Reteta de pasca.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Kehleyr, pasca o poti coace si intr-o forma de tort, intr-o tava rotunda oricum; bineinteles ca e mai bine sa fie antiaderenta (tefal)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Kehleyr, asculta la baba, aluatul asta ieseeee...cred ca la-m facut de fro 45 de ori in ultimele 3 luni, fara gluma. e super usor si merge la masina de paine - framantat si atat, apoi il scoti si il pui la dospit. pur si simplu singurul secret este sa fie toate ingredientele la temperatura camerei. eu il framant in robot, il scot, il pun in castronul de dospit si apoi il pun la crescut in cuptorul inchis, doar cu lumina aprinsa 9asta e cel mai tare tip de care am auzit, ii multumesc mult de tot pretenei mele care e taaaare experta in aluaturi dospite!!). am incercat multe aluaturi de cozonac inainte de asta dar reteta asta e perfecta! branza are destula....daca vrei sa fie mai multa poti pune strat subtire de aluat jos, doar cat sa ai "fund" la pasca. forma folosita de mine este cea cu bord detasabil, de tort, de 28 de cm parca. smantana este o cutie de milli, de exemplu (incercata si paraincercata). nu vii la constanta sa stai cu mine cand fac o tura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mersi mult fetele pt. raspunsuri. Am si eu forma cu bord detasabil, asa ca e la fix.

Roxana nu ma invita ca eu sunt gravida si mananc tot "produsul muncii" dintr-odata . Eu intreb detalii pentru ca m-a invata experienta ca astea-s baza la orice reteta, astea care pt gospodine sunt subintelese dar pt restul lumii nu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Pasca cu ciocolata
Aluatul:
-500 de grame de faina
-3 oua
-o jumatate de lingurita de sare
-20 grame de drojdie de bere dizolvata cu o lingurita de zahăr
-100 de grame de zahar
-100 ml de unt topit rece
-100 ml lapte
-o jumatate de pahar mic de rom sau esenta de rom.
Se amesteca ouale cu zaharul.
Se face loc în cantitatea de faina si se adauga în mijloc mai întâi ouale, apoi drojdia dupa care se începe sa se lucreze aluatul adaugând laptele caldut. Se obtine un aluat lipicios careia i se adauga putin câte putin untul topit astfel încât în cele din urma sa devina elastic, se framânta bine pret de o jumatate de ora dupa care se lasa la crescut.

Umplutura cu ciocolata
-200 ml de smântâna
-2 oua
-2 linguri de faina
-400 de grame de ciocolata
Se amesteca ingredientele fara ciocolata pe foc mic pâna ce se întareste crema si apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata bucatele.

Aluatul se împarte în doua si se fac dous discuri care se pun în doua; forme rotunde, se pune umplutura la mijloc si se întorc marginile. Se unge cu ou batut si se se coace la cuptor la 180°C pret cred de o ora.


"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

2+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Tumpi ai facut reteta asta? cum iese umplutura? molicica sau tare ca restul aluatului? suna interesant.....si tare "cioc0olatoasa"!
Kehleyr las mama ca ma pregatesc si fac portie dubla nu ma sperii eu din atata lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

roxanaz,nu am facut-o, fiinca eu nu ma omor cu ciocolata

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

2+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

pasca

ingrediente:

750g branza dulce
5 oua
10 linguri zahar
250g smantana
2 linguri faina
250g stafide
100g unt topit
2 zahar vanilat

preparare:

Se amesteca toate in afara de albusuri care se bat spuma si se adauga la sfarsit.
Se toarna intr-o forma tapetata si se coace la foc potrivit.



babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diaan spune:

la sf saptamanii merg acas la mama
face mama o pasca cu smantana mama mama
si ii cer reteta si o sa va zic
aluat stiu ca face ceva intre paine si cozona dar care iese f subtire de 1 cm 2 maxim


insa cu ciocolata nu face si vreau eu sa fac da nu am reteta


si eu ma cam grabesc cu reteta pt ca astele meu e pe 16adica sunt catolica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

eu mai nou fac pasca din aluat de pandispan peste care pun branza cu toate alea...asa le place copiilor si intradevar este grozava

de baieti Bogdan(10.01.2000)& Florin(16.04.1990)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by fannna2003

eu mai nou fac pasca din aluat de pandispan peste care pun branza cu toate alea...asa le place copiilor si intradevar este grozava

de baieti Bogdan(10.01.2000)& Florin(16.04.1990)



vreau si eu reteta sau cum fac ca reteta de pandispan am zi-mi de umplutura si cum procedez
babirusa reteta data de tine imi place cum suna ...tu ai facut-o sau nu ai incercat-o??

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput