Mamici de sept-oct 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 9
Alé spune:
Oau, fetele, dar ce v-ati concentrat pe mine ![]()
![]()
. Eu toata ziua astazi am stat gramada pe site la Tutunaru sa vaz alte fete ce-au facut, cum au facut, alea, alea. Cele mai multe hemoragii sint in primul trimestru, cam pina in saptamina 10. Foarte rar mai tarziu. Iar avorturile dupa sapt. 11 se datoreaza in principal unui col incompetent.
roxana, nu stiam ca si tu singerezi. Poate n-am fost eu atenta daca ai scris pe site, si atunci imi cer scuze. In ce saptamina esti tu?Si cel mai important, cam cit singerezi intr-o zi? Eu singerez cam ca la ciclu, schimb 3-4 absorabnte pe zi, plus unul de noapte.
anne, multumesc pentru tot ce mi-ai spus. La mine singerarea a inceput in cantitate f mica (secretie colorata) cam in sapt 10, dupa recoltarea de secretie pt testul pap. Nu m-am impacientat, asteptind sa treaca. In saptamina 12 au aprut durerile si dupa o noapte de cosmar cu contractii crunte, a fost diagnsticat un mic hematom retroplacentar (8x4mm), fara dezlipire de placenta, care probabil s-a eliminat in zilele urmatoare. Si ca sa-ti raspund foarte savant la intrebare, placenta mea este posterioara, cu polul inferior aproape de orificiul intern. Aici a fost gasit si micul hematom, undeva intre marginea placentei si col.
La urmatoarea eco, in sapt 13, desi singerarea exista inca, nici urma de hematom, dezlipire de placenta sau vreo alta cauza aparenta. Si tot asa de atunci.
In sapt 14 a aparut singerarea cu singe rosu care continua si acum, evident, fara cauze aparente.
Deci sint intr-o continua evolutie, fara vreun semn ca s-ar opri curind. De la gravibinon si no-spa, contractiile s-au oprit, sau cel putin sint mai rare, mai putin in momentele in care elimin vreun cheag.
In tot acest timp, bb a fost in grafic, s-a dezvoltat normal, fara sa fie deranjat de haosul din jurul lui. Sa vedem maine ce mai face.
Eu am intrat astazi in 15 saptamini, ce sa mai zic... Intr-adevar, unii dr. considera ca tratatementul de sustinere in trimestrul 2 este super frectie la picior de lemn, dar este singurul lucru pe care il pot face medicii si stiu si ei asta. Nu ma poate trimite acasa cu indicatia "stai si asteapta", desi, printre rinduri, cam asta spun toti.
Trebuie sa imi spuna ceva nou maine. Daca iar imi zice ca sa astept sa se opreasca, pt ca se va opri in curind, ii sar la git, ca replica asta o aud de 2 saptamini
.
Iar cu internarea, ce sa fac, ii spun asa de la obraz - nu credeti ca ar trebui sa ma internati? Mi-e sa nu-i par aroganta, ca si cind el n-ar sti ce sa faca pt mine...
Pupici de la mien tuturor 
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
15+ | Alé
andra2005 spune:
Buna seara fetelor.
Eu azi am avut o zi plina, am fost la ai mei, apoi la o vecina apoi mi-am culcat baiatul si uite-ma acum la calculator sa vad ce ati mai facut.
Ralu iti impartasesc 100% dragostea pentru animale, mai ales pentru cateii maidanezi.Tare as vrea sa-i pot ajuta.Macar mai cumpar niste salam celor de pe linga magazine, oricum tare ma doare inima de ei.Cit despre ness nu stiu ce sa te sfatuiesc ca sa-ti fie bine.Ca sa impaci si capra si varza poti sa-l faci mai diluat, adica sa pui doar jumate de pliculet.Cu durerile de burtica, ce sa-ti zic...cred ca o consultatie te-ar linisti.Am avut si eu, insa eu sint mai "nesimtitoare" din fire si nu mi-am facut asa mari griji
.Oricum, eu zic ca e ceva trecator.
Ale e tare nedrept prin ceea ce treci si simt ca orice ti-as spune nu te-ar putea ajuta prea mult.Oricum tin pumnii pentru miine si ai sa vezi ca brotacelul e bine mersi acolo la locul lui.
Putzuruca sigur nasei tale nu i-e usor, insa mai bine ca a descoperit acum ce fel de om este sotul ei.Oricum, ii doresc sa treaca usor prin divort, ceea ce sper si pentru mine.
Pufymic zgubi al meu are un an si trei luni, ca m-ai intrebat.Mey, ce baiat frumos ai.Se vede ca e poznas dupa fata lui aparent serioasa,de aici si porecla de Alessio banditul, nu?Tu esti blonda de el e asa blondut?Eu as fi vrut sa fie mai blond da' al meu e saten.
Gripo sa-i treaca repede cutului tau juliturile.
Roxanae eu stau acasa de aproape un an cu puiul meu, si tare mi s-a facut dor de mers la servici.Adica, sa mai vorbesc si eu cu alti oameni, sa am motiv sa ma aranjez in fiecare dimineata, plus partea materiala.Am pus totusi in balanta si mi-am dat seama ca mai important e sa stau cu Alex acasa, sa-i ofer toata dragostea si grija mea, ca de servici am tot timpul.
Katia ce burtica frumoasa ai, asa rotunda.La mine se vede doar daca maninc bine da' cred ca e doar o iluzie de-a mea, ca oricit m-as umfla eu, nu ma intreaba nimeni daca am bebe.![]()
V-am lasat, ca am o groaza de treaba, dar cred ca ma mai invirt jumate de ora prin casa si apoi hotarasc sa o las pe miine dimineata.![]()
Noapte buna si un somn linistit.
anneoprea spune:
Ale
Stiu povestea ta, am urmarit-o inca de la inceput, mi-a sarit in evidenta pentru ca m-am regasit in ea…In plus, ti-am vazut pozele si mi-esti tare draga, esti o frumusica (ti-am urmat sfaturile in ale fotografiei, doar ca la mine nu a iesit cine stie ce, poate data viitoare)
Ce vreau sa mai precizez - hematomul de obicei este un efect nu o cauza.
Eu cind luam tratament de sustinere in cantitate insuficienta (deci atunci cind singerarea continua) ma simteam bine imediat dupa ce-mi luam doza ca si cum luam un calmant puternic…Cu citeva ore insa inainte de urmatoarea doza reincepeau durerile…Asa ca in cazul meu era evident ca ajuta tratamentul, doar ca era insuficient…
Si o alta gresala pe care o faceam la inceput era ca nu aplicam corect utrogestanul vaginal (adica atit de adinc incit sa nu mai ajung la el cu degetul+1h stat la orizontala)
Daca esti foarte atenta care-s reractiile corpului tau la medicamentele pe care le iei poate te prinzi daca intr-adevar te ajuta sau sint degeaba…
Iar chestia cu testul Pap in sarcina stiu ca nu prea e recomandata pt ca se preleveaza de pe col, plus ca rezultatul poate sa fie alterat din cauza sarcinii…
In legatura cu bebelusul – grija mea cea mai mare a fost sa nu cumva sa fie afectat de singerarile prin care am trecut, in sensul de malformatii si alte povesti de genul asta. Pina acum toti cei 3 medici de aici mi-au zis ca singerarea nu afecteaza bb (singerarea puternica poate sa mature sarcina cu totul in cazul cel mai nefericit, dar fatul este inca viu pina in ultimul moment).
Mult succes miine si sa ne dai vesti bune – daca nu te interneaza macar un eco e musai ca-ti face!
tanima_i spune:
Ale, ce e asa greu cu internarea? Te duci pur si simplu si ii spui : Dl dr eu nu ma simt deloc bine si sangerarile nu mi s-au oprit. Eu as vrea sa ma internez pentru ca acasa nu am conditiile necesare.
Eu m-am dus la spital ptr concediul medical si cand m-am intors peste o saptamana ca iti face o internare fictiva m-am dus si le-am spus ca am venit sa raman pentru ca imi e rau si am contractii. Nu a comentat nimeni, desi dr nu era in spital ca era o conferinta, dar l-am sunat si mi-a raspuns imediat si mi-a zis ca nici nu se pune problema sa mai plec acasa si m-a trimis la cineva sa imi faca iarasi internarea. Si asa am mai ramas aproape o saptamana pana m-am simtit bine si le-am spus ca vreau acasa. Nu cred ca la Municipal sunt asa de imposibili si sa te trimita acasa daca tu le spui ca iti este rau. Dr Tutunaru la care sunt eu este intradevar un om extraordinar si in orice moment l-as suna imi raspunde la telefon si vine si la spital daca ii spun ca sunt acolo cu probleme. Eu sper sa ai parte de acelasi gen de dr.
Roxana01 spune:
Buna dimineata burtici!
Dupa un weekwnd absolut obositor (carat mobila, haine, vesela etc.), am venit la birou sa ma odihnesc. Normal ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa deschid pagina de net sa citesc ultimele noutati. Va multumesc tare mult pentru urari, mi-au inseninat dimineata. BBralukutza, Laliq, pufymic, andra2005, anangel lexi, beatrix, floricika,mexxa, putzuruca (frumos nume pentru fetita, daca asta o sa fie bebe
) sunteti niste fete de milioane si inca nu ma lamuresc cum de reusiti sa raspundeti atat de promt atator mesaje. E ca si cum v-ati cunoaste intre voi de mult timp. Flavia Ramona, stiu ca problema kg este nerezolvabila, ma mai plang si eu la voi, ca sunteti cam in aceeasi situatie. Sotul meu este atat de fericit ca-mi creste burta, e incantat de fiecare data cand vede ca mi s-a mai marit abdomenul. E atat de mandru, ca arata tuturor ce buta de gravidutza am.
As vrea tare mult sa ne vedem, citisem ceva de o intalnire, dar nu am inteles daca a fost fixat locul si momentul.
Fetele din zona Titan - Salajan, probabil vom fi colege de parc cu bb-ii prin parcul Titan.
Trebuie sa ma apuc de zugravit in noul apartament. Ceva sugestii cam ce culoare sa fie camera bebitzei?
sa aveti o saptamana superba!
Roxana +19 sapt
biancaiulia spune:
Gripo si celelalte fete care au probleme cu intepaturile in partea dreapta – s-ar putea sa fie de la ligamente, s-ar putea sa fie de la rinichi, colecist, apendice, asa cum vi s-a mai zis. Cum insa spuneti ca durerea « se duce » pe picior, eu cred ca este de la apendice (de obicei durerea de la apendicita o simti si pe picior, din cate am auzit). Asta nu inseamna insa ca aveti apendicita. Pur si simplu, uterul care se mareste, deranjeaza toate chestiile pe care le intalneste in cale, deci si pe domnul apendice care se simte jenat si atunci tipa si el un pic. Evident, varianta asta este valabila numai daca mai aveti apendicele… oricum ar fi, trebuie sa stati linistite si daca durerile persista sa vorbiti cu dr. Eu simt intepaturi in ambele parti din cand in cand, dar sunt localizate in zona in care este uterul, fapt pt care sunt convinsa ca sunt ligamentele…
Ale, spui ca dr ti-au zis clar repaus total. Dar in casa stai chiar numai in pat ? poate ca o SCURTA plimbarica si un pic de aer de primavara te vor face sa te simti bine atat fizic cat si psihic. Daca nu se poate totusi, faceti si voi, de ce nu, un mic gratarel pe balcon. Dar sa se ocupe sotul tau de toate cele. Sa aranjeze o masuta mica si draguta si tu sa stai pe scaunel si sa privesti atat primavara cat si pe el cum pregateste carnita, ciupercile, rosiile sau ce vreti voi sa puneti pe gratar. Cred ca e o varianta placuta de a petrece un pic de timp impreuna.
Tanima, nu te alarma. In primul rand s-ar putea sa fie vorba de o banala raceala si nimic mai mult. Daca problema o reprezinta durerile atunci cand tusesti sau stranuti, pot sa iti spun cum fac eu cand ma mai apuca (nu sunt nici macar racita, dar mai tusesc sau stranut uneori) : deci, cum simt ca vine, iau pozitia ghemuit, fie ma asez pe vine, fie imi ridic genunchii la barbie. In pozitia asta eu, cel putin, simt mai putin durerea, pt ca este pozitia clasica de relaxare a muschilor abdominali. Sper sa te ajute si pe tine, iar cu malformatiile din cauza gripei, linisteste-te. Vei vedea ca totul e ok.
Eu nu ma plang momentan de nimic, decat de o mare lene … de cateva zile tot am pofta de clatite, dar imi e greu sa ma apuc de ele. Sotul, sracul, mi-a zis ca daca ii fac eu compozitia, face el clatitele, dar nici macar aia nu am avut chef sa o fac… asa ca dintre pofta si lene, a invins deocamdata lenea
Bine, ma plang eu de ceva : am intrat in saptamana 15 si nu am fost la nici o eco – dr nu a considerat necesar sa ma trimita, ca a zis ca sarcina e in regula si ca altcvea e prea devreme ca sa se poata vedea… dar atata timp cat burtica creste, e bine… ce altceva sa zic…
Pupici la burticutze
14+
biancaiulia spune:
Roxana01: pai noi putem sa iti dam o gramada de sugestii si in final vei avea tot curcubeul in postarile noastre :) eu te sfatuiesc sa mergi la un magazin specializat si sa ceri paleta de nuante pt fiecare tip de colorant. si cu paleta in mana, sa te gandesti ce ar fi mai potrivit. iti dai seama ca e foarte important si mobilierul, ca sa fie in ton, ca nu merge sa zugravesti in verde daca mobilierul va fi visiniu, de exemplu (parerea mea subiectiva). eu personal nu cred ca voi apuca sa zugravesc inainte de venirea lui bebe, asa ca in camera lui/ei va fi bleu. ca asa este momentan zugravita camera. dar si daca ar fi sa zugravesc, nu as stii ce sa fac... oricum, nu ma atrage deloc rozul. in rest, inspiratia de moment va fi cea care va decide.
tanima_i2002 spune:
Azi merg la control la dr. Sa speram ca va fi totul ok. Noaptea trecuta nu prea am dormit. Sunt tare agitata. Ma tot fatai pe net de pe la 4 de dimineata. Am ceva contractii dar cred c mai mult de la starea asta. Am avut si o mica discutie mai aprinsa aseara cu consortul. Sa fie si de la asta... Dar trec ele toate. Acum ma pregatesc de imbarcare si fuga la bucuresti ca avem programare la cabinet primii. Poate ne face si poza dl dr. Da' ce stare am...Mai bine plec ca drumul e lung si nu trebuie sa intarziem. Va pup. Sa imi tineti pumnii.
floricika spune:
Buna ziua burtici!
Nu am scris deloc weekendul asta, am fost numa plecata!
Sambata am fost pe Transfagarasan, a fost super, pana am dat de o avalansa si nu am mai putut inainta
iar ieri am fost la padure si am facut gratarel si am mancat pui si ficatei
. deci incep sa imi revin cu mancatul carnii, dar carne de porc tot nu am putut manca.
A, si stiti ce mai mananc mult mult mult? Usturoi verde![]()
fetelor azi am programare la 4d si vedem sexul copilului, nu mai pot ce emotii am
Tineti-mi pumnii!![]()
Floricika
17+
Poze
martha78 spune:
bb Ralukutza, iti tin pumnii pentru miercuri si poate ai noroc sa se vada si sexul..bafta!
Katia, ti-am vazut si eu pozele, tare bine iti sta! Apropo de par si eu am dar e la fel ca al tau cred, adica nu seamana cu cel de pe picioare ![]()
Urmeaza sa merg si eu maine la ecografia morfologica, am mari emotii, sper sa vin cu vesti bune
18 sapt