Bebelusi de mai-iunie 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 6
nelia spune:
Tdi, am amutit cind am citit prin cite ai trecut.
Elisor, felicitari Biancai! Bravo, pui mic! Si un bravo si pentru tine ca nu dai spaga. Eu am dat pina m-am 'nervat rau o data pe o asistenta si din momentul ala nu am mai bagat nimic, nimanui in buzunar. Am preferat sa ma duc la particulari, desi nu aveam bani pentru asa ceva, dar e mai bine decit sa-i imbuib pe aia de la stat si nici meseria sa nu si-o faca. Au salarii mici! Hai sa fim seriosi! E mai mult chestie de mentalitate decit de salarii. La fel cum cel care nu are isi vinde viata ca sa si-o salveze. Huoooo! Jos spaga si spagarii! Moamaaaa, ca ma apuca nervii acum, ca imi aduc aminte ca nenoricitii despre care vorbesc acum, incepind cu doctorii si terminind cu vinzatoarele si functionarii m-au facut sa plec din tara si sa bolesc acum dupa muntisorii mei! Si nu sistemul e de vina, e prost, dar nicaieri nu e perfect, peste tot exista bube, mai mari sau mai mici. Sistemul e facut de oameni si ar trebui sa fie pentru oameni, in absenta lor este o notiune abstracta, buna de pus in dictionar, ca si asa cam duce lipsa DEX-ul nostru de cuvinte bune.
Ma duc, ca mi se ard biscuitii si am inceput si prajitura. De parca a stiut baiatul meu ca am fost harnicuta astazi, mi-a gasit curs de Tai chi... numa' ca e cam departe. Va pup!
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
tamar spune:
offf tocami scrisesem un mesaj luung si l-am pierdut de fraiera ce sint...asa ca nu mai am chef sa rescriu :(. Uite doar un rezumat...
Ioana, uita-te pe site-ul asta, poate e alt fel de rash la funduletul Anei la care nu ajuta oxidul de zinc (poate thursh/yeast?) http://www.drgreene.com/21_145.html
Vazut si placut
pozele gastii de la Constanta, super!
Welcome back, Loreen!
OlgaM, pe 9 urma sa venim mereu. Voi ce mai faceti?
Felicitari Biancai!! bravo Elisor, ma bucur mult pt voi!
Nelia, wow, ce fetita mare ai! bravo si tie pt reinceperea scolii si ca ai fost acceptata
, ce urmeaza sa studiezi?
Multa sanatate bolnaviorilor (si noua ne cam curge nasucu'...), si putere in lupta cu morile de vint aaaa sistemul medical romanesc mamicilor!
pisik 4ever spune:
monu, si noi ne apropiem de 11 luni si avem vreo 8 kile jumate. sunt micuti dar sunt in grafice, totul e in regula.
loreen, si mie mi-a cazut pisuca de 2 ori in cap din pat, o data cu tac-su, o data cu mine, eram langa ea, m-am intors sa iau o pereche de sosete , 5 secunde si paf!!!
da, mai fetelor, ce ziceti, invat bursuca la prostii cu margelutze de la varsta asta!
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
omustata spune:
Tamar-
imi cer scuze, nu stiu de ce am inteles gresit data plecarii.
pisik-bursuca ta este frumoasa foc, dar de ce ii zici bursuca? Nici macar nu este grasa.
Ioana-nici Maya nu scapa de iritatie jos. Ea are mai degraba in fata decat in spate. ii apare si ii dispare. La ea este clar de la ce este. Cum doarme si cate 12 ore fara intrerupere sta cam mult cu diaper-ul neschimbat. Dar nu vreau sa o trezesc ca sa o schimb. Insa pe ea nu pare sa o deranjeze deloc.
Elisor-felicitari pentru progresele Biancai. La mai mare!
Mai eu nu stiu daca se pune, dar Maya daca-i dau mana mea se agata de ea si se ridica singura, fara sa o ridic eu cu mana. Ea doar se sprijina. Eu tot incerc sa invat sa se ridice de marginile patului si incerc sa-i pun manutele de gratiile de la pat, dar pana sa fac asta ea este deja in picioare. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Adica pare sa nu aiba incredere decat in mainile mele ca sa se ridice.
Azi m-am uitat pe Internet la care ar putea fi cauzele intarzierilor astea si m-am speriat.
Nelia-da-mi si mie putin din entuziasmul tau. Felicitari pentru reusita la facultate!
Trebuie sa ma duc pentru ca am crezut ca am culcat-o, dar se pare ca ea nu este de acord.
Noapte buna!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
loreen spune:
Buna dimineata...
LA MULTI ANI Iepu',Rares,Alyssa si Isa ...hai repejor dupa noi sa ne facem mari si sa fim sanatosi...
V-am citit in legatura cu spaga versus cinste la spitale si doctori si as vrea sa va dau dreptate si nu...Nelia sa stii ca intr-adevar au salarii mici,de ex o asistenta sau infirmiera ajunge la 100-120$...nu le iau apararea dar au putin,numai ca asta nu-i scuza pentru marlania si inumanismul( mama ce le scot din mine...unde-o fi Pruteanu sa ma auda) de care dau dovada si in cazuri grave...Cand ai nevoie dai instinctiv fara sa te mai gandesti dar astepti in acelasi timp sa fi si tratat pe masura ceea ce de fapt nu prea se intampla si atunci explodeaza buba...
La 14 ani m-am operat de fiere la Spitalul militar...m-au trantit pe masa ca pe oricare soldat si mi-au facut o anestezie de scurta durata in ideea ca operatia in sine dureaza jumatate de ora...ei bine a durat aproape doua ore,m-au operat mai mult pe viu,am lesinta de durere si culmea prostiei ca intre lesinuri imi mai vedeam si operatia in lampadarul de deasupra capului.Dr. chirurg era un birjar de prima clasa siin limbaj si in profesie...post operato rmi-a fost extraordinar de rau,mama se ruga de ei sa-mi faca un calmant ceva dar raspunsul era simplu: haideti doamna pentru un rahat de apendicita ce calmant vreti,ii trece pana maine...A fost o noapte de cosmar,pentru ca avusesem de fapt peritonita si eram plina de tuburi...cand a venit tata si l-a vazut dr.,dintr-o data situatia se schimbase...era foarte jovial ca de vorbea cu ditamai generalul...Atunci mama s-a luat de el pentru noaptea care trecuse dar ce folos ca eu eram vlaguita de putere abia mai respiram si a atrebuit sa ma bage pe terapie pentru o banala apendicita...
Si a fost la fel si cand m-am operat de fiere...apoi retsul datilor cand a trebuit sa stau in spital...am zis ca ma mai duc doar cand va trebui sa-mi faca autopsie...
Ca sa se termine odata poate va trebui o infuzie de comportament al intregii societati...
Florentina imi pare tare rau pentru Maya...eu macar daca nu mananca stau linistita ca are totusi aproape de 11 kg si cred ca din lapte le face daca bea cate 800ml pe zi in zilele de greva...
Nelia pai Tudora este o adevarata domsoara...bravo voua ...a mea ingramadatita tare dar isi va reveni ea...sper sa se caste ochii cand o fi cazul si sa nu ia suturi in ...de la viata cum a luat ma-sa pana acum...
Elisor imi vine sa te bat pentru zilele in care te-ai chinuit singura cum ca Bianca are ceva...poate as fi facut la fel ca tine si-mi este usor sa dau din plisc acuma,dar tot asa un pic te-as certa ca ai crezut ca fata are ceva...un BRAVO mare pentru Bianca ...
Olguta din America nu mai citi tampenii pe net...fata este bine...sa-ti spun ca si Delia fara mana mea nu merge deloc...abi aface 2 -3 pasi,dar daca da de degetul meu,in special cel aratator de la mana dreapta este cea mai fericita...inca putina rabdare...
Simona si pentru voi un
de la noi pentru primii pasi ...uite asa maine poimaine incepe sa ne contorizam vanataile si cucuiele...of...
Cornelia ti-ar sta bine cu 3...![]()
Am mai vrut sa va zic ceva dar am primit un telefon si mi-a scurtcircuitat conexiunile si nu mai pot gandi...hai ca revin mai traziu...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Cornelia spune:
Fetelor, am citit un picut din ce ati scris.
Monu, eu nu as avea incredere ca e o alergie la ciupituri de insecte. Placa asta o spune medicul meu de fam. pt. orice roseata. S-au mai extins petele? Stii ca Stefan a avut asa ceva si a fost suspect de toate alea: rujeola, rubeola, alergie medicamentoasa. Se pare ca a fost roseola sau alta eruptie de origine virala. El s-a umplut incepand de la ceafa/gat, pe piept, spate, umeri. Va dorim sa va faceti bine? Dar tu nu ai facut rujeola/rubeola, de iti e frica pt. cazul in care ai fi insarcinata?
Elisor, felicitari!!! Asta da progres! Si nu a implinit inca 10 luni
!
Olga, fetita mea facea la fel. Nu se ridica decat tinuta de mana mea. Nu se agata de altceva si nu facea pasi decat daca o tineam d emanuta (nu se deplasa tinandu-se de ceva). Nu te panica! Ai vazut prin ce stres a trecut Elisor!
Tdi, foarte urata experienta in spital
.
Despre "spaga" (brrr ce urat suna!): eu sunt oripilata de-a dreptul ca nu o pot inscrie pe Maria la gradinita de stat, se vehiculeaza niste sume... si nu ca nu as putea sa dau si eu un plic
, dar e vorba de principii. Sunt hotarata sa nu dau mai mult decat o cutie de bomb/pachet cafea. Nu vreau decat sa imi inscriu copilul la gradinita, mi se pare un lucru firesc. Sper sa reusesc.
Nelia, ma uimesti cu progresele Tudorei. Chiar ca este un copilas, nicidecum bebelus. Felicitari pt. facultate si spor la invatat!
babygirl, pupici si Emei! Este bine acum?
Nefertari, succes in gasirea unui nou serviciu!
Loreen 

Si Stefan se da jos din pat (asta o reusea inainte de a merge in 4 labe). E adevarat ca mai greseste si se arunca si in cap
, dar d ecele mai mult ori ii reuseste. Chiar ieri imi zicea mama ca l-a lasat un pic, dupa ce adormise in pat si deodata aude lipa-lipa pe hol
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Cornelia spune:
Loreen, iti imaginezi cum as arata in parc cu trei? 
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
loreen spune:
Cornelia ne-ar sta bine...eventual si cu un cont grasut in banca...pe Bianca si Maria le facem responsabile de trib...si noi...daca mai respiram pana a doua zi inseamna ca traim...
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gabitzam spune:
'neatza fetele! O zi buna va doresc.
Sint putin mai odihnita, ca maimutzica mea a dormit neintors pina dimineata la 6, ceea ce nu s-a intimplat de doua luni cred. Isi revenise ieri si cu mincarea. Sper ca o sa fie bine de acum.
Apropo de citit pe internet, cind l-au diagnosticat pe Andrei cu dermatita atopica am citit internetul in lung si in lat pina mi s-a facut parul (de pe picioare
) maciuca. Cind am fost la dermatolog s-a dovedit ca nu era asa grav, iar ea mi-a zis ca nici prea multa informatie bruta nu e buna. Ca trebuie filtrata prin cunostintele si experienta unui medic, altfel ajungi sa crezi ca esti bolnav de toate bolile grave ale pamintului.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni
loreen spune:
Asa-i Gabitza...si eu era sa o comit cu informatia bruta...
Dupa ce am nascut-o pe Delia imi veneau prin cap ideile ca trenu' plus ca se si impuiau barzaunii intr-un ritm de-a dreptul ametitor...
Ma apucasem sa o studiez pe Delia si cum nu plangea si sugea cum trebuie am zis eu gata are semne de Down...apoi ii mai vad si pliul de la ceafa ...gata sigur are ceva...eram turbata...nu stiam pe cine sa intreb...ii luasem fisa la puricat nu scria nimic...apoi am venit acasa si dai si cauta si cauta ...si din ce citeam ma ingrozeam...apoi au venit vremurile cu varsaturi abundente si-mi zic sigur are si la stomac ceva,mai ales ca in spital vomitase si cu sange si iar dai si cauta si vad ca orificiul pilor mai mult prin chirurgie se rezolva...cu fiecare varstaura eram mai convinsa ca are ceva si ca la morfologica a avut dreptate...
Acuma sunt convinsa ca daca avea ceva cu adevarat instinctul meu de mama m-ar fi atentionat asa ca am lasat barzaunii sa-si stabileasca propria lor dermografie si ca sezonul de impuiere trebuie sa fie pe terminate...
si Delia 26.04.05