Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 9
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by lordra
...si daca tot stau prin casa si Dara-mi doarme ca ursu' hibernatic, mai bag si io neshte postari, poate mai capat o stelutza.
Parerea mea vis-a-vis de lapte este urmatoarea: laptele exista sau nu exista. Cand exista, el ramane constant doar prin relaxare si prin sugere cat mai frecventa. Nu cred in stimularea lui cu tot felul de ceaiuri, miere cu nuci (Ile, te! n-o lua personal), bere sau alte dracii.
Din experientza personala am observat ca singurul moment in care am stat prost cu laptele a fost un moment de stres extrem, pe care l-am regretat apoi, mai ales ca era cam nefondat. Eu am lapte!, indiferent cate lichide beau - in afara de apa si suc de fructe nu mai consum altceva. Imi repet chestia asta incontinuu si vad ca n-am dat gresh pan-acum. Niciodata nu mi-am pus problema ca nu-i ajunge laptele Darei iar de muls m-am ferit ca de dracu'. Pur si simplu am pus-o pe Dara la sān ori de cate ori dadea semne de foame, iar daca mi-a respins sānul din diverse motive (unul fiind ca pur si simplu n-avea chef sa manance in momentul ala) am pus-o frumusel in pat, la joaca, si am asteptat pana a dat foamea peste ea si s-a repezit la sān sa-l goleasca. Decat sa-i dau un biberon, mai bine o pun la sān. Sa stitzi ca a scos lapte chiar si cand sanul era flescait si eram suta la suta sigura ca nu mai e nimic acolo. Scoate micutza lapte si din piatra seaca, incredere sa ai ca exista ceva acolo.
So, Joy, stresul este inamicul nr. 1 al laptelui. Potzi sa te mulgi tu la infinit si sa iei toate semintzele din lume, daca esti ne-relaxata o sa-ti pierzi laptele cat de curand. Deci, da-o cumva la pace cu sotzul tau, revizuieshteti prioritatzile (curatzenia nu e una dintre ele, sa fim serioase! Io n-am mai spalat gresia de nu stiu cand, insa mi se rupe de ea. Mai bine ma joc cu Dara si-o fac sa moara de rās decat sa frec faianta. Nu vine Sanepidu' in control, asha ca o las balta) si incearca sa ieshi din cercul vicios in care te tot invartzi. Stai si gandeshte-te de ce nu merge treaba si incearca sa schimbi ceva chiar daca asta presupune un compromis din partea ta. Trebuie sa-ti regaseshti echilibrul fiindca altfel itzi va fi tot mai rau.
Inchei ca ma ia lumea la goana cu cate sfaturi "intelepte" vin
Ti pup!
Lordra & Dara (30 Nov. 2005)
Se pune daca fug tare, tare de tot, ca sa te prind si sa te tzuc iar? Parca ai fi greierasul din capul meu, nu alta! Si la mine la fel stau lucrurile cu laptele si s-a vazut bine rezultatul! Si fir-ar ea de gresie, ca mai bine ma trage de par si de nas copilul si eu pe el de ce apuc, decat sa ma duc sa spal gresia ori faianta. Si asa am de curatat dupa mine, tati, sa fac papica, sa strang in casa, si sa spal ustensilele de la robot de 3 ori pe zi! Si la noi e invers, sare tati pe capul meu ca nu e luna in casa! Dar si eu ii zic: iti place cum rade copilul in hohote cand vii seara si stam toti trei? Bine, atunci lasa-ma sa ma ocup in continuare de el, ca o veni si vremea sa avem casa luna, cand om iesi la pensie!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
dordia2000 spune:
Mada sincer eu nu te pot ajuta ca nu am inceput inca cu cerealele!!! Sry!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
lordra spune:
Dienutza, ai interpretat greshit ce am scris eu. N-am sustinut nici o clipa ca e mai bine sa stai acasa, sa creshti copii. Am sustinut ca primii 3 ani sunt foarte importantzi pt. copil si io, una, vreau sa-i dedic total lui.
Am mai zis ca nu jobul ma reprezinta pe mine, ca persoana. Lucrez de 5 ani si pana acum am facut doar chestii care m-au pasionat. Sunt genul care merge la servici dar sta, de multe ori, cu gandul la chestii care n-au treaba cu el. Asta e! Am scris la "Aspirina Saracului" in timp ce aveam actualul job (daca aveam idei, scriam poantele in pauza de masa, privandu-ma astfel de anumite necesitati fizice, daca nu, le scriam dupa ce soseam acasa, renuntzand la orice altceva, chiar si la weekend-uri, fiindca stiam ca merita), am editat carti de-ale lui Paul Goma (singura plata fiind prietenia sa cu mine, lucru care mi se pare mai important decat orice sacrificiu de-al timpului meu liber) dupa un program chinuitor de 8 ore de servici. Acele momente le consider esentiale pt. mine. Jobul e job si, de cele mai multe ori, nu suplineshte nevoile mele spirituale. De aceea nu-l consider atat de important.
Asta am vrut sa spun. Nu voi sta acasa sa-mi cresc copilul fiindca nu e in interesul nimanui sa fac asta. Atunci insa cand are nevoie mare de mine (adica primii 3 ani de viatza, in opinia mea) vreau sa fiu acolo pt. ea.
crissy77 spune:
Nu stiu daca v-ati uitat la stirile de la ora 5
. A murit un bebelus de 4 luni din Focsani
. Inca nu se cunoaste cauza mortii... se banuieste ca fusese alaptat, a adormit cu fata in sus, a vomat... si s-a inecat. Mama bebelusului (32 ani) a facut o depresie si e in stare de inconstienta. Tatal bebelusului era in misiune in Irak... Doamne, si cand ma gandesc ca si Leeloo a mea adoarme de multe ori in timp ce mananca si eu o las asa... o iau la ragait dupa ce se trezeste.
Of, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005
cristinamh spune:
quote:
Originally posted by Madutza10
BUNA FETELOR ,SINT NOUA PE AICI ,DE FAPT CU TRIMISUL MESAJELOR ,CA TE TRAS CU OCHIU' LA CE MAI ZICETI VOI ,TRAG!
VREAU SI EU NISTE SFATURI ,BEBE AL MEU A FACUT 4 LUNI PE 9 APRILIE SI NU-MI ACCEPTA NICI UN FEL DE MINCARICA ,SUCUL DE FRUCTE I L-AM SCOS ACUM 2 SAPTAMINI PENTRU CA ERA UN CHIN ,IMI PLINGEA FOARTE TARE CIND INCERCAM SA-I DAU ...
ACUM AM INCEPUT CU SUPITZA DE LEGUME ,CARE DEASEMENEA NU MI-O ACCEPTA ,PIURE DE BANANA NU ,MAR COPT (CUM M-A SFATUIT DR. ) NU ,NIMIC ,DA TOT AFARA !SINT DISPERATA,NU STIU CE SA MAI FAC ..,CUM SA PROCEDEZ??
madutza, de ce nu incerci sa iei o pauza?? abia are 4 luni, de ce te grabesti atat??? daca refuza, mai lasa-l, o sapt, doua... incerci iar, nu vrea, mai lasi cateva zile. nu ajungi nicaieri cu fortatul, trebuie sa inghita de drag, nu fortat. altfel mesele voastre vor deveni un cosmar. e anemic?? are greutate mica?! ai incercat cerealele!??!
dienutza, io "m-as face" multe, problema e cine ma angajeaza si cu cat ma plateste...
lordra lasa ca mai ai vreo 2-3 luni sa nu freci gresia, sa vezi apoi ce-o mai stergi, ca se tarasre dara pe ea
madau avantajul cerealelor fara lapte e ca nu trb sa te stresezi prea tare la dozaje. faci si 50 ml lapte, dupa reteta DE PE CUTIA DE LAPTE, si pui fulgi de cereale dupa cum vrei tu sa iasa pasta de groasa. cum poti pune o masura de fulgi la un bibe de 250 ml, ca sa nu-i dai prea mult, la fel poti pune fulgi in 100ml lapte pana devine destul de solida sa stea in lingurita.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by negaracristina
Nu stiu daca v-ati uitat la stirile de la ora 5. A murit un bebelus de 4 luni din Focsani
. Inca nu se cunoaste cauza mortii... se banuieste ca fusese alaptat, a adormit cu fata in sus, a vomat... si s-a inecat. Mama bebelusului (32 ani) a facut o depresie si e in stare de inconstienta. Tatal bebelusului era in misiune in Irak... Doamne, si cand ma gandesc ca si Leeloo a mea adoarme de multe ori in timp ce mananca si eu o las asa... o iau la ragait dupa ce se trezeste.
Of, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005
CUm? Se mai poate intampla asa ceva si la 4 luni??? Nu ma speriati, ca al meu inca regurgiteaza mult si nici nu dorm cu el in camera!
Hai, sa nu o iau si eu pe aratura! Al meu are un inger pazitor care isi face bine datoria!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
crissy77 spune:
Madau, si eu tot cereale din alea am cumparat. Deocamdata le tin in camara. Pe cutie scrie ca se pun 5 sau 7 lingurite (nu imi mai amintesc) insa eu cred ca o sa-i pun in biberonul de seara (momentan ii fac 170 ml) o jumatate de lingurita, a doua zi o lingurita... si tot asa pana la 4-5 lingurite. O sa-i dau treptat. Cat despre pusul lor in sucul de frecte... nu stiu nimica.
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005
crissy77 spune:
Madau, am impresia ca acea combinatie de 100 ml apa cu 100 ml lapte e atunci cand vrei sa faci cerealele cu lapte de vaca. Parca asa scrie, lapte integral. Iar uleiul de rapita de unde se procura? Oare se gaseste la plafar?
Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania
3 Decembrie 2005
dienutagraviduta spune:
lordra - am inteles eu ce ai vrut tu sa spui, am zis eu ca imi crapa capu daca ma infierbant p-aici ... randurile mele erau din putzul gandirii proprii, nu erau raspuns la postarea ta neaparat :)
mada - ce te-ai speriat asa de bietele cereale ? la urma urmei sunt doar bobite de orez zdrobite ... poti sa le pui cum vrei tu in papica, ori pentru a o ingrosa, ori pentru a o subtia daca le faci cu ceva zeama (lapte, apa), ori numai asa, pentru a creste valoarea calorica a papicii. autorii cutiei vroiau sa se laude ca poti folosi produsul in mai multe feluri :)) pofta buna !!
pontul meu : eu am luat si d-alea cu lapte si aroma de fructe : alea le fac cu apita calda si adaug banana si mar ras - iese o nebunie !
orezul simplu il adaug in piureul de legume; dar tot mai pun si ceva laptic, ca sa fie mai gustos, diferenta fiind ca cele care au deja lapte sunt si dulci, iar pt mine scopul piureului e sa-i introduc gustul de mancare normala.
ilenutza - am auzit din mai multe surse ca congelarea e de preferat conservarii ! deci mai bine fac eu o oala si o congelez in portii, decat sa folosesc borcanase ... si e si mai ieftin !!!
Madutza10 spune:
quote:
Originally posted by cristinamhquote:
Originally posted by Madutza10
BUNA FETELOR ,SINT NOUA PE AICI ,DE FAPT CU TRIMISUL MESAJELOR ,CA TE TRAS CU OCHIU' LA CE MAI ZICETI VOI ,TRAG!
VREAU SI EU NISTE SFATURI ,BEBE AL MEU A FACUT 4 LUNI PE 9 APRILIE SI NU-MI ACCEPTA NICI UN FEL DE MINCARICA ,SUCUL DE FRUCTE I L-AM SCOS ACUM 2 SAPTAMINI PENTRU CA ERA UN CHIN ,IMI PLINGEA FOARTE TARE CIND INCERCAM SA-I DAU ...
ACUM AM INCEPUT CU SUPITZA DE LEGUME ,CARE DEASEMENEA NU MI-O ACCEPTA ,PIURE DE BANANA NU ,MAR COPT (CUM M-A SFATUIT DR. ) NU ,NIMIC ,DA TOT AFARA !SINT DISPERATA,NU STIU CE SA MAI FAC ..,CUM SA PROCEDEZ??
madutza, de ce nu incerci sa iei o pauza?? abia are 4 luni, de ce te grabesti atat??? daca refuza, mai lasa-l, o sapt, doua... incerci iar, nu vrea, mai lasi cateva zile. nu ajungi nicaieri cu fortatul, trebuie sa inghita de drag, nu fortat. altfel mesele voastre vor deveni un cosmar. e anemic?? are greutate mica?! ai incercat cerealele!??!
dienutza, io "m-as face" multe, problema e cine ma angajeaza si cu cat ma plateste...![]()
lordra lasa ca mai ai vreo 2-3 luni sa nu freci gresia, sa vezi apoi ce-o mai stergi, ca se tarasre dara pe ea.
madau avantajul cerealelor fara lapte e ca nu trb sa te stresezi prea tare la dozaje. faci si 50 ml lapte, dupa reteta DE PE CUTIA DE LAPTE, si pui fulgi de cereale dupa cum vrei tu sa iasa pasta de groasa. cum poti pune o masura de fulgi la un bibe de 250 ml, ca sa nu-i dai prea mult, la fel poti pune fulgi in 100ml lapte pana devine destul de solida sa stea in lingurita.
CristinaAndrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
cristinamh ,merci pentru raspuns ,sincer ,as vrea sa mai incerc o zi doua ,idea e ca tre' sa-i mai scot din mesele de lapte ,e deja foarte mare pt. lunile lui ,are 8.400kg si 68 cm .Dr m-a sfatuit sa incerc cu supa si sa-i scot cel puntin o masa de lapte ...chiar nu stiu cum sa mai procedez ...
Nici cereale nu-i pot da pentru ca mi-e frica sa nu o ia rasna cu kilogramele ...
Merci oricum pentru raspuns !
mada

! n-o lua personal), bere sau alte dracii.
,NU STIU CE SA MAI FAC ..,CUM SA PROCEDEZ??