Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (92)
Raspunsuri - Pagina 13
Simona8004 spune:
Flavia, eu am 1,78m si 68 de kile, deci nu e deloc rau la inaltimea mea, doar ca de la sarcina am o burtica cam iesita in evidenta si putin lasata si nu prea imi place,atunci cind stau jos, pe scaun sau banca, iese la iveala. Niciodata pina acum nu am avut restrictii la mincare, eu imi aduc aminte ca din clasa a 10 si pina am ramas insarcinata nu mi-am schimbat greutatea, adica 61 kile. Ceea ce era super, mincam cit voiam cind voiam si nici o probleme, acum trebuie sa am grija.
Simona, mama lu Maia(22.09.2005)
Ioana75 spune:
In caz ca va simtiti mai bine daca si capra vecinului e grasa, sa stiti ca eu am 73 kg la 1,71; maninc in continuare pizza si prajituri, si sper ca intr-o buna zi sa ma apuc de aerobic (doar in weekend, ca in timpul saptaminii nu prea se poate). Shmecheria e ca port doar pantaloni elastici, care imi vin si la 64 si la 76 de kile. In rest nu ma streseaza asa rau burta si fundul; dar cind va aud pe voi ma apuca si pe mine un pic dorinta de a fi mai slaba (insa pilpiie asa de incet ca uit pina la urmatoarea inghetata).
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
pitu spune:
Buna ziua la fete!
Multumim pentru urarile de ieri!
Avand in vedere ca este cald afara, ma pregatesc de plecare si sunt mama de copil hranit cu mancarica, nu mai am timp de net (mai citesc noaptea sa va ajung din urma).
Maddy, Simo8004 nici Clarei nu i-a placut nimic din ce avea zeama (supa, suc, lapte) asa ca ii dau pireurile, cerealele destul de consistente (sa stea musuroi in lingurita) si zemurile i le dau de sete (dupa pireuri), dar asa ajunge si ea la 200 g pireu. Lapte tot nu vrea (maxim 150 ml/3 ori pe zi), dar ii dau mai multa branzica (din 300-500 ml lapte).
norina spune:
Ioana mare dreptate ai cu cozorocul pt soare, acum nu-mi ramane decat sa incerc sa vad daca si-l tine pe cap. Din cate stiu eu aste nu se leaga sub barbita si aici e problema noastra ca ea se trage de caciuli de parca vrea sa le rupa, are o boala pe ele...Mi-ar conveni mai mult varianta asta, pentru ca ochelarii cred ca ar costa ceva marafetzi si nu de alta, dar cum isi smulge tot, probabil ca nici astia nu vor scapa de aruncat pe jos si chiar m-as oftica sa dau o droaie de bani si ea sa-i sparga . Dar daca nu voi avea incotro...Norinapoze
miflore spune:
Buna dimineatza zanelor!
Anto sanatate multa!!!
Carmi, torturi cu desene animate se fac la multe cofetarii din Bucuresti; e mai complicat daca vrei o anumita poveste, in general se gasesc cam aceleasi, vreo 10-15 la numar; eu l-am facut la cofetaria Bon Ton din Militari si mi l-au facut de pe o zi pe alta; in cazul in care n-au la laborator povestea respectiva, dureaza 2 zile; astia au un catalog in care te uiti si-ti alegi;
Ma gandesc ce cofetarii mai interesante sunt prin Bucuresti, ma tot gandesc si nu mai stiu, parca s-au desfiintat toate... la Inter stiu ca e cofe, fetelor, chiar, pe unde sunt cofe mai mari? mai sunt adica???
nu ma refer la astea mici, de cartier; nu mai merge nimeni sa manance civilizat o praji, la masa si sa bea un suc dupa? liceenii din ziua de azi stau prin baruri, nu ca pe vremea mea...atunci exista cofe Bucuresti si mancam profiterol!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
norina spune:
Am uita sa va intrb ceva..Cam la ce varsta ramane beblusul numai cu 2 biberoane de lapte?? Ca eu daca inlocuiesc si a treia masa, nu mai raman decat 2 bibe (adica 400 ml lapte), nu e cam putin laptic pt varsta ei(7 luni)??Please, luminati-ma si pe mine ca sunt in ceata PS. Noi noaptea nu bem lapte, numai ceai.Norinapoze
otilia76 spune:
Buna dimineata!
Sunt si eu prezenta si ma straduiesc sa tin pasul cu voi.
Kid, vroiam sa-ti spun ca si Andra, care acum are 7 luni si aproape jumate, multa vreme a refuzat sa manace supa/piure, desi am inceput diversificarea de pe la 5 luni. La inceput i-am dat supa in biberon dupa care i-am dat un pic mai gros cu lingurita si lua cat de cat, insa dupa ce a fost racita si i-am tot dat nurofen, ii mai dadeam si Ca si Fe cu lingurita, a prins ura pe ea, si numai cand ma vedea cu ligurita incepea sa planga. I-am facut o pauza mai lunga in care i-am dat numai lapte si un pic de supa amestecata cu lapte in biberon. Cu foaaaarte muuulta rabdare din partea mea a reusit si ea sa manance in cele din urma cu lingurita, dar asta se intampla cam de o saptamana. Nu stiam ce sa mai cred uraste lingurita sau pur si simplu nu-i placea gustul. Am incercat o multime de variante, pur si simplu epuizasem toate ideile. Tot incercand diverse combinatii mi-am dat seama ca ii place lamaia, si i-am stors cateva picaturi de lamaie in supa/piure si i-a placut mai mult. Oricum laptele ramane pe primul loc, il savureaza pana la ultima picatura si ea, de fel, nu e foarte mancacioasa. Sper ca nu te-am descurajat. Vreau doar sa-ti spun ca iti trebuie foarte multa rabdare si nu dispera. In general bebelusii nu sunt foarte receptivi la schimbari, cel putin asa am citit eu. Le plac tabieturile si daca ii scoti din programul lor se supara. Hai ca m-am intins prea mult la vorba ….
Jadi sa stii ca si a mea fata reactioneaza la fel cand isi vede tatal. Eu care n-am dormit noptile si m-am chinuit cu ea cel mai mult nu prea mai prezint interes insa cand apare ta-su e veselie mare.
Dory, Andrei i-a iesit primul dintisor putin dupa ce a implinit 6 luni si al doilea la cateva zile, insa de atunci n-a mai aparut niciunul.
Avem si noi cateva poze de la 6 luni, mai am insa de lucru la album.
marinela79 spune:
buna, dragelor,
Norina, eu stiu ca pana la un an trebuie sa pape intre 400-600ml lapte pe zi.Noi acum papam tare ciudat:6-lapte, 10-fructe, 13-lapte, 16-legume cu carne, ou sau ficat de pui, 21-lapte.Daca i-as scoate o masa de lapte ar manca prea putin, asa ca eu, pana la un an, cred ca o s-o tin tot asa, pt ca masa de baza e laptele, pt calciu.Daca isi va scoate singur masa de la ora 13 o voi inlocui cu legume si cea de 16-17 cu iaurt, care din pacate nu-i place, dar il voi imbunatati eu cumva.
Eu lui Iaris nu-i dau niciodata apa aia chioara in carea am fiert legumele cu biberonul ci o folosesc in prepararea laptelui, iar masa de legume este un pireu in toata regula.Sucul nu-i mai place de pe la 5 luni cand a dat de alte gusturi, asa ca dupa masa bea apa plata cu lamaie.
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
karmenutza spune:
Buna dimineata!
Carmi, torturi cu povesti fac si la cofetaria Piticot, pe str. Petre Ispirescu. Au laborator si le fac acolo, de pe o zi pe alta. Mai fac si cu poza (lui bb) daca vrei.
Norina, Catalina papa doua bibe de lapte pe zi: unul dimineata, celalalt seara. Intre ele are 2 mese de mancarica: la pranz legume, dupa amiaza fructe sau cereale. Doar 4 in total, noaptea nimik, somnic
P.S. Bibe inseamna 240 ml. Uneori mai vrea un mic "supliment" intre mese sau dupa una din mese, cam de 140 ml
Catalina