Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 13
meems spune:
Joy, si noi tot pe lapte (formula) exclusiv! Abia sapt. viitoare voi vorbi cu pediatra despre mancare solida, dar oricum nu cred ca vom incepe in graba. Noi abia am implinit 4 lunisoare...
Silvia, Multi Ani Fericiti!! 
Bb_Alinus, de acord cu tine referitor la plimbatul bebelui in masina. La fel si aici, daca ti l-ar gasi ratacit printre perne pe bancheta din spate, ti-ai lua adio de la el.
Parca mai vroiam sa zic ceva, dar... am uitat. Ma duc sa spal doua bucati biberoane si poate mai imi vin ideile.
pitic-03 spune:
Iar am venit..doarme puiu`!!![]()
MANDYKSCH:Tudor doarme asa:-trezirea 7-7.30
-repriza1 10.30-11.30
-repriza2 (afara)13.30(14)-15
-repriza3 17.30-18.30(citeodata ne fenteaza de doarme pina la 3-4 dimineata, eu si soacra-mea jucam cu prosoapele pe linga el ,da nu se simte sa se scoale ..nici noi nu-l trezim=asta se intimpla 1,2 dati /luna)
Noua med ne-a zis ca putem alege si combina (dar bagate treptat )si mai multe fructe,cum Tudor are o tendinta spre constipare, primele fructe pt piure au fost:piersica,para ,pruna, mar(poti adauga la piure , in cazul in care popilu` nu vrea sucul de fructe si sucul de morcov), totul e in functie de ce-i place copilului, de ce accepta (cu placere)
MIRABILIS:saru`mina !sa traiesti 1000 de ani pt explicatia ta!tare era aiurea sa ti se spuna nu e voie!si atit...![]()
Apropos de problema MADUTZEI , e belea cu pediatrii(si nu numai)!
Cind m-am dus cu Tudor la controlul de 4 luni ce-mi zice pediatru de circa:AAA, d-na, la 4 luni are doar 5,900 !!repede, diagnostic SUBPONDERAL...aaa, da stati ca ia uite, ochiul sting ii fuge, diagnostic STRABISM.....am ajuns acasa VARZA CU CARNE!!
Il sun pe celalalt care vine ,il intoarce pe toate partile si zice:Cocoana , copilul e foarte sanatos , e normal din toate punctele de vedere,pt un copil alimentat la san +1(2)mese lapte praf; iar despre strabism poate fi suspect CEL DEVREME LA 6 LUNI!!
Cum pot avea 2 pareri contradictorii?
Unul recomanda grila de vaccinari de la stat, altul nici sa n-auda :infanrix! e un balamuc total si la mine in cap!!
n-am decit sa ascult unul singur si sa fac ce zice el ...da , daca nu zice bine????![]()
PITIC si PUIdePITIC
meems spune:
Na, ca n-am ajuns inca in bucatarie cu biberoanele si mi-am amintit. Am vrut sa scriu si eu programul Riannei, care in ultimele zile a cam variat, dar in mare e cam asa:
- trezire si papa intre 7:30-8
- somnic 9/9:30-10/10:30
- papa la 11
- somnic de la 12-14
- papa la 14:30
- somnic 15:30/16-17
- papa la 18
- somnic 19-20
- baie la 21 cu papa imediat dupa
- somn de noapte la 21:30 cu dormit fara treziri pana dimineata la 7:30-8, cand o luam de la-nceput 
Madutza10 spune:
quote:
Originally posted by pitic-03
Iar am venit..doarme puiu`!!
-repriza1 10.30-11.30
-repriza3 17.30-18.30(citeodata ne fenteaza de doarme pina la 3-4 dimineata, eu si soacra-mea jucam cu prosoapele pe linga el ,da nu se simte sa se scoale ..nici noi nu-l trezim=asta se intimpla 1,2 dati /luna)
Noua med ne-a zis ca putem alege si combina (dar bagate treptat )si mai multe fructe,cum Tudor are o tendinta spre constipare, primele fructe pt piure au fost:piersica,para ,pruna, mar(poti adauga la piure , in cazul in care popilu` nu vrea sucul de fructe si sucul de morcov), totul e in functie de ce-i place copilului, de ce accepta (cu placere)
MIRABILIS:saru`mina !sa traiesti 1000 de ani pt explicatia ta!tare era aiurea sa ti se spuna nu e voie!si atit...
Cind m-am dus cu Tudor la controlul de 4 luni ce-mi zice pediatru de circa:AAA, d-na, la 4 luni are doar 5,900 !!repede, diagnostic SUBPONDERAL...aaa, da stati ca ia uite, ochiul sting ii fuge, diagnostic STRABISM.....am ajuns acasa VARZA CU CARNE!!
Il sun pe celalalt care vine ,il intoarce pe toate partile si zice:Cocoana , copilul e foarte sanatos , e normal din toate punctele de vedere,pt un copil alimentat la san +1(2)mese lapte praf; iar despre strabism poate fi suspect CEL DEVREME LA 6 LUNI!!
Unul recomanda grila de vaccinari de la stat, altul nici sa n-auda :infanrix! e un balamuc total si la mine in cap!!n-am decit sa ascult unul singur si sa fac ce zice el ...da , daca nu zice bine????
PITIC si PUIdePITIC
Pitic ,pe mine la 2 juni jumate m-a trimis cu el la oftalmolog ,de ce nu stiu ,nici oftalmologul nu a inteles ,m-a intrebat dc m-a trimis pediatra ...,eu habar nu aveam ,nici macar ochisorii nu-i mai arunca la 2 luni dar totusi si ala alt dobitoc i-a facut fund de ochi cu picaturi si tot ce misca ,deci sint niste idioti pediatrii astia ,nu inteleg dc nu se specializeaza pe altceva daca este atit de grea pediatria !
Eu locuiesc in dr. taberei si pe aici nu am gasit nici unul bun ,dr. la care sint acum e prin
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA ,
POZE TOT CU PUIU'
Madutza10 spune:
quote:
Originally posted by pitic-03
Iar am venit..doarme puiu`!!
-repriza1 10.30-11.30
MIRABILIS:saru`mina !sa traiesti 1000 de ani pt explicatia ta!tare era aiurea sa ti se spuna nu e voie!si atit...
Unul recomanda grila de vaccinari de la stat, altul nici sa n-auda :infanrix! e un balamuc total si la mine in cap!!n-am decit sa ascult unul singur si sa fac ce zice el ...da , daca nu zice bine????
PITIC si PUIdePITIC
Pitic ,pe mine la 2 juni jumate m-a trimis cu el la oftalmolog ,de ce nu stiu ,nici oftalmologul nu a inteles ,m-a intrebat dc m-a trimis pediatra ...,eu habar nu aveam ,nici macar ochisorii nu-i mai arunca la 2 luni dar totusi si ala alt dobitoc i-a facut fund de ochi cu picaturi si tot ce misca ,deci sint niste idioti pediatrii astia ,nu inteleg dc nu se specializeaza pe altceva daca este atit de grea pediatria !
Eu locuiesc in dr. taberei si pe aici nu am gasit nici unul bun ,dr. la care sint acum e prin Militari si o voi schimba cat de curind si pe asta sau de fapt am sa merg in continoare la Medlife ,platesc consultatia dar stau mai linistita !
va pupik
ORLANDO_ANDREAS
POZE TOT CU PUIU'
Madutza10 spune:
Scuze ,am apasat pe nu stiu ce si am trimis subiectul neterminat d'aia am retrimis !!
pupici!
ORLANDO_ANDREAS
POZE TOT CU PUIU'
madau spune:
Mirabilis bravos, in sfarsit un mod de explicare pe care-l pot accepta. Clar, cu argumente, faza cu "nu e voie" si atat sau "ptr ca asa am zis" la mine nu tine.

Fetele am si eu o intrebare ptr voi: I-am luat mirunei niste borcanele cu fructe de la Hero, unul mix de fructe - cu piersici, caise, portocala si mar si unul cu pere si piersici. Vreau sa le incerc si eu..ca noi suntem mai plimbareti asa si vrem sa plecam intr-o minivacanta dupa Paste, si sa vad ce ii place. Asa ca acuma suntem in teste.
Concluzie,intrebare: Pot sa-i dau direct cat vrea ea sa pape? Exista vreun pericol de alergie la ele? Ma gandesc ca sunt prelucrate si selectionate atent inainte de a fi puse in borcanase nu?
Va pup si mai fug la piticoata, ca tati iar e la fotbal 

Madau si
Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI NOI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
Noki_Lara spune:
Bona sera fetlor dragi!!
ca e obicei ati umplut tspe pagini!
Raspund direct:
Silvia- LA MUUUUUULTI ANI FERICITI, CU MULTA IUBIRE, SANATATE SI VESELIE!!!!!!!!!

Si bine ca ati scapati de muci!![]()
Ioana77- ehehe...ture-carare de dat suzi facem si noi noaptea!![]()

Cristina- la dum nu poti sa te mulgi inainte, sa pui in termos si gata? Sau pur si simplu ca o exceptie, un biberon cu lapte praf! Ca nu e capat de lume!
Corapino- tifon gasesti la orice farmacie. Ehehe...normal ca aveti interdictie la cereale!
Lordra- vad ca io doar am deschis seria dudelor cazute din copac - alias a copilasilor picati din diverse locatii!![]()
Feli- oooof...ce de smotru! ca cine are casa ce luceste de curatenie?
"Oi" e -asa cum a zis si Cristina- forma scurta de la "voi", deci se scrie impreuna.
Tot impreuna se scrie si "ati" - ca particula de formare a perfectului compus la verbe. Asta ca am avzut de un milion de ori scris cu liniutza. Si io sunt putin obsedata de gramatica! Nu dati cu rosii!![]()

Mandy- noi dormim cam asa: ne sculam pe la 8-9, papam la 10, dormim de la 10.30-11 cam o ora jumate. Apoi la 14 pranz. Apoi afara in parc mai dormim vreo ora jumate, maxim 2. Apoi papa la 18 si in cel mai fericit caz mai dormim de pe la 20-20.30-45. Jumate de ora, maxim o ora inainte de baitza. Apoi nani de la 22.30 pana la dimineata cu pauze de papa, suzi, foiala, bibiliseala....
Poze cu mami si Sarah 
Varsta Sarah
mirabilis spune:
Am mai citit si eu din urma. Fetelor, eu chiar nu mi-am inchipuit ca nu vi s-a spus de ce nu gluten. Daca stiam, va spuneam mai de mult. Eu iau de bune multe lucruri, nu stiu, poate asa fac multi oameni. Iti imaginezi ca daca tu stii, stie si cel de langa tine...
Feli, ma uit si vorbim cand vine sotul cu laptopul, ca acolo e arhiva de mess...Calcul asta e o rasnita iar netul merge...de fapt mai mult sta.
Pitic,in legatura cu vaccinurile, eu nu prea am auzit medici care sa nu recomande Infanrix-ul. E totusi un vaccin strain, bun, versus vaccinurile facute de institutul Cantacuzino. Nu se compara. Acum, daca nu ai bani ( zic "ai" la modul general, nu ma refer personal) e bine oricum sa le faci pe cele de la stat, sunt ok. Dar Infanrixul are mai multe avantaje:
- contine vaccinul antipolio injectabil, scazand riscul de a face boala la zero(sau aproape)
- contine in plus o componenta anti Hemophilus B, care e o bacteriuta care face rau la bbii care o contacteaza (fac o raceala urata)
- are toate componentele intr-un vaccin, deci o singura intepatura
Dezavantajul este ca are pretul de 1 mil 800.Sau cel putin atat era...
In schimb, la vaccinul antipolio oral, caruia Cantacuzino-ul ii face reclama, are mai multe reactii adverse..
A, nu stiu daca ati facut vaccinul Pentacthib. De fapt nu mai exista asta, l-au inlocuit cu Pentaxim, tot Pasteur, dar acum la pret dublu...E 1 mil 400. Sa-mi cada fata cand am auzit..Asta e. Cica e imbunatatit...O fi, nu zic, dar Iulia a facut febra dupa el 2 zile...Ma rog, era subfebrila, dar oricum...
De STRABISM nu se pune problema acum...Mai, dar astia care spun asa ineptii nu sunt pediatrii, nu? Sunt medici de familie. Ca totusi nu cred ca pediatrii ar spune asa ceva...
Lavitu cum ai slabit in timpul alaptarii? Eu ma simt
si nu reusesc deloc sa slabesc, dimpotriva. Plang langa dulap, nimic nu ma mai incape. Si stimulentele astea imi cresc apetitul...As manca non stop. Si mai vin si Pastele...Noroc ca nu mananc carne, altfel probabil as da iama in fripturi...Asta e, stiu ca ma plang degeaba, vreau si sa fiu slaba si sa am laptic...
cristinamh spune:
mirabilis, pai ma, daca ne-am naste toti invatati sau am sti din toate domeniile, ce bine ar fi! uneori iei unele lucruri asa cum sunt, chiar daca nu poti avea explicatiile la fiecare... asta cu glutenul prea o stia toata lumea si o aplica, asa ca am luat-o ca atare... normal ca, daca esti in domenii stii si de ce si ce urmeaza "daca"...
incep si io ca moasa de la nastere... hehe, daca le-am sti chiar pe toate...
pai bine ma noki, asa ma sfatuiesti tu pe mine, sa abandonez la drum bastionul alaptarii exclusive??
de muls si pus in termos no way, tati zice ca sa nu ma mai stresez atat ca oprim frumos la iarba verde si facem picnic. numa sa nu ploua...
na, de cand a vazut si el cum intarca joiana daca e stresata are grija de nervisorii mei...
acum la modul serios, la drum merge doar ceva ce ai incercat deja. si cum eu bibe cu lapte inca n-am probat, nici nu pot merge pe ideea asta.
cred ca s-a obisnuit sa stea intinsa in pat si sa dea ea din picioare, nu sa fie tinuta in brate...
madau andrei n-a avut nimic de la ele... mancat din prima un borcanas mic. sunteti deja "diversificate" nu cred sa faca rau.
meems si alinus, pai ce ziceau ma aia daca ne vedeau cand eram mici, io si inca 3 copii, in portbagaj la un break?? cu paturi, perne, etc??
??
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003