Mamici de sept-oct 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 10
gripo spune:
Salutare gravidute si bebei mititei!
BB RALUCUTZA, felicitari pentru vestile bune.
Eu azi am luat rezultatul de la triplul test, si am avut asa niste emotii......... dar e totul perfect. Mi-e dor sa-l mai vad si eu pe bebel la echograf, ca nu l-am mai vazut de un car de ani, asa mi se pare. De data asta am rezistat si nu mi-am mai facut niciun echograf intermediar, dar mor de dor.Vad eu, poate mi se face pofta de la fetele astea care vin numai cu vesti bune si ma duc si eu maine.
Va pup!
16+
P.S. PUFYMIC, hai mai mami, chiar ai aratat si tu la toata lumea ce nazdravani suntem? Las' ca asa si trebuie!!
try spune:
Anne, medical meu face doar triplul-test de la 16 sapt. Alti medici aici am auzit ca ar face si eco pt. nucal translucency (nu stiu daca insotita si de testul de sange). Nu stiu daca alti medici le fac pe manadoua sau numai unul din triple-test.
Anne, cum sa miste bebe doar cnad nu-i convine ceva? Nu e adevarat. Misca si pt. ca-l deranjeaza anumite treburi, dar are si alte motive de miscare decat nemultumirile. Misca pt. ca poate, isi exerseaza muschii, legaturile nervoase catre centrii locomotori etc. Nu sta nemiscata ca sa-l protejezi. Gandeste-te ca e o ocazie unica de a interactiona cu el inca inaitne de a a se naste. Noi la alex stii ce faceam? Stateam rezemata pe pat si asteptam sa miste intr-un loc. Si dupa ce inceta, il ciocaneam usor cu degetul in locul unde impinsese prima data. Si apoi el iar isi scotea calcaiul, cotul, genunchiul sau Dumnezeu stie cu ce impingea el acolo. Uneori repetam cu el jocul asta si de 3-4 ori consecutive. Era clar ca interactioneaza cu mine. Sau alta faza: sotul mereu imi pupa burta cu zgomot. Si in timp am observat ca alex impingea dup ace tati pupa burtica. Dar asta se intampla dupa 6 luni incolo, cand bebe loveste, nu se joaca. Sau: seara dup ace ajungeam acasa, ma tolaneam pe canapea la tv si vorbeam cu bebe si-mi mangaiam burta .Si sa vezi ce dadea din toate cele ca un catel care da din coada…Astea sunt tipuri de a interactiona cu el si nu cred sa-l deranjeze ceva in astfel de momente.
Cricor, chiar esti mamicutza paranoica ![]()
![]()
… sa nu-i spui tu nici lu’ maica-ta care e cu tine acolo? Crezi tu ca pana la 19 sapt. nu o sa se vada. Dar te inteleg perfect dupa 3 sarcini pierdute. Eu incerc cu greu sa ma fofilesc de o sapt. incoace. Umblu ca o lalaie cu aceleasi 2-3 pulovere ca sa pot ascunde pana ii aud inimioara maine. Dar asta numai la servici.
.......in 14+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Alé spune:
Buna, fetele.
raluca, felicitari pentru vestile bune de la eco. Si felicitari si pt doctorita, ca e mare lucru sa te trateze cum trebuie si sa-ti spuna tot ce ai nevoie sa stii.Si se pare ca bb tau e prieten cu bb meu si si-au propus sa ne tina in suspans pina mai incolo...
floricika, si eu fost tot la dna dr. steriu. M-am gindit io ca tot ea e, dupa stilul usor colturos...
gripo, felcicitari pt rezultatul de la triplu test. Unde l-ai facut? Eu l-am facut la Medlife si m-a sunat ieri o tanti de acolo sa-mi spuna ca rezultatul a iesit, dar are probleme cu aparatul (habar n-am ce aparat), si in ultima saptamina i-au iesit foarte multe rezultate pozitive, si ca vrea sa-l repete si pe al meu si sa ii mai pasuiesc citeva zile. Mai mult m-a speriat, caci eu asteptam rezultatul saptamina viitoare...
lexi, iarta-mi indrazneala, da' te iau la zguduit acum!!!! cum adica n-ai stat acasa zilele astea?
. Nici prin cap nu mi-a trecut ca nu stai in varful patului. Chiar daca curge putin singe si numai dimineata, asa acum zici tu, atita timp cat nu se stie de la ce e, exista riscul sa se transforme intr-o hemoragie mai puternica... Hai, mai lexi... Nu vreau sa treci si tu prin ce trec eu... Si nu ma lua cu serviciul, cu responsabilitatile, ca asa am facut si eu si o saptamina am dus-o pe picioare. Pina nu mi-a stat inima in loc de spaima, nu m-am convins sa stau acasa, ca vezi doamne, nu se putea fara mine.
In alta oridne de idei, azi am iesit afara. Spre marea mea dezamagire, mi s-a facut super rau. Am crezut ca lesin de mai multe ori, chiar daca eram cu tati. Rau, rau, cu greata, transpiratii, ameteala mare... Va dati seama ca nu mai ies io prea curind... urit a mai fost...
Altfel, nici puiu meu nu o duce prea bine. Nu stiu daca maninca de la ma-sa si nu mai plinge, adica nu mai are ticnalul ala de care va ziceam dimineata. Si sta cu boticu cascat asa, ca si cind n-ar putea respira... Sint cam amarita. Sper sa nu i se intimple nimic rau...
Va pup 
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
15+ | Alé
pufymic spune:
Ralukutza, Acai24, Gripo ma bucur ca e totul ok cu voi si bb mici din burtici!!!!
Acai sa-ti traiasca baietelul!
Ale imi pare rau ca a fost asa aiurea experienta de afara.....repet-o, nu te lasa pagubasa si sa vezi ca va fi tot mai bine!
Pupici!
Ioana
(16+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
Alé spune:
Tot uit sa va intreb de vreo saptamina. Fac si io un sondaj pe tema Utrogestanului, inspirata fiind de try. Numai ca subiectul nu e greata, cu urticaria.
Dupa ce am eliminat din alimentatie tot ce am banuit ca imi face alergie, am concluzionat ca nu poate fi decit de la medicamentele pe care le iau - ori no-spa, ori utrogestan. Si magareata a picat pe utrogestan.
Asa ca va intreb si pe voi daca la tratament cu utrogestan, v-au aparut blinde pe piele.
Multumesc anticipat de raspunsuri.
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
15+ | Alé
gripo spune:
ALE, am facut testul la medlife, dar in cadrul spit. cantacuzino. imi pare rau ca ti-a fost rau, dar trebuia totusi sa te astepti, tinand cont la cat sange ai pierdut si cat ai stat in casa. Cel mai bine e sa iesi cate 5 min. in fiecare zi apoi sa cresti la 10 si tot asa. Nu trebuie sa te sperii. Iar legat de pisu mic, am avut si eu o pisicuta care nu prea avea grija de pufii aia mici, desi era a 2-a sarcina, dar o obligam, o tineam cu forta sa suga. Si s-ar putea sa mai stea asa si pentru ca n-are mami laptele bun, mai bine mai dai tu supliment cu pipeta. Te pup si ai grija de tine si de familia ta mai numeroasa acum!!!![]()
16+
pufymic spune:
Ale si eu am teren alergic si in sarcina anterioara am luat Utrogestan pana catre sfarsitul ei(cam 28-30 de sapt cred, nu mai stiu sigur), dar nu am avut nici un fel de reactii adverse(la mancare in special mezeluri fac si eu urticarie....si e tare nashpa)!
Imi pare rau de pisicutul tau mic!
Pupici!
Ioana
(16+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
gripo spune:
Nu mi-au aparut, desi eu am probleme cu alergiile, insa parca am tolerat mult mai greu no-spa-ul, in sensul ca mi se face rau numai cand stiu ca tre sa-l iau, noroc ca nu prea a trebuit.
16+
eloise spune:
Fetelor am fost la echo in seara asta, sint bucuroasa si oarecum linistita. Spun "oarecum" pentru ca am avut ceva batai de cap...cum am ajuns asistenta de la triaj mi-a spus ca doctoritza nu face azi consultatii pentru ca se grabeste, primeste doar paciente care au venit cu rezultatele la analize pentru prescriptii. Ma gindesc, ce ghinion, eu care asteptasem 3 saptamini sa-mi vad din nou copilasul si sa aflu ca totul e bine! Ma decid sa astept totusi, plina de emotii. (Adevarul e ca trimestrul intii e cel mai greu, exista teama asta constanta ca sarcina s-ar putea opri din evolutie sau ca un avort spontan ar putea surveni...Doamne fereste! Ma gindesc ca dupa ce-ti simti copilul miscind zilnic trebuie sa fie mult mai usor si mai linistitor, dar acum, la inceput, controalele periodice mi se par cruciale!) Ma rog, am facut o larga digresiune, scuzati-ma! Ca sa nu mai lungesc, ma primeste pin' la urma, incepe controlul echografic, face primele masuratori(CRL 54 mm, nu e cam mic, la 12 saptamini????? Ma asteptam sa fi crescut mai mult, la 9 sapt avea 28mm...)placenta ok, lichid amniotic ok, obs. sex masculin- ca o posibilitate, si din nou ma intreb, e posibil sa se vada ceva atit de repede???? Chiar sub forma de supozitie, e posibil atit de curind??????? Bine, am inteles ca organele sexuale externe sint deja diferentiate, dar totusi???
M-am bucurat sa aflu ca totul e bine dar aveam o mie de intrebari pe care nu le-am mai pus pentru ca doctoritza era supergrabita si nervoasa pe cei de la policlinica particulara respectiva, care-i facusera programari tocmai azi, cind nush ce se intimpla! Ma sinteam oribil dupa 2 ore de stres si incertitudine si asteptare, si la urma urmei, eu n-aveam nici o vina!
Una dintre intrebari era legata de candidoza cu care ma tem ca m-am pricopsit de vreo saptamina. Am rugat-o sa-mi ia o lama pentru analize si abia a catadicsit..."Grabiti-va va rog, n-am timp..."Ca tratament paliativ pina la aflarea rezultatului mi-a recomandat spalaturi cu bicarbonat...Iar eu stiam ca spalaturile sint periculoase si adesea contraindicate in sarcina.Voi ce stiti? Ce tratament as putea face? Ceva naturist eventual, si care sa reduca pruritul si usturimile?
Shocul no 2: dna doctor ma cheama la reevaluare in saptamina 22-24!!! Atit de tirziu!?!? Abia in luna a 6-a? Asta presupunind ca as putea rezista atita timp fara sa-mi vad copilul si sa aflu ca totul e ok... Nu stiu ce sa mai cred...Doctorita mea, Dr Mihalceanu de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, are o reputatie de medic profesionist, cu rezultate excelente, cu ceva cazuri spectaculoase si mediatizate...Aveam mare incredere in ea, fetele de pe forum o recomanda cit se poate de calduros intotdeauna. Daca vreo fata din Iasi citeste din intimplare mesajul meu, o rog sa-mi recomande un alt medic la care sa merg asa, ca second choice. Oricum in saptaminile astea n-o sa rezist si o sa merg din nou la echo. E adevarat ca azi am prins-o pe doc in toane proaste si grabita, e adevarat ca bebe al meu e, slava Domului, sanatos si normal, dar totusi, parca as vrea mai multa rabdare si intelegere din partea celui care urmareste sarcina...Ziceti si voi daca n-am dreptate?
Hai ca va las ca am scris o gramada... nu stiu daca va avea cineva rabdare sa ma citeasca...Va imbratisez pe toate si astept mici replici la nelamuririle mele, daca se poate.
Numai bine voua si bebelusilor!
Eloise
12+
putzuruca spune:
Ralucutza, felicitari pt bebe sanatos si voios.
Ale, eu am luat utrogestan de la 4 saptamani de sarcina, acum am 14 si iau in continuare. Tot tratamentul il iau pe cale orala, dar inafara de ameteli, care apar la 2-3 ore dupa ingestie, alte efecte secundare n-am avut.
Noi suntem bine, cam obositi, caci azi am fost iar la Fundeni sa repet analizele pt sindromul antifosfolipidic si au iesit f bine. Am fost o data dimineata la recoltare, apoi am fugit la servici si inca o data dupa-amiaza pt rezultate. Am ajuns acasa chiauna de atata drum, caci eu locuiesc in cartierul Titan. Ma bucur totusi ca analizele au iesit bine.
Andra, merci frumos de complimente. Chiar sa stii ca sunt un om bun, cu suflet mare. Uneori am fost dezamagita de oamenii din jurul meu carora le-am aratat cum sunt. Important pt mine insa este sa am familia aproape si mai ales pe sotul meu care ma adora si-l ador. Este sotul pe care mi l-am dorit intotdeauna si pe care-l visam cu ochii deschisi, inca de cand eram adolescenta.
Pupicei,
14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxpanait/my_photos