Reteta de pasca.

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Teo, asta e aluatul din care fac eu cozonac. asta iti si recomandam mai acu 3 zile, sa incerci sa faci aluatul, sa il umpli cu nuca/stafide/rahat/cacao sau ce iti pofteste inima doar ca sa vezi cum iese.
umplutura de ciocolata nu am facut niciodata (de aia o si intrebam pe tumpi care postase o reteta cum e). sunt aci vreo 2 retete....dar nu stiu pe care sa ti-orecomand, precis fetele care fac iti pot da mai multe detalii.
in orice caz, spor azi...si sa iti iasa super bine!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Apropo de masina de framantat. Eu mi-am pierdut instructiunile de la robotul de bucatarie (nu radeti de mine), sunt convinsa 90% ca avea functie de framantare, dar nu mai stiu care-s sculele ca sa il pun in functiune cu optiunea asta. Daca am un cutit din acela circular (ca o elice cu doua brate) pe care eu il folosesc pentru crema de legume, acela este si pentru framantare, nu?

Eu maine fac pasca, tot dupa reteta Roxanei, sper sa iasa.

Ce inseamna "se porneste" drojdia? Trebuie sa faca un pic de spuma, nu? Si trebuie frecata... parca asa tin eu minte din amintiri. Cam 10 minute, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Kehleyr, ce robot ai? accesoriul de framantare trebuie sa fie de plastic, cu 2 brate inegale (e cam mic.....zici ca nu face treaba...dar e mortal!)
sa porneasca drojdia inseamna sa faca spuma...daca ai chef sa o lasi cam 10 minute ea deja isi dubleaza volumul. eu asa fac de obicei cu cea proaspata. nu o frec deloc....de ce sa o fac? amesteci cu lingurita sau cu un tel mic sa fie omogen lichidul si il lasi linistit.
spoooooor tuturor!
abia astept sa va vad creatiile!!!!

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

auzi, Roxana, da' tu ce faina ai folosit ?






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

Kehleyr, ce robot ai? accesoriul de framantare trebuie sa fie de plastic, cu 2 brate inegale (e cam mic.....zici ca nu face treaba...dar e mortal!)
sa porneasca drojdia inseamna sa faca spuma...daca ai chef sa o lasi cam 10 minute ea deja isi dubleaza volumul. eu asa fac de obicei cu cea proaspata. nu o frec deloc....de ce sa o fac? amesteci cu lingurita sau cu un tel mic sa fie omogen lichidul si il lasi linistit.
spoooooor tuturor!
abia astept sa va vad creatiile!!!!

R


Am un Moulinex destul de vechi. Nu cred ca am asa ceva cum spui tu. Nu-i nimic, o sa framante barbatul (ca sa isi consume energia inainte de meci ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aha....nu jtu atunci de el, fetele cu Moulinecsi ca sa ma esprim asa pot sa iti dea mai multe detalii. if not.....buna ideea cu sosu'!
Teo, faina Baneasa normala. din aia cu moara pe fond galben.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

salut fetelor!
daca tot am vazut ca dezbateti asa hotarate acest subiect ma bag si eu putin si va intreb daca stiti cum se face o pasca,nu stiu ce nume are,dar am mancat acum cativa ani la cineva si mi-a ramas gandul la ea.
e formata din mai multe straturi si fiecare strat ba e cu stafide ,ba smochine,rahat, copozitie de cozonat...
stiti de asa ceva?
e foarte buna.va dati seama daca mie mi-a ramas gandul la ea.......
va pup


Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

buna dimineata, roxana, fetelor !

sa va zic ce-am facut eu ieri cu pasca - poate ajuta pe cineva:

- am facut reteta din 500 gr faina (de fapt, dupa cum a zis si Roxana, s-a-ntimplat ca mi-a intrat un pic mai multa, nu stiu exact cita

- am folosit faina Dobrogea 3 nule "pt cozonac"

- in rest aceleasi ingrediente indicate de Roxana (smintina Milli, unt am luat tot Milli)

- am framintat cu mixerul (cu paletele de framintat) - m-am chinuit ceva (se-ncinsese), da' a iesit

- a iesit f. mult aluat - poti face lejer 2 paste decente

- l-am pus la crescut aseara si l-am copt dimineata, cu urmatoarea umplutura de ciocolata:

5 oua,125 g zahar,2 linguri cu varf cu cacao,cateva nuci putin prajite si sfaramate,esenta de rom si vanilie,25 g unt,o bucatica mica de drojdie
Freci bine untul ,galbenusurile,zaharul,drojdia ca sa-ti iasa ca o crema,adaugi cacaua,nucile si albusurile batute spuma

- umplutura e multa pt pasca (adica cui ii place umplutura mai multa e OK) mie-mi place asa

- am copt azi dimineata (aluatul a stat, deci peste noapte)

- exclus sa coc la 180 grd (cuptor cu gaz) - am tinut pasca la gradatia 2,5 - 1/2 ora, apoi spre 1 inca vreo 1/2 ora - si s-a ars nitel pe fund

- mai trebuia putin zahar, dupa gustul meu, al sotului si al unei colege care a degustat), atit in aluat, cit si la umplutura

ma rog, cam asta e, una peste alta, eu sunt f. multumita, dar e exclus sa fac 3 dozaje, asa cum imi propusesem (adica 2 paste si un cozonac); adica, e prea mult (cel putin pt noi), iese o pasca superdecenta

mult succes, fetelor si mersi, Roxana !

sarbatori fericite, voua si familiilor voastre !








Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hihhii Teo ce bine imi pare ca a iesit bineeee! poze n-ai?? haide, ca vrem sa te laudam mai cu spor!
desper zahar nu stiu ce sa zic.....eu una prefer cozonacul mai aromat si mai putin dulce, 3/4 de cana pun la insistentele lu' barbata-miu.
bine ca ai nimerit gradatia cuptorului, uite ca la cuptoru cu gaz nu ma ma gindisem! uitandu-ma pe retete englezesti care dau transformarile astea vad ca 180C este egal cu gaz 4 si 160 este gaz 2. oricum bine ca a iesit!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lacri, imi pare rau dar nu stiu nici o reteta de pasca asa cum o descrii tu. poate te ajuta alte fete.

Roxana

Mergi la inceput