Reteta de pasca.

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pozele promise cu pascutele de duminica: pasca cu branza

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

pozele promise cu pascutele de duminica: pasca cu branza

Roxana



ce bine arata
abia astept sa fac si eu sambata

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

pozele promise cu pascutele de duminica: pasca cu branza

Roxana



Roxana,
e inutil sa-ti spun ca m-ai omorittttt !

da' spune-mi si mie, te rog, din 500 gr. faina faci o pasca sau doua ?

(scuze daca ai mai scris asta, eu nu am vazut, am citit rapid, ca-s la serviciu)

multumesc mult






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

gagici, fiti cuminti, nu muriti
Teo, am facut aluat din aproape 600g faina (ca sa iasa consistenta aluatului cum trebuie). am facut 2 mai mici ptr ca una era ptr noi si una pentru dus la ai mei la masa de Paste. daca folosesti o forma ca cea de tort, cu inel, de 28 de cm, iese una singura. astea sunt 2 forme de Jena din setul clasic de 3, cea mica si mijlocie.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

tot io ... (asta vroia, de fapt, sa fie o musca , da' e buna si albina )

pai si la 600 gr faina ai pus 5 galbenusuri sau tot 4?
si restul ingredientelor le recalculez sau le las asa ca pt 500 gr faina ?






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

iubito, cantitatea de faina este variabila. 500g pui in robot/masina/vas si incepi sa framanti. dar se poate intampla sa nu fie de ajuns pentru consistenta aluatului. asa ca stai cu canutza de faina langa tine si mai pui cate o lingura, framanti din nou, etc. nu trebuie sa te cramponezi de o reteta intocmai. de exemplu, cand ploua afara si e umezeala mie imi intra mai multa faina - cam 600, chiar 700 de grame (dar pe aia nu o mai cantaresc, o adaug treptat cum am spus mai sus). de asta am spus acum ca am folosti 600g nu 500 de faina, intelegi? restul cantitatilor raman neschimbate. de asemenea, daca aluatul e prea uscat, prea tare, mai adaugi putin lapte cald sau apa calduta....cat sa ajungi la consistenta dorita! parerea mea este sa faci de proba o tura de aluat..si sa faci cozonac din ea sau alte lucruri...pana vineri cand faci pasca. asa iti vei da seama mult mai usor si ai si ceva practica! succes mult si nu te stresa ca intrebi....e normal!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

roxana...esti salvarea mea.
nu imi venea nici-o ideea in ce sa coc pasca.ca soacra-mea nu are tavi rotunde.

sa imi tii pumni ca e prima data cand ma bag la pasca si cozonac.



jo si alexandra

***************
"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Neataaa...,
Mai dragelor....Vreau o reteta de pasca din aluat de cozonac dar sa fie cu brinza...pasca aceea clasica.Insa vreau sa aflu cum o faceti voi ca sa nu se mai incruzeasca sub brinza...
Ce ziceti voi sa ii pun grish...sau altceva?


IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ioana, pe prima pagina ai retetele clasice cu branza, pozele puse de mine sunt cu acea reteta. nu se incruzeste sub branza. ai grija ca compozitia cu branza sa nu fie pra apoasa, temperatura de coacere medie (maxim 170 grade) si sa fie bine coapta. pasca se coace mai greu decat cozonacul....eu o tin cam 1 ora si 20-30 de minute. daca se rumeneste prea tare deasupra se acopera cu o foaie de hartie si o lasi in continuare.
Jo, imi pare bine ca te-am ajutat. spor!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Roxana,

iar am intrebari

1. eu o sa fac azi o proba cu reteta ta, dar ma gindeam s-o umplu cu ciocolata; ai vreo reteta pt umplutura? si daca nu - potio sa-mi recomanzi vreuna din cele postate de fete ca fiind mai potrivita pt aluatul tau?

2. din aluatul asta al tau pot sa fac si cozonac, nu ?

hai sa traiesti !






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput