burtici din Pitesti

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Muste spune:

Eu sunt insarcinata in 33 de saptamani, la 32 de saptamani la ECO lunar mi s-a spus ca baietelul meu are URETRO-HIDROFRENOZA...va inchipuiti cat sunt de speriata, putei sa-mi dati si mie mai multe amanunte despre subiectul asta. Eu sunt din Constanta dar cred ca voi naste la Bucuresti, la S.Universitar pt a putea apoi sa merg cu bebe la Budimex pt investigatii. Sunt tare speriata, ce-mi puteti spune despre subiectul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

La multi ani 2007!Sa ne intalnim pe forum sanatoase cu bebeii cumninti si sanatosi!
Ana nu stiu nimic despre acest diagnostic ...tine-ne la curent cum se simte bebe al tau!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

La multi ani tuturor mamicilor si burticilor!
pana la urma rares a primit o groaza de cadouri de craciun de la mami si tati, de la tusa si buna. ca sa nu mai vb de cadourile de la moase, 3 la numar ca cica asa e obiceiul, cand l-am dat de grinda in noaptea dintre ani. asa ca ne-am vazut nevoiti sa ii luam mobila in camera lui, desi zisasem ca asteptam pana va merge in picioare ca sa aibe spatiu mai mult pentru destrabalare. oricum si cu mobila si fara ea tot isi va gasi el loc unde sa se invarta si sa invete sa mearga.
am si eu o intrebare: este sau nu voie sa se indulceasca ceaiul cu miere la copii sugari de peste 2 luni? sau mai bine cu zahar? cineva mi-a zis ca ar fi interzisa mierea la sugari pt ca ar provoca nu stiu ce boala mai tarziu. stiti ceva despre asta? eu de la 2 luni i-am indulcit ceaiaul lui rares cu miere, iar acum are 4 luni jumate' si 8 kg. a luat cam multicel in greutate. de vre-o 2 saptamani am inceput piureul de banane frecata si diluata cu suc de mandarina. peste etapa cu mar am sarit de frica sa nu faca iar colici pt ca nu am aflat inca ce mar nu ii prieste, iar la morcov am scurtat-o pt ca il constipase f tare si nici cu supozitor nu prea mai iesea. asa ca am inceput mai repede cu sucul de mandarina si apoi cu banana. de vre-o 2 zile am inceput si supa de legume si vad ca a acceptat-o binisor.
curand trebuie sa ne ducem si la control cu piciorutele sa vedem cum mai sta treaba, si cu urechiutele, pt ca desi noi zicem ca ne-a dovedit in nenumarate randuri ca aude, vrem totusi sa repetam testul de audiometrie si sper ca de data asta sa il treaca. adevarul este ca sunt putin ingrijiorata pt ca am mai citit aici pe forum despre asta si mi-a trezit temeri uitate.
va pup si sa doresc tot binele din lume...

mirela+rares 19.08.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

intradevar si eu am citit pe undeva pe net ca nu este bine sa dam miere la copii in primele 9-12 luni dar nu explica si de ce. Deasemenea spuneau ca nu ar trebui sa folosim zahar si nici sare macar in primul anisor.Teoretic o fi bine, dar parca nu prea iti vine sa-i dai ceai neindulcit sau mancare nesarata.Cred ca fiecare procedeaza dupa cum crede ca e mai bine pentru bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Mirela voinic Raraselul tau. Si al meu e voinic si nazdravan.
Cu mierea nu ai facut deloc bine, desi pe vremuri parintii dadeau miere si nu mai au copii nimic. Organismul lor nu este capabil sa produca nu'stiu ce enzima decat dupa varsta de un an (sau cum s-o numi) si apare boala numita botulism care poate fi mortala.
Cu diversificarea ai luat-o cam din timp, iar banana stiu ca e alergenica si nu se introduce decat dupa 8 luni, plus ca eu stiu ca si ea constipa. In loc de zahar se poate lua indulcitor (parca glucoza) de la farmacie. Sa stii ca si zaharul poate da colici. Sare se accepta dar in cantitati mici. Astea pana la 1 an. Si de ce mandarina si nu portocala?
Bafta la control la picioruse. Sa ne spui si noua ce ati facut. Noi mai mergem in februarie. Al meu dupa sedinta de fizioterapie din decembrie acum ar sta numai in picioare. Copil la nici 3 luni parca vrea deja sa mearga in picioare.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna!
am postat si eu sub cu mierea si la fel mi-au dat fetele raspunsul. ca nu am facut bine ca poate face botulism. asta este, am gresit. suntem inscrisi la o tampita de dr incompetenta, nepasatoare si dezinteresata careia i-am zis de 3-4 ori ca indulcim ceaiul cu miere si nu a zis niciodata ca nu e voie, si tot fetele de pe forum imi ziceau ca nu e bine sa ii dai f mult ceai, iar tampita asta de dr ne-a incurajat sa dam cate 200mil de ceai pe zi la copil. m-am interesat sa il mut de la ea, dar cica nu se poate decat dupa 6 luni de la data inscrierii, si nu mai devreme. asa ca va trebui sa mai induram 1 luna jumate la ea.
deocamdata nu am fost la control la buc pt ca plecata dr in tunisia si abia dupa 15 vine. asa ca va trebui sa mai stam ceva timp.
rares nu mai vrea sa stea deloc pe spate. se intoarce singur pe burta si oboseste si bazaie, dar daca il intorc pe spate urla si se muta iar pe burta. cine sa il mai inteleaga ce vrea? plus ca se lupta cu toti. se impinge in picioare, desi ne ferim sa il tinem ca sa nu ii stricam coloana pt ca e mic inca, se incordeaza din tot corpul si nu mai vrea sa stea in nici un fel.
referitor la alimentatie, dr ne-a incurajat sa ii dam sucuri de morcov si mar de la 3 luni, iar supa de la 4 luni. morcovul nu i-a placut mai deloc, de la mar a facut colici, asa ca le-am intrerupt si le-am reluat inainte de sarbatori. doar morcovul (de mar ne-am ferit) si apoi mandarina, iar acum banana. de 3-4 zile am bagat si supa de legume (fierb morcov, cartof, telina si pastranac, dar ii pasez in zeama doar morcov si cartof recomandat pt constipatie cica). portocala nu prea i-a placut ca e cam acra, a acceptat mai bine mandarina. am renuntat la miere definitiv. ii dau ceai de musetel pt constipatie indulcit cu un plic de baby drink. sper sa renunte de tot la dulce, dar deocamdata il las asa.
va pup si mai vb
mirela + rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Buna fetelor!Ce mai faceti?
Mirela ai reusit sa-ti scbimbi dr.?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna fetelor.
alexuta2005 din pacate inca nu am reusitr sa schimbam medicul. trebuie sa asteptam pana la 1 martie cand facem 6 luni de la inscrierea la ea. oricum de stat la ea nu vom mai sta in ruptul capului si ne vom muta cu siguranta.
am fost la buc. a trecut testul auditiv in sfarsit. ne-am luat o piatra de pe inima ca tare ingrijorata mai stateam. eu, ca tati nu era deloc ingrijorat pt ca de auzit el auzea. mereu reactiona la zgomote, la muzica, la sunetul de tel, la obiecte trantite pe parchet, la vocea lui tati mai groasa. dar mie mi-era frica ca nu cumva sa nu auda la intensitatea care trebuie.
la picioare am mai facut niste orteze noi. din pacate nu am gasit pe baiatul care le facea de obicei si o d-na cam invarsta le-a facut cum s-a priceput ea si par mai bagarane decat celelalte. a zis ca sa continuam cu masajul, ca el este cheia succesului. ortezele a zis ca ajuta, dar mai mult masajul.
in rest papam de toate. mar, para, banana, mandarina, supa de legume dar mai mult la biberon decat la lingurita. am scapat si de constipatie.
avem 5 luni si 8.5kg. de vre-o 3 saptamani ne rostogolim continuu pe burta. dam din maini si picioare. ne impingem cu capul in salteaua patului, ridicam de fund in sus. nu stiu ce vrea. sa porneasca de-a buselea. sa fie ridicat in picioare. habar nu am.
la voi care mai este situatia? cum va mai descurcati? ce progrese ati mai facut? ce mai papati?
mirela+rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Neataaaaaa!!!
Mai pitestencelor, ati intrat la hibernare? Nu mai apareti deloc pe aici. Mirela ce mai da raportul din cand in cand.
Noi grasani nevoie mare. Papam doar san. Nici apa nu ne place. Luam oscilo la greu de frica virozelor, in schimb stam zilnic afara 2-3-4 ore, fie soare fie vant. Vomitam de zor si balosim si mai si. Manutele sunt de-a dreptul delicioase dar nu se vede nici un rost de dintisori. Pe zi ce trece ne facem mai rai. Deja eu simt uneori ca cedez nervos. Doarme cate 30 de min in casa si noaptea se trezeste uneori si din ora in ora. Tresare foarte tare.
Cu piciorusele noi mergem sapt viitoare la control, sa vedem ce ne mai spune. O sa mergem si la sp de pediatrie si la dr Jianu.
Noi am pornit in cautare de carucior sport ca acusi vine vara si bebe sta in fundulet si sa ne fie mai usor sa colindam prin tot orasul, dar as vrea ceva bun, sa aibe 5 trepte de reglare a spatarului ca bebe sa poata sa si doarma in el, sa fie rezistent si daca se poate sa aibe si husa de ploaie.
Ceva de genul http://reclama/products/2868-primii_pasi_carucior_tip_umbrela_c1158.mbs

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Nu stiu de ce nu ma lasa sa afisez linkul, cica reclama produs. Hai sa mai incerc odata: http://reclama/products/2868-primii_pasi_carucior_tip_umbrela_c1158.mbs

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput