Mamici de martie-aprilie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Felicitari noilor mamicuteCRISTINA SI HONEYPUMA,sa va bucurati de puiutii vostrii toata viata!FETELE.....vai de pediatrul nostru!In urma cu o saptamana imi fcuse capul cat o banita ca nu care cumva sa plec cu copilu in Florida si sa expun copilu la multimea de oameni fara sa i facem vaccinul de 2 luni si azi.....merg pregatita cu Rudy si el da inapoi ca ......mai putem astepta cu vaccinul daca stam numai o saptamana acolo,ca de ce sa ne grabim.....deci nu facuram vaccinul.Si l-am intrebat de statul la soare si mi-a zis ca daca stam dimineata,intre 8-11,dar sa fie bine uns copilu cu crema de protectie cu spf mare,50-70 este ok,iar dupa 11 sa tin copilul ori in casa ori imbracat ceva cu maneca lunga.

Zuzilico,tot cu burtica su tu
Catrinel17,e dulce tare Oana,si seamana cu voi....mai ales cu tati,care cred ca-i tare mandru de printesa lui.Felicita-l si pe el din partea mea,te rog!
Pup fetele si bebeii,pe toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Buna fetelor,
multumesc de complimente pentru Mia ... bunicii ei sint total topiti dupa ea ...
Ile77NU MAI REINCALZI LAPTELE ...odata incalzit trebuie aruncat, daca sta mai mult de o ora la temperatura camerei, s-a stricat si decat sa faca vreo infectie de la el pentru ca, cresc foarte repede bacterii in el...cel putin asa mi-au spus asistentele de la spital.

Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

fetele, de cateva zile titza mea parca s-a zapacit de totii e foame, o pun la san, mananca 10 min si pe urma incepe sa planga si sa dea din maini si din picioruse...o iau de la san, dar e evident ca inca ii mai e foame, cauta cu gurita, etc...o pun iar, la fel- plansete...am impresia ca vine prea mult lapte (uneori daca lasa sanul, se vad vreo 4-5 "jeturi" de lapte, ca fantanile arteziene..)am incercat sa ma mulg putin inainte, degeaba...cand o pun la san- plansete...
si in seara asta, sotul incerca sa ma convinga ca s-a saturat sau ca ii e somn..dar eu stiam ca NU e asa si ca inca ii e foame...i-am dat un biberon din care a ras 50 ml, peste ce mancase deja de la mine....
eu stiu ca alaptatul trebuie sa fie un moment de calm si de liniste, si pt mama si pt bebe- si atunci ce sa ma fac cand ea plange, eu ma stresez, poate ca ramane flamanda si eu cu lapte in tzitzi...

deja simt ca nu mai fac fata la inca un episod de genul asta, mi-e mila de ea si vreau sa manance sa se sature dar nu as vrea nici sa ii dau exclusiv bibe...

ce sa faaaaaac?

oricum, felicitari noilor mamici si le asteptam si pe aici, nu numai pe site-uri concurente

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

NOE, sa stii ca si noi ne confruntam cu asemenea probleme, bebitza al meu papa f. mult cateodata, aseara a stat la san in total vreo ora jumate, cu pauze, mai motaia, cand credeam ca e gata si a adormit, il puneam sa ragaie, iarasi, dadea din maini si picioruse si cauta disperat tzitzi, de parca n-ar fi mancat nimic...ufff...pana la urma am atipit cu el in brate, a adormit si el si la un moment dat a inceput sa vomite pe mine, pe pat...apoi a dormit beton.
In gen. este un copil tare cuminte, nu prea am nevoie de ajutor, atata doar ca tati ii face baitza, ii las lui placerea asta. Mai nou sta tot mai mult treaz ziua, mai ales dimineatza si seara, dupa baitza. In schimb noaptea doarme f. bine, ma trezeste o singura data, asa, cam la 4 ore. Asta de vreo saptamana incoace. Sper sa-si tina naravul. In schimb e tare fomist, ar papa tot timpul, daca s-ar putea, sau macar sa stea cu tzitzi in guritza, sa o molfaie.Plus ca numai cu ea vrea sa adoarma in guritza sau macar in brate.
Fetelor, eu nu m-am muls niciodata, chit ca am si pompa electrica si manuala, ce s-au dovedit total inutile in cazul meu. Eu il alaptez la cerere, atata cat doreste el, ziua mai des, iar daca cumva mi se pare ca nu s-a saturat, ii dau 50 ml formula. Azi i-am dat 100 ml ca deja ma dureau sanii dar cu atat si-a facut mai mult pofta si iar s-a dat la tzitzi...Si sa nu va povestesc ce circ face la foame!
Apropo, sambata l-am cantarit si avea deja 4,100 kg, adica a pus 650gr de cand am venit de la spital. S-a nascut cu 3,500 si a slabit 50gr in spital. Pupe-l mama pe el de grasunel, a facut gusa, ceafa si rotocoale pe manutze si picioruse.
Felicitari prospetelor mamici TANIA,HONEYPUMA si DANIELANEDA!!!!
Felicitari CRISTINA30!

Alina, mamica fericita a ingerashului MARC-ALEXANDRU(28.03.2006)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Dea, pći atunci nu o sa mai folosesc laptele care a fost o data incalzit.Uite ca nu stiam ca se strica asa repede o data ce a fost incalzit. Stiu ca rezista 6-8 ore la temp camerei, fresh muls de la sin.
Mersi pt informatie

Noe ,si programul fetitei mele e in schimbare. Vad ca incearca sa fie mai activa ziua.Maninca aiurea, doarme putin, se trezeste, plinge , se smiorcaie. Ceva de genul asta.Oricum , e bine ca doarme mai mult noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Tania 2, felicitari si tie! Ai vazut ca totul s-a terminat cu bine? Si cite griji iti faceai :)

Honeypuma, felicitari!
Pai si noua nu ne zicea nimeni? Noroc cu Madau, ca altfel ne-ntrebam ce-i cu tine (multumim, Madau )

Eu tocmai am venit de la doctor. Doamne, dar nu-mi imaginasem ca un examen intern doare asa tare in saptamina 39! Si la voi a fost la fel? Cind a bagat degetul ca sa simta colul, am crezut ca ma urc pe pereti de durere!
Cica am colul inchis, tare, si nu-s semne ca bebelina vrea sa-si faca aparitia. Singura diferenta, comparativ cu saptamina trecuta, ar fi ca a mai coborit cu capusorul. O fi macar asta un semn ca se-apropie nasterea.

Pai cam atit. Acum ma duc sa trag un somn, ca la cit de putin dorm noaptea, ziua ma simt epuizata.

Pup.

39+2

Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt , eco 2D&3D 24 sapt si 9 luni si-o zi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

aida_o, sa stii ca si eu am patzit la fel ca tine! credeam ca sunt singura. imi venea sa sar de pe masa de consultatie, nu alta! ma gandesc ca mai am 7 zile, maxim 9 pana la data probabila a nasterii si, desi abia astept sa-mi tin bebelushul la piept, mi-e groaza ca n-o sa rezist durerilor din timpul nasterii. am un dar minunat de a fi "imuna" la pastile, calmante si anestezice. cand ma duceam sa ma epilez, de exemplu, inghiteam 3 pastile de nurofen (ibuprofen) forte, ca sa nu plang de durere. sper sa pot face epidurala, altfel tip sa-mi faca cezariana.
honeypuma, felicitari! se vede treaba ca nu ma mai intalnesc cu ea la Giulesti. ar fi trebuit sa nasca pe 26 aprilie, dar uite ca bebelusul a vrut sa ia mai repede prima lui gura de oxigen. abia astept sa ne povesteasca cu ma fost.
Tania 2, Cristina si Danielaneda, felicitari si voua!
Irina71, unde exact locuiesti in Constanta? Ai mei stau in cartierul Faleza Nord, iar la doi pasi de blocul nostru, pe marginea falezei, isi ridica Mazare o vila din caramida.

Mergi la inceput

Fetelor, am si eu o problema, de fapt doua.
Tot facandu-mi masaj zilnic, am descoperit pe sani un fel de noduli mici, f. tari si durerori. Voi ati avut asa ceva? Sa fie doar umflati din cauza laptelui? Daca nu nasc pana marti, o s-o intreb si pe doctoritza, cand ma duc la control.
Cu vergeturile cum stati? Mie mi-au aparut pe piept unele urate de tot, rosii-vinetii, inca din a doua luna de sarcina, deoarece mi s-au umflat sanii foarte tare si am "castigat" in bust vreo 5 cm. Din luna a 4-a, am inceput sa ma dau cu crema antivergeturi de la Chicco, foarte buna ca tratament preventit, dar complet inutila cand vine vorba de vergeturi deja instalate. De vreo luna si jumatate folosesc Elancyl si pot sa va spun ca vergeturile au inceput sa-si estompeze culoare, devenind cafenii, inca din a doua saptamana de tratament. O farmacista m-a sfatuit sa folosesc un reductor - mult mai concentrat decat crema antivergeturi (asta pana nu se fac albe si adio, nu mai scapi de ele) si de asemenea un gel de fermitate pentru bust. Am inteles ca cele mai bune produse de la noi de pe piata sunt cele de la Mustela , gama 9 mois (care pot fi folosite si pe perioada alaptarii), dar mi s-a facut rau cand am vazut cat costa. Voi ati folosit produsele astea, chiar reduc din profunzimea vergeturilor? ca mor cand vad ce shanturi am acum in piele si nu am chef sa raman cu pielea creatza. Pe burtica am o singura vergetura, mica de tot, sper sa nu-mi apara altele, doar nasc peste o saptamana.

38+6

Mergi la inceput

Era sa uit, as vrea si eu parola contului comun. Imi puteti trimite un PM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Mara,
si eu la fel m-am gindit: daca imi vine sa ma urc pe pereti la tuseul vaginal, ce-o sa ma fac la nastere? Legat de problema cu sinii, eu nu am simtit vreun nodul. Dar am sinii durerosi... si ma intreb cum o sa ma acomodez cu suptul bebelinei. Eu zic sa iti suni doctora, daca nu mai poti rabda pina marti. Macar asa stii ca i-ai spus la telefon si iti da un sfat in avans.
Vergeturi inca nu am (in sensul ca nu le am de la sarcina, ca aveam unele dinainte, pe pulpe).

Sa ne zica si noua o mamica: durerea de la tuseul vaginal care se face inainte de nastere, seamana cu durerea de la nastere? Nu ma refer la intensitate (ca sigur ca e infinit mai mare), ci daca e similara ca si senzatie, ca si tip de durere. Intreb asta pentru ca in mintea mea, durerile din timpul nasterii se aseamana mai mult cu durerile menstruale decit cu durerile de la tuseul vaginal. SI as vrea sa imi fac o idee din timp. Ati inteles, sau v-am ametit si mai tare?

Mergi la inceput