Mamici de sept-oct 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 6
try spune:
Am venit de la medic si am auzit inimioara. Medicu la zis ca se-aude clar si puternic, desi mie asa de pricajit mi se parea suentul. Poate am ramas cu impresia suentului puternic de la alex din ultimele luni de sarcina. Gata, m-am linistit, mititelul lu' mami traieste si-i bate inimioara. Uterul e mare ca pt. 14 sapt., tensiunea e excelenta, n-am luat nici macar 1 kg pana acum deci suntem in grafic si asta mi-a dat mult curaj. Caci toata noaptea si dimineata m-am perpelit: daca nu aud nimic la doppler? Ma pregatisem deja pt. ce-i mai rau... si totul de la o durere nenorocita si 2 pete de sange maro de acum 10 zile... asta ca sa nu cumva sa tradez tabara gravidutelor paranoice - treceti-ma de 2 ori pe lista paranoicelor, fetelor.
Mai mergem peste 3 sapt. cand o sa avem 16 sapt. sa facem triplu-testul.
L-am intrebat de progesteron daca intensifica greturile si mi-a zis ca nu direct. In mod indirect da, in sensul ca progesteronul fiind in cant. suficienta determina sarcina sa creasca, cresterea sarcinii tragand dupa sine schimbarile hormonale firesti si astea imi cauzeaza mie toate aceste greturi. Mi-a zis ca dovada ca eu am inceput in ultimele 2-3 sapt. sa vomit nu-i decat semn bun, in sensul ca hormonii sunt din belsug si-si fac treaba acolo. Asta e explicatia de ce e semn bun cand ai greturi si vomiti. Dar ca fetele care n-au greturi nu inseamna ca nu au evolutii hormonale bune, tien de o sensibilitate a fiecareia, lucru care inca nu se poate explica inca.
Cricor, daca Luca deja are 5 anisori, nu te astepta sa mai apara gelozia. Gelozia la aparitia unui fratior/surioara mai mica apare la copiii pana-n 5 ani. Cica dupa 5 ani, ei incep sa copieze pe mama: devin protectori si se comporta cu bebe asa cum vad ca se comporta mama cu bebe. Joaca rolul de proaspat parinti acesti copii. Si sa stii ca am vazut multi copii peste 5 ani care se purtau asa. Sunt tare haiosi, caci ei isi iau responsabilitatile foarte in serios. Insa noi ca parinti cu cap nu trebuie sa-i transformam in bone pentru cei mici.
Si chiar daca apare gelozia, sa stii ca e un semn bun. E normal si sanatos (dpdv al dezvoltarii psihologice) ca un copil pana in 5 ani sa dezvolte gelozie la aparitia unui nou fratior. Mai degraba ar trebui sa-ti faci probleme daca gelozia nu ar aparea. Dar la tine nu va fi cazul, daca zici ca Luca deja are 5 ani.
Eu de-abia astept sa ma confrunt cu crizele de gelozie ale lui alex. Si sunt sigura ca o sa gasesc calea necesara sa-i explic ce si cum, sa-l invat sa-l iubeasca pe cel mic. Normal ca dureaza o perioada pana alex va rumega noua schimbare din viatza lui, insa are de castigat atatea alte noi chestii avand un fratior. Nu-si va da seama acum, ci cand va fi mare, asa ca noi.
Lexi, imi pare rau de sanegrarile tale. Asigura-te ca bebe e ok la o ecografie. E cel mai linistitor lucru. Eu sunt al om acum dupa ce i-am auzit inimioara lui bebe.
.......in 14+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Sephora spune:
Va pup pe toate 
Insfarsit am reusit sa citesc tot.
In primul rand LA MULTI ANI!Katia si numai bine tie si lui bebe.
Hai sa va povestesc cam ce am facut eu saptamana asta:Si incep cu sfarsitul,abea am venit de la spital,m-am dus in maregraba ca am avut noroc ca era doctorita de garda ptr ca de 2 zile am o durere de burta incontinuu,m-a doare jos de tot si azi cand i-am dat prima data tel si i-am zis mi-a zis sa incep sa iau no-spa,si daca nu trece sa m-a duc la ea ca nu e bine ca uterul sa stea contractat.M-am dus mi-a zis ca bebe e super bine e totul in termen azi avem 15 saptamani,toate masuratorile si valorile sunt in termen,ca polipul a disparut,dar ghinion monitorul de la ecograf facea niste fite si mi-a zis ca nu poate sa-mi spuna 100% dar ea ce a vazut a zis ca vede FATAAAAAAAAAAAA.Inca nu m-a bucur prea tare mai am de asteptat pana saptamana viitoare cand m-a duc la cabinet si acolo a zis ca poate sa-mi dea certitudinea si voi face si triplul test.Cam asta a fost azi,mi-a zis sa mai iau vreo 2 zile no-spa si supozioare cu scobutil si daca nu trece mi-a dat de facut niste injectii.
Si acum sa va spun si de la ce cred ca s-a intamplat tarasenia,ca am decis eu desteapta sa nu-mi mai pun ptr 2 zile utrogestanul.Desteapta fata nu?Sa fiti foarte atente fetelor sa nu reduceti decand cand va zice doctorul si niciodata dintrodata.
In rest de luni am inceput sa m-a duc la sevici,nu ca fac mare lucru dar am decis sa ies din casa si sa stau cu lumea ca nu mai rezist in casa,probabil si de la asta ca eu care stateam mai mult in pat am facut efort cica iesind din casa.
M-a intreba cineva ce semnificatie are numele Sephora,nu stiu ,stiu doar ca e un nume biblic,ea a fost nevasta lui Moise,iar eu am vazut un desen animat cand aveam vreo 10 ani si ea era asa frumoasa si buna ca mi-a ramas adanc tiparit in minte si mi-am zis ca pe fetita mea asa o va chema (intotdeauna mi-am dorit fata)si de cand am ramas insarcinata niciodata nu m-am gandit ca as avea baiat,eu una asa simt ca e fata.Sephora mai e si un mare lant de parfumerii, este unul si in PLazza de pe Bull Timisoara.
A mai zis cineva si de Matteo ca-i place dar se gandea la Matei,noi ne-am gandit la Matteo ptr ca sotul meu e Italian si era normal zic eu,plus ca numele de familie e Mosangini si cu Matei nu stiu nu-mi prea suna.
Multumec fetelor care si-au adus aminte de mine si va dau multi
.BB Raukuza de tine stiu sigur ca ti-ai adus aminte si mercic.
FlricikaFelicitari ptr baietel. As vrea sa ajung si eu la bazin dar astept sa trec de 16 saptamani si sa-mi treaca si treaba asta cu durerea.
Ale imi pare sincer rau ptr pisoias,sper insa ca tu sa fii bine.
Luni vine IZA (soramea) din Italia si abea astept.
Felicitari tuturor mamicilor care au aflat ce vor fii bebei si va doresc la toate sarcina usoara in continuare si bebei sanatosi,fetelor noi la fel si voua numai bine.
Io
15 fix
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
pufymic spune:
Try, Sephora ma bucur mult de tot ca sunteti bine si voi si bebicii!!!!
Sephora felicitari pentru fetita(chiar dc nu e 100% sigur)!!!!Sa va trec in listuta sau asteptam pana se confirma?
Ionica hai zi-ne si tu cum a fost la dr!
Tanima am pus pozele in albume!
Pupici!
Ioana
(16+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
Sephora spune:
Mercic mult Pufymic!Si eu sunt super fericita ca iar imi facusem niste paranoi,mai ales ca citisem ca s-a mai intamplat inca o nenorocire.
Hai sa mai asteptam pana saptamana viitoare cand avem certitudine de 100%.Mercic.
Io
15 fix
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
andra2005 spune:
Buna seara burticute.
Nu v-am uitat, dar am fost tare necajita zilele astea cu ciinele meu.A avut un accident vascular iar veterinarul mi-a zis ca daca intr-o saptamina nu se amelioreaza starea lui, sa-i faca o injectie sa-l omoare.Normal ca asta iese din discutie, insa ii merge rau si am incercat pe cit posibil sa fiu alaturi de el.Cam asta ar fi asa pe scurt.Acum fug sa va citesc din urma.E prima oara cind vin cu temele nefacute, asa ca nu va suparati pe mine.
Va pup.
cri19 spune:
LA MULTI ANI KATIA!!!

M-am grabit sa-ti urez la multi ani,ca sa nu treaca ziua ta.Acum ma apuc de citit.
Revin dupa ce ajung la zi cu mesajele.
16+
cricri
andra2005 spune:
Am terminat de citit.Tot amarita sint din cauza lui cutu, cele care aveti animale ma intelegeti.Am insa speranta ca Dumnezeu ma va ajuta sa-l fac bine.In rest sint bine, tot cu greturi, am slabit un kg, burta nu se vede deloc si sper miine sa ajung la eco.Astept cu nerabdare clipa in care va veni pe lume si bebe cel mic, Alex e bucuria mea, cu 2 copii cred ca bucuria e enorma.Vremea frumoasa ne tine mai mult afara, mergem in parc la nisip, la leagane si uite asa nu prea mai stau eu la calculator.De miine insa incep iar sa va citesc, ca tare bine ma simt printre voi.
Raspund rapid si pe sarite, ca deja voi ati vorbit multe si nu mai am cum sa raspund la toate mesajele.
Felicitari fetelor care au fost la eco, felicitari Sephora pentru fetita si va doresc toate cele bune tuturor fetelor.
Acum inchei ca miine mergem in parc devreme si vreau sa mai intru si dimineta, aa ca trebuie sa ma culc cit de cit devreme.
Noapte buna burtici, sa ne vedem cu bine miine.
andra2005 spune:
Katia LA MULTI ANI, sa fii sanatoasa, iubita si sa ai parte de tot ce iti doresti si bineinteles, un bebic sanatos si mincacios care sa va faca viata si mai frumoasa.
cri19 spune:
Am reusit sa termin de citit.Ma bucur ca in mare parte aveti vesti bune.
ANANGEL LEXI
pentru raspunsul tau dragut.In legatura cu sangerarea,sper sa-ti treaca repede,repede;pana atunci incearca sa-ti mentii moralul la un nivel cat de cat.Ia exemplu de la ALE,de cand se chinuie saracuta cu sangerarile astea "nemotivate" si totusi e cu capsorul la suprafata.
ALE imi pare rau pt. pisoi,dar ce se intampla la tine in burtica e cu mult mai important decat asta;nu te mai necaji atat;ai vazut ca si bebele a protestat ca ai plans?Vreau sa vad un zambet mare de la tine la urmatoarea postare.![]()
![]()
![]()
Felicitari pentru baietei FLORICIKA, NICO,MARTHA78,GRIPO!!!
Felicitari si pentru putinele fetite (deocamdata) FUSCA si GEOROX!!!Sper sa ingrosam si noi randurile fetitelor.
ANDRA2005 imi pare rau pentru catelul tau;si boxerita noastra e batranica -14ani- si stam cam cu frica,dar n-avem ce face.Iar pisoiul ne-a venit acasa (bananaie prin curtile vecine) jumulit tot;cred ca iar a vrut sa faca pe smecherul cu vreun martan mai fortos,ca un ochi il are inchis si capul e plin de julituri.Asta e ...il doftoricim,ca nu e prima oara cand se lupta si iese caftit ![]()
IGNATICA vacanta placuta!
FLORICIKA eu as veni cu tine,dar urmatoarea eco o fac d'abia pe 26 aprilie si pana atunci nu mi-a dat voie decat la plimbari.Insa l-am intrebat de piscina si mi-a spus ca daca n-avem probleme putem sa mergem la orice bazin (curat).Asa ca daca o sa pot,intentionez sa merg la hotel Bucuresti,ca acum au redeschis-o si cred ca e ok la capitolul igiena;de fapt am inteles ca si cei la care vroiam noi sa mergem tot in bazin la Bucuresti tin orele.
Mi-e somn;ma duc la nani,ne mai auzim si maine.Pupici pe burtici.![]()
16+
cricri