Ii miroase guritza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns astoian spune:

Am fost azi de dimineatza la medic si explicatiile acestuia nu m-au linistit deloc. Aici medicii de familie sunt foarte diferitzi fata de cei din Ro: considera ca suferi cu adevarat de ceva numai daca ai febra peste 39 grade sau daca esti in cazuri de urgentze!... Asadar i-a examinat guritza si a decretat ca nu are nimic ! Si ca explicatia pt respiratia urat mirositoare ar fi o recenta eruptie dentara sau laptele cu fructe ( sfatul fiind sa schimb marca de lapte ). Nu a amintit nimic de parazitii intestinali asa ca am intrebat eu. Mi-a spus ca nu crede ca ar fi vorba de asa ceva dar mi-a pus totusi cateva intrebari: daca bb are diaree si daca a facut febra. Am raspuns nu la ambele intrebari si mi-a spus sa stau linistita iar daca mirosul urat persista si dupa 4 saptamini (?!!!) sa vin iarasi la control.
Inca nu-ti citisem mesajul Vilma, pt ca daca o faceam i-as fi cerut in mod express o trimitere pt analize. Sunt destul de ingrijorata si nu am de gand sa astept o luna, asa ca luni il sun pt analize. Si eu am incercat sa-l sun pe Baciu dar nu a raspuns. Sa-mi spui si mie, te rog, care au fost concluziile lui.

adina si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Acum ne pregatim sa mergem la Baciu. Merg cu lectiile facute (analiza pentru Giardia- Testul Elisa, despre care am aflat tot de la fete de aici, de pe site; costa testul asta de 3 ori mai mult, dar si daca era sa fac coproparazitologicul clasic, si nu iesea din prima, tot pe acolo ajungeam). La noi simptomele s-au redus simtitor, de 3 zile ii face doamna un ceiutz din galbenele, macese si musetel si in plus jumatate de lingurita de "lichior" din ala contra giardia. Nu stiu ce sa fac, sa insist sa nu-mi dea medicament ?!?....s-ar putea sa ma convinga ca e necesar. Iti spun dupa amiaza cum a fost.
PS. Baciu a fost plecat la Cluj la nu stiu ce congres, probabil ca daca era in sala, nu ti-a putut raspunde. Azi sigur e la post. Noi vom merge la cabinetul particular.

Va pupam.
Vilma si Ancuta

Mergi la inceput

Reteta de la dr. Baciu:
Pt. Anca: Tinizol 500 (www.shalina.com/prod_detail.asp?ProdDescriptionID=39" target="_blank">http://www.shalina.com/prod_detail.asp?ProdDescriptionID=39) 1/3 pastila de 3 ori pe zi pe durata a 3 zile
Pt. noi: Tinizol 500 1 pastila de 3 ori pe zi, 2 zile.
Medicamentul i l-a dat in fucntie de greutate (13 kg.)
In plus, pentru Anca: ceai de secara si un tratament cu miere si propolis-tinctura inainte de masa.
Sa auzim de bine.
Vilma si Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Si noi am avut probleme curespiratia mirositoare si la fel banuiam viermisorii intestinali,dar cand ne-a dus la dr.ne-a spus ca nu are simptome de asa ceva.Cum veve a fost racita si mucioasa toata iarna,dr.a banuit ca are o infectie la sinusuri si ne-a dat antibiotic.Dupa 10 zile de tratament am scapat de miros.Deci lati in calcul si varianta asta,macar sa-ntrebati cand mergeti la dr.
Sanatate!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

m-ati speriat !
fetitei mele (1 an)ii miroase gurita si eu spuneam ca din cauza dintisorilor,si o chinui cu spalatul pe dinti dupa fiecare masa.
Ce este aia giardia?
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astoian spune:

Inca nu avem un rezultat al analizei pt giardia. Abia ieri am reusit sa gasesc spatiu de programare la medicul de familie si tot ieri am dus probele pt analize. In cateva zile vom avea rezultatul dar eu sunt tot mai speriata. Am cautat pe internet informatii despre acest parazit dar inafara de cateva articole scrise de cei care au trecut prin asa ceva nu am gasit nimic stiintific. Stiti cumva o adresa de site referitoare la acest subiect ?

adina si andrei ( 1 an si 5 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia11 spune:

Giardia se depisteaza foarte greu la analize.Trebuie sa recoltezi kk in trei zile cionsecutiv , sa-l pui intr-un singur recipient si apoi sa-l duci la analize.Daca nu iese nimic, repeti operatiunea dupa 10 zile. Cand a avut fetita mea giardia i-a dat doctora un tratament cu furazolidon 7 zile si se pare ca i-a trecut.
Multa sanatate!
Iulia mama bebitei Emilia

Mergi la inceput

Draga Adina, revin sa-ti spun ca am renuntat la ideea de a-i da Ancai tratamentul prescris de Baciu. Am ramas la siropelul de plante de la Helmiflores, care chiar daca nu elimina in totalitate giardia, macar ii reduce mult din simptome. Anca e bine acum, la 10 zile de tratament cu siropel, nu mai are nici o problema. Tinizolul ala era foarte toxic, plus ca am citit despre efectele secundare....
Si pentru ce s-o chinui, cand ea, la varsta asta, permanent e predispusa sa se reinfecteze.
Deocamdata, asta voiam sa-ti spun, am renuntat la ideea de a-i da medicamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Pentru Adi69
Giardia este un fel de parazit intestinal. Majoritatea copiilor au asa ceva, in special cei care sunt in colectivitate (crese, gradinite, etc.)
Mergi pe google, search la giardia si vei vedea ca, gasesti foarte multe detalii despre acest parazit.
Si pe site-ul acesta stiu sigur ca sunt informatii despre giardia si alti paraziti intestinali.

(5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

quote:
Originally posted by vilma

Draga Adina, revin sa-ti spun ca am renuntat la ideea de a-i da Ancai tratamentul prescris de Baciu. Am ramas la siropelul de plante de la Helmiflores, care chiar daca nu elimina in totalitate giardia, macar ii reduce mult din simptome. Anca e bine acum, la 10 zile de tratament cu siropel, nu mai are nici o problema. Tinizolul ala era foarte toxic, plus ca am citit despre efectele secundare....
Si pentru ce s-o chinui, cand ea, la varsta asta, permanent e predispusa sa se reinfecteze.
Deocamdata, asta voiam sa-ti spun, am renuntat la ideea de a-i da medicamentul.

SI eu ii dau lui Mihnea GIARDINOCID-de Cluj Napoca,de la Plafar.
CE am citit pe prospectul de la Tinizol,Flagyl,Zentel mi-a facut pielea gaina.Si eu tot Giardinocid iau.Ideea este ca toti membrii familiei sa faca tratamentul in acelasi timp,altfel nu are rost.
Dr.de familie mi-a dat reteta pentru Zentel(costa vreo 700000-pentru Mihnea)dar avind in vedere faptul ca nu-i confera imunitate ce rost are sa-i stric ficatul(se stie ca toate medicamentele pentru viermi intestinali sint toxice)??
A,tratamentul cu Giardinocid se face 10 zile,pauza si apoi inca o cura de 10 zile.Eu sper sa fie bine asa,pe cale "naturista"!!!Multa sanatate!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput