Mamici de iulie - august 2006 (39)
Raspunsuri - Pagina 8
map spune:
Amabella nu mai fi asa de trista pe kg. Este adevarat ca este evervant. Si eu ma urc cu groaza dimineata pe cantar, am pus si eu 5 kg si ceva deja, mi se pare cam mult. Insa se pun ciudat, o saptamana si ceva nimic si apoi de azi pe maine in conditiile in care manac normal apare cate 1 kg
. Este adevarat ca la haine nu am trecut la o marime mai mare asa ca sper ca s-a pus mai mult in burta si sange si apa
. In ultimele zile s-a mai dus cantarul in jos cu 100 de grame, hihi. Dar adevarul este ca eu de cand sunt graviduta nu am un apetit extraordinar. Mananc cat se poate de normal, chiar mai putin mai inainte cred. Am o limita, daca trec de aceea limita de cele mai multe ori mi se face rau. Insa odata am papat bombonele de cioco cu alune si nefiind asa voluminoase ptr stomac nu am mai realizat unde-i limita si m-am trezit ca disparusera 100 de grame din bombo. Am incercat seara sa pap ceva mai putiel
Oricum poti tine dieta ta, insa ai grija sa papi cele necasare lui bebe: carnita slaba eventual la tigaie din aceea fara ulei ca sa nu aiba grasimi, oua fierte, branzica, iaurt (poate fi el si degresat). CA numai din praz nu are ce lua bebelasul tau. Eu anul trecut pe vremea asta eram la dieta Montignac, adevarul este ca-i mai mult un mod de viata asa ca eu cred ca aceea ar fi foarte potrivita pentru sarcina. Ma gandesc s-o adopt iar putin modificata, nu are ce rau sa-mi faca nici mie nici lui bebe pentru ca de fapt papi de toate numai ca le disociezi. Singurul lucru greau este ca acum nu-s acasa sa-mi pot gati carnita zilnic la pranz, de la servici este mai greu ![]()
Eu stau si ma uit cum ninge. Nu ies din birou ca am ceva colege bolnave si-mi este frica sa nu iau raceala de la ele. Slava Domnului azi ma simt chiar bine, am avut destule raceli de cand este bebe in burtica.
Monica si
21+
Amabella spune:
fetelor, multumesc mult pentru sustinere si sfaturi! conteaza foarte mult sa ai pe cineva care te intelege si pe umarul caruia poti sa plangi. 

umarul sotului deja l-am udat fleashca, asa ca acum trebuia sa trec la altele. 
iulenca, sa stii ca ai dreptate tu. daca ma uit la inele, constat ca verigheta, pe care o scot de regula cu usurinta, e cam stramta, iar inelul de logodna, care cade daca scutur mai tare mana, sta fix. sper sa fie acumulare de apa, dar si asta dispare cam greu in sarcina, unde exista chiar aceasta tendinta. iar eu, cum v-am spus, v-am cam depasit pe toate pana acum cu kg in plus, poate mai putin pe letitzia, asa ca am motive serioase sa ma panichez.
citeam adineauri topicul cu alimentatia in timpul sarcinii si ma simt o mare pacatoasa: pai unele dintre noi, inca de pe la inceputul sarcinii sau pe acolo, s-au apucat sa manance pui la gratar si salata verde si nu se atingeau decat in mod exceptional de dulciuri, si doar asa, o guritza! pai asta da control, mai iulia, nu ca mine, de la saptamana 25! oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata. hai sa ne sprijinim si ambitionam reciproc si poate reusim amandoua sa nu depasim cat ne-am propus. tu inca mai ai o sansa, ai 4 saptamani in urma mea si deja te-ai apucat. tine-o tot asha!
va pup mult pe toate si va multumesc mult de sprijin! 

luiza
26+ si
mic si iubit
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
Hai ca mai ingros eu randurile pe aici
.
Iulenca eu am fost la prima sarcina la cursuri pentru gravide la Municipal, se faceau 4 sedinte in 4 saptamani, era util mai ales pentru cele care nasc natural. Se numea Scoala Parintilor. Insa nu se faceau exercitii propriu zis. Prima sedinta era despre sarcina, a doua despre nastere, iar ultimele doua despre ingrijirea lui bb - unde eu oricum m-am bazat mai mult pe sfaturile prietenelor.
Apropo, nu stiu cum o sa faceti voi, dar la mine in prima zi a venit o mamica experimentata care mi-a aratat cum se face baita, cum se curata buricutul, ochisorii, etc. Iti mai spune si pediatrul si iti mais pune si in spital, dar daca prima oara este cineva cu tine este si mai bine. Si eu am preferat o prietena in locul bunicilor pentru ca avea o experienta mai recenta cu asta. Mi-a lasat chiar si o listuta cu check-up-uri care sa le verific la fiecare baita
.
Sa va ganditi din timp si la un medic pediatru bun. Cum veniti cu bb acasa din spital este bine sa aveti pe cineva disponibil, pe mine m-a ajutat mult doctorita, venea acasa, mi-a dat si sfaturi legate de alaptat, de alimentatie... Este foarte important, incepeti sa studiati piata.
Amabella eu am mai spus cred ca eu luasem 10 kg la ultima cantarire, acum vreo 2 saptamani. Dar nu ma stresez chiar deloc. Eu la dulciuri nu renunt sub nici o forma (nici nu pot si nici nu vreau
), dar alte chestii nesanatoase oricum nu mananc din principiu (gen bauturi acidulate, junk food, mezeluri etc).
Ati mancat capsuni?
A luat sotzul aseara 1 kg si le-a facut taiate feliute mici si cu zahar, mmmm
. Le-am "ras" pe toate. Parca sunt mai bune decat in alti ani, avand in vedere ca sunt de import.
A, diseara fac si eu tiramisu
. Dar eu am o reteta proprie
. Si urmatoarele pe lista fac tarte cu capsuni, daca vreti reteta, spuneti... dar sunt mai complicate
.
Eu ma simt minunat in ultima vreme, sper sa o tin tot asa. Nu mai am nici un fel de suparari. Saptamana viitoare ma duc sa fac analizele de sapt. 28. Fata este foarte, foarte activa, mai ales seara pe la 11. Iar sora-sa imi zice in fiecare zi "mami are burta mare, are surioara in burtica" "trebuie sa scoatem surioara" si altele asemenea.
Map, iti trimitem noi un pic de primavara de pe la noi 

. Cred ca as innebuni sa mai ninga acum...
Pika-pika, mie mi se par nespus de interesante povestile voastre despre Japonia
, asa ca te rog sa ne spui cat mai multe.
Bulinutza sper ca esti bine!
Va pup si nu va stresati cu munca.
Kehleyr
27 fix
nicole25 spune:
buna fetelor
eu vreau reteta pt tarte cu capsuni te rog frumos.

bulinuta sper ca esti bine si ai fost la medic.Da ne si noua un semn sa nu mai fim ingrijorate.
map iti trimitem un pic de primavara de la noi,pt ca azi aici e tare frumos.

.
Anabella nu mai fi atat de stresata de kg pt ca din cate stiu eu in ultimul trimestru de sarcina e normal sa pui mai multe kg decat la inceput.Creste bb si are nevoie de vitamine si din praz nu prea are ce lua.
nicole
27
she_wolf spune:
Buna!
Amabella, nu este bine sa te cantaresti zilnic nici atunci cand esti la dieta, daramite acum. Serios, nu este relevant, poate ca ai avut vreo retentie de apa (ca tot spui ca ti s-au umflat degetele) sau cine stie ce si poate ca peste o saptamana tot 900 g in plus o sa ai. Lasa prajiturile (eu vorbesc
) ca ideea principala este sa mananci sanatos. ![]()
Map si pe mine m-a batut gandul sa tin Monti faza 2, dar inca nu m-am apucat, poate de acum incolo...dupa Paste. ![]()
Kehleyr, ce frumos ca fetita ta intreaba de bb, pe Cristi se pare ca nu-l intereseaza deloc deocamdata.
Claudia
(21+) si
Cristi (16.12.2002)
Amabella spune:
map, she-wolf, spuneti-mi si mie, va rog, ce e regimul asta Monti? nu neaparat sa il tin acum, dar macar dupa sarcina, mai ales daca e un mod de viata, cum zice map. dar, va rog, spuneti-mi tot ce trebuie sa stiu ca sa il tin in mod corect. 
luiza
26+ si
mic si iubit
geliza spune:
da, She si Map...hai sa ne mobilizam pentru un Monty faza2...eu ma chinui de ceva vreme dar nu-mi iese![]()
Mara mea imi ridica tricoul prin casa si zice "ce faci?" apoi imi zice mie "acum vorbesc cu surioara mea"
Eliza
21+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
map spune:
Kehleyr, nicole
pentru picul de primavara
Eu mai bine muncesc ca deja intru in depresii daca ma uit pe fereastra. Zici ca vine Craciunul nu alta. Si cand te gandesti a aici au Pastele la sf acestei saptamani. Sa speram ca ce au anuntat de joi incolo este real, cel putin joi si vineri se anunta insorite si caldute. Este aiurea ca frig tare nu este, sunt cateva grade cu plus 2-3 si este o zapada flescaita, te uzi ca naiba.
she si eu ma gandeam tot la partea aceea a doau de intretinere de la Monti. Este destul de simplu si include de toate. Nici eu nu m-am apucat inca
Il iua azi la studiat iar ca lectura de seara.
Monica si
21+
map spune:
Amabella Regimul Montignac se bazeaza pe alimentatia disociata, sunt cateva reguli ce cu ce sa nu amesteti. Are doua faze, una de slabire si un a de intretinere. Pe mine m-a ajutat destul de mult chiar daca m-am mai abatut de la regula. Stai ca fac o cautare pe net ca era unde un fisier doc cu dieta foarte fain descris. Caut si postez. Eu am acasa fisierul deja printat dar nu am notat unde l-am gasit ![]()
geliza eu sunt de acord, gata ne apucam. Si eu am tentative, incerc cat de cat sa respect regulile dar nu pot mereu. Aseara am mancat carnita cu salata orientala, cartofi cat cuprinde asa ca numai Monti nu era acela ![]()
Monica si
21+
map spune:
Amabella ia vezi merge sa faci download de aici? Este zip file si eu la munca nu-l pot deschide.
http://www.freewebs.com/spiderutza/dietamontignac.htm
Monica si
21+