ce "suflet" poti avea sa faci asa ceva ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Sa te atraga unde? S-a casatorit din interes cu tine? Sau din alte motive? Aveti copii?

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogdan_ant spune:

sincer nu cred ca eu sunt in masura sa dau raspunsurile la aceste intrebari tocmai de aia intreb aici pe forum, eu cred ca ea ar trebui sa stie mai bine si apoi sa-mi spuna si mie, pentru ca eu nu fac bine daca fac supozitii si presupuneri cu privire la acest lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

De unde deduc si eu ca sotia ta crezi ca este pe forum...
Revin cu intrebarea pe care ti-a adresat-o si Helga: nu esti cumva sotul meu?

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

x'''stii filofteia ca am incercat sa fiu mai mult impreuna cu ea dar nu se poate, se inchide in ea si nu spune decat "ce trebuie"'''

Cred ca apare in orice relatie o distantare, si daca o lasi sa se lateasca, atunci cu greu readuci lucrurile acolo unde ai vrea tu. Dese ori, e imposibil de readus, mai usor ar fi poate sa schimbi si tu ceva. Sincer, cred ca dupa o distantare intre voi nu e chiar asa de simplu ca sotia ta sa devina peste noapte ceea ce a fost cindva. Ar trebui sa o lasi sa-si revina. Dar nu o lasa de tot. Fii mereu alaturi de ea. Daca vreti sa fiti impreuna in continuare, trebuie sa lupti. Iar lupta aceasta ar insemna sa-i fii cit mai aproape, sa-i devii cel mai bun prienten in care ea sa aiba incredere deplina si cel mai bun amant. Un amant bun nu o va forta sub nici un fel in a avea relatii sexuale, o va lasa pe ea sa 'doresca'. Iar atunci cind iti va capata increderea, cind te va simti suflet al sufletului ei, cind va vedea la urma urmei cit de mult lupti pentru relatia voastra, vei vedea ca-i va veni si ei dorintele. Eu o inteleg foarte bine pe sotia ta. Daca mai este si o persoana introverta, atunci chiar iti trebuie multa rabdare.

Un sfat pe care ti l-as da, dar pe care l-ai putea catologa drept 'prea banal sau prea ireal' ar fi totusi, s-o o iai prin surprindere si fa urmatorul lucru. Simbata, daca nu sinteti la servici, sau daca doar tu muncesti, ia-ti o zi libera, oricit te-ar costa, dar sa stii ca merita. Aranjeaza o cabana sau o camera intr-un motel undeva in natura, sa fie si padure si un lac sau un riulet. Cheama taxiul, stringei citeva lucrusoare si duceti-va. Macar pe o zi. Un pescuit, o plimbare in mijlocul naturii, departe de galagie, stres. Aer proaspat, o cina romantica intr-un mic restaurant. Iar camera sa fie plina de luminarele mici, betisoare parfumante, un vin bun. Si crede-ma, sotia ta te va iubi ca-n prima zi. Noua ne-a ajutat enorm. Nici nu-ti pot reda cit bine mi-a facut linistea din natura, departe de zgomotul orasului, departe de apartamentul in care deja am obosit, departe de orice.

Multa rabdare si totul va reveni la normal, daca va reveni, dar nu dispra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

bogdan

ma abtin sa dau formule magice, pentru ca fiecare om "functioneaza" altfel.
Dar, totusi, TOTI au momente bune, momente proaste.

Nu cred ca e important de ce nevasta-ta s-a schimbat.
E foarte important in schimb cum reactionezi tu la asta.

Pentru ca, daca "transformarile" nu par acum definitive si iremediabile, ele pot deveni astfel, cu aportul tau.

Ai mai multe variantele:

Una ar fi sa ii intorci spatele, considerind ca tu esti victima femeilor astora nebune care se schimba de la o zi la alta fara motiv.

O alta varianta ar fi sa o lasi in legea ei, si sa incerci din nou marea cu degetul cind ti se pare ca s-a mai linistit.

Poti, pur si simplu, sa fii alaturi de ea fara sa o chestionezi prea mult: sa stie ca o accepti asa cum e, si sa ii oferi un umar pe care sa se sprijine.

Sau poti sa "profiti" de situatie si sa intorci dezechilibrul ei momentan in favoarea ta. Pentru ca atunci cind sintem la extrema de jos sintem vulnerabili - nu in momentele fericite.

Alege dintre cele de mai sus nu ce simti, ci ceea ce consideri ca ar da rezultatele pe care le vrei.

Elise

Mergi la inceput

merci mult draga helga, ideile tale sunt foarte bune si cred ca voi pune in pratctica o parte din ele, este foarte adevarat ceea ce spui tu, si acum privind lucrurile prin prisma ideiilor tale iti dau dreptate intru totu,
merci elise, ca de obicei sfaturile tale sunt radicale si cred ca e bine pentru mine sa am o viziune de ansamblua asupra situatiei, sa nu ma mai limitez la a privi lucrurile prin prisma salvarii casniciei, pana la urma sunt si eu om si am nevoie de afectiune, de dragoste si fericire, cine poate spune cand trebuie sa te opresti din "lupta" pentru salvarea unei casnicii ? eu unul sincer am obosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

ei, ti-am dat 4 variante de a proceda shi tu ma faci "radicala"!
Stii cind trebuie sa te opresti?
Cind vrei...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexmona spune:

Bogdan , eu te inteleg perfect.
Am incercat totul ...sau aproape totul si simt ca si tine ca nu mai pot.
Am lasat la o parte si mandrie si razbunare ...nu au ce cauta , ma gandeam toate astea intr-o casnicie , dar crede-ma am ajuns la concluzia ca nici UMILINTA nu e de mine.
Si parca asa ma simt .Umilita.
Eu iti doresc sa poti sa-ti asculti si sufletul si creierul si sa ai puterea de a decide ce e bine pentru tine.
Se pare ca eu inca nu pot face asta , desi el mi-a cam dat destule dovezi ca nu mai merita sa ascult numai inima.
Putere si sa fie cum iti doresti.

Alexmona

Mergi la inceput

inima mea inca o mai iubeste dar ratiunea a inceput sa-si spuna si ea cuvantul si anume "ok o iubesti dar gandeste-te si la tine, chiar crezi ca merita sa te si umilesti pentru ea ?, chiar crezi ca nu mai exista altcineva pe lumea asta care sa aprecieze ceea ce poti tu oferii ? " asta e glasul ratiunii mele, iar inima nu poate sa-si revina din pumni, e ca un boxer care incaseaza pumni si care se uita in ochii antrenorului asteptand ca acesta sa arunce prosopul, si uite asa se poate incheia prima si poate ultima mea relatie adevarata in care am pus mai mult suflet, decat as fi pus pentru orice in lume. pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

quote:
Originally posted by bogdan_ant

cine poate spune cand trebuie sa te opresti din "lupta" pentru salvarea unei casnicii ? eu unul sincer am obosit

Cunosc sentimentul de oboseala...si sincer nu pot sa ma pun in locul tau (al meu imi ajunge). Sfaturi nu poti sa iti dau, cel mult viziunea mea.
Totul are un pret in viata. Greselile pe care le faci, victoriile pe care le ai, deciziile pe care le iei, totul se plateste intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tirziu.

Gindeste-te la pretul pe care il vei plati si la cel pe care il platesti acum. Depinde numai de tine pentru a stii daca continui sau nu.

Nu uita ca toti cei care dau sfaturi (inclusiv subsemnatul) le dau in urma unei motivatii personale. Unii din compasiune, unii din experiente personale, unii pentru a discuta/analiza aspecte sociale, unii pentru a debate pur si simplu, etc.

Motivatie mea poarta pe termen scurt si lung. Pe termen scurt pentru ca am trecut/trec prin ceva asemanator. Pe termen lung pentru cei/cele care la un moment dat ar putea sa fie in situatii asemanatoare (de cele 2 parti - inselat/inselator) si se pot opri la momentul oportun sau pentru cei/cele care vor fi obligati sa treaca prin acest calvar.

Pina la vremuri mai bune, nu uita:

Smile!!!...tomorrow will be worse.

Mergi la inceput