Mamici de iulie - august 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 12
pumpkin spune:
Adelapop, ma ghidez dupa listele din subiectul de pe prima pagina si din experientza prietenei mele care a nascut anul trecut. Pana acum am cumparat tot ce ii trebuie bebelinei de imbracat pentru primele zile in maternitate (daca e cazul si nu o tin in scutecele lor, asta inca n-am aflat...) si pentru adus acasa : bodyuri cu maneca lunga si cu maneca scurta, pantalonasi cu picior, caciulitze din bbc, sosetutze, manusi (sa nu se zgarie daca are unghii lungi si mami nu are curaj sa le taie
). Tot pentru ea am mai luat si un pachetzel mic de servetzele pentru funduletz, desi cred ca in maternitate ii spala de fiecare data cand ii schimba. Mai trebuie sa ii iau sapun/lotiune de spalat bebe+ulei/lapte de corp (ma gandeam la Sanosan) un pachet(sau chiar doua) mic de pampersi (de 24 bucatzi). Pentru mine am luat un sutien de alaptat (mai largutz dar nu stiu daca o sa-mi mai vina...), tampoane pentru sani, doua pachete zdravene de vata, comprese sterile si doua pachete din tampoanele cele mai absorbante pe care le-am gasit. Pentru mine : sosete, prosop mare de corp+mic de fatza+moale pentru sani, periutza+pasta pt dintzi, batistutze nas, bodymilk, sapun+sampon, pieptan, strugurel de buze le am pe acasa. Acum sunt in cautare de papuci, 2 camasutze de noapte, halatzel, 4-5 perechi de chilotzi de bbc mari si lejeri, supozitoare cu glicerina, crema pentru sani(Germastan?) si crema pt fundul lui bebe (Bephanthen?).
Miky
28+ 
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 
NEW
Album intalnire 18 martie NEW 
geliza spune:
Pumpkin

...super listutza ta de cumparaturi
Eliza
22+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
Sabana spune:
Buna dimineata fetelor.
Pumpkin eu ieri am fost in Selgros si am luat 2 camasi de noapte cu nasturi, una mai asa si una foarte draguta cu desene pe ea. La fel gasiti si papuci de calitate acolo. Poate va este de ajutor. Camasa costa 300.000 si la fel si papucii.
Eu m-am hotarat sa concediez femeia, ieri mi-a mai scos vreo 2 perle, ca degeaba spala podeaua in 3 ape ca tot se face mizerie la loc si oricum noi nu o sa terminam niciodata aici, ca nu se va face niciodata lumina. Mi se pare culmea tupeului. Decat sa fiu eu cu lacrimile in barba mai bine lipsa. Acum o sa caut pe altcineva.
Ioana cum merge treaba?
referitor la haine pentru bebe, pe Blvd. Sincai langa blocul Loteriei nationale este un magazinas cu haine pentru bebe foarte dragute si la preturi acceptabile. Cand am fost eu nu prea mai aveau marfa, dar au zis ca aduc saptamana viitoare. Pupici
July la cat sunt de zapacita cu santierul am uitat sa iti urez bun venit si sarcina usoara.
cristina_ana spune:
Pumpkin, Iulenca si Amabella, eu sunt de acord cu terasa, dar totusi daca e prea frig sa aiba in vedere si niste locuri inauntru. Eu cred ca niciodata nu o sa ne stringem foarte multe la o intilnire pentru ca tot timpul or sa intervina unele probleme pentru o parte dintre noi. Asa ca eu zic sa ne intilnim de mai multe ori, si o data vin unele, o data altele. Oricum, intilnirea de pe 18 mai ramane stabilita de pe acum, ca sa o cunoastem si pe Mamanati. (sper sa nu nasc pana atunci, ca am eu asa o presimtire ca eu o sa fiu prima).
Referitor la bagajul de spital, eu m-am orientat dupa lista de la subiectul Bagajul de spital, prima pagina. Dar in mare e cam ce a scris si Pumpkin. Aseara am facut si eu primele cumparaturi, insa m-am blocat rau de tot in magazin. Erau o gramada de marci de cosmetice pentru bebelusi si pur si simplu habar nu aveam ce sa cumpar. Cred ca am stat vreo 20 de minute in fata raftului si nu ma hotaram. Pana la urma le-am ales pe cele de la Nivea, doar asa, ca imi suna mie mai bine. De hainute nici nu mai vorbesc. Astazi am de gand sa le cumpar, si o sa ma orientez la body-uri care se inchid cu capse pe lateral si nu la cele care se trag pe cap. Sa aveti si voi grija la aspectul asta, ca am auzit ca e important, ca sa nu chinuim bebelusul.
M-am uitat prin Cora dupa camasi de noapte pt. alaptat si nu am vazut nimic. Pumpkin, tu ziceai ca te duci maine prin Cocor-Unirii. Daca iti cumperi, sa ne zici si noua de unde. Sutiene de alaptat am vazut la Jolidon, cu 300.000 si 180.000, in functie de model. Dar nu mi-am cumparat pt. ca nu stiam ce marime imi trebuie.
Of, e cumplit sa faci atitea cumparaturi. Si eu mai am si contractii,si nu pot sta prea mult in picioare. In fine, o sa vad eu cum ma descurc. Va pup!
Cristina, 28+
pumpkin spune:
Geliza, mercic. Am incercat sa o fac scurta si la obiect! Eu ma asteptam ca mamicile cu experientza sa ma corecteze nu sa ma laude. 
Sabana, multmim pentru informatziile despre camasutze, papuci si hainutze.
Imediat ce ajung si eu in Cocor dau raportul.
Cristina_Ana,
eu zic sa ne "intrecem" in presimtiri ca si eu am asa un feeling ca o sa nasc cu doua saptamani mai devreme.
Dar chiar in mai ? Hai vorbeste cu bebe sa mai stea ! Eu sunt prima pe lista si nu va las sa mi-o luati inainte. Asa ca toti bebeii grabiti sa stea cumintei macar pana pe 9 iunie cand ajung eu la termen, ok ? 

Miky
28+ 
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 
NEW
Album intalnire 18 martie NEW 
iulenca spune:
Mai Cristina - Ana cred ca si tu vrei bataie. Daca te mai aud ca nasti in mai si ca mai ai presimtiri d-astea sumbre o pun pe Pumpkin sa te scoata din lista noastra, sa te trimita la mamici de Mai - Iunie. Asa ca ai grija si nu te mai gandi la prostii. Sunteti de acord fetelor sa nu o mai primim in lista si la intalnire daca mai gandeste negativ ????? Crezi ca lui Pumpkin sau lui Miikion le convine sa o iei tu inainte? Stai cuminte acolo akasa, fa cumparaturi asa cate putine ca sa nu obosesti si ai grija de bebe sa stea si el cuminte in burtica. Daca e copil cuminte si ascultator trebuie sa inteleaga ca treaba lui e sa stea in burtica la mami la caldurica cat mai mult. Da??????
Uite niste pupici ca sa nu te superi pe mine ca sunt rea :))![]()

iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;103/st/20060816/dt/8/k/32fc/preg.png
anasia spune:
buna, burtici!
sunt moarta de somn, am condus pe cineva drag azi noapte, a plecat in strainatate pe la 4 dimineata, visez deja la sfarsitul programului;
pumpkin, au mai discutat fetele pe forum si crema pt sani garmastan, nu stiu daca se scrie asa, cred ca vorbim de aceeasi chestie;abia astept sa intru in concediu si ma pregatesc si eu de cumparaturi serioase, acum chiar n-am timp dupa serviciu, obosesc cumplit;bephantenul, spuneau fetele ca este pt rani la san, probabil si pt bb;
cat despre intalnire, nu cred ca o sa reusesc din cauza sedintelor nesfarsite si interminabile, nu mai rezist, imi vine sa
pe sef;m-am decis sa nu ma mai intorc la actualul serviciu dupa CIC;
bulinuta, cum te simti?
anasia 23+ 
sanziana spune:
!
Revin si eu cu un mesaj dupa destula vreme in care doar v-am citit si urmarit din umbra!
Am fost ieri si am facut o ecografie de morfologie fetala la dr. Herghelegiu la Medsana. Mi-a confirmat ca e baiat
, ca are 477 g la (21s si 5z), ca varsta sarcinii corespunde si ca singura lui problema ar fi la rinichi (are bazinetele un pic marite). Dr. mi-a spus sa nu imi fac griji ca pana la sfarsitul sarcinii se poate remedia, dar trebuie urmarit aspectul asta.
Voi stiti despre asta, a mai patit cineva asa?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
adelapop spune:
anasia unde este magazinul barza?
quote:
Originally posted by anasia
madyn, eu am fost la magazinul barza, unde am luat un carut pt finuta mea, dar si paturele si hainute au, patuturi, tarcuri;
anasia 23+
cristina_ana spune:
Pumpkin si Iulenca, multumesc de incurajarile in legatura cu nasterea. Va dati seama ca si eu vreau sa stea bebe cit mai mult in burtica, in fiecare zi ii zic asta (lui bebe), dar eu sunt oricum foarte panicoasa din fire si cind am mai citit pe la celelalte mamici de bebei nascuti in saptamana 32-33 m-am speriat si mai tare. Dar sper ca o sa fie bine si nu o sa am surprize neplacute. Oricum, eu in ultimul timp stau aproape numai in pat.Ma mai dau jos cit sa fac ceva de mancare si uneori mai ies pana in Carrefour sau Cora la cumparaturi. Ca daca il las numai pe sotul meu sa cumpere e jale.
Maine la intilnire probabil ca nu o sa stau mai mult de 2 ore, ca dr. mi-a zis sa evit statul prea mult pe scaun.Dar oricum, de venit vin.
As vrea sa le intreb ceva pe mamicile cu experienta: la patuturile din panza (cele pliabile), mai avem nevoie de aparatori?
Cristina, 28+