o neplacere crescanda, pe un ton de o politete rece si sarcastica. Factorii care duc la spondiloza sunt: o viata dezordonata, tovarasia unor femei de calitate indoielnica, consumul exagerat de tutun si alcool, betii care se termina cu nopti petrecute in bordeluri, toate astea duc la spondiloza...

- Uuuuaaaaauuuuuu!!.. N-as fi crezut niciodata... raspunde betivul si se intoarce la ziarul sau.

Preotul, milos de felul lui, dupa ce se gandeste la cele spuse, se adreseaza din nou betivului, de data asta pe un ton bland si impaciuitor:

- Scuza-ma, n-am vrut sa te jignesc... de cand suferi de spondiloza, fiule?

- Eu??? Nu, parinte... eu niciodata n-am suferit de asa ceva... tocmai am citit in ziar ca Papa... sufera de spondiloza....

--------------------------------------------------------------------
Un tip intra intr-un magazin: "As dori si eu niste gulas"
-Vanzatorul: "Sunteti ungur?"
Asta se enerveaza: "Si daca ceream strudel ma intrebai daca sunt neamtz, daca ceream muguri de bambus ma intrebai daca sunt chinez?!?"
-"Aaaa, nu"
-"Si atunci de ce ma intrebi daca-s ungur pt. ca am comandat gulas?"
-"Pt. ca aici e magazin de electronice"

---------------------------------------------------------------------Maria Magdalena e urmarita de multimea infuriata de desfraul ei... Se intrevede o bataie cu pietre, cum era la moda.

Isus: - Stati! Cine n-a pacatuit niciodata sa arunce primul! Liniste in multime. Totusi, de undeva din spate o femeie imbracata in negru lanseaza o caramida fix in teasta Magdalenei.

Isus (uitandu-se in multime): - Mai, mama, ma disperi!!!

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

V-ati pus pe treaba cu scrisul, fetelor!!

Ciuf, cind intru, tot caut sa vad poate ai ajuns pe lista de mamici!! Te pup!

Cristina30 felicitari pt Magnus Tiberius, multa sanatate si multe bucurii!!

Polixeni, Ile, moasa mi-äa zis, asa cum a zis Luiza, ca atunci cind sunt mici, mici, nu racesc, stranuta ca isi curata nasul!! Deci stati linistite!
In plus, mi-a zis ca cei care sunt alaptati exclusiv la sin, nu se constipa, este normal sa aiba 1 scaun la 3 zile, sau 6 scaune pe zi... Oana a trecut de la 6 pe zi la 1 la 2 zile si ma speriasem.

Honeypuma, felicitari pt bebeee! Numai bine si multa sanatate!! Ai vazut ca totul a fost OK!!!

Irina, io ma dau pe sfirc cu lanolina, e cea mai buna, ma rezolva repede repede daca ma doare!! Daca nu dai un sin la un supt, e bine sa il mulgi axact cind suge bebe la celalalt, din cauza reflexului de eliberare a laptelui, iese mai mult laptic.

Deliutz, pediatrul tau e total aiurea, ce i-o fi venit??? Multumesc pt felicitari, tati se va umfla masiv in pene cind i-oi zice ce ai scris!!!!!!!! Pupici lui Rudy!! E misto ca planificati deja concediul, o sa-ti faca tare bine! Ce m-as mai duce si io pe undeva prin lume!!!

Noe, stii, si titza mea face citeodata la fel, si moasa azis ca s-ar putea sa aiba colici, sa se lupte cu un pirtzuletz tocami atunci, si nu se poate concentra si la supt si la lupta cu pirtzul... Si de-aia se agita. Atunci io o iau, o schimb, ne plimbam un pic si incercam din nou. Poate asa e si la tine? Mai ales daca se agita, se aduna si se intinde, incordeaza piciorusele...

Oana sta mai mult treaza ziua, acuma, si nopüatea dporme destul de bine, vad ca a inceput sa mai sara peste masa de la miezul noptii!!

Mariana 1978, acu intru sa vad pozicileee!! Bravo pt victorie, ma bucur ca ai pus poze!!

Andreaa G

Catrinel & Oana

Mergi la inceput