Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 11
norina spune:
Fetelor , lamuriti-ma si pe mine, va rog....daca cupchilu' are la 6 luni juma' 8,500 si 67 cm sa nu-i mai dau cereale?? ca eu nu stiu ce sa zic, dr mi-a zis ca e bine, dar acum vad ca unele din voi nu dau cereale ca ingrasa, ba chiar am vazut ca-si fac probleme mamici cu greutatea mai mica decat noi. Hmmm, tare sunt batuta in cap,....inainte sa va citesc tocmai ii dadusem un ditamai castronelul cu cereale
iar acum ma gandesc daca sa i le scot sau nu...Ioana, stiu ca ai mai primit laude, dar nu ma pot abtine, Miruna e fantastica si pare mult mai mare decat este, chiar mi se pare foarte mare diferenta dintre ea si ceilalti bebelusi, ce mai, e super si este si foarte avansata in miscari si pozitii (cel putin fata de a mea, eu vb in numele meu) Felicitari inca odata pt asa copil!Am luat si eu covoras de izopren, dar ca de obicei, nu m-am documentat ca lumea si am luat unul cu piese atat de mici ca sunt un adevarat pericol pt bebe, asa ca acum sta pe balcon...
deci aviz amatoarelor , nu faceti ca mine!!Norinapoze
Carmi spune:
Ioana, ti-am vazut draguta copila in poze. In alea unde are baticutz rosu e mortala ! Si are o camera foarte frumoasa.
Sa va traiasca, ai fata mare deja ! Si ce mai plete !
Pupici,
Carmi
Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05)
diana_n spune:
Fetelor, care ma poate ajuta cu o informatie?
Socrii mei vin in vizita la vara si as vrea sa-mi aduca o perdea pentru camera lui Petrut, ceva pentru copii. Nu stiu daca ma crede cineva, ca mama mea pana n-am dus-o in magazine n-a crezut, dar aici sunt 5-6 materiale pentru perdele, max. 10 culori, urate de te ia cu friguri, fara modele mai acatarii, asta pentru camere de adulti. Iar perdele pentru copii nu exista, ca cica retin praful, trag de ele si mai stiu eu ce.
Prietena mea cea mai buna locuieste in Bucuresti, unde s-o trimit sa caute ?
Diana si Petrut
mimsi spune:
Sal'tare!
Ce mai faceti? Eu am dat un oki sa vad ce-ati mai zis, am vizionat poze cu contorsionisti (Hildegard) si copii mari (Ioana). Super bebeii, maine-poimaine ii vedem in poze pe bicicleta. Am avut o zi tare naspa, acum ma doare teasta. Nu e de la eclipsa, e de la prostia omeneasca. Eclipsa a trecut, de prostie am sa ma lovesc tot timpul. Mama, ce filozoafa m-am facut!
Dr Anya - intrebare-ntrebareatza: de doua zile bebela refuza cu indarjire masa de fruct (ora 10). Hai, un pic de suc de fructe (mar cu ceva mandarina, portocala) mai bea, dar mar in lingurita - neam. De fapt am impresia ca nu prea-i e foame dimineata. Da' n-ar putea mai bine sa nu-i fie foame la masa de ora 5a.m?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Am vazut ca v-ati pus pb de vaccin antirujeolic - si noua dr de familie a zis sa i-l facem daca se vrea a fi obligatoriu, dar astept sa vb si cu pediatrul (care momentan e in concediu dar pana la 7 luni ale copilei se va intoarce).
Despre ingrasatul cu cereale - la noi nu s-a aplicat, din motiv de greutate (mare!) medicul a zis sa-i dau cate 3 lingurite la ultima masa de seara si la cea de dimineata (ora 5), de cand i-am dat n-a luat mai mult de 50-70 grame/saptamana. mai voiam sa va zic/intreb ceva, dar nu mai stiu ce.
Mifloricico, n-am uitat de Bogdan, dar au navalit altele, iti trimit un PM cand apuc sa ma adun si sa scriu.
O seara linistita fara dansuri nocturne va doresc.
Mimsi si
Alexia(10.09.2005)
mimsi spune:
Dr Anya - de capie ce sunt am uitat sa pun intrebarea. Asadar, intrebare: e cazul sa ma panikesc, sa-i schimb meniul, ceva (Meniu actual = mar + biscuit+ alternativ o zi branzica de vaci, o zi un pic de galbenush fiert tare)+ in completare suc de fruct cat vrea (uneori 10 ml, alteori 120ml)?
Copila nu are absolut nimic, e vesela, zglobie zabareatza, numai ca masa aia pur si simplu n-o mai vrea. Sa i-o scot complet? Sa-i las doar sucul de fruct?
Mimsi si
Alexia(10.09.2005)
locca spune:
Ioana, super Mirunica
! Cum sta ea in picioare sau sprijinita pe cot, iar faza cu sticla de apa o cunosc de undeva
.
Vreau si eu la selgros, cred ca pe dn1 o sa ajung sambata ca trebuie sa merg la aeroport oricum, zi-mi si mie in ce sector sa ma uit dupa patratelele alea pliz, ca sa nu bantui in nestire magazinul. Daca nu ma descurc te sun, sa stii
.
L-am pus si eu pe jos azi, daca tot mi-ati zis, si n-a mai fost speriat. ba chiar a ras in hohote, dar asta pentru ca nebuna de ma-sa ii arata cum se merge de-a busilea. Chestie pe care el n-o face. A inceput sa stea in patru labe si sa se hatzane in fata si in spate intr-un mod de-a dreptul obscen, dar nu avanseaza.
Ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> Matei (13 sep. 2005)
christina-m spune:
Buna seara
N-am mai scris de cateva zile, dar Matei n-a fost chiar ok. Azi am sarbatorit 5 luni cu febra 39. Nu stim de la ce poate fi, pt ca el e tot vesel, se joaca, mananca la fel de bine, nu tuseste si nu plange cum ca l-ar durea ceva. A fost dr la noi si nu are rosu in gat, la plamani nu se aude nimik. Gingiile ii sunt inflamate, dar a zis dr ca la dinti este o subfebrilitate ( ceea ce a si fost vreo 2 zile), iar 39 temp e chiar mare. Si ciudatenie, Gingia de sus e inflamata, si nu cea de jos
. Se poate sa iasa dintii de sus primii, (ca la toti copii de aici au iesit cei de jos)? Dr a zis ca a mai intalnit cazuri.
Mai vine si maine la control, dar speram sa fim bine.
Cristina si Matei (29.10.2005)
POZE
locca spune:
Diana, cum vrei sa fie perdeaua? Cu desene, animale, flori? Ideea e ca pe-aici sunt magazine in care te duci, alegi materialul si dai comanda de perdea/draperie. Alea pe care le cumperi gata facute si ambalate mie una nu-mi plac (am vazut in Home Design Mall). Eu i-am facut copilului o perdea verzuie simpla, fara desene, ca oricum ii incarc peretii cu abtibilduri (gen alba ca zapada din pozele Ioanei). Am cumparat pur si simplu material si bentita speciala pentru perdea (pt prins de carligele de la galerie) si le-am facut eu. Dau la schimb info cu magazine de materiale contra informatie unde gasesti sa cumperi fermoare in state
.
Mimsi, ma bag si eu in seama. Si al meu a facut nazuri cateva zile la piureul de fructe, pana cand m-am prins ca il vroia mai diluat, i se parea prea dulce. Eu ii dau mar combinat fie cu piersica fie cu caisa si ii mai schimb modul de preparare a marului, ori e ras, ori e copt, ca sa mai schimbe gustul un pic. Poate nu-i place combinatia in care ii oferi, incearca sa te mai joci un pic cu asta inainte sa te panichezi.
Norina, Matei al meu la 6 luni avea 8.600, dr. nu mi-a zis sa nu-i dau cereale, am intrebat daca pot sa fac mai consistenta masa de fructe cu cereale si mi-a zis ca da. Oricum borcanasele de piersica si caisa contin gris de orez asa ca nu-i mai dau in plus cereale. Mie mi se pare grasun si nu vreau sa-l fac si mai si din cereale.
locca spune:
Ooof, Cristina, imi pare tare rau de Mateiul tau. Sa stii ca mie mi-au iesit prima data dintii de sus, la Matei al meu s-a umflat tot gingia de sus dar inca nu au iesit.
christina-m spune:
Multumim celor care ne-au felicitat de ziua noastra
si la Multi Ani celorlati sarbatoriti ai zilei: Jessica, Radu si Andrei
.
Ioana, ai o fata superba, sa-ti traiasca
. Chiar ca arata de cel putin 9 luni. Dar si din cauza parului cred. Ce mai, domnisoara in toata regula.
Daniela, felicitari pt dintisorul Mariei
. I-am zis lui Matei si nu se lasa nici el, vine tare din urma
.
Vero, simpatic tare Stefanut al tau 
Mai citesc din urma si mai revin 
Cristina si Matei (29.10.2005)
POZE