Toxoplasmoza !!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

fete... prietena mea a tot repetat analizele, si a fost vazuta de zeci de doctori. Nici unul insa nu i-a putut garanta ca va naste un bb sanatos, deci s-a hotarat sa avorteze
Mda, foarte trist, este deja in 18sapt, bb misca. E cumplit. Nici nu vreau sa ma gandesc ce poate fi in sufletul ei.
Acum va intreb altceva.. Ce stiti despre mica cezariana?
Ce riscuri implica?
Cat de riscant ar fi un avort pe cale naturala?

Va multumesc pentru raspunsuri.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_furtuna spune:

imi pare rau ca am vazut acest subiect asa de tarziu. Ca si prietena ta, am aflat ca am toxo IGG si IGM pozitive cand sarcina era deja inaintata-20 de sapt- dar am ales sa pastrez copilul. Am mers in Italia si am facut niste teste dar nimeni nu mi-a putut garanta 100% ca bebe o sa fie perfect. Acum sunt in sapt 39 de sarcina si astept cu nerabdare sa o vad pe bubulina mea si sa ii fac testele pentru toxoplasmoza. De la 20 de saptamani am facut tratament neintrerupt cu spiramicina. Sper sa nu treaca nimeni prin ce am trecut si trec eu din cauza acestui parazit. Totusi, pentru cele care sunt la fel de ghinioniste ca mine si descopera ca au toxoplasmoza, va dau aici tel unei clinici care este specializata in boli parazitare: ECO-PARA-DIAGNOSTIC 021/212.35.52. Eu am cautat in toata tara un specialist care sa-mi salveze copilul si numai aici am gasit profesionisti. Se pare ca bolile parazitare nu prea prezinta interes si sunt f putini medici de specialitate la noi- doar 6 in Romania, din cate am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sz. spune:

[quote]Originally posted by ingeras26a

Ce o sfatuiesc pe prietena ta: sa- repete analizele la inca 2 laboratoare si daca iese IGM in continuare pozitiv, sa mearga la medic. Sub nici o forma sa nu faca avort!!! Se poate trata si in sarcina.

Buna Daniela,
Sunt perfect de acord cu ingeras26a: toxoplasma se poate trata si in sarcina si, daca e nevoie sa auda asta si de la un doctor, sa o caute pe dr. Cezara Bucur din Giulesti. Eu am fost in aceeasi situatie acum aproape 6 ani, n-am consultat decat 3 medici printre care si prof. Crisan de la Bucur - care se zice ca e un specialist, da' n-a pomenit nimic de tratament in timpul sarcinii. Toti m-au sfatuit sa fac avort, ceea ce am facut si acum regret amarnic, din tot sufletul. Dpa 3 ani, dna. dr. Cezara Bucur mi-a spus ca se putea trata. !!!! Imi venea sa le crap capu' alora de-mi spusesera prostii. Acum, slava Domnului, sunt insarcinata in 26 saptamani, dar am cerclaj si interdectie de a ma ridica din pat, iar anul trecut am pierdut o sarcina, tot din cauza colului care s-a deschis... Deci, NU AVORT. Si fruntea sus, ca totul se rezolva! Pupici, Sz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sz. spune:

Sper ca mesajul meu sa nu fi ajuns prea tarziu! Stiu ce inseamna sa ajungi sa iei o astfel de decizie, dar mai stiu si ce traume lasa.
Da-ne de veste ce a facut prietena ta!
Sz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Buna fetelor!
Eu mi-am repetat analiza de 3 ori si mi-a iesit cam la fel, dar pana la urma m-am decis si am fost in Ungaria si am facut o analiza PCR din lichid amniotic care iti spune daca copilul a fost sau nu afectat de toxoplasmoza. Asa ca am facut analiza si mi-a iesit buna.
Un sfat, pt. cele care care au toxoplasmoza sa isi faca amniocenteza pt. analiza aceasta si vor sti exact cum este copilul, daca este afectat.
Multa bafta!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sz. spune:

Corect, mcrmiki! Amniocenteza e solutia. Ai pus punctul pe "i" :-)
Sper ca prietena Danielei sa nu fi ajuns la avort...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

hop si eu!
am un baietel de un an, cind eram insarcinata am facut amnio.
dar nu despre mine vreau sa va povestesc ci despre verisoara mea.
anul trecut in octombrie la analize a iesit CMV foarte mare, pentru cine nu stie ce e CMV este citomegalovirus. ceva mai urit decit toxoplasmoza.
doctorul a pus-o sa repete analiza si a iesit la fel. a supravegheat-o in urmatoarele saptamini sa vada daca nu cumva apar anomalii la bebe, aproape saptaminal ecografie. nu a fost de acord sa avorteze, a spus ca daca vede ceva suspect va convoca citiva colegi si vor lua o decizie. toti mediicii la care a fost au sfatuit-o sa avorteze, doctorul ei a spus ca nu e cazul si ca o supraveghere buna este calea.
TOTI i-au recomandat sa nu faca amnio pentru ca exista riscul ca virusul sa ajunga mai repede la bebe in momentul in care se face injectia. mcrmiki chiar ma mir cum la tine ti-a recomandat asa ceva.
in fine, pe 3 mai a nascut un copil perfect sanatos, prin cezariana, imediat dupa nastere copilul a fost supus la foarte multe teste, chiar si analiza sa vada daca a luat virusul si rezultatul a iesit negativ, a repetat testul si mama si surpriza si la ea a iesit negativ.
cine a gresit atunci??? si i-a pus pe oamenii astia sa traiasca un cosmar 8 luni de zile. daca doctorul ginecolog nu era un om cu capul pe umeri si responsabil, oamenii astia renuntau la o minunatie de copil. s-a nascut cu 4,200 kg.poti sa dai laboratoarele in judecata dar pe care?? pe cei de atunci? pe cei de acum? posibilitatea ca virusul sa nu ajunga la copil era foarte mare, dar ca si mama sa nu aiba ???????? si acum stau si se intreaba care dintre rezulatte este bun?? cel de atunci sau cel de acum??? pentru ca de incredere nu mai este nici unul nici celalalt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Offf, Doamne, sper sa nu fi facut avort! tare idioti mai sunt si unii dr! Sa isi faca un PCR daca vrea sa fie sigura, dar daca are si IgG pozitiv, inseamna ca are anticorpi, ceea ce este ok!

Sper sa nu isi fi facut avort...

Atentie, pt fetele care vor mai avea astfel de probleme in viitor:
Eu mi-am facut acum analizele iar (sunt insarcinata in 11 sapt) si mi-a iesit IgM in zona gri, IgG pozitiv. NU ESTE NICI O PROBLEMA SI NU NECESITA TRATAMENT, pt ca analizele pe care le-am facut de-a lg. timpului inainte sa raman insarcinata au aratat ca am avut infectia de mult (inainte de nov 05), iar IgM-ul se pozitiveaza ff greu. Am vorbit cu 200 de dr si este ok, deci stati calme DACA ati intrat in sarcina cu IgG pozitiv!

Va pup mult si va doresc din tot sufletul sanatate si sa va fereasca Dzeu sa ajungeti la decizii de genul avort daca nu este cazul, cu atat mai mult daca este o sarcina dorita.

Ingeras 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Si eu sper sa nu fi facut intrerupere de sarcina, inca. Eu am nascut un copil perfect sanatos, iar in timpul sarcinii am descoperit si eu toxo, Igm si Igg pozitive. cu tratament s-a rezolvat. Cand eram eu insarcinata am tot cautat mamici care sa fi trecut prin situatia asta, dar nu am gasit. Ce ma uimeste pe mine e ca, dupa nastere nu i-au facut copilului nici un fel de test, cu toate ca am anuntat ca sunt cu toxo. Au zis ca le pot face eu la cerere in decurs de 6 luni de la nastere. Eu nu le-am mai facut.
sanatate multa.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agapielena spune:

quote:
Originally posted by Tanaion

Daniela si eu vroiam sa-ti recomand ceea ce ti-a zis si Kateryna, sa mai repete prietena ta analizele.
Eu de exemplu am facut la Medicover analizele de toxoplasmoza in vara trecuta si mi-a iesit IgG pozitiv si IgM negativ. Mi-am refacut acum analizele la Cantacuzino si mi-au iesit ambele negative. Doctorita de laborator de la Cantacuzino mi-a spus ca nu se poate ca IgG sa fie o data pozitiv si alta data negativ si ca probabil a fost o greseala. Deci sa-si mai repete analizele.

Tana



Mergi la inceput