Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

!
Mama, ce frumos e Colin, nu ma mai satur privindu-l!

Fetelor, am descoperit ce ii cauza Ilincai kk moale: laptele meu. Se pare ca dupa ce e putin, e si prost! Ieri i-am pus cate 30 de ml de laptele decongelat in fiecare bibe si seara, fleosc! kk moale! Asa ca adio , bun venit intarcare!
Nu mai merita efortul, plus ca Ilinca nici nu mai vrea sa suga, dupa o pauza de 2 saptamani. Asa ca asta e, cat a fost a fost bun, acum !
Lavi eu m-am hotarat duminica ptr Tineretului! Ma gandeam ca duminica fiind, preferati sa stati cu prietenii/sotii, dar daca e asa, nicio problema! Mai vreau sa ma duc prin parcul acela, asa ca dau de stire!
Mda, carutzul e o afacere , ca ies afara cand vreau eu, nu ma mai duc la socri sa-l iau (statea la ei din lipsa de spatiu), cobor si urc oricand vreau!
BB alinus moaama, cum ti-a iesit drobul!

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Apropo de polemica cresa-parinti, nici nu stii cum e mai bine, deoarece:
- eu am fost crescuta de bunici pana la 6 ani si-mi este taaare greu sa leg relatii cu strainii si acum.
- sora-mea a mers la cresa si gradinitza, este-supersociabil, lider de grup peste tot, mult mai echilibrata ca mine, dar si mai receeee, putin profitoare, ii cam manipuleaza pe cei din jur, mai ales pe parinti. Faza tare: odata ii era lene sa se duca sa cumpere paine si l-a trimis pe vecinul de palier, care a executat ordinul la minut desi nu exista nicio relatie amoroasa intre ei, fiecare avea relatia sa!

Depinde mult de copil. Mult mai important mi se pare ca parintii sa nu uite de copiii si sa se axeze doar pe serviciu. Trebuie gasita "calea de mijloc". Plus ca acum am aparut niste gradinitze, unde atmosfera e misto de tot, parca as vrea si eu sa ma duc. Bine, si scorurile sunt pe masura!
Om vedea ce facem! Pana atunci eu tot vreau sa stau acasa 2 ani, sper sa-mi reuseasca.
Cat despre punctele sensibile ale individului, nu cred ca e scutit cineva de "mortul de sub dusumea"! Eu mereu zic, ca daca ne vede tata Freud nu ne mai da drumul, umple balamucul cu noi!
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

azi mi-a cazut prima data cupilu de pe canapea. mai, de-abia m-am intors cu spatele la el sa-i spun ceva lu' ta'su cand am auzit un BUF infundat si ardeiu imprastiat pe jos
n-a patit nik, nici macar n-a plans (deh, dusumele moi de brad... vedeam io dak erau de stejar).
in ceea ce priveste jobul... mai, imi place in masura in care poate mie sa-mi placa un job - n-as putea sa zic ca nu mi-as gasi lucruri mai interesante de facut in timpul ala ...
jobul... e ca si cum ai spune ca spalatul aragazului te relaxeaza. pote fi corvoada favorita, ai putea sa te convingi ca o faci din placere, dar pana la urma... in mod sigur sunt multe alte chestii care ti-ar face muuult mai multa placere decat spalatul nenorocitului aluia de aragaz.
mandutza, fa o pauza. macar doua saptamani nu-i mai da altceva decat lapte. mai vezi dup-aia cum reactioneaza. nu pateste nimic daca nu-i diversificat pana la 6 luni.
hai ca va las
c & ardeiul cazator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mandutza, n-am inteles daca il hranesti la san sau cu lapte praf. sorry.
dak la san, nu-i nici o problema greutatea.
dak-i bibe... depinde de multe chestii - de ex. de greutatea cu care s-a nascut (daca a fost dolofan atunci e in regula sa fie si acum), ai grija sa nu-i faci biberoanele prea concentrate, si cam atat
oricum la varsta asta nu se inlocuieste o masa de lapte cu o masa de fruct.
si dak copilul respinge mancarea in bloc, inseamna ca-i ceva in neregula, si ca nu-i momentul pt. diversificare. nu risca sa-i "strici" ceva doar ca sa nu mai fie gras. curele de slabire (mai bine zis controlul alimentatiei) MAI INCOLO.
c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

M-am uitat si eu la M&P

madau normal ca cerealele alea poti sa le prepari dupa cum iti SUGEREAZA ei pe cutie, sau poti, pur si simplu sa pui o masura sau doua in piureul de fructe ca sa-i cresti valoarea calorica si sa obtoo o masa. Facut la Silvia si sfatuit si acum de drita nutritionista-pediatra.

Despre mancarea congelata e clar ca nu are aceeasi valoare ca si mancarea proaspata si se recomanda, la bebici, sa le dam mancare proaspat facuta. In procesul de racire - congelare tot mai apuca sa se inmulteasca niste bacterii asa ca nu uitati sa-i mai dati un clocot dupa decongelare.

madaluta ca si fetele zic, ia o pauza si reincearca legumele. Incearca numai morcovul si patrunjelul sa-l pasezi, cum zicea Cristina poate nu-i place arioma de telina si pastarnac.

Revin la ale mele:

Pai dilema mea cu jobul este:
-jobul actual imi satisface nevoile familiale (de timp liber), partial pe cele intelectuale si profesionale si prost pe cele materiale.
-un alt job care mi-ar satisface mai bine nevoile materiale si poate (asta n-am de unde sa o stiu, se verifica la fata locului) pe cele intelectual-profesionale, dar m-ar tine ocupata pana pe la 6-7 seara si sufletu' vacantele din invatamant.

Pe de alta parte supravietuim si asa, din una bucata salar sot + una bucata caricatura de salar sotie.

Asa ca as putea ramane la job-ul actual pana mai cresc copiii si dupa aia sa mai vad eu. O fi bine?
good question si big problem!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Nasoala treaba cu joburile... Eu am fost nevoita sa renunt la al meu dupa 3 luni de concediu de maternitate (si alea trase de par...) si acum am ramas fara servici, fara salar, fara ajutor social (care in America lipseste cu desavarsire). Insa cand ne-am hotarat la bebe am luat in considerare varianta asta si slava Domnului ca deocamdata ne descurcam. Nu-mi pare rau ca sunt acasa cu Rianna 24/7, desi eu sunt genul Dienutei care are nevoie si de impliniri profesionale. Insa deocamdata jobul meu e acela de mamica full time si e foarte ok. In toamna dupa ce ma intorc din Romania sau poate dupa ce implineste Rianna 1 an, am de gand sa-mi caut un job cu juma' de norma (4-5 ore / zi), timp in care Rianna o sa stea cu taica-sau sau cu o bona (a se citi o ruda care sa aiba grija de ea). Sau eventual putem sa incercam si s-o dam la o cresa privata, asta depinzand de personalitatea ei. Daca e ca mine, care am fost atasata de fusta maica-mii pana hai-hai tarziu in viata, atunci vom face cumva s-o ingrijim tot noi (adica eu cu taica-sau). Daca e ca taica-sau, atunci cred ca va fi ok intr-un colectiv - care si-asa e micut intr-o cresa privata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Buna seara,mamici dragi!

Eu sunt suparacica-a venit pediatra si nu a facut vaccinu'de 4 luni:Stefanel are rosu-n gat!
Off,offf-dar a zis ca nu e de antibiotic,sa-i dam in continuare cu mult ser,si mai mia zis de ceva homeopat,cu toate ca eu ii dadusem Oscillococcinum pana acum!Si vit.C,si alea alea,ca doar le stiu,dracu'!

Buun.
Mi-a zis si de skema de diversificare,cam tot ce spuneti voi pe-aci,numai ca m-a mirat ca zice de banana,si ca sa mai pun CEREALE in bibele de seara,ca sa scot masa de noapte de la 3 4 AM.Dar...de ce cereale,am intrebat!?!!...Pai,nu-l ingrasa!?
Nu,nu-l ingrasa,ca e lung-zise lupu'...
Hmmm,hmmm...mai ma gandesc.

Lordra,mai-esti tare,super tare,te iubesc,esti de-a mea!!!
Super postarile tale...esti tu cam directa,da'merge-bravo@
Mi-au placut avertizarile tale pentru Joy,sa lase dracului faianta aia-kiar,zi-mi-le si mie!!Si eu sunt turbata cu kestiile astea,si-n timpu'asta bobutza gangure singur in dormitor!

Acu' o sa zic ceva,si sunt sigura ca o parte din voi o sa ma huliti,deci,pregatiti-va:
Joy,mai lasa mama sanii aia in pace,gata,ai dat destul,mai relaxeaza-te si tu,mai dai si bibe,ca 5 luni sunt super-suficiente!
Te cramponezi pe ideea asta,ca gata,se rupe relatia emotionala mama-fat,hai sa fim seriosi,90% dintre mamici de-aci,suntem numai cu bibe!Gata,satura-l si pe el cu o masa,da-i bibe,da-i si san,da'nu=l mai zapaci cand cu 70 cand cu 80,saracu...da-i si lui 200 ml ca lumea!

Sa nu dati cu pietre,deja le vad venind inspre mine!!!

Si eu mai ma cert cu sotu,si eu sunt aia care vb urat,off,si dupa aceaa imi pare asha de rau,da'el e intelegator si rabda,saracu'!

Pupici
Sa stiti ca sunt in continuare cu gandul la bobutza ale meu,cu nasucu si gatutzu'...abia astept sa-l vad sanatos!Da'nu inteleg cum e rosu-n gat,daca el mananca de sparge si nu vomita,Doamne fereste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

silvia - ai fost tare cu pietrele pe care le vezi deja venind spre tine !!!
cum si-a dat dr seama ca e rosu in gat, daca simptome zici ca n-are ? poate asa e nuanta lui in gat ... :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

meems - hai ca voi oricum aveti mai multe optiuni ca noi ... ma gandesc ca aveti mai multe variante gen day-care, auzi, job part-time, pai la noi de unde naiba asa ceva ? cel putin asa se vede de aici ... scuze daca nu-i asa :)

mai, toata lumea s-a laudat ca bebelusii nu mai fac lucruri traznite; na, ca noi ca de obicei suntem invers ... luca mea se suceste de pe spate pe burta de cum il pui jos; asta e prima treaba pe care o face; p-orma da din manute, zgarmane cu ele, pana apuca ceva sa molfaie. daca il las singur, a invatat sa tipe; iac-asa, tipa. daca nu apare careva urgent urla, nu plange, urla. se ridica de cate ori ii intinzi mana si se poate prinde, nu in fund direct in picioruse, si se tine tare, dom'ne , nu gluma ... daca il tin de subrat, pasesti vreo 2-3 pasi ... se vede ca mananca carne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Dienuta,m-ai prins:a zis gat iritat,nu rosu!
ca daca era ros...nu mai manca,vomita,etc...febra,alea alea.
O sa va zic de serviciu,mai incolo!

Mergi la inceput