Copilasi martie-aprilie 2004 (77)
Raspunsuri - Pagina 7
LauraFlo spune:
Vai de mine fetelor ce ne facem cu bebelaci nostrii ?
Malina, si cum rezista fara sa doarma la pranz ? Daria daca cumva doarme mai putin decat are nevoie este suparata si nu ii intri in voie prea usor . Sau mai bine intreb cum rezistati voi ?
La noi somnul de pranz e ....pe categorii. Cu dadaca adoarme la pranz fara leganat pe picioare, ii citeste o poveste, apoi pleaca din camera , ii lasa ceva , cu ce vrea ea sa doarma: o carte, o papusa, ..o revista ( un timp a dormit cu o revista pe a carei coperta era Teo ). Intr-un sfert de ora maxim doarme copila. In week end cu noi, nu merge asa. Citim 5 povesti, aducem toate cartile si toate animalele din casa, ...pana n-o punem pe picioare ( in doua sec a adormit , e doar o chestie psihica ) sau nu-i dam putin lapte cu biberonul, nu adoarme. Ieri de exemplu tot spunandu-i povesti am atipit eu inaintea ei !
Noi am renuntat la laptele de dimineata ( bea din pahar dar foarte putin, cred ca nu ii place, ii simte mirosul sau..nu stiu, asociaza laptele cu biberonul ), dar seara inca nu i-am scos biberonul.Mai mult din motive de alergie, decat din altele. Iau aparut din nou borbonele pe obraji ! Voi cum stati cu biberoanele ?
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
malina_mircu spune:
pai cand nu a dormit o luna daca plecam cu el ini masina adormea pe drum, dar de pranz nu putea sa adoarma. sambata iar nu a dormit ca am fost la Curtea de Arges la bunici si a fost agitat si a vrut sa se joace cu verisoara... si culmea e ca a rezistat ok pana seara.
si la noi este diferentza de cum adoarme in timpul saptamanii si in weekend. noi ii dam apa sau ceai caldutz la pranz. biberonul de lapte nu l-am scos ca nu prea bea bine din cana se tot ineaca.
pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)
Claudelu spune:
Salutica
V-am povestit ca Raul nu vrea sa iasa dimineata din pat?? e in stare sa stea si 2 ore nemiscat...daca cumva faci greseala sa-l scoti ai pus-o, ca toata ziua e marait Sta in pat si se joaca, se uita la desene animate, etc, dar culmea ca nu te lasa nici sa-l scoti din sac
Noi n-am renuntat defel la biberon...nici la cel de dimineata, nici la cel de seara...dar cu toate astea poate ca ar trbeui sa-l trecem dimineata pe pahar ca nu prea bea lapte...seara bea dar dimineata nu...n-am renuntat nici la suzeta
N-avem treaba cu culcatul...il punem in patut, inchidem usa si gata...mai sunt seri cnad ne striga dar il ignoram si adoarme!
Sa va zic una buna de ieri...care dupa cum zice tata a cules-o de la nisip, l-a auzit pe un baietel zicand :"fii atent, in P.. mea " Va dati seama ca mi-a picat fatza Am vorbit cu mai multe colege si mi-au zis sa stau linisita ca toti sunt asa o perioada ...cand mai cresc se opresc...si sa nu-l cert sau sa rad, sa-l ignor ca asa e cel mai bine...no sa speram ca altfel jur ca-l bat
Parerea voastra conteaza ...asa cevaaaa
LauraFlo spune:
Clau, e super ca poti intra de la serviciu ! Te avem cu noi mai des !
Cat despre injuraturi si alte "boroboate " si noi aplicam aceeasi metoda : le ignoram. Dar vorba ta, pana la o anumita varsta, ca dupa aceea ...bataie !
Dimineata, Daria ne-a aratat noile ei achizitii in materie de vocabular : era la calculator si eu speriata sa nu faca vreo boacana o intreb tendentios : Ce faci tu fetita acolo ? Ea: butonez ( spus dintr-o singura suflare printre dinti ). Cand sa plecam o cheama dadaca : Daria, hai sa le spui Pa Pa ! Ea, vine in fuga pe hol si ne-a tranteste : Gata cu 'oi ! La muca ! ( gata cu voi la munca !)
Claudelu spune:
Raul cand ne vede ca ne imbracam indiferent ca e dimineata, la amiza sau seara noi plecam "a bebici" la servici "du bani a Uaul, cumpei masina", sa aducem bani la Raul sa-si cumpere masina
sau ii mai zice la tacsu "tati atent a mamii, spune eva acolo" "tati fi atent la mami, spune ceva acolo"
Voi intra mai des, pentru ca am renuntat la fumat iar pauzele in loc sa merg afara sau la cantina stau pe net
malina_mircu spune:
seara si el adoarme singur.
iar dimineatza ne impinge si zice 'peaca a teaba' = pleaca la treaba.
sunt teroristi cu perlele astea.
Mickyyy spune:
fetelor....nici n-are sens sa mai postez....subscriu la tot ce-ati spus voi pana acum despre copii vostrii !!
Cred ca-i varsta de vina, ca alta explicatie pentru toate asemanarile astea n-am!
Si fie-mea urla ca din gura de sarpe can dnu iese cum vrea ea, si ea alearga prin toate scarile de bloc cand ne-ntoarcem acasa, se tavaleste pe covor si urla cand nu-i dau ceva, o alerg prin casa s-o imbrac (sau sa-i schimb pampersul.....ca olita e doar pentru zilele speciale, cand avem chef s-o folosim!!), si lista ar putea continua la nesfarsit. Mai nou am primt "permisiunea" de la barbata-meu s-i dau "na-na" la fund, ca prea are cornite (pana acum am hotarat amandoi ca bataia-i cea mai proasta alegere, asa ca nu i-am tras nici macar o palmuta la fundulet.....da' nu cred ca mai rezista mult fara sa si-o fure!)
In schimb are si bune o gramada, numai cand o vad ce frumos se joaca cu Daria, cum ii aduce jucarii, ii spune povesti, o iubeste si-o pupaceste de-o albeste cand are ea chef, ii face "goange" de rade-n hohote cea mica, si-mi trece orice suparare. Ca sa nu mai zic ca vorbeste de te-nnebuneste, cu propozitii, verbe, acorduri (mie, tie, etc.), stie o gramada de poezioare si cantecele (pe care le adapteaza dupa placul ei de cele mai multe ori....gen "melc melc cotobelc....si te suie pe bustean si mananca crenwursti!") si-ntelege tot. Iar cand vrea, poate sa fie super ascultatoare si cuminte....dar numai cand vrea .
Cat despre petrecerea de ziua ei, a fost super, a alergat, s-a jucat (de fapt toti copii s-au destrabalat acolo, de nu prea le-au stiut parintii de grija), a fost tare incantata si ma tot bazaie la cap sa mai mergem din nou (ca nici ea nu pricepe cum e cu petrecerea doar odata pe an ). Avem o tona de poze...da's acasa, si tre sa-mi fac timp de-acolo sa le pun pe net....si sincer nu stiu cand o sa reusesc.
si gata...v-am pupat si-am fugit la munca....sau mai bine zis la cautat casa....sunt un car de draci, oameni mai jegosi si mai prostcrescuti decat agentii imobiliari n-am gasit pana acum! Da' asta-i alat poveste....daca m-as apuca sa-mi spun offul aici mi-ar trebui 2 zile sa butonez!!
si sa nu uit.... la multi ani puiutilor care au mai implinit 2 anisori in ultimele zile!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)
Claudelu spune:
Apropo de poezioara inprovizate ...ingerasu il stie perfect dar are chef de glme iese ceva de genu "eu sunt mic tu fa-ne lapte, eu sunt slab tu fa-ne lapte"
Poezioare si cantecele stie ffffff multe dar nu le zice decat atunci cand are el chef...Stie toate cutiutele muzicale
LauraFlo spune:
Ce bine e ce bine ...ce minunat ca am parteneri la vorba ! Clau sa stii ca si eu ma chinui sa ma las de fumat ( e drept ca nu prea tare, da' sa nu ma ziceti lu' barbata miu ) si Dc-ul e pe post de "surogat de tigara "!
Si Daria inventeaza sau pune de la ea cuvinte in poezii si cantece si se distreaza de minune ! De fapt e unul din jocurile ei preferate !
Sigur copilasii nostri nu-s frati ???? Probabil au o gena comuna, nu se poate altfel explica comportamentul comun, nu ? Or fi avand vreo gena ..."desprecopii" ????
Mickyyy, spor la cumparat ! Pe mine ma sperie preturile de capitala. Si-a cumparat fata dadacei in Bucuresti o garsoniera cu 31.000 de euro, pret cu care finii mei si-au cumparat in Galati apartament cu trei camere intr-un cartier nou si bine pozitionat, si desi e aceeasi suma, taxele la notarul de Bucuresti sunt cu vreo 7 mil mai mari ! E revoltator !