Mamici de sept-oct 2006(22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamiFlori spune:

Sybile ,
la multi ani si un bebelus cuminte, destept, frumos si norocos! Iar tie multa sanatate ca sa duci sarcina usor si numai ganduri bune!

La multi ani si celor care si-au serbat duminica onomastica!

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Buna ziua burtici!
Va multumesc tuturor pentru urari, sunteti niste scumpe!!! Noi am sarbatorit sambata seara cu prietenii si ieri am fost la parinti, a fost f frumos si am primit multe cadouri frumoase!
Fug sa citesc din urma acum, cat apuc pentru ca am si f multa treaba....
Pupici pe burtici!

Floricika 18+ cu
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Buna, mamici! Eu acum am venit de la servici, am mancat si, inainte sa mai fac putina treaba, nu prea multa, ca sa ne fortam, am intrat pe site sa vad ce mai faceti. anangel_lexi vorbeste de friptura cu usturoi si mie mi-e frica sa mananc, desi mi-ar place, pentru ca am avut niste arsuri pe gat la sfarsitul sapt. a 13-a si acum mananc fiert, salate crude, dar nu prajit si nu cu ceapa sau usturoi.pur si simplu mi-e teama. pana si pestele proaspat il mananc fiert cu mamaliguta. am observat ca suntem 5 mamici din Iasi. abia astept sa-mi simt si eu copilasul. dar mai am de asteptat. Va pup pe toate si multa sanatate in continuare.

strat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Buna, burticutelor!

Ella23, am un raspuns la intrebarea ta: Echinacea nu e contraindicata in sarcina, efectele sale fiind imunostimulatoare, adica iti stimuleaza organismul sa se apere de infectii prin cresterea imunitatii. Alt efect pe care il are Echinacea este cel antiinflamator. Totusi, e bine sa stii ca utilizarea produselor pe baza de Echinacea in tratamentul infectiilor nu exclude administrarea concomitenta a antibioticelor sau chimioterapicelor. Se pot lua 2-3 capsule de Echinacea pe zi.

Pentru raceala iti pot recomanda un medicament homeopat, Oscilococcinum, care contine extracte din inima si ficatul organismului numit Anas barbariae. Daca raceala e incipienta, ia o doza cat mai repede si apoi inca 2-3 doze la 6 ore. Daca raceala s-a instalat, ia doua doze pe zi,una dimineata si una seara, timp de 3 zile. Daca simptomele nu dispar dupa 3 zile, consulta medicul de familie. 6 doze de Oscilococcinum costa cam 20 RON. Marele avantaj al Oscilococcinum este modul simplu de administrare, sub limba.

Desi nu sunt adepta leacurilor babesti, consider ca in sarcina ele trebuie sa fie de prima alegere, iar apoi se recurge la tratamentul medicamentos. Iti spun acum ce fac eu cand vad ca ma incearca raceala, vezi daca functioneaza si in cazul tau. Seara fac o baie calda cu sare mare de bucatarie (poti pune in cada 4-5 linguri de sare). Apoi imi fac o mamaliga, o impart in doua si invelesc bucatile de mamaliga in panza, dupa care le aplic una pe gat si alta pe frunte, pe linia sprancenelor. Daca simti ca te frige, poti astepta cateva minute sa se mai raceasca si apoi o aplici. Se poate tine pana se raceste.E bine sa bei si ceai cald cu lamaie, eu as spune sa-ti cumperi pliculete de ceai de lamaie pentru ca nu are nici o contraindicatie, se stie ca unele plante au intr-adevar efecte nedorite in timpul sarcinii. Deci fa-ti ceai de lamaie si adauga cateva de felii de lamaie in cana, pe care apoi le poti si manca, daca iti place gustul. Cred ca stii ca lamaia este o sursa importanta de vitamina C.

Ca veni vorba de plante, mi-am amintit acum ceva important din facultate. Profesoara cu care am studiat Farmacognozia ne-a atras atentia asupra ceaiului de tei, sa nu-l administram viitorilor nostri copii daca acestia sunt baieti, pana dupa pubertate. Poate o sa vi se para ciudat, dar in urma unor studii s-a demonstrat ca baietii care consuma ceai de tei in copilarie vor avea pubertate precoce si li se vor dezvolta organele genitale masculine inainte de vreme. Din acelasi motiv baietii nu culeg flori de tei decat dupa varsta de 15-16 ani. Pentru ca voi asteptati bebelusi al caror sex inca nu-l stiti, cred ca e o idee buna sa evitati ceaiul de tei din motivele expuse mai sus.

Sanatate la mamici si bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Georox, pulsul pe care-l simti in burtica s-ar putea sa fie sughitul lui bebe…Alexia a sughitat foarte mult cat a fost la mine in burtica si se simtea ceva de genul” tic tic tic tic” ca un puls cum zici care se opreste dupa o vreme…la mine a fost sigur sughit, cred ca si la tine e la fel

Bun venit noilor gravidute si sa aveti sarcini usoare ca mine, ha ha si bebei frumusei ca Alexia mea…ha ha cine vrea sa o vada pe frumuseata mea am pus o gramada de poze AICI

18+sapt

Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe

Mergi la inceput

Roxana01, cred ca o idee buna ar fi sa-ti intrebi medicul care-ti supravegheaza sarcina despre tratamentele pe care le poti urma. Totusi, sunt de parere ca ai putea discuta despre acnee si cu cosmeticiana ta. Cred ca un tratament cu aburi si extragere de comedoane, fara masca tonica, ti-ar putea fi de ajutor. Oricum, absorbtia prin piele a medicamentelor sau diverselor substante se face in cea mai mare parte local, foarte putine pot trece in circulatia sangvina. In mod normal, cosmeticele destinate administrarii pe piele nu vor trece in sange. (Ce ar insemna sa fie sangele nostru plin de demachiant, antiperspirant, fard, crema de fata, etc...) Cred ca la dermatolog daca mergi nu faci altceva decat sa pierzi timp si bani. Important e sa te demachiezi bine dimineata si seara, foloseste pentru stergerea fetei in loc de prosop servetele de hartie din cutie (din alea pe care le scoti unul cate unul, nu stiu cum altfel sa descriu produsul), foloseste un produs de calitate pentru acoperirea imperfectiunilor (eu tocmai mi-am luat de la Max Factor un corector numit Pan Stick si ma mir in fiecare zi de cat e de eficient), iar dupa demachiere ti-as recomanda sa pulverizezi fata cu spray cu apa termala de la Avene sau Evian. Am inteles ca bugetul e limitat datorita ratei la banca, dar daca ai totusi posibilitate fa-i o vizita cosmeticenei si apoi ia-ti o apa termala. Cat despre cosurile de pe spate, am citit ca multe viitoare mamici se confrunta cu aceasta problema. O solutie ar fi manusile aspre care se gasesc la Body Shop, costa cam 16 RON, sau un burete de loofa, pe care sa le folosesti cand faci dus, pentru a-ti exfolia celulele moarte care acopera porii si dau nastere nesuferitelor de cosuri. Sper sa-ti fie de folos sfaturile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Cici tocmai ti-am admirat pozele cu Alexia.
Ai o dulceata de fetita!Sa-ti traiasca!

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Cici e o scumpa pitica ta! Ce mult imi plac pozele alea cu ea in patut!

Restul burticilor ce mai faceti?Cum va simtiti?

Pupici!

Ioana(18+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Mersic Vauva

18+sapt

Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe

Mergi la inceput

Vauva, parerea mea despre Clerasil este "frectie la picior de lemn". Intr-o acnee evidenta si instalata numai dermatologul poate indica un tratament eficient, care se bazeaza mereu pe produse medicamentoase. Iti spun asta din experienta, la noi la farmacie vin zilnic retete de la medici dermatologi pentru tratamentul acneei si pe nici una nu e prescris Clerasil, ci tratament medicamentos ce trebuie urmat macar o luna. Pentru ca noi asteptam bebelusi, fireste ca nu ne vom trata impotriva acneei cu medicamente. Cum am scris si intr-un mesaj adresat Roxanei01, importanta este curatirea pielii seara si dimineata. Cred ca stiti ca exista alimente care favorizeaza aparitia acneei, de aceea trebuie evitate (cola, ciocolata, mancarea condimentata, salamuri uscate si mezeluri in general). Pielea e primul indicator de sanatate, imediat iti arata cand ceva nu e in regula (fie esti palida, prea imbujorata, galbena, ai maini reci sau transpirate, toate astea sunt semne ca undeva, ceva nu functioneaza cum trebuie - e valabil si pentru cosuri). De aceea e bine sa ne revizuim alimentatia si igiena personala si sa cautam solutii pentru o piele frumoasa. Iar daca aceste sfaturi n-au prins bine si n-au avut efect, nu dati vina pe mine ci pe hormoni (m-am scos).

Mergi la inceput