Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Roana am mai vorbit o data cu sotul - el e de parerea ca din doua rele trebuie s-o alegi pe cea mai putin rea - adica sa scoti maseaua - daca durerea e asa de mare el banuieste ca ar puitea fi inflamatia si de la puroi, si antibiotice ar aduce dauna mai mare bebelusului decit o singura anestezie, mai ales ca faptul ca te doare atitea zile maseaua tot nu e bine pentru bebelus - el doar simte ca mamicuta se simte rau - eu l-am intrebat ce mi-ar face el mie daca as fi in situatia ta - a spus ca mi-ar scoate maseaua.

Sper ca am fost de folos daca mai ai intrebari - sunt gata sa-l intreb

Pupici pe burtici.

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

marair, eu urmez schema obisnuita de tratament a lui Tutunaru, adica 4 utrogestan/zi, 4 magne b6/zi, 1 acid folic si 1 pregnyl la 4 zile..m-am cam saturat de atatea pastile, mai ales de magne care e asa mare si greu de inghitit..dar pentru bebe, facem orice..si mai e putin si termin cu ele..ma duc la urmatoarea consultatie imediat dupa paste, cand vor fi gata si rezultatele celorlalte analize..mi-e teama ca am o infectie urinara, asa a reiesit din analizele sumare, acum am facut o urocultura, sa vedem..sper sa nu fie grav..mai mi-e teama si de analiza de secretie, eu mereu am avut probleme cu flora vaginala, chiar inainte de a ramane graviduta aveam o scurgere pe care n-am mai apucat sa o tratez..

..sunt tare trista din cauza vestilor rele..idaira, mult curaj si speranta in continuare..chiar asa, oare care ar fi cauzele pentru care se opreste o sarcina din evolutie? se poate asa pur si simplu? si ce simptome ai? inceteaza simptomele obisnuite de sarcina sau nu simti nimic? si eu am cosmaruri..de fapt, intre o eco si alta sunt o groaza de nelinisti..
..de cateva zile nu mai mi-e chiar asa rau..sunt capricioasa cu mancarea in continuare, dar nu mai am greturi asa mari si nu am mai vomitat de 3 zile..se apropie sfarsitul lunii a-3-a, si se pare ca e normal..
m-am programat pe 16 mai la eco 3D. oare e prea devreme? o sa fiu cam in 14 saptamani..ma gandesc ca daca as vrea sa ma reprogramez acum nu prea mai e posibil, e foarte aglomerat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdanaarhire spune:

Am si un prenume, e drept, mai usor : Daniela. Fetelor, observ ca luati o gramada de pastile. Mie doctorita nu mi-a spus nimic... Nu iau nimic... Oare ar trebui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

salutare burtici! ce faceti?eu am fost plecata ieri la padure si nu am mai scris nimic pe aici.ma uit mereu la fotografia de la echo si nu imi vine sa cred ce bobita mica am in burtica.ma rog la dumnezeu de cate ori pot sa ma ajute sa duc sarcina la bun sfarsit si sa am un bb sanatos.sambata am fost la preot si m-am spovedit si mi-a spus k sunt dezlegata de la post caci in primele luni e bine sa consumam alimente diverse, dar eu parca as tine si saptamana asta post pt k e saptamana patimilor.am tinut si saptamana trecuta, dar parca as mai vrea. voi ce credeti? e periculos oare pt bb postul?
in privinta simptomelor stau inca bine.doar tensiune in sani si mici dureri de burtica din cand in cand. inca nu au inceput nici greturile, nici poftele, nici foamea. ba din contra , parca nu imi este foame deloc.mananc asa doar k trebuie.si cu somnul stau cam prost.ma trezesc cu noaptea in cap, indiferent la ce ora adorm.as vrea sa dorm si sa ma odihnesc, dar nu prea pot.am o stare de agitatie, nu stiu ce e cu mine...
Dr mea mi-a prescris cate 2 utrogestan seara si un duphaston si acid folic dimineata.dar eu as fi vrut sa imi dea mai mult utrogestan. voua in functie de ce anume v-a prescris cantitatea de urogestan, k mie nu mi-a facut nici o analiza, nimic.setul de analite il prescrie ginecologul sau medicul de familie?eu mai merg la gineco peste 3 sapt. pana atunci cred k tb sa imi fac si ceva analize nu? voi cum ati procedat?
va pupic si aveti grija de burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

salutare gravidutze,
n-am mai scris cam de multishor. Am fost azi la un centru de recoltare ... si mi-am facut Rh-ul si grupa de sange. Am grupa 0 si Rh-ul pozitiv. YUPIIIII!!!
Restul de analize ... maine.
Alina bine ai revenit. Da, incepe sa creasca butiku si la mine. Cu papa ... bag cat cuprinde ... si nu prea ma feresc de nimic.
marair completez imediat listutza, m-ai facut sa rad cu jobul tau stresoid. Si eu atipeam pe unde apucam ... dar numai cand luam utrogestanul oral, de cand il introduc ... nu mai am probleme de somn la scarbici.
RUXMAXnu suntem toate la fel, nu te poti ghida dupa ce simtim, sau am simtit noi, tu poti fi altfel. Majoritatea am avut dureri usoare ca la menstra, de burta si de spate, intepaturi usoare si sanii mari, grei si durerosi. Poate ca tu nu o sa ai nimic dintr-astea .. cine stie. Stai linistita si urmeaza sfaturile medicului tau.
roana imi pare rau de durerile tale .. .tocmai acum s-o gasit si asta sa iasa? Iote ce te sfatuieste sotul lui alionushca. Sa alegi ce e mai bine pt voi amandoi, dar eu zic sa consulti si ginecologul. Impreuna ve-ti stii ce e mai bine.
Dbunny Paste fericit! in continuare. Iti doresc numai vise frumoase.
carla2005 felicitari pentru eco. Deci ai vazut inimioara? Cred ca sunteti topiti amandoi ... al meu cel putin ... in momentul in care a vazut ca palpaie inimioara si apoi la 8 saptamani cand a vazut mugurii manutelor si ale picioruselor... a fost gata. Ma intreaba zilnic cand mai mergem sa vede samburelu.
dolores sa stii ca m-ai facut curioasa, am sa-mi intreb si eu dr. daca pot auzi bataile inimioarei la eco asta al ei. Noua numai ne-a aratat cum palpaie pe ecran.
Oricum daca nu vad la al ei ... in 11 MAI am o programare la un dr. mai special si are asta un eco ... de sigur vom vedea tot ceea ce trebuie si la fel vom auzi inimioara micutzului.
fatima nu cred ca e devreme, oricum daca vede ceva in neregula (Doamne fereste!) te va rechema. Si eu tot la 14 saptamani am programarea la un eco mai performant. Eu sper sa vad deja si sex-ul bebelului.
madaluta dinspre partea cu postul ... eu ma abtin, nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi.
Cu utrogestanul am inteles-o ... dar la ce ti-o mai fi dat si duphaston? E tot un progeteron, ca si utrogestanul ... dar e sintetic, pe cand utrogestanul e un progesteron natural. Nu putea sa-ti dea 3 utrogestane? Nu e o schema dupa care se da utrogestanul, uneori ti-l da numai ca sa nu pleci cu mana goala din cabinet ... dar alte ori ajuta.
Eu am inceput cu 4 pe zi - luate oral, am ajuns apoi la 6 pe zi - toate luate vaginal, datorita unui hematom, acum hematomul s-a retras ... deci datorita utrogestanului.
Analizele trebuie sa le faci pana in saptamana a 12-a si de prescris ti le prescrie med. ginecolog. La cel de familie mergi eventual pentru o contraparafa pentru a fi gratuite (partial). Normal ar fi ca toate analizele sa fie gratuite pentru gravidutze ... dar de multe ori nu mai au fonduri si ar cam trebui multe platite. Daca ai putea sa le defalci pe luni ... si sa faci cateva luna asta la inceput, apoi luna viitoare la inceput de luna, cat mai sunt fonduri ... si daca rezisti sa te lupti pe acolo cu tot natu ... gen cum se fac cozile la farmacii la inceput de luna.

Gata ... ma duc sa mai fac corecturi prin listutza, sa vad cine ne-a mai scris pe mail ... etc.
Rog urmatoarele fete sa-si verifice PM: Zina, mamalina, tessy, Dacicica, realitatea, CEZ, gmoisi, miruna25.
Ati primit un Pm in 8.04.2006 pe care zau ca nu stiu cat timp o sa-l mai pastreze DC. Cititi-l si salvati-l undeva pe calc-ul vostru.

Pupici la toate burticile.

Miro10+
am o nepotica talentata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Buna, fetelor, am venit de la servici si-am intrat sa va salut.
Ruxmax, mama, daca vrei , eu ma ofer sa-ti fac cadou niste greturi, iti dau din portia mea, ce zici?Stai linistita, nu-ti face ganduri negre, totul va fi bine, gandeste pozitiv(iti spune o pesimista din fire).
Nu ma doare spatele si nimic altceva(sa nu zic intr-un ceas rau), dar greturile ma omoara. Niciodata n-am avut asa greturi, oricand si la orice as manca(sau chiar daca nu mananc). Azi m-a palit o pofta de masline, m-am dus si am luat, iar dupa aia am constatat ca nu am greturi(in general m-apuca mai rau dupa ce mananc). Mai am aprox o luna de indurat, dar poate se indupleca si ma lasa mai repede.
Mie cel mai teama imi e de perioada de sfarsit, din luna a 7-a incolo, la cea mica am avut sarcina jos si cand mergeam ,simteam ca o scap.
Sa stiti ca perioada asta e cea mai frumoasa, ma gandeam cu nostalgie la ea, convinsa fiind ca n-o voi mai trai iarasi, dar daca asa a fost sa fie...
Voi ce analize ati facut? Eu de-abia maine sau joi ma duc sa vorbesc iarasi cu doctorita mea.
Roana, eu stiu ca poti lua antibiotic in primul trimestru, dar numai la recomandarea ginecologului.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Draga alionushca
Iti multumesc din inima pentru amabilitate si raspunsurile tale. ii multumesc si sotului tau.
da, asta a zis si stomatologul meu ca trebuie scoasa dar nu acum ca in primul trimestru nu risca o anestezie. mai astept o luna si chiar o scot dar pana atunci imi tot face spalaturi cu apa oxigenata si nu iau altceva nimic. ma doare inca dar nu chiar asa de tare. sper sa treaca. o sa imi intreb si ginecologul ce sa fac si el ce parere are dar probabil ca va trece ca deja e sparta gigia. cat poate sa dureze?
va multumesc la toate ca vaganditila mine, la noi:)sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Roanasa treaca masalutza

Dbunny8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Roananumai bine tie si bebelusului tau

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

sunt mai bine doar ca se apropie noaptea si mi-e groaza. ca seara e mai rau. dar o sa suport ca sa fie bine la bebe. nu as suporta sa ii fac rau cu mana mea doamne fereste. am sa astept sa termin "tratamentul" pe care mi-l face stomatologul si sa speram ca trece pana la urma. pentru bebicu meu orice.
si am mai aflat ceva. cica ceaiul de slavie face bine. ca e antiseptic si voi face gargara. sper sa treaca.
va pup si va multumesc ca va ganditi la mine.
sa va fie bine.

Mergi la inceput