Mamici de mai-iunie 2006 (65)
Raspunsuri - Pagina 10
Amonar spune:
Buna ziua fetelor!
Ca de obicei santeti foarte active iar eu apuc sa va citesc dar nu am timp sa raspund. Pana ieri am tot fost ocupati cu camera lui Kailan, mai avem faorte putin, lucruri marunte de facut, dar pot sa spun ca e gata!!! Am inchiriat un aparat special de curatat covoare si am facut curat in toata casa. Ce bine ma simt acum....
Parca toata casa respira acum....
Mobila este gata, cosul;etul este gata, hainutele sant spalate si calcate. La fel si schimburile de lenjedrie, paturici si alte cele. In sfarsit m-am mai linistiti si eu din ounctul asta de vedere. Plus ca am intrat in saptamana 37 ceea ce inseamna ca oricand se poate intampla evenimentul.
Eu sper sa ma mai lase putin sa ma relaxez dupa atata neliniste...
Saptamana asta, luni, a nascut o cunostinta de-a mea, tot Romanca. Am fost la ea la spital si mi-a povestit cum a fost. Nu prea m-am bucurat cand am auzit cum a decurs. A durat 34 de ore si pana la urma i-au facutr cezariana. Mie iar mi s-a urca tensiunea de nervi...dar ea spune "bine ca a trecut cu bine"....ceea ce pe mine ma innebuneste si mai mult. Dar ma rog, fiecare cu temperamentul lui....In orice caz, in timpul nasterii pulsul bb-ului a scazut la minim de 3 ori in timpul travaliului, fapt pt care i-au bagat de 3 ORI un ac in cap (la bb) ca sa ii sange (prin vaginul ei) sa vada daca are oxigen in sange.....

Dar nici vorba sa o ia la cezariana.....a inceput travaliul duminica dimineata pe la 5 si au taiat-o de abia luni dimineata pe la ora 10. Toata duminica au tinut-o in starea asta pt ca nu era ginecolog..va dati seama....Doar la primul schimb de ginecolog, a venit ginecologul si cand a vazut-o a zis: la taiat cu tine", adica el in 10 minute si-a dat seama care e situatia. I-au facut pe parcursul travaliului epidurala dar nu prea a avut efect pt ca avea si "solutia" aceea care ii provocau contractiile. Ei i s-a rupt apa dar nu a avut contractii si nu putea sa nasca. In plus bb-ul nu statea cu capul ca lumea si de aceea nu putea sa iasa normal prin vagin. Si chestia asta au vazut-o ei de abia dupa 3 eco-uri

Si cu toate astea ii spuneau sa incerce sa impinga.....

In plus eu consider ca sotul ei e un papa-lapte si a lasat sa se intample dupa personalul spitalului....am inteles ca sant pocaiti (nu sugerez nimic prin asta) dar el spunea ca nasterea naturala e buna pt femeie (de parca el ar trebui sa o faca...)Ma rog, in rest e un baiat foarte fain si ea la fel. De multe ori solutia in Olanda este ca partenerul (care este intodeauna prezent) sa ameninte si sa dea ordine ce trebuie sa se intample pt ca ei nu asculta la femeia gravida. Cunostinta mea a spus de nenumarate ori in timpul travaliului ca ea nu mai poate si sa-i faca cezariana...dar nu a primit nici un raspuns..ii spuneau: hai mai incearca....mai o data, mai o data...
In fine, pt mine este ca un film de groaza. Ea era destul de senina si fericita....dar na..fiecare cu caracterul ei. Si ma intreb cat de bine i-a facut bb-ului faptul ca i-a scazut pulsul la minim de 3 ori. Acest lucru poate sa-i dauneze creierului si sa nu fmai functioneze ca la un copil normal.
Ok, eu sper sa vin in sfarsit cu o poveste pozitiva de aici din Olanda si sper ca in acea poveste sa fiu eu in rolul principal...![]()
![]()
![]()
In rest, si eu am probleme cu dormitul, ma doare spatele, muschii, respir greu, simt uneori ca nu am aer. Nu prea pot sa merg prea mult pt ca mi se intareste burta, sau ma apasa pe vezica, sau ma ia cu intepaturi. O admir pe Virgi ca ea mai face sport....eu nu mai stiu ce e aia de cand sant gravida..si eram o fanatica....
Am sa pun poze cu camera lui bb si cu burtica mea la 35 de saptamani. Acum esrte si mai mare.....nu mai pot deja, ma doare intre coaste de nu mai pot.
Fetelor, nu va suparati pe mine dar nu va scriu personal pt ca ar trebui sa stau cel putin o ora pana sa va raspund la toate....dar eu va citesc si vad ca va ajutati una pe alta. Si traiesc si eu cu voi fericirea sau necazurile voastre.

(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
virgi spune:
Amonar - ce surpriza sa ne dai vesti despre tine.
In primul rand vreau sa-ti spun..ca-mi place la nebunie cosuletul lui bb..este superbbbbbb....Lenjeria pentru cosulet ai cumparat-o..asa gata facuta sau ai contribuit si tu sa arate asa de frumos???
Indiferent de unde si cum..arata foarte bine..si te felicit pentru amenajarea cosuletului si a camerei.
Imi pare rau..de prietena ta romanca....ca a fost lasata sa se chinuie atatea ore....dar bine ca s-a terminat totul cu bine..si ca sunt ok amandoi.
Felicitari si pentru cele 37 saptamani...deci sa inteleg ca sunteti 3 care veti da startul?......tu, irinel si ama....va dorim tot binele din lume....si sper sa aveti un start pozitiv..de incurajare pentru restul listei.
cypocs spune:
VIRGI , sa stapaniti sanatosi "paturica"
AMONAR , STAI LINISTITA , LA TINE TOTUL VA FI BINE.
ALIA 34 W
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png
Amonar spune:
Multumesc Virgi si Alia

Virgi, imbracamintea cosuletului a fost facut in totalitate de socrela mea. Eu am cumparat materialul si cosuletul. Nici eu nu am crezut ca va iesi asa de frumos. Ne-am luat dupa un model dintr-o carte de hobby-uri, adica cu tot felul de modele pt cosulete de baby. Eu am contribuit cu putin, am ajutat-o cu cateva fundite si am taiat pe aici si pe acolo ceva..aaa si am cusut putin...dar ea a gandit si facut totul. Ma bucur enorm pt ajutorul ei. Unde sant pozele tale ca nu le ai la semnatura?
Alia, eu sper ca la mine va fi altfel!!!! Poate tocmai pt faptul ca m-am agitat atata.....![]()
PS. Am adugat si pozele cu burtica intre timp.
Ce mai stiti de PAPA? A nascut?
Da, a inceput cursa intre AMA, IRINEL si mine....
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
Amonar spune:
quote:
Originally posted by virgi
sunt la mesajul postat la pag 6
Paturicile sant foarte frumoase!!!! Nu aveau masurile pe eticheta? Normal ar fi trebuit sa fie mentionat acest lucru. Si patutul e superb! Ce bine ca i-ati gasit loc in dormitorul vostru!!!
Si eu il voi tine pe Kailan langa patul meu in primele saptamani. Pe tati il "mut" in camera lui Kailan, ca sa poata dormi noaptea si sa se poate trezi ca omul dimineata pt servici..hahhaaa
Acum are si un job nou si trebuie sa demonstreze ca e capabil...deci eu voi fi ocupata cu Kailan mai mult. El isi va lua cateva zile libere dupa ce pleaca ajutorul de lauza (am dreptul la 8 zile) si va "mamui" cu mine.
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
carminabulina spune:
Virgi intr-adevar...ce "paturici" imense dar ce frumoase in acelasi timp
!!! Imi place foarte mult si patutul...alb si dragalas. Cam in felul asta am aranjat si noi coltul lui bebe doar ca la mine e un pic mai stramt locul, deh, apartamentele din Romania!!! Sper doar sa nu imi rup picioarele de cate ori o sa vin in viteza sa vad de ce "chitzaie" bebe
.
Amonar, frumoasa burtica la 26 saptamani...nu ai si ceva mai recent? Si nu te mai stresa atat, consoleaza-te cu gandul ca nu mai ai cale de intoarcere, pe undeva bebe trebuie sa iasa si mai ales ca totul o sa fie bine si cu tine si cu el
si nu te mai necaji.
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
Amonar spune:
carminabulina
Am pus si pozele de la 35 de saptamani. Sper sa fie vizibile.
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)
gabi25 spune:
Frumoase toate lucrusoarele....de burticute nici nu mai spun. AMONAR e super dulcel cosuletul, sa il folositi cu placere.
33+
Evolutie Daria
Poze
neda spune:
Buna fetelor,
Va multumesc la toate ca mi-ati felicitat bb.
Se pare ca s-a trecut de la "febra" paturicelor la cea decorarii camerei bb
Si la mine in casa a fost o sambata agitata.Am zugravit, vopsit geamuri, usi..Am incercat si eu sa ajut .Am lucrat cam 10 min si m-a luat o durere de bura si un rau de a trebuit sa renunt.Dar am fost la cumparaturi.Au inceput reducerile...
Irinel
As avea o intrebare pt tine.Daca am inteles bine esti la a doua nastere aici in State.In cea de-a doua zi de dupa nastere cu ce voi sta imracata.Tot cu acele "halate" specifice spitatelor sau pot sa port hainele mele personale?
Iar bb cind are nevoie de hainute, doar la iesirea din spital?Ma gindesc ca doar ii trebuie si lui ceva hainute dupa ce se naste.Deci cam cite rinduri de haine sa pun pt el si mine?
Neda30+