Mamici de iulie - august 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 8
geliza spune:
Amabella, stai linistita ca nici eu nu m-am apucat inca de cumparaturi pentru bb...am zis ca unde va prin iunie, iulie...adevarul e ca noi avand DPN undeva la jumatea lui august spre deosebire de multe dintre noi care au o luna, o luna jumate chiar inaintea noastra...si asa e...fiind primul copil cred ca este o imensa bucurie cand vedeti lucrusoarele acelea mici si dragute...asta nu inseamna ca nici pe noi, mamele cu experiente, nu ne atrag....desi eu recunosc, la primul copil am fost superstitioasa si nu am cumparat nimic inainte
Eliza
22+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
July25 spune:
Felicitari a.cicel si annaa pt.
si felicitari motzata pt.
.
Bravo voua fetelor care va agitati pt.gentutza de spital si pt.lucrurile bb-ului. Eu din pacate nu pot face asta desi am cateodata un chef nebun de shopping incat mereu inventez cate ceva: ba nu mai avem sampon, ba trebuie sa imi schimb pasta de dinti,
etc.numai asa il conving pe husband sa mearga cu mine la supermarket pt.ca el are oroare de mers la cumparaturi pe de o parte si pe de alta este superstitios din cale afara - nu vrea sa cumparam NIMIC pana nu se naste bebelina . Dar odata ce ma aflu in supermarket macar mai holbez ochii la produsele pt.
si ma informez de preturi si de firma.
Apropo scuze pt.eroarea cu 45 de zile in loc de 42. Din cauza pasiunii mele pt.numerele rotunde.![]()
mikiion insanatosire grabnica si ma bucur ca
este bine.

July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)
geliza spune:
July...si noi suntem la fel...eu ma holbez la raioanele de bebelushi...si la cele de copii mai maricei ...sie imposibil sa nu gasesc ceva de cumparat...si sotul meu are oroare
...ca doar ne dusesem pentru detergent, de ex...sau orice altceva...si bineinteles ca si bugetul alocat se dubleaza...noroc ca s-au dotat magazinele cu POS![]()
Eliza
22+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
map spune:
am papat si am zis sa fac o pauza de masa sa mai citesc si ce s-a mai scris![]()
Amabell pe mine m-ar trage ata mai tare acasa in Ro acum in vacanta decat sa merg in Sicilia, tare mi-ar fi placut sa fim acoo de Paste ca si anul trecut. Dar acum asta este, la anul. Sotul meu nu-i mare amator de venit acasa si daca am promis acum ma tin de promisiune, poate are dreptate, anul trecut tot concediul in Ro l-am petrecut
(da ce bine era acasa
)
ama_kaly nastere usoara si un bebe sanatos si cumintel.
Pentru bebe nu am luat nici eu nimic, bine au inceput altii cu siguranta sa ia pentru el
. Unele lucrusoare le iau si de la sora mea, mi le aduce mama ca vine sa fie aici cand nasc cred. Insa am inceput sa ma uit pe oferte, sa vad pe internet ce magazine sunt mai potrivite. La mine nu-i mare problema ca.s niste magazine mari cu produse pentru bebei si intr-o dupa amiaza daca merg cu lista facuta cumpar cam tot ce trebuie.
Pentru bagajul de spital asa cum spune si Amabella din fericire aici nu-ti trebuie asa de multe lucruri pentru ca multe le primesti si de la clinica. Mie inca nu mi-a pus dr mea problema de clinica, abia in mai imi va da o lista de clinici, eu trebuie sa incep sa le vizitez si sa ma hotarasc unde anume voi naste. Am insa o clinica deja in cap, acolo au nascut anul trecut si doua prietene asa ca atunci cand ma sa fac bagajul am sa le intreb si pe ele cam ce au pregatit ele.
Eu cand vin din vacanta merg sa caut un curs din acela pregatitor pentru nastere. Cred ca va fi tocmai la timp in saptamana 26-27 sa fac un astefel de curs.
Monica si
21+
nicole25 spune:
july si sotul meu e superstitios dar eu sunt mai incapatanata si merg singura sau cu mama la cumparaturi pt bb.Pana acum nu am luat decat hainute si saptamana viitoare voi lua patut.Caruciorul mi l-a luat nasa mea care sta in germania si astept sa mi-l trimita.
Daca stam sa ne gandim daca doamne fereste e sa se intample ceva cu bb se intampla oricum si daca ii luam lucrusoare pt el si daca nu.
Si eu una nu vreau sa merg in spital sa nasc si sa las cumparaturile pt bebe pe mana sotului.Eu trebuie sa stiu ce are si ce ii mai trebuie nu el.
nicole
27+
cinta spune:
ma dau batuta, fetelor
am saptamana de cand tot citesc din urma, incercand sa ma pun la curent inainte de a scrie... dar in rtimula sta ma puneti si pe mine pe lista disparutilor
in primul rand bun venit, July!
si, sa fie intr-un ceas bun, Iulenca!
Stefania, apropos de Eric - e frumos tare numele. Cam asta era castigatorul si in aczul nsotru, daca bebe ar fi fost baietzel. Dar cume fetita, o va chema Madara.
si cum nu eram eu impacata cu ideea ca nu va avea si o onomastica in calendarul ortodox, as fi vrut sa o numim Madara-Alexandra. Dar 2 prenume plus 2 nume de familie ar fi prea mult pt bietul copil. Acum sunt fericita ca am descoperit de acteva zile ca Madara e numele unei flori de camp in letoniana
asa ca bebelusha noastra va avea onomastica de Florii
mai, fetelor, care sunteti cu probleme de sanatate, eu va tin pumnii sa va faceti bine si bebeii sa fie voiosi si activi in burtici
noi inca nu am cumparat pt bebe. ca deocamdata ne cumpara prietenii - am deja 2 plase de lucrusoare de bebe - bodyuri, sosetele, bluzite, etc. Mai ales am o prietena pe care o cheama tot Madara si acre se topeste toata la gandul bebelinei noastre si mai mereu ii ia ceva cand ne intalnim
in schimb, am facut comanda de patut de lemn- un patut care mai tarziu se poate mari si poate fi folosit pana la varsta de 10 ani. Nu cred sa il folosim atat de mult noi, dar ideea este ca e f frumos si de calitate. Il scoatem direct din fabrica la pretul de 250 EUR. Am inteles ca pretul de export pt Germania ar fi vreo 700 EUR. Nu ma pricep si nu stiu daca se exagereaza, dar ne-am fixat pe patut si asta este.
si, minunea-minunilor: a inceput soacra sa arte interes fata de cum ma simt, ce e bebe, sa vada poze de la sonograf, etc.
data-mi si mie, va rog, linkul ala la cartea asta alui Monti. dar daca cartoful e asa de blasfemiat, nu stiu zau: eu sunt cartofora rau. la fel si sotul. macar intr-un fel de mancare pe zi sa fie si cartofi.
sunt la facutul listei de menu de Paste. Craciunul l-am ratat din cauza greturilor. Iar acum m-a apucat elanul de facut preparate traditionale - excluzand orice contine miel -. Sper sa ma tina entuziasmul si energia :)
Azi fug acasa - ma fugaresc sefii de la birou - si am liber pana marti. sper la vreme frumoasa.
pt fetele catolice: Un Paste fericit alaturi de cei dragi!
pt fetele ortodoxe: O vreme frumoasa si la multi ani la sarbatoritele de Florii
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
a.cicel spune:
Cinta[navy bine ai revenit. Din cate povestesti..sa inteleg ca esti bine acum.
si ai grija de tine si de bebelina[/navy]
Andreea
22+ 
POZE
Amabella spune:
si eu o sa incerc sa imi inving tendintele superstitioase si sa iau totusi lucrurile pentru bb inainte de a se naste, ca daca as astepta momenutul, ar trebui sa las totul pe mana sotului exclusiv, care nu prea are timp si nici nu s-ar descurca la fel de bine singur cum am face-o amandoi. deci o sa le cumparam impreuna, cat timp eu inca ma mai misc in regula. cum pana acum nu simt cele 12 kg in plus, cred ca ma voi mai misca o perioada destul de bine.
tocmai am vorbit cu sotul, dupa ce am cugetat indelung la cele spuse de voi, si am hotarat ca dupa paste ne facem listele de cumparaturi (cu scheme, ce vrem, cum vrem sa arate) si de magazine in care vom ajunge dupa aceste cumparaturi, iar din 16 mai, daca totul e bine pana la echo din 15 mai, ne apucam si de cumparaturi. voi avea atunci 7 luni implinite, asa ca eu consider ca va mai fi si timp suficient (repet, nu cred ca imi trebuie mai mult de 3 saptamani sa iau tot ce imi trebuie, dar imi las o marja de siguranta de inca o saptamana) si ca ma voi putea si misca destul de bine atunci.
luiza
26+ si
mic si iubit
Kehleyr spune:
Ce drag mi-e de voi cu cumparaturile pentru bb
. Imi aduc aminte cum a fost si la noi. Sotzul meu, incapatanat rau, a tinut tare la superstitia sa nu luam nimic, asa ca i-am facut pe plac. Dar am mers inainte in magazine si i-am aratat ce vreau: patul asta, caruciorul asta etc. Si cat am stat eu in spital 3 zile, a alergat sa le ia si sa le monteze pe toate. Pentru el a fost mult mai obositor decat pentru mine
dar daca asa a vrut, asa a avut parte
. Au venit prietenele pe la noi si i-au calcat hainutele pentru fata (eu nici nu m-am internat cu hainutele de bb, tot din superstitita lui
), patul l-a adus acasa si avea o roata rupta asa ca a trebuit sa il schimbe, ce mai, numai peripetii. Mie imi povestea mama ca el zicea ca se descurca
. Dar cand am ajuns eu acasa, era totul in ordine
. Acum imi pare rau ca nu am facut niste poze...
Cinta, si eu fac pregatiri. Am studiat metode de vopsire naturala a oualor ca ccc cu vopsea imi ies patate in fiecare an. Plus ca ma gandesc ca e mai sanatos. Si fac si pasca (prima oara, sunt curioasa ce mi-o iesi...). Si in rest salate si alte mancaruri mai usoare.
a.cicel spune:
Ce harnicute sunteti voi... Eu inca niuci nhu am inceput curatenia pt Pasti. Sambata cred ca o sa intru in priza, asta in cazul in care nu mergem la Brasov la cumparaturi. Ca daca mergem, ramane pt luni, dar atunci voi fi singura acasa.
Andreea
22+ 
POZE