Mamici de iulie - august 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 4
Amabella spune:
cristina_ioana, ai tu dreptate ca geanta nu cere de mancare, dar eu nu stiu ce sa fac ca sa trec peste teama asta fara nici un suport logic ca daca ma apuc de cumparaturi, cine stie ce se intampla cu bebe si raman cu ele, ca sa ma uit la ele si sa plang.
de aia nu am luat inca nimic si am stabilit cu sotul ca ne apucam de toate in iunie. poate e prea tarziu, poate atunci voi fi si eu ca o baba sau poate mi se scurteaza colul si va trebui sa stau in pat. m-am gandit si la asta, dar parca nu imi vine sa imi iau patut si toate cele din motivul pe care l-am spus. nu stiu de ce, in mod inexplicabil, eu nu obosesc inca si nu ma simt deloc greoaie, parca nu m-as fi ingrasat deloc. poate sper prea mult sa mai fiu asa inca vreo 2 luni...
cat despre superstitia mea idioata (in general nu sunt superstitioasa), mi se trage de la urmatoarea intamplare, repetata destul de des: eu aveam un ciclu oarecum neregulat, in sensul ca venea la 30-35 de zile, de regula 32-33. dar uneori, rar, a venit la 45 de zile. ei bine, de cate ori imi cumparam tampoane pentru ca se apropia acea perioada, imi intarzia (iar eu atunci vroiam sa vina, nu aveam bebe in plan). pe acelasi principiu mi-e frica acum sa iau lucrusoare pana cand nu o fi musai (ca nu pot sa astept chiar sa se nasca si abia apoi sa iau). stiu ca tu ai luat aprape tot, spalatul lor e doar o chstiune de detaliu si usot de solutionat. noi nu am luat decat o paturica din alea de la bamboo, si aia nu pentru ca plecasem sa o iau, ci pentru ca treceam pe acolo si mi-am zis sa vad ce o fi cu ele, ca prea le lauda lumea, si nu am rezistat tentatiei.
luiza
26+ si
mic si iubit
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Daca pana acum sustineam ca voi incerca sa il culc pe bb singur in camera lui din prima zi, acum tot citind si auzind pareri diverse, incep sa ma gandesc sa ii instalez un cosuletz in prima faza, langa patul nostru, ca sa ne fie aproape macar in primele 3 luni...voi cum va ganditi sa faceti? Idei si sfaturi de la mamicile care stiu?
Noi avem 2 camere si din pacate nu o sa avem o camera a lui bb. Doar cand va creste va ramane singur in camera mica, asta in cazul in care pana atunci nu luam un apartament cu 3 camere. Dar mai e mult pana atunci. In orice caz, si daca as avea acum 3 camere, tot unde dorm eu l-as culca si pe bb. Cel putin in perioada cat alaptez. Sper ca asta sa se intample cel putin 6 luni. Daca l-as culca in camera separata cred ca as adormi bustean. Nu l-as mai auzi cand se trezeste.
Andreea
22+POZE
Muuh spune:
iulenca felicitari sa-l o stapiniti sanatosi.
July bine ai venit.
Noi am comandat si patut pliant si pat din lemn si am hotarat ca bebe va avea camera lui din prima zi. Am eu o fixatie ca in camera unde dorm doi adulti si un catel nu mai e aer si pentru bebe. Eu nu am luat decat piese mari ca sa zic asa, hainute si treburi din astea iau mai incolo, lenea mare ce sa-i faci.
sabana sper ca totul este ok.
Mitza
24+
she_wolf spune:
Amabella, ma bucur ca-ti place Monti.
Hahaha, normal ca nu se moare de la cartofii prajiti, dar nici prea sanatosi nu sunt. Oricum, undeva scrie ca nu-i chiar o nenorocire daca papi o data, de doua ori pe an
, ca abatere in faza 2, dar nu cu friptura ci cu o salata maaaaaare.
Geliza, Map, pana pe 24 eu va fac doar galerie si mai pap si eu din cand in cand Monti. Aseara am mancat gratar de vitel cu salata asortata (stiti cumva, maslinele sunt permise in faza 2?), iar diseara voi papa pulpe de pui cu mancare de fasole verde cu rosii si usturoi. Destul de Monti, nu? In rest nu va mai spun ce-am mancat. ![]()
Cristina-Ioana, noi l-am tinut pe Cristi in patutul lui, dar in camera noastra, e cumva mai comod
, dar nu cred ca este vreo problema daca este in alta camera daca ai interfon pentru bb, ca ii auzi toate miscarile. Da, hainutele se spala separat de ale noastre, dar tot la fel, pe culori. Cat despre 90 de grade, poate doar bodyurile.
Claudia
(21+) si
Cristi (16.12.2002)
Amabella spune:
of mai fetelor, ca veni vorba de monti, voi va dati seama ca daca ar fi sa il respectam, nu am mai putea sa punem odiosul cartof in preaminunata noastra supa crema de legume?
si mie imi place muuuult de tot cu cartofi, legumele astea atat de nocive. doar nu o sa aiba gust de telina sau de morcovi. mie nu imi place telina decat in salata cu pui si cum maioneza sau cu morcovi, mar si maioneza. altfel, din ciorbe sau supe cam aleg toate legumele, ca le pun destul de mari ca sa pot face asta. iar telina fiarta chiar o detest. atunci ce leguma predominanta pot sa pun in supa mea, ca sa acopere gustul de telina? ![]()
luiza
26+ si
mic si iubit
July25 spune:
Buna seara, fetelor ! Va multumesc f.mult pt.urari si vi le intorc inmiit !

annaa poti intra in CM oricand. Ai dreptul la 90 zile de CM pe parcursul a 90 de zile dar chiar daca le depasesti stai linistita pt. ca mai exista si concediul de risc maternal care este cam de 120 de zile. Singurul inconvenient este ca dupa cele 90 de zile, daca le depasesti, trebuie sa intri intr-o comisie medicala dar asta este doar o formalitate. Si daca mai pui si 126 de zile de concediu prenatal si postnatal pe care ti-l imparti in doua parti in functie de necesitatile tale ( atentie! trebuie doar ca postnatalul sa aiba cel putin 45 de zile ) + concediul de odihna...poti spune adio serviciului pana cand te hotarasti tu sa revii pe baricade deci nu este necesar sa reiei serviciul dupa fiecare set de 14 zile de CM. Concediul medical ti-l poate prelungi medicul ginecolog tot asa cate 14, cate 14 zile. Eu acum de ex.sunt in CM, am deja 80 de zile din cele 90 dar de luni o sa intru in CO pana pe 22 mai si apoi in prenatal asa ca am scapat de comisie.
Pe medicalul meu dr.ginecolog mi-a trecut cod diagnostic 043,nu stiu ce inseamna dar stiu ca si pe mine ma suspecta de placenta jos inserata, a bifat cronic si a trecut la cod indemnizatie 06 (sase) ceea ce inseamna o plata a salariului de 100%. M-am scos!![]()
Sper ca nu m-am intins prea mult.
Va
si va urez sarcini usoare si bb cuminti si sanatosi!
July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by July25
atentie! trebuie doar ca postnatalul sa aiba cel putin 45 de zile
Aici te contrazic. Postnatalul trebuie sa aiba cel putin 42, nu 45 de zile.
Andreea
22+POZE
MissJJ spune:
Buna fetele!
Mai da ce viteza aveti, mama mia deja 3 pagini la un cap nou. ![]()
Eu sunt ok plimbareatza toata ma simt tare bine ca e Flo acasa si e asa fain.
July25 pupici si tie. 
Vorbeati fetele de detergent special de baby, aici este Fairy detergent pt baby si a aparut acu mai nou si balsam de baby tot de la Fairy. Eu ce stiu de la vecina mea cu fetitza de 2 ani, ea a folosit Fairy si a fost singurul de la care fetitza nu a facut alergie, fata ei cat a fost mica a fost tare sensibila si ii spala hainutzele numai cu Fairy si fara balsam de rufe. Si eu tot din asta am sa folosesc ca toti zic ca este f bun si moasele tot asa mi-au zis.
Eu deja imi fac probleme cu mutatul. Ca ziceam ca ne mutam dupa ce vine baby, dar am stat si am discutat cu Flo si am ajuns la parerea ca mai bine incepem deja sa ne cautam si sa ne mutam de prin iulie. Pt ca dupa ce vine baby vreau sa fim acolo deja sa stam linistiti sa avem pace si liniste, mai ales pt baby si pt mine. Nu mai vreau nervi provocati de altii si sa nu pot spala rufe ca e masina ocupata sau sa fac papa ca e ocupat cuptorul si etc. Mai ales ca eu sunt cam obsedata cand vine vorba de curatenie si vreau sa fie totul extra curat peste tot pentru baby.
Si acu deja imi fac griji daca nu gasim ceva la timp, daca nu e ok daca nu gasim la pretul care cautam noi. Off, pb, pb. Si am vrea sa gasim pe cineva care inchiriaza privat nu prin agentie ca aia ne scurg de bani, dam mai mult decat face pt simplul fapt ca trece pe la ei totul.
Si mai e pb ca inca nu stim prea sigur unde ne mutam, adik zona am hotarat-o dar sunt vreo 3 orasele pe acolo si noi vrem casa cu gradina sa se poata juca baby linistit si ei mai mult ofera apartamente la bloc si nu vrem sub nici o forma apartament.
Fetele sa va distrati la intalnire si sa veniti cu multe poze sa vedem si noi. 
Am sa fac poze la ce am cumparat sa pun sa le vedeti cred ca maine o sa am timp.
Va pup si va urez o seara placuta in continuare! 
------------------------
21+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
motzata spune:

E BAIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT!

Buna fetelor ce mai faceti eu sunt tare bucuroasa ca am aflat ca este baiat dar si un pic suparata ca astia de la spital mi-au dat numai 3 poze cu bb ca li sa stricat printerul

Am capatat si eu decat un picior,o talpa si un profil incep sa ma gandesc ca mai ghinionista ca mine cred ca nu exista.In rest au zis ca bb este f sanatos era cu capul in jos are tot ce-i trebuie data a ramas aceeasi.Duminica am avut niste dureri cumplite fetelor cred ca au fost contractii dar ma intreb e normal sa fie asa dureroase?o fi din cauza ca bb era cu capul in jos voi ce stiti?a mai patit cineva ca mine?
Fetelor va rog sa puneti la mine 
21+
scump si dulce
motzata