Piticodromul de ian-feb05 (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Tomasa, multumesc frumos. sper sa ajug si eu in curind pe acolo. V-am admirat si pe voi in pozele cu peisaj superb, si Tudor seamana leit cu tine iar in poze nu prea se vede ca a slabit, poate doar putin mai ne-zimbaretz fata de cum il stiu.

Bubu, merci de nr. Eu vreau neaparat la mare anul asta, mi-ar fi placut si undeva afara dar am avut multe pareri din familie ca e prea devreme...stiu si eu ce sa zic, de felul meu sint curajoasa, dar daca se intimpla ceva, ce se poate face???Parerile lor cred ca se referau putin si la mine, cind la prima iesire la mare afara (kusadashi), cu autocarul, la intoarcere am facut apendicita acuta si abia am ajuns acasa...direct la spital si i-am speriat tare mult.

Bestuta, si eu am cumparat ultimul pachet la Pampers Active Baby care care mi s-au parut deosebiti si schimbati...sint mai scurti, dar nu avem probleme. Am trecut iarasi de la Libero la Pamp pentru ca nu gasesc cind ma duc eu nr meu.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Gabi, nu stiu despre vaccin, dar am inteles ca acum scarlatina se face ff rar, virusul e aproape eradicat; mai apare doar sporadic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Daniela multumesc pt raspuns .Cineva care are copilul la o gradinita in germania mi-a zis zilele trtecute ca au epidemie de scarlatina in gradinita si de aceea m-am apucat sa ma documentez.Oricum o sa vorbesc si cu medicul de familie sa vad ce zice dar credeam ca stiti voi cate ceva pana ajung la medic.

Gabica mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Gabi, da, au inflorit toti pomii, toate tufele, sunt o minune. Din pacate nici eu nu m-am putut bucura cum se cuvine, poate ne vedem insa cand iesiti si voi si admiram impreuna natura inverzita. Nici nu-ti mai spun ce miros frumos de primavara e prin miezul parcului.
Despre vaccinul anti-scarlatina nici eu n-am auzit, mai mult ca sigur nu exista ca mie Culcer mi le-a trecut pe toate pe lista, nu cred ca-l rata ea nici pe asta, ca vad ca facem la vaccinuri pana la 2 ani, rar sarim cate o luna....offff.
Sanatate multa lui Iusti si Rebecai, sper sa recupereze si ei ca si Tudor al meu. Nu stiam de tinctura de afine, sigur o incerc, merci de idee.
Patricia, multumesc, asa este, e mai trist si ceva mai moale, mai apatic. Ca sa nu mai spun ca azi l-am cantarit si bietul are aceeasi greutate ca acum 2 luni si asta desi mananca super bine, ar manca intr-una. Mi-e si groaza sa ma gandesc cat o fi slabit de acum a ajuns de-abia la greutatea de la 13 luni. Dar se face el bine repede, sper. Multi pupici de la convalescent pt. Rebecca.
Bestutza, eu n-am luat decat Pampers normali, adica sunt cum ii stiam. Ce mai face Ilinca? E energica? Am si uitat sa te intreb daca sarcina asta ti se pare diferita cumva fata de prima la capitolul simptome, greturi, miscari ale bb, kg. in plus, etc. Tare sunt curioasa daca seamana o sarcina cu alta, mie mi-ar conveni ca la Tudor n-am avut treaba, a mers totul struna, fara greturi, ameteli, vergeturi, varice, etc., etc.
Am o prietena care a nascut acum a doua fetita si desi fetite amandoua sarcinile nu au semanat absolut deloc, insa si copiii sunt f. diferiti atat fizic cat si ca temperament, sau cel putin in prima faza asa sunt.
Gabi.i, V.Erica, Adita, la voi cum a fost in sarcini? Au semanat sau nu?

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Tomasa sarut mana ca, desi ai atatea pb te gandesti la noi. Am incercat cu lactulosa si nu are nici un efect vizibil ma gandeam la lass baby dar sotul meu imi tot spune sa nu ii dau medicamente, sa las organismul sa se regleze singur sau doar ajutat de alimentatie. Dar la el organismul nu vrea sa colaboreze in acest sens. Si daca semana cu mine...nasol...o sa aiba de tras toata viata.
Sa sti ca si eu ma gandeam ca se apropie vara si ca voi avea ocazia sa te cunosc, asa cum vorbisem noi, odata. Tudor este un super scump si nu ai motive sa te ingrijorezi in legatura cu greutatea lui. Parca e deja un barbatel-mititel.

Referitor la vacc. optionale, eu nu i-am facut decat act-hibul si intentionez sa ii fac havrix-ul dar mai tarziu. Altceva nu am in plan.

Copilul meu a devenit dependent de baby einstain. A facut gresala sa i le pun de cateva ori si acum, are 3-4 filmulete pe care le vrea intr-una. S-ar uita la ele si de 10 ori pe zi. Ce-i drept, sta tare cuminte si priveste la tv dar parca nu asta voiam...

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Si irina mananca mult, ar manca toata ziua de parca nu se satura cu ce ii dau... Eu nu i-am redus portiile ci doar i-am scos lactatele si cartoful, scaunele inca nu i s-au reglat. Dar azi am avut o zi frumoasa, a fost draguta si buna, a dormit de doua ori, ne-am jucat, ne-am plimbat. Tati dormea pe canapea si i-am zis: te rog nu tipa, tata doarme. A inteles! Pe la 19.30 mi-a spus ca ii e somn (a clatinat din cap si a zis aaaa) si ca vrea papa (niamniam) si sa faca baie (si-a frecat manutele si apoi imita gesturile spalatului). Sunt grozavi piticii astia...

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna seara doamnelor , iata ca mi-am gasit si eu timp sa pot trece pe aici , este foarte greu sa va tin ritmul avad in vedere ca noi suntem din ce in ce mai aglomerati . Mandy e o.k. are acum 4 dintisori si doi care dau sa iasa . Sunt foarte mandra de ea ca a facut in ultimile zile si ea cativa pasi singura , deci in curand sper ca va merge . Cat dureaza de la acest inceput cu pasi pana va merge de-a binelea ?
Vad ca vorbiti de vaccinuri , la noi se numesc altfel si a facut acum 3 saptamani doua vaccinuri in amandoua mainile . A avut reactie cu febra dupa o saptamana , cica asa si e normal . Acum va mai face vaccin la 4 ani deci am scapat .
Altceva ce sa va mai spun a inceput sa pape si din mancarea noastra ceea ce ma bucura f. mult .
Acu ma duc sa vad ce ati mai scris .

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 15 luni

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
olanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Tomasa,

Ce sa zic ..Nu imi dau seam dc e mult diferita! Dar desi mi s-a parut ca a miscat cu vreo doau saptamani mai tarziu,acu are o activitate parca mai dihai!

LA kg nu discut cu tine,da? !Crede-ma ca mi-e si frica sa ma cantaresc! MAi aveam de dat jos vreo 8 kg de la Tudor..Si am luat pana in saptamana 21 vreo 7 !

Sarcina nu a fost cu nimic diferita!Doar la inceputul inceputului, cand nic nu stiam, m-am repezit intr-o dimineata in borcanul cu castrveti si am hapait vreo 5 bucati de mancam si ma miram!NIci nu facusem bine ochi!Si m-am dus linistita inapoi in pat!
Greata vreo saptamana -ceea ce la Tudor nu a fost deloc- dar ce vorbesc ...Era o senzatie de greata care trecea in doua ore si mancam absolut tot ce vroiam!

Singura problema acum e ca Dl Viezure cred ca mai ascunde in fundul dumisale inca vreo doua bucati de asemenea vietati si nu mai sta deloc cand il schimb!

PLus acum vine caninul de jos ...Si este de jaleee!Nu face febra,maninca ,dar activeaza viezuroii de serviciu!

Voi mancati si bucurati-va de aerul curat si sa vedeti ce revenire o sa aveti!

http://community.webshots.com/user/bestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Anda sa dea Dumnezeu ca toate zilele sa va fie la fel sau pote chiar mai bune ca cea de azi. Trebuie safie dulce tare Irina cum se face ea inteleasa.
Chiar azi ma gandeam ca, cei mici sunt ca niste file albe, in care noi scriem in fiecare zi cate ceva. O parte din ceea ce scriem se sterge dar o parte ramane si, incet, incet se definesc ei, comorile noastre. Sunt filozoafa...de la ora mi se trage.

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Buna seara fetelor!

Va multumesc din suflet pentru gandurile de bine!Sunt convinsa ca au ajuns unde trebuia.Tata e mai bine,trecem prin clipe dificile cu el.Daca dupa operatie nu stia ce s-a intamplat si stia ca suntem inca in Medgidia,ne spunea ca il deranjeaza scoch-ul de la cap,acum stie ca suntem la Constanta si ca a fost operat pentru ca a cazut.Inca nu i-am spus ca a avut un hematom mare,de 4/5 cm.Si-a dat seama ca este paralizat pe partea stanga,mi-a zis sa il intep cu un ac sa vada daca mai simte ceva,i-am spus ca n-am ac,atunci mi-a zis sa-l musc de degete.Are impresia ca n-a mai facut pipi de cateva zile,il deranjeaza sonda si zice ca nu poate face si ne repeta obsesiv sa-l ducem la toaleta sau sa-i dam macar un bidon in care sa urineze.Il tinem legat de mana dreapta caci altfel isi duce mana la cap la operatie si isi smulge pansamentul sau se scarpina.Trebuie sa fie cineva cu el in permanenta asa ca ziua sta mama,eu ,fratelemeu(care a plecat spre Buc in seara asta)sora mea.Noaptea am platit o infirmiera de la reanimare sa stea cu el,ii face masaj,il intoarce pe o parte sau alta,fac conversatie.Astazi a fost foarte deprimat,a plans toata ziua.Mama la fel,nu mai stiu incotro s-o apuc.Duminica noapte o sa stau eu cu el,caci infirmiera e de serviciu.Eu am spearnte ca va fii ca inainte,caci piciorul stang si mana stanga sunt inca calde si obrazul stang il simte si soldul si-l poate misca,chiar il manca astazi.Tot azi a poftit prajituri si a mancat.Vrea acasa,ne-a zis ce s-a intamplat cu el de vinerea trecuta,cum i s-a facut rau si s-a intins in pat,ca a simtit ca i-a plesnit ceva in cap,apoi a vomat si cand sa se de-a jos din pat sa stearga si sa se schimbe a cazut caci nu a mai simtit partea stanga.

Nu va zic ce conditii sunt in spitalul ala,alataieri un asistent pletos venise sa-i ia temperatura si apoi dupa ce s-a aplecat spre el mi-a zis mie care eram la celalalt capat al patului sa-i pun eu termometrul.Asa a facut si cu cel de langa tata,cu Nelutu,un om inalt de vreo 47 de ani,la a doua operatie pe creier,diabetic si alcoolic.I-a spus mamei lui,o mamaie simpla si buna sa-i puna ea termometrul si mamaia daca nu a stiut i-a pus termometrul cu capatul gresit sub brat.Si tot pe ea a certat-o asistentul ca n-a stiut mamaia sa-i ia temperatura.Nelutu a fost scapat de pe targa acum cativa ani cand era in criza de diabet si de atunci a facut aceste 2 operatii pe creier.El este legat de maini si de picioare si de piept,a amenintat tot salonul ca baga cutitul in noi,ieri tipa dupa pisica ca fuge cu cozonacul in gura.Era in sevraj si tremura din tot corpul,iar mi-e mi-a zambit si mi-a spus:Ce faci draga,nu te-am mai vazut de mult!

Natalia e bine mititica,am cam neglijat-o zilele astea,mananca si doarme la timp,doar ca nu mai am timp si energie sa ne jucam.O mai pup si o imbratisez si cam atata.Sunt nedormita si nemancata de o saptamana,dorm cateva ore pe noapte,caci daca nu sunt in Constanta la spital sunt acasa sa spal si calc haine si prosoape si paturi si cearceafuri pentru tata.Seara ne strangem toti sa povestim ce a mai zis si facut tata in ziua respectiva.Facem mancare cu randul pentru el.

Bdana doctorul care l-a operat se numeste Tzunash.

Multa sanatate la toti si sa auzim NUMAI de bine.

Lavinia si Natalia(17.01.05)

pozeNatalia

Mergi la inceput