Reteta de pasca.
Raspunsuri - Pagina 3
Happiness_4_us spune:
Doamne cate bunatati! Nu stiam ca exista si cu ciocolata. Eu stiam pasca numai cu branza dar cu siguranta o sa fac.
Sarumana mult fetelor. Daca mai are cineva, astept in continuare retete, sunt foarte bine venite!
Nana Motoc
nushulica spune:
quote:
Originally posted by babirusa
nushulica, am facut-o si mi-a placut.
numai bine
babirusa si Alexandra(14 oct.2004)
negresit o voi face mi-a placut cel mai mult reteta asta din toate si astept si raspunsul la pasca aia cu aluat din pandispan
Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)
Myhaella spune:
Gand la gand! Eu as vrea sa pregatesc Cheese Cake de la Natalia pe post de pasca, cu sau fara blat. Nu am incercat reteta dar sunt convinsa ca este foarte reusita.
osna spune:
Initial creeata de disperata
buna seara!
mama mea nu face pasca... deci nici eu nu stiu. am vazut o sumedenie de retete de pasca , pe la rude. are cineva reteta originala... din mosi-stramosi de pasca? multumesc
s-auzim numai de bine! si
narcisa spune:
Ai facut-o si aici in De?
Cu Quark??? sau ce fel de brinza dulce gen Philadelphia?
narcisa
quote:
Originally posted by babirusa
pasca
ingrediente:
750g branza dulce
5 oua
10 linguri zahar
250g smantana
2 linguri faina
250g stafide
100g unt topit
2 zahar vanilat
preparare:
Se amesteca toate in afara de albusuri care se bat spuma si se adauga la sfarsit.
Se toarna intr-o forma tapetata si se coace la foc potrivit.
babirusa si Alexandra(14 oct.2004)
ardeiash spune:
multumesc osna... chiar asa vroiam sa zic si eu. nu m-asteptam sa gasesc si pasca cu ciocolata. fetele sunt dragute , totusi ca mi-au raspuns cu atatea retete. nici nu stiu ce s-aleg mai intai! car e mai usoara... si nu necesita "stropi de transpiratie"!!??
s-auzim numai de bine! si
april spune:
Pasca a la Maramu'
1 kg faina
drojdie cu sare
4 galbenuse + 2 oua intregi
1/2 pachet unt topit dar nu fierbite
2 linguri smantana
100 gr. zahar
100 ml ulei
apa minerala calduta pt framantat
Se framanta bine, se lasa la crescut (in bucatarie sa fie cald).
Se iau 3 cratite de marimi diferite (1,2,3 litri) se ung cu margarina, se tapeteaza cu faina si se pune aluatul in ele. Aluatul initial se imparte in 4, in marimi diferite, in functie de marimea cratitei. Din partea a IV-a se fac impletituri diferite si se pun deasupra. Se lasa in cratita sa creasca, cca 1/2 ore, dupa care se ung bine pastile cu galbenus de ou. Se baga la cuptor bine incis, se lasa cca 15-20 min la temp ridicata dupa care se reduce temperatura spre mediu, inca 15-20 min. Se scot din cuptor si din cratite, se pun pe o placa de lemn si se acopera cu prosoape de bucatarie. se lasa sa se raceasca si se serveste la masa de Paste.
Pofta buna.
PS. Va pun si poze cu pascutele mele in sambata mare.
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
ardeiash spune:
april: vrei sa zici ca pasca maramureseana nu contine branza? nu se pune deasupra?
s-auzim numai de bine! si
april spune:
E fara branza.
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln