Mamici de iulie - august 2006 (40)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

eliza, nu am terminat inca. sunt 79 de pagini A4, scrise cu caractere de 10! dar am inceput sa aplic, ca cred ca am priceput destul de bine mecanismul. oricum, voi citi pana la capat, ca sa nu aplic gresit. azi, de exemplu, am mancat de dimineata iaurt cu branza dulce si un baton fibrobar, la pranz piept de pui la gratar cu salata de legume, iar diseara voi manca legume fierte si inca putin piept (a mai ramas putin de la pranz). intre mese mai mananc un mar si un baton fibrobar si beau o cana de lapte. stiu ca batoanele alea au si zahar, dar abia le-am luat ieri si imi era tare pofta de ele, asa ca le voi termina, dar nu mai iau altele. mai am 3. oricum, sunt bune ca sunt bogate in fibre.

luiza 26+ si mic si iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Pup la burtici!
July, bine ai venit si scuze pt intarzierea cu care reactionez, abia acum am reusit sa citesc totul din urma. Sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos si frumos!
Iulenca, felicitari pentru casa si credit si mii de multumiri pentru oferta cu menajera. Momentan nu intreba, stam in stand-by putin, ca m-a sunat femeia aia din Italia sa imi explice de ce a trebuit sa plece urgent la fii-su'si ca isi cere scuze si pune cenusa in cap, ca se intoarce sapt viitoare sa ma ajute...asa ca astept sa vad minunea...oricum, o portie mare de pupici pt tine, ai fost o scumpa
Pumpkin, ma bag si eu acum sa citesc despre nasterea fetitei la mai-jun...ce frumos...sper sa fie bine bebelina...
Apropos de asta, citeam in Sana un articol despre nasterile premature si spuneau ca :
- peste 34 de sapt evolutia lui bb este excelenta
- intre 30-33 evolutia este buna
- sub 30 de sapt- chiar daca supravietuieste, mai mult ca sigur ca vor aparea probleme
Si eu m-am gandit la fel, iubita, ca daca termin cu cumparaturile si treburile in timp util, as trece macar sa va vad/salut/pupacesc, dar nu vreau sa promit si sa nu ma pot tine de cuvant...
As vrea sa te intreb, ca ziceai de hainute si pregateli, cum spalam hainutele lui bb? ...nu rade de mine, pls, dar sunt cam in ceata ...am inteles ca se spala mereu separat de hainele adultilor, la 90 grade si cu detergent special...dar nu stiu ce detergent se foloseste ....sarumanusitzele anticipat daca ma scoti din ceata
Fetelor, va vine sa credeti ca vorbim despre pregatirea bagajului de spital? Parca ieri ne prezentam si eram la inceput...
Despre Bulinutza si Huacin mai stie cineva ceva?

Amabella, felicitari pentru grasanel... abia astept sa ma duc si eu sapt viitoare

Cristina 27+

Mergi la inceput

Fetelor, lipseste omul putintel si cand se intoarce, va gaseste vorbind despre Monti si diete... woaaaaaaa...
Cristina_Ana, bravo ca esti asa ordonata la ceea ce papi si mananci sanatos...
Am trecut si eu de cateva zile pe salate multe si variate, mancare usoara si multe fructe, asta din cauza vremii, cred ca am trecut la "faza de vara"...asa patesc anual...
Se pare ca de-acum vom lua mai mult in greutate, dar sunt convinsa ca ne vom descurca dupa si cred ca bb va scoate untul din noi oricum

Legat de patutz, si noi am luat de lemn si vom mai lua unul d-ala sport, pentru plecari.
Daca pana acum sustineam ca voi incerca sa il culc pe bb singur in camera lui din prima zi, acum tot citind si auzind pareri diverse, incep sa ma gandesc sa ii instalez un cosuletz in prima faza, langa patul nostru, ca sa ne fie aproape macar in primele 3 luni...voi cum va ganditi sa faceti? Idei si sfaturi de la mamicile care stiu?

Cristina 27+

Mergi la inceput

cartea asta cu regimul mi se pare utila si convingatoare, dar are un stil tare ciudat. ma enerveaza faptul ca autorul hiperbolizeaza asa de tare pericolul pe care il prezinta anumite alimente pentru silueta, de parca ne-ar ameninta insasi viata! iata niste exemple:
"Friptura cu cartofi prăjiți este deci o erezie!
Alungați-vă din minte imaginea aceasta, care este a celei mai proaste combinații alimentare! Lipidele din carne și glucidele rele din cartofii prăjiți constituie un amestec contra naturii."
sau
"uitați-vă la cartoful aburind, din farfuria dumneavoastră, cu cel mai adânc dispreț!"
sau
"Este campion la toate categoriile de glucide rele.
Zahărul ar trebui să fie însoțit întotdeauna de simbolul pericolului. Pentru că este un produs care poate fi periculos".

dincolo de stilul mult prea patimash, cred ca are dreptate in esenta. numai ca totusi nu se moare din aceste alimente, se omoara doar silueta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Buna!
Venim si noi cu vesti bune , avem 23sapt, si avem o dulceata de fetita destul de marisoara cca 570g.
Sarcina nu sa ridicat prea mult -e pelviana, si mia spus ca de acum nu se mai ridica, si indicat ar fi sa stau in CM.
Am o scrisoare medicala de la Dr. de specialitate (care e din alt judet) si Dr. de familia mi-a spus ca ea nu poate sa imi dea decat cate 14 zile supa care intreupere -adica sa lucrez cateva zile si din nou tot asa.
Dr.gineco a spus ca ma interneaza si imi da el pe urma 20zile , dar cum vine Pastele nu prea as petrece timul in spital,ca oricum tratamentul il pot face si acasa.
A mai intrat cineva in CM de la 23sapt?

23+

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
As vrea sa te intreb, ca ziceai de hainute si pregateli, cum spalam hainutele lui bb? ...nu rade de mine, pls, dar sunt cam in ceata ...am inteles ca se spala mereu separat de hainele adultilor, la 90 grade si cu detergent special...dar nu stiu ce detergent se foloseste ....sarumanusitzele anticipat daca ma scoti din ceata

Eu o sa le spal separat pana 9luni-1 an, dar nu le spal la 90 grade, ca unele nu suporta decat 30-40 grade! Eu mi-am luat un detergent lichid din Carefour, special pentru pielea delicata a bebelusilor ! . Te asteptam sambata.

Miky 28+
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006
NEW Album intalnire 18 martie NEW

Mergi la inceput

Pumpkin iubita, la asta ma gandeam si eu, ca unele hainute mai colorate nu suporta 90de grade si se vor strica, adica ies si culorile probabil...deci le bagi pe toate la masina sau pe culori asa cum facem cu ale noastre?
O sa caut si io in Carrefour, ai idee cum se cheama detergentu'? Sau scrie ca e special pt bebelusi? Io stiu doar de Silanul ala alb cu bebe pe el...
Pe bagaj cand te apuci sa il pregatesti? Cred ca dupa Pasti cand termin cu santierul incep si eu operatiunea pregatire spital

Cristina 27+

Mergi la inceput

fetelor, da' ce va grabiti asa cu bagajul de spital? mai avem vreo 3 luni de sarcina! eu stiu ca, Doamne fereste, putem pati ca mamica aceea de mai-iunie, dar in principiu cred ca daca suntem bine, vom duce sarcina la termen. asa ca sa ne facem bagajul cu 3 luni inainte, nu e cam devreme? sau sunt eu mai ciudata?

cat despre spalatul hainutelor de pe acum, pana cand le vom folosi nu se pune praful pe ele, chiar si daca stau in dulap?

voi ati auzit de detergentul dermaline? se gaseste la farmacii si cica e special pentru haine de bebi. stie cineva ceva de el?

Mergi la inceput

voi mai stiti ceva de sabana? a disparut de cam multa vreme si incep sa ma ingrijorez.

Mergi la inceput

Amabella, eu o sa incep pregatirile pe la sapt 30, adica dupa ce trece si Pastele si voi fi cu casa curata. Mie imi place sa fac totul pe indelete si cu tihna, nu pe fuga sau sa fiu nepregatita...iar geanta aia acolo cu ceva in ea pt spital nu va cere de mancare, in schimb m-as simti eu mai linistita...o sa aranjez si camera lui bb, o sa spal si asez totul in dulapior acum cand inca mai pot...ca am constatat ca ma simt tot mai grea pe zi ce trece, obosesc repede si gafai ca o baba

O sa caut si io Dermaline d-ala pt bebe...

Cristina 27+

Mergi la inceput