Mamici de sept-oct 2006 (18)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari. Adevarul este ca nu prea am dormit noaptea trecuta, si acum sunt destul de agitata.

Anne, medicul meu mi-a zis doar sa intrerup tratamentul si gata. Nici nu m-am gandit sa il intreb daca sa o fac treptat, dar deja este cam tarziu (duminica seara am pus ultima doza de Utrogestan, iar ieri am facut ultima fiola de Pregnyl). In plus, a plecat azi din tara; voi incerca sa sun la unul dintre rezidentii lui sa mai cer o parere, caci deja imi trec prin minte tot felul de scenarii infricosatoare.

Adriana
Vine barza
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

fetelor, dupa cum v-am mai zis, maine ma duc la dr. sunt hotarata sa o intreb cat mai multe, si vreau sa-mi fac o listuta. puteti sa-mi dati cateva idei de ce-as mai putea s-o intreb?

lexi, e groaznic ce ti s-a intamplat. eu zic totusi ca n-ar trb sa-ti faci prea multe griji, vad ca f multe fete au patit lucruri asemanatoare si totusi sunt bine! bine ca ai gasit-o pe dr la spital. din cate stiu vineri te duci la cabinet. eu ma duc maine la 4. daca tot te simti rau si maine, si nu mai poti astepta pana vineri ma poti contacta, si-ti cedez eu programarea, si vb tu cu ea sa ma puna pe mine vineri in locul tau. doar sa ma anunti pana maine dimineata sa nu apuc eu sa plec! si sa si vb sotul la sv sa faca schimb de tura pt vineri. iti trim nr meu de tel pe pm , si ma suni in caz de ceva!

raluca 17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos

http://community.webshots.com/user/ralucamandache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Originally posted by bb ralukutza

lexi, e groaznic ce ti s-a intamplat. eu zic totusi ca n-ar trb sa-ti faci prea multe griji, vad ca f multe fete au patit lucruri asemanatoare si totusi sunt bine! bine ca ai gasit-o pe dr la spital. din cate stiu vineri te duci la cabinet. eu ma duc maine la 4. daca tot te simti rau si maine, si nu mai poti astepta pana vineri ma poti contacta, si-ti cedez eu programarea, si vb tu cu ea sa ma puna pe mine vineri in locul tau. doar sa ma anunti pana maine dimineata sa nu apuc eu sa plec! si sa si vb sotul la sv sa faca schimb de tura pt vineri. iti trim nr meu de tel pe pm , si ma suni in caz de ceva!

raluca 17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos

http://community.webshots.com/user/ralucamandache

Ralukutza, esti o draguta, multumesc Dar nu te stresa, nu e cazul sa-mi cedezi programarea. Chiar daca ma simt rau, o sa merg la spital la municipal, mi-a spus o doctorita rezidenta de acolo (foarte draguta de altfel) ca pot veni oricand daca mi-e rau ca daca nu e doctorita mea, gasesc pe altcineva de garda si de lasat asa nu ma lasa. Multumesc inca o data pentru ajutor . Deocamdata vad ca s-a oprit sangerarea dar nu vreau sa spun hop pana nu sar gardul. Sa vedem ce-mi va spune vineri la control.

16+
I wish I were an angel...

Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolstoy spune:

Buna fetelor,

Ati scris o gramada si cu greu am reusit, printre pauze, sa citesc tot,dar abia acum am ragaz sa va scriu (doarme Vladut )

Deci sa incepem cu raportarea:
Vineri am fost la control si totul e super bine, bebita creste frumos si mami s-a linistit.Nu va incarc memoria cu masuratori, important e ca e foarte bine totul.Acum vestea cea mare e ca va fi .... baietel , cam 99% Asa ca sa ma treceti pe listuta corespunzator.Cred ca ne-ar fi placut sa fie fetita, poate pt mine ar fi fost mai bine (in viitor gandind), dar pt Vladut cred ca e minunat ca va avea un fratior,vor vorbi aceeasi limba, ca sa zic asa.Din pacate nu am poza cu galusca pt ca se stricase imprimanta, dar sper data viitoare, adica peste o luna.

Sambata, musafiri, petrecere, tort ...am pus poze...

Duminica , refacere, alta serie de musafiri si uite asa.

Ca dovada ca am citit tot.... :
BBralukutza, Andra2005,Osna,Pufymic,Alina Morostes (avem acelasi DPN ),Beatrix , Vladut va multumeste din toate inimioara lui pt urari.

Pufymic in legatura cu tricourile...ma gandesc ca te poti consulta cu d-na care te va suna pt confirmarea comenzii.Eventual, cred ca daca o rogi, poate iti trimite vreo doua masuri sa vezi care iti vine mai bine.
Referitor la cat si cum il vom iubi pe al doilea...trebuie sa-ti marturisesc ca inainte sa ma hotarasc sa raman insarcinata m-am gandit foarte serios si eu la acest lucru.Mintea mea lucra cam asa:ma gandeam ca Vladut e pur si simplu viata mea, cum o sa iubesc si alt copil in afara de el? Il iubesc deja ,Vladut e Vladut si fratiorul lui nu-i va lua din dragostea mea pt el.Nu cred ca voi putea sa fac diferenta la iubit , mai ales ca e tot bietel.Poate ca daca ar fi fost fetita as fi fost tentata sa o alint mai mult, pe idee de fragilitate feminina, dar nu cred.Abia astept sa vad si nasucul galuscutei mele noi.Aaa, pana acum ceva vreme, daca il intrebam pe Vladut :cine e iubirea mea?, el imi raspundea EU, acum imi raspunde Eu si BEBE.Nu-i frumos?

Si ca sa inchei vesel sa va povestesc ultima ghidusie a lui Vladut.Ii place foarte tare sa se uite la albumele cu poze, vineri dimineata a nimerit (intentionat, caci stie ce album vrea sa ia) albumul cu pozele de la nunta noastra.Se uita el linistit, il auzeam cum rostea numele celor din poze recunoscandu-i (eu in acest timp pregatindu-i micul dejun la bucatarie), cand, brusc, incepe sa strige la mine, certandu-ma foarte suparat :"de ce ai pecat fala mine a biselica?". In prima faza nici nu am inteles care era supararea lui, dar cand m-am lamurit m-a bufnit rasul...ce sa mai gasesc cuvinte sa-i explic cum stateau lucrurile de fapt.

Hai ca m-am intins....Va pup.

Nicol si Vladut http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicolstoy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiulia spune:

nu am decat f putin timp momentan, asa ca o sa fiu f scurta. dar vroiam totusi sa spun ceva:

katia: exista si incompatibilitate de grupa, nu numai de RH (chiar daca majoritatea am auzit numai de asta din urma). Aceasta incompatibilitate poate sa apara NUMAI in cazul in care mama are grupa O (cazul tau), iar tatal are o alta grupa de sange. daca am retinut bine si sotul tau are A II, este posibil sa existe ceva probleme in cazul in care bebe va avea grupa tatalui (copilul poate avea atat grupa O cat si grupa AII). problemele, din cate am auzit, sunt cele pe care le implica si RH-ul negativ. dar daca faci dozarile de anticorpi, totul va fi in regula si nu vor fi probleme. stiu ca unii medici nu prea considera o problema incompatibilitatea de grupa ci doar pe cea de RH, dar eu ti-as sugera sa faci cum zice dr si sa faci dozarile alea, ca rau oricum nu au cum sa faca. Dar nu te ingrijora, ca nu e cazul

tanima, cand incerci sa ii dai "paste" cu imaginea iti apare ecran negru? ca nu prea am inteles... imaginea in mod normal, dupa ce i-ai dat "print screen", nu o vezi pana nu dai acel "paste" de care spuneam. cand ai timp, sa imi zici exact ce apuci sa faci, pana sa apara probleme, ca sa imi dau seama ce nu merge. pana la urma o sa reusim, o sa vezi, si o sa faci cate poze vrei din filmuletz. acum nici eu nu am mult timp, ca trebuie sa fug, dar maine cel tarziu rezolvam. promit

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Nico felicitari pentru baietelul din burtik!!!!!Te-am trecut corespunzator in listuta....si vezi ca asteptam poze cu burtik si cu bb mic din ea pt albumul comun!!!!(e pe prima pagina)
Si am vazut pozele de la ziua lui Vladut(cam putine) si mi-a facut o pofta tortul ala....!

Lexi ma bucur ca s-a oprit sangerarea!Sa fie de tot!

Pupici!

Ioana(16+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolstoy spune:

Din pacate tati a filmat si un prieten a facut poze....si eu am zis ca am facut cam putine...
Sa nu va uitati la tinuta mea, de teama artificiei mi-am trantit un tricou de-al lui tati peste...

Am pus o poza cu burtica... si o sa caut sa va arat butica cu Vladut

Nicol si Vladut http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicolstoy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Buna ziua fetelor...am si eu o intrebare la voi...imi zice si mie cineva repede ce inseamna lichid progestativ...e de bine sau d erau...ca sa descoperit la o ecografie la o prietena de'a mea care in urma cu cateva zile facuse pregnyl...
Astept rspuns..multumesc si va pup pe toateee

poze
My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mai fetelor ,mai domol cu scrisul asta ca-mi dati de lucru in plus la servici. Noroc ca sefu’ e plecat cateva zile. Eu azi am vomit si mai si de dimineata si stand si gandindu-ma am senzatia ca starea asta de greata si voma care ma tot pandeste de aproape 2 sapt .e de la surplusul de progesterone din organism. Sti uca uneel fete nu au avut nici un fel de reactie la progesterunul administrat artificial, insa eu acu msunt aproape convinsa ca stariel mele de greata se datoreaza in amre masura progesteronului. Iar pt. ca dupa 12 sapt. placenta preia functiile hormonale si ma ibag si eu progesteron pe cale artificiala, tot surplusul asta a rezultat in greturi si mai acute si chiar voma (desi sarcina asta nu am vomit decat de 2 ori pana in 12 sapt.), cand de fapt el ear fi trebuit sa scada. Asa ca di nseara asta n uma iiau restu lde progesterone. Mai aveam 5 supozitoare vaginale, dar oricum sunt in sapt. 14 si e de ajuns cat am luat. Sunt curioasa daca se potoleste treptat greata si voma de maine incolo.

Ale, muuta sanatate la bebic si sarcina la termen, ceea e doresc de fapt tuturor fetelor. Mai traim si cu enigma, ce sa facem, nu trebuie sa le deslusim noi pe toate ca altfel generatiile urmatoare s-ar cam plictisi. E frustrant, stiu. De fapt mesaju lemu de ieri catre tine a fost o expriamre a frustrarii ca n use paote gasi cauza intr-o astfel de situatie.
Ai dreptate cu No-spa-ul, dar eu sunt paranoica atunci cand vine vorba de medicamente si parca vad rosu in fatza ochilor. Eu am preferat sa-l tin pe alex 2 sapt. cu nasul curgand si cu un pic de tuse pana i-a trecut de la sine decat sa-i dau pastile. Bai fierbinti si simpla solutie salina pt. desfundat a fost tot ce i-am dat. Bine, nici dr. nu-mi recomandase nimic, dar de felul meu nu ma grabesc sad au fuga la dulapiorul de med. cand am ceva ce sti uca trece si de la sine.

Anneoprea, uite ca nu stiam de corelatiile astea. Am mai invatat ceva azi. Punem la “dosar”. Acu’ daca mi-ai dat toate detaliile, realizez ca e logic ce spui tu.

Adriana, nu cred totusi ca durerile tale sa aiba leg. cu eco transvaginala.

Giaaa, ala e bebe, felicitari de fluturasi. Exact ca o zbatere de muchi simti la inceput.

Ena, din pacate, de cele mai mutle ori, la ooprire in evolutie nu prea ai semne. Posibil sa observi oprirea brusca si concomitenta a simptomelor sarcinii (greaturi, sani tensionari, urinare frecventa, oboseala, somnolenta etc.), dar cate din noi au toate aceste simptome? Avem 1-2 simptome si nu stii daca oprirea lor nu are cumva alta explicatie, mai ales daca te apropii de sfarsitul primului trim. Unele fete n-au nici un fel de symptom inca de la inceput si deci nici nu au ce observa. De regula adevaratele simptome nu apar imediat ce fatu la incetat din evolutie, ci la 1-2-3 sapt. cand incep durerile si sangerarile semn ca organismul vrea sa elimine. Insa durerile si sangerarile au atat de mutle cause incat e greu sa arati cu degetul, uite durerile astea sunt pt. ca urmeaza un avort spontan sau doar simple dureri si sangerari inerente unor sarcini. De cele mai multe ori trebuie sa astepti sa stai sa vezi cu mevolueaza lucrurile si timpul decide. Dar o ecografie iti poate clarifica imediat temerile. Insa nu poti sa te duci zilnic la eco sau, daca esti o graviduta paranoica sa dai buzna la eco pt. ca in fiecare zi apare o noua temere si teama de a pierde bebelusul. Oricum, daca deja bebelusul a incetat din evolutie, la eco nu poti decat sa constati. E adevarat ca poti cere chiuretaj imediat si sa termini mai repede cu problema asta. Dar unele femei prefera sa lase corpu lsa-si faca treaba si asteapta sa elimine singure sarcina.
Ma rog, uite ce-am ajuns sa discutam aici…pe un grup de mamici gravide si paranoice. Cu toate avem temeri, stai linistita, doar ca unele si le manifesta mai mult, altele le tin mai ascunse… insa incearca sa vezi partea plina a paharului: atat timp cat orice durere/sangerare are enshpe mii de cause, nu-i musai sa te gandesti prima data la oprirea din evolutie.
Ziceai de prevenire… e aproape imposibil sa previi ceva cand e vorba de o sarcina in primul trim.

Off, amyzuca, imi pare tare rau ca ai trecut si inca mai treci prin asta. Sti usentimentu lde neputinta si acele dece?-uri la care nu-ti raspunde nimeni, iar daca iti raspunde nu te multumeste nici un raspuns. Trebuie sa iti permiti sa suferi, sa plangi, sa poti un “doliu” ca sa poti sa treci cat mai repede si fara urmari peste treaba asta. Lasa-i pe cei din jur sa tea jute/sprijine moral, nu te inchide in sine si suferi de una singura.
Cat despre asteptare: parerile sunt tare impartite, dar medical carete-a chiuretat sau carete are I nghija ar trebui sa fie cel mai in masura sa-ti spuna cat trebuie sa astepti. Unele femei se refac mai rapid, altele mai lent dupa astfel de treburi, mai ales ca a fost vorba de chiuretaj, nu de eliminare de la sine. Parerea mea e sa astepti prima menstruatie si daca totul pare in limitele normale (debit, dureri etc.) atunci poti relua incercarile. Dar daca ai o conditie anume de care trebuie tinut cont, e posibil ca medical sa iti zica sa mai amani o noua sarcina.

Katia, am auzit ceva cum ca anumite grupe de sange nu-s compatibile (nu stiu sa-ti zic ce ar presupune asta) si nici nu stiu daca se face dozari in astfel de situatii. Oricum, dozarile nu presupun decat recoltare de sange, deci du-te fara probleme. In afara de faptul ca afli un nou rezultat despre tine, ce poti sa patesti?

Ananghel, n-a fost o aluzie la tine, eu cateodata ma trezesc comentand pe margiena unui subiect pelcand de la o idée data de una din voi. Vorbeam in general de alcool in sarcina. E treaba fiecareia cum procedeaza si nu e musai sa ne potrivim toate in pareri si opinii. Dar ni le expunem aici ca de-aia suntem impreuna. Hai noroc si sanatate si sa ciocnim o halba de bere .

Cricor, am citit despre Lili. Pai mie mi se intampla frecvent sa-mi dea seful sarcini micute si eu sa uit de ele. Dar saracu’ nu-mi zice nimic. Si inca nici nu stie ca-s insarcinata… deci nici circumstante atenuante nu am. La mine uitarea face parte di ndecorul zilnic. Si sunt asa de cand l-am nascut pe alex. Am dat vina un timp pe depresia post-natala etc. Dar acum pe ce sa mai dau vina?!??!

.......in 14+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Pupici fetelor,

Felicitari pentru cele care si-au vazut bebeii la eco. De abia astept sa aflu si eu ce va fi, fetita sau baietel. Va invidiez. Oricum eu voi merge dupa Pasti sa-mi fac programare la eco 3D si atunci sper ca vom afla ce este in burtica.

Pufymic, Floricika, Adriana,Katia, frumoase burtici aveti. O sa fac si eu pozici cu burtica si sa vedeti ce mandra o sa fiu.

Lexi, imi pare tare rau ca ai probleme. Sper sa fie ceva trecator. Bafta.

Mexxa, cred ca-i vorba de lichidul amniotic. Nu sunt sigura .

13+

Mergi la inceput