Copilasi dragalasi de ianfeb05 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
crinuta spune:
Dati-mi si mie va rog retete de sufleuri si budinci. Trebuie sa il determin iar sa manance.
Gabiu, e ok la Oftapro, la dr Luminita. E o draguta.
Crinuta si Rayan
Witchie spune:
Irina e grena la fund... cred ca pana la urma e de la dinti treaba cu burtica... Daca la un schimbat de pampers e grena si o dau cu cream de galbenele pana la urmatorul schimbat a disparut roseata... Nu mai inteleg nimic. Roade tot ce prinde in rest e vesela si topaie pe aici.
Ce credeti, sa fie noul dinte de vina?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii
lbelciug spune:
V.Erica, refacere rapida lui Eric! Imi pare tare rau, mititelul cred ca are dureri!
Anda, nu mai stiu daca ti-am zis dar crema de galnele a fost f buna pt eritemul lui Matei si de asemeni au contat mult spalaturile cu apa si bicarbonat. Eu am cam renuntat la servetelele umede si prefer sa-l spal la chiuveta cu apa calduta. Si eu cred ca e de la dinti, prea seamana cu experienta mea cu Matei... Dar lasa ca o sa treaca si asta.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Motzul si Prima aniversare
Witchie spune:
da, am trecut-o pe reviken sper sa iasa ce-o fi de iesit ca mor aici de inima rea!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii
PatriciaArdeleanu spune:
Crinuta, e frumoasa poza si titlul, seamana cu fostul meu link de poze
Bdana, ma bucur ca nu sint singura pe aici cu asa regim
Anda, e posibil; noi nu am prea avut pb cu funduletul decit in anumite perioade care au coincis cu coltzii si efectiv parca erau gaurele in carne vie; La noi cel mai bine a functionat Bepanten si pudra SAnosan, se repara de seara pina dimineata de tot!
Patricia si Rebecca (05.02.05)
sirimie spune:
Crinuta, reteta de sufleu cu dovlecei:
Intr-un vas termorezistent pui dovleceii curatati de coaja si taiat rondele, dupa ce am uns vasul cu unt, peste dovlecei rad brinza putin sarata sau pun cas , deasupra casului, smiontina in care am batut un ou, astfel inct casul sa fie acoperit de smintina. Vasul il acopar si il bag la cuptor, il scot din cuptor cind este rumenita compozitia. Este foarte bun!
Retete de budinci, ce am cules eu de pe forum:
azi am facut o budinca de branza dulce si m-am gandit sa va spun si voua cum
1lamaie,se rade coaja si se stoarce sucul
125g margarina sau unt la temperatura camerei
150g zahar
1pachet zahar vanilat
4oua separate
1kg branza dulce(merge si cu 800g)
4linguri lapte
5 linguri gris
se amesteca cu mixerul zaharul,zaharul vanilat,coaja si zeama de
lamaie,galbenusele,untul,laptele si branza.se adauga apoi grisul si la final
albusele batute spuma tare(ca la tort)
se pregateste o tava(buna si forma de tort sau una de yena)cu hartie de copt
si se toarna amestecul de branza.se coace compozitia cam 45-50min,dupa 30-35
min daca e nevoie se acopera sus cu o hartie.se taie cand este rece.
****
Budinca cu visine:
Pesmet 150 grame, 4 oua, zahar 150 grame, unt 75 grame, visine 750 grame,
1/2 baton vanilie, 1/2 plic praf de copt.
Galbenusurile, zaharul, untul si praful de copt si vanilia pisata se
amesteca bine pana se obtine o crema sapumoasa.Se adauga albusurile batute
cu telul, se incorporeaza pesmetul, se pun capsunile fara samburi si scurse
bine inainte.Se toarna compozitia intr-o forma de tort, se coace la foc
potrivit.Se serveste cu frisca.
Budinca de taitei cu branza dulce:
Taitei 600 g, branza dulce 500 g, smantana 400g, gris 80 g, lapte 300ml, unt
150 grame, zahar tos 200g, oua 6 bucati, zahar vanilat 1 plic, stafide 100g,
sare.
Taiteii se fierb in apa cu sare si se clatesc cu apa rece.Branza se amesteca
cu smantana, grisul fiert in lapte, zaharul, zahar vanilat, untul, 5 oua, si
stafidele si se amesteca cu taiteii.Se unge o tava mare cu ulei, se aseaza
compozitia si se unge pe deasupra cu ultimul ou apoi se da la cuptor.
***
Budinca de orez cu mere: asta-i buna!
Orez 300g, lapte 1,2 l, zahar 375 g, Mere 1,5 kg, unt 100g, oua 4 buc,
pesmet 25 g, sare.
Laptele se fierbe cu 125 g zahar si putina sare.Orezul se fierbe in lapte
pana se umfla.Merele se curatza de coaja se rad pe razatoare si se calesc
impreuna cu 50 g unt, si restul de zahar. Dupa ce orezul s-a racit se
amesteca cu galbenusurile de ou, Si cu albusurile batute bine.Se unge cu unt
un vas de cuptor, se pudreaza cu pesmet se aseaza jumatate din cant de orez,
apoi se pun merele, si apoi se acopera cu restul de orez.Pe suprafatza se
aseaza bucati de unt si se da vasul la cuptor.
Se serveste cu sirop si rece cu frisca.
****
Budinca de gris
3 oua,120g gris, 3 linguri zahar, 1/2 l lapte, sare, coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat, gem de caise (sau dulceata) sau frisca.
Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga grisul in ploaie,
coaja de lamaie, apoi albusurile batutte spuma tare si un praf de sare. Se
coace la foc portivit intr-o forma unsa cu unt si presarata cu gris. Budinca
este coapta cand se desprinde de pe marginea formei. Separat se fierbe
laptele cu zaharul vanilat si cu o lingura de zahar. Cand se scoate budinca
din cuptor se toana laptele fierbinte deasupra. Se lasa in forma pana a
absorbit tot laptele, api se rastoarna si se unge cu gem/dulceata dupa
preferinta si dupa ce s-a racit cu frisca.
****
Mandarinei mele ii place f mult budinca de taietei cu branza
Taietei fierti, scursi si trecuti prin apa rece,
branzica facuta in casa din 1 litru lapte fiert in care adaug un iaurt (pun
jumatate din branzica),
o mana de stafide puse cu vreo 20 minute inainte in apa calduta
1 iaurt,
1 ou,
zahar 1 lingura (sau dupa gust;tot optional zahar vanillnat)
Amestec oul cu zahar si cu stafidele, adaug iaurtul, branza sfaramata cu
furculita si taieteii. Pun totul intr-o craticioara si dau la cuptor(incins)
la foc potrivit.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
sirimie spune:
Kris, eu tot "lucrez" la programul de masa si Vladut coopereaza dar nu intotdeauna. E cam asa:
- la 7:30 - 8 lapte, cam 260ml acuma (e mincacios acuma)
- la 10 - 3 biscuiti si fulgi de porumb si suc de portocale
de la 11 pina pe la 13 el doarme
- la 13:30 masa de legume cu carne, eventual suc
- la 16-17 fructe, piure de mar cu para de obicei
de la 17-19 el doarme
- la 20:30 - cereale sau budinca daca am timp sa ii fac si iaurt simplu
Eu am citit ca zilnic trebuie sa manince lapte (cam 400-500ml pe zi), fructe, carne si/sau ou, legume si cereale, si incerc sa ii dau de toate astea in fiecare zi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
catiflo spune:
crinuta, super poza lui rayan. ce par des si lung are.. sau i-ai pus peruca?
gabitza maninca la gradi masa de prinz intre 11 si 12 si apoi doarme, prinzul e format din felul 1 + desert, in fiecare zi altceva, retete internationale: italiene, indiene, chinezesti etc. seara incerc sa ii dau din ce mincam noi sau daca e prea mofturos cereale cu fructe piure. am incercat iaurt simplu cu adaos de fructe piure de casa sau direct iaurt cu fructe din comert. aseara s-a intrecut pe sine si a mincat pilaf facut cu ceapa putin calita si amestecat cu pui (si ceva legume) cu smintina. i-a placut la nebunie si a mincat f bine, cum nu s-a mai intimplat de mult timp. apoi 3/4 felie de piine prajita cu gem. la culcare n-a baut decit juma de lapte, pe la 2 a inceput sa tuseasca tare si i-am dat o gurita de apa, apoi a dormit pina dimineata la 6.
nu stiu daca v-am spus ca e iarasi pe antibiotice pentru otita de acum 2 luni care nu a trecut de-a binelea plus picaturi in ochi pt o conjunctivita minora. sper sa ii treaca pina marti, daca nu mergem la specialist orl.
v-am pupat si sanatate tuturor, mari si mici
tomasa spune:
Bdana, nu esti singura. Eu sunt si mai exagerata ca tine intrucat eu nici macar branza topita sau gen Almette nu i-am dat niciodata. Dintre cele enumerate: branza topita, iaurt cu fructe, mancare la borcanel, sucuri cumparate (indiferent ca sunt pt. bebelusi sau adulti), mezeluri, nu a vazut decat o data un singur iaurt cu fructe, Zuzu de la Albalact. Eu nici cascaval nu ii dau, abia daca am inceput acum de cand cu enterocolita sa-i dau branza de vaci din comert ca si pe asta i-o faceam in casa, dar acum mananca intr-una si nu mai prididesc. Pufuleti a mancat cred doi-trei in parc, de la Stefan (Gabiu) . Eu am mers pe ideea sa controlez alimentatia atata timp cat pot, macar acum sa manance sanatos cat depinde de mine, pana incepe sa vada la altii si sa ceara.
M-as bucura mult ca uleiul de dovleac sa duca la imbunatatirea situatiei, sa pot face si eu ceva pt. tine.
V. Erica, sanatate multa mititelului, transmite-i pupici din partea noastra si ca ne gandim la el. Dar cum s-a intamplat? La joaca presupun.
Liviana, multumesc!
Megg, eu sunt mai incapatanata, refuz sa cred ca nu se mai poate face nimic, e pacat de banii si munnca de pana acum. La toamna cand se fac inscrierile pt. anul universitar urmator mergem impreuna si ne interesam. Trebuie sa se poata sa reiei de la anul doi si sa-ti dai doar examenele ramase din anul 1. Facem cerere la decan, vedem noi, dar nu se poate sa te refuze atata timp cat anul ala 1 a fost promovat si achitat. Si lui Tudor ii plac curmalele si smochinele.
Ixxi, cum se simte piersicuta? Dar tu? Ne gandim mult la voi si va dorim sa va faceti bine repede. Stii am gresit atunci cand ti-am spus numele medicamentului, probabil eram cu gandul in tarile calde, se cheama Actifed nu Actifel. Oricum, sper ca nu mai e cazul si ca a trecut deja.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
crinuta spune:
Sirmiei, pupici multi pentru retete.
Da fetelor, si mie imi place enorm poza. Se pricep astia bine de tot la poze. A fost facuta in studio. Sa vedeti cand vom face speciale pentru Rayan cu aranjamente si altele. Asta a fost facuta pentru niste acte, la repezeala, iar aranjamentul asa cum l-ati vazut a fost facut de Felis, de la mamici de noi-deci.
Hahaha Catiflo, da, mama , e parul lui, cum sa fie peruca? Dar sa stii ca din spate nu pare asa de des, dar ii creste pe dedesupt mult si se va indesi. Doar din fata pare foarte des, in spate sunt numai carlionti.
Crinuta si Rayan