Reteta de pasca.

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by disperata

mai fetelor: vad retete cu pandispan,,cu chestii... pasca nu este de fapt ca un cozonac ce are deasupra branza cu oua? ca nu mai inteleg nik... e o "jungla" de retete...

s-auzim numai de bine! si



gasesti cu branza in primele 2 pagini, dar la noi nu se face cu branza si e tot originala

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Va scriu si eu o reteta de pasca, pe care o face sora mea si e ff buna si fina!
PASCA CU CAISEIngrediente:
- 250 g faina
- 200 g zahar
- 180 g unt
- 4 oua
- 1 vf. cutit sare
- 350 g branza de vaci
- 150 g mascarpone (romanesc- cam 30.000 lei cutia)
- 1 lamaie
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 1 conserva de caise (850 ml)
- 1 lingurita zahar pudra

Se pun caisele la scurs Intr-o strecuratoare.
Se prepara aluatul din faina, 75 g zahar, fulgi de unt (untul tare se rade pe razatoarea cu ochiuri mari), 1 ou si sare. Se formeaza o bila de aluat care se Infasoara In folie si se lasa la frigider 60 minute.
Se Incinge cuptorul la 175o C. Se unge o forma de tort. Se Intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat si se Imbraca forma cu aceasta foaie. Se ridica o margine Inalta. Se coace cca. 15 minute acoperita cu o foaie pergament pe care se aseaza ceva pentru Ingreunat (boabe de fasole, pietricele). Daca nu se pune acest strat, se vor lasa marginile aluatului, nu vor mai sta ridicate pe marginea formei.
Se rade coaja si se stoarce sucul de la lamaie (eu n-am pus coaja pentru ca nu-mi place). Se separa 3 oua. Se bate branza de vaci cu galbenusuri, 70 g zahar, mascarpone, praf de budinca, coaja si suc de lamaie. Se bat albusurile cu restul de zahar si se Inglobeaza. Se repartizeaza caisele pe blat. Se aseaza deasupra compozitia de branza si se da la cuptor 60 minute.
Se Intinde restul de aluat si se taie fasii groase de ½ cm. Dupa primele 35 minute de copt se aseaza pe prajitura fasiile de aluat, In forma de gratar.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa sa se racoreasca si se pudreaza cu zahar.
Incerc sa pun poza ei
aici.
Pofta buna!

Catalina & Andrei (3ani si 8 luni)




"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Super pasca
Anul trecut am luat de aici de pe forum o reteta pe care am folosit-o si care mi-a iesit execelent, si am fost incintata mai ales pt faptul ca ccc contine ingrediente pe care le pot gasi aici. Va incurajez sa o incercati, eu cu siguranta am sa o repet:

Pasca cu brinza:
Foaia:
- se face un pandispan din 2-3 oua depinzind de marimea tavii a. i. foaia rezultata sa nu fie f. groasa. Se da la copt, dupa ce s-a intarit putin se scoate si se toarna peste ea umplutura.

Umplutura:
branza cottage si mascarpone in raport de 2 la 1, se amesteca, se adauga - putina faina de griu ca sa lege bine compozitia
- 2 oua intregi nebatute
- putin zahar, vanilie, stafide.
Se unge cu ou si se da la cuptor pina e gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Gospodinelor da' ce de-a retete!!! iami, iami
Eram sigura ca voi gasi mai simplu pe aici ca desi sunt casatorita de 5 ani niciodata nu am facut pasca singura, asa ca ... urati-mi noroc
Am sa folosesc aluat de cozonac si umplutura data de taty, mi se pare delicioasa cu mascarpone
Va dulce si weekend placutsi insorit

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Taty, poti sa spui exact cum faci pandispanul?(foaia)
Merci!

Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Pasca cu branza de vaci si aluat de pandispan

Pentru aluat ai nevoie de: 6 oua, 6 linguri ulei, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 praf de copt stins cu otet sau zeama de lamaie.
Cum procedezi la aluat: Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi uleiul ca la maioneza, apoi albusurile batute spuma, praful de copt si faina. Ungi cu ulei o forma rotunda cu diametrul de 20-22 cm, o tapetezi cu faina si torni compozitia.
Pentru umplutura ai nevoie de: 500 g branza de vaci, 2 linguri zahar, 1 lingura faina, 1 galbenus si 1 ou.
Cum procedezi la umplutura: Faramitezi branza, adaugi oul si galbenusul batute cu zahar, faina si omogenizezi compozitia. Peste aluatul din forma torni umplutura de branza si dai forma la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Cand e gata, o lasi sa se racoreasca timp de 5 minute, apoi o scoti pe un platou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by roxanaz


... se framanta toate bine de tot in masina de paine sau in robot care are functie de framantare ...
Roxana



Roxana,
eu m-am hotarit sa fac pasca dupa reteta ta

problema e ca nu am nici masina de facut paine, nici robot, doar un mixer cu palete si pt framintat

ca sa-mi reuseasca, ai ceva sfaturi, sugestii despre framintat (cam cit, cum etc.), in situatia data ? (n-am experienta deloc cu cozonacul sau pasca)

multumesc mult !






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

draga Teo, eu nu-s mare maestra in framantat, de aia mi-am si luat robot cu functia asta. asa ca singura sugestie pe care am sa ti-o dau este sa lasi la pornit drojdia in apa calduta cu o lingurita de miere, intre timp amesteci toate celelalte ingrediente si torni amestecul cu drojdie cand e deja umflat....si incepi munca cu spor si forta. fetele spuneau ca se framanta cam 15-20 de minute si iti dai seama usor la mana cand ajungi la consistenta dorita. dupa ce ai framantat bine de tot il pui in vas uns cu unt si pui la crescut.
spor mult si sper sa iti iasa asa cum vrei!
diseara pun si pozele cu pascutele mele de duminica asta!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by Ica 1975



Am si eu reteta de pasca despre care v-am spus, "proaspat" primita de la mama prin telefon. Pasca asta este cu orez, mie imi place mult mai mult decat cea cu branza.

se foloseste aluat de cozonac
se face o foaie pe care se pune umplutura obtinuta din:
1 cana orez umflat cu 1 cana lapte
in care se pun mirosuri,zahar, galbenus de ou (2-3) + sare
foaia se pune dedesubt intr-o forma rotunda, se ridica si pe marginile vasului, se pune umplutura si foia de pe margine imbraca umplutura de jur imprejur 1-2 cm, se face o cruce
1 galbenus de uns pe deasupra pasca
Se incinge cuptorul bine, se da la foc mai mic inainte de a baga pasca, se lasa la cuptor cca 40-60 min la foc mic.

Abia astept s-o fac.



Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Noi




Ica,

zi-mi si mie mai clar: ce-nseamna "1 cana orez umflat cu 1 cana lapte" ?
orezul e fiert de tot, un pic sau deloc ?
deasupra umpluturii nu mai vine nici o foaie, nu ? adica galbenusul ala de deasupra se pune direct peste orez? sau crucea se face din aluat?

multumesc mult








Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

quote:
Originally posted by nadine2004

Taty, poti sa spui exact cum faci pandispanul?(foaia)
Merci!

Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003



Eu fac pandispanul pt foaie asa:
2-3 oua le separ galbenusul de albus
Incep sa zbat separat albusul, adaug apoi f. putintica sare si o lgita zeama de lamiie. Apoi zaharul, in fct de cant de oua: 2 sau 3 linguri.
Cind se intareste se adauga galbenusul frecat cu putin zahar vanilat, apoi 2-3 linguri de faina pina vezi ca e buna consistenta, sa fie ca o smintina groasa.

Mergi la inceput