Bebelusi de iulie-august 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 3
ema.nu.ela spune:
briana,
pt fetite sunt niste pungute speciale cu scoci care se lipesc ca sa recoltezi pipi. eu am avut 2 odata dar am facut greseala sa-i pun peste pampers si bineinteles ca dupa 1 ora era pipi pe langa punguta. asa ca eu n-am reusit si-am renuntat sa-i mai fac urocultura.
dar data viitoare am zis daca mai vreau sa-i iau o sa-i pun punguta si o las in fundu gol si stau langa ea pana face :)
s-ar putea sa aiba la farmacie. eu am luat-o de la clinica.
si apoi poti s-o transferi din punguta intr-un borcanel steril tot de la farmacie.
pt copro te sfatuiesc sa te duci cu un pampers sa recolteze acolo daca nu te pricepi. eu asa am facut.
in general infectiile dau temperatura. de-aia probabil te-a pus pediatra sa-i faci urocultura sa vada daca e vreo infectie. da vezi sa te duci undeva unde fac repede ca sa nu stai 2 sapt pana iti dau rezultatele.
mamica de maria, 8 luni si 1 saptamana
Oana C spune:
Briana, urocultura trebuie dusa pt analize in maxim 45 min dupa ce ai colectat-o.
Si Eva are inca febra, i-au iesit si 2 bilute mici, de marimea bobului de mazare, in spatele capului, in partea de jos, aproape de osul din stinga (putin deasupra gitului, unde e santul acela cu 2 osisoare de-o parte si de alta, la ea au iesit in stinga). Dr a spus ca sint niste glande si ca apar si dispar de la sine; dar asa, sa iasa 2 deodata???
Si nici nu maninca; abia am facut-o sa manince citeva lingurite de cereale, apoi s-a apucat de ros un servetel si a inghitit hirtie, apoi a vomat tot ce mincase; dupa aceea a baut vreo 100ml formula.
Daca nu i se opreste febra azi, miine dimineata o duc si eu pt urocultura, dar cu cateter inserat, pt ca nu pot sa stau sa vina rezultatul contaminat, apoi sa ii facem din nou (ca urocultura cu punguta nu e prea singura si de multe ori urina e contaminata si trebuie refacut testul).
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
brianamica spune:
Oana, 45 de minute ???
Ce glande pot sa apara asa? Am sa o verific si eu pe Ana cand ajung acasa.
Offfff Doamne, nu mai trec odata orele astea sa ajung la papusa mea !
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
ema.nu.ela spune:
oana,
cum cu cateter inserat? in Ro sincer n-am auzit dar poate la spitale se face si asa habar n-am.
eu stiam ca daca nu o poti duce imediat urina se tine la frigider cateva ore. da nu mai stiu daca pt sumar urina sau urocultura.
briana,
vezi ca urocultura dureaza ceva. mai bine ii rogi sa-ti faca un sumar de urina (la ala se da rezultatul de obicei in aceeasi zi), si daca e infectie sa-ti faca si urocultura. altfel astepti prea mult.
Giana spune:
Buna ziua fetele!
,ce frumos...daca va doriti bebe asa de repede! Sper sa fie asa cum vrei!NOROC!
Pentru ca nu v-am mai scris de mult,am sa va spun cu ce ne mai uimeste Dani:
Ce face?(motricitate):
- Sta foarte bine in fundulet,uneori ridicandu-se singur in aceasta pozitie
- Poate muta o jucarie dintr-o mana in cealalta
- Se rasuceste cu usurinta de pa spate pe burta si invers
- Din fundulet pleaca in pozitia "de-abuselea" tarandu-se
- Se ridica singur in picioruse pe marginea patutului si paseste deplasandu-se lateral
- Sustinut de axile paseste neezitand luand-o chiar la "pas grabit"
Cat doarme?:
-Somnul de noapte este de 10-11 ore(de la 21 la 08)
-Ziua 3 ore in 3 reprize
Ce "spune"?
-Sunete nearticulate si chiote inalte
-Asociaza silabe ba-ba,ma-ma,ma-ba
-Tipa sau se face ca tuseste pentru a atrage atentia
-Recunoaste numele lui si pe cel al tatalui lui
GeorGiana de Dani
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
gesi spune:
quote:
Fetelor, cum era cu calendarul?!?!?! 10 zile dupa ciclu, 10 zile inainte de ciclu?!?!? Si cu CO materninate?!? Cat e contrib acum?!!?
----------------------------------------------------
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Daca te referi la perioada de contributie ca sa poti intra in CIC aceasta este de 12 luni in ultimul an. Iar concediul de ingrijire copil reprezinta perioada asimilata la stagiul de cotizare. Deci poti sa faci bebe linistita in timp ce esti in CIC cu un alt copil. Nervii sa te tina! Sa fie cum iti doresti! Trebuie doar sa te interesezi la serviciu daca mai trebuie sa-ti iei cele 126 zile de concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
http://community.webshots.com/user/ogesi
In zodiac scrie ca femeile taur sunt mame model. De ce lucrul asta imi aminteste de zicala "exceptia confirma regula"?
Albinutzza spune:
quote:
Daca te referi la perioada de contributie ca sa poti intra in CIC aceasta este de 12 luni in ultimul an. Iar concediul de ingrijire copil reprezinta perioada asimilata la stagiul de cotizare. Deci poti sa faci bebe linistita in timp ce esti in CIC cu un alt copil. Nervii sa te tina! Sa fie cum iti doresti! Trebuie doar sa te interesezi la serviciu daca mai trebuie sa-ti iei cele 126 zile de concediu de maternitate (sarcina si lauzie).
Gesi merci , deci s-a marit de la 10 luni la 12 luni. Eu acum sunt la serv de 2 luni, deci contrib mea a inceput deja. Asta era problema. Ca daca as fi insarcinata, 2 luni de contrib + 9 luni de sarcina = 11 luni!!! Aici e problema, as fi la limita. In fine, vom vedea. probabil ca voi baga CO medicale. Dar sa vedem daca vine sau nu barza [gravida]
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'
Am crescut atat de mult
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
gesi spune:
quote:
Diana- am verificat! Zile fara copilasi sunt 8,19 si 31. Si ca tot veni vb vad ca nici in ziua in care sunt eu nasc nu e nici un copilas, cu toate ca eu sunt nascuta chair in iult, pe 19. Si de aici pt faptul ca mi-esti tare draga as indrazni sa ghicesc asa la nimereala- 19 mai????? Am nimerit-o?
Simona mamica lui Mario 22.07.2005
Daca Simona are dreptate. Eu cred ca este 8 mai...ca ai spus ceva de mijlocul decadei.
Briana imi pare rau de Anutza mica. Nu te pot ajuta decat cu experientza mea cu Alexandra: mi-a facut febra pana la 39 vreo trei zile la rand (seara si noaptea). In acelasi timp ii dadea si un dintisor, nu manca mai nimic, si era f. maraita. Am crezut ca e de la dinte...dar sunandu-l pe doctor am aflat ca de la dinti nu face febra asa mare. Mi-a controlat-o si avea rosu in gat. A trecut cu tratament si muuuult stat in casa.
In rest nu pot sa-ti dau nici un sfat, decat sa umplu randurile astea...ca sa ai ce citi...sa treaca timpul mai repede la serviciu...si sa ajungi repede repede acasica...Multa sanatate micutzei!
In zodiac scrie ca femeile taur sunt mame model. De ce lucrul asta imi aminteste de zicala "exceptia confirma regula"?
gesi spune:
quote:
.... deci s-a marit de la 10 luni la 12 luni. Eu acum sunt la serv de 2 luni, deci contrib mea a inceput deja.
si inainte de aste 2 luni ce ai facut? ca daca i stat in CIC tot contributie este!
brianamica spune:
draguta... tu vrei sa ne spui ceva ????
Esti insarcinata?
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete