RH negativ

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Otiliav, eu stiu ca o mama izoimunizata nu ar mai trebui sa incererce sa aiba copii (cel putin nu cu un tati cu Rh pozitiv, mai ales homozigot, pentru ca, chiar daca titrul anticorpilor scade in timp, exista o memorie a organismului care face cala o eventuala noua sarcina cu un fat cu Rh pozitiv, titrul sa creasca exterm de rapid, incat safie imposibil de dus sarcinapana la un termen rezonabil, ca sa zic asa..mai ales in Rom, unde nu se fac transfuzii intrauterine. De fapt, cunosc un caz cu acelasi istoric ca al meu, insarcinata din nou, cu gemeni, care a fost sfatuita saintrerupa sarcina, pt ca titrul ajunsese deja in sapt 10, la 1/126..si a si procedat in consecinta. Asta este teoria, desigur.
Si eu as vrea sa-ntreb cativa doctori sa vad daca ce stiu eu este corect. Macar as vrea sastiu daca sotul meu este homozigot sau heterozigot pt D,fiindca in primulcaz nu m-as mai incumeta la un a;lt bebe.A facut analiza asta la Inst de Hem Buc (centrul de sange, unde se fac si titrarile de anticopri), dar nu a fost concludenta, adica ni s-a spus ca poate fi sau una sau alta..daca tot faci sapaturi, poate gasesti pe undeva daca in Norvegia se face analiza asta si cat de precisa este. Stiu ca in Elvetia se face, si daca ma tin puterile(finanaciar vorbind) poate incercam sa o facem.
Vad ca fetitele noastre au acelasi nume..Ana ta cevarsta are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ana, are doi ani si doua luni aproape. Am o programare la doctorul meu de familie la inceputul lunii martie, poate va stii sa-mi raspunda la intrebare. Eu insa sunt hotarata sa incerc, fara sa-i mai fac analize sotului.
Cred ca vorbesti despre Creola, fata cu gemenii. Insa ea si cu fetita a pornit la drum izoimunizata, cu titru 1/16 care pana la trei luni au crescut la 1/32. Of, ma leg si eu de orice fir care imi da speranta si ma bucur ca sunt reusite chiar si in situatii mai grele.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Draga OTILIA, travaliul mni s-a declansat la 34 de saptamani, atunci am facut cezariana. Fetitele mele au facut amandoua icter.la analiza de la 28 de saptamani nu-mi aparuisera inca anticorpi. Fetitele mele au amandoua RH+.
Draga IONICE, multumesc mult pt informatii, o sa ma interesez la un centru de transfuzii , stiu unul pt ca am donat sange anul trecut. Cat despre costruri, ma bucur sa aflu ca nu costa nimik, Dr. de familie imi spusese ca ma vor costa analizele(asa mna abureste mereu...)
Cat desptre DR. mea cu care am nascut, am mare incredere in dansa, luni va veni in Bucuresti si voi merge sa discutam. O zi buna si sanatate multa fetelor ... si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

Bune, dragele mele!
Sper ca ati avut un weekend linistit la fel ca al meu
Saptamana aceasta incep iar stresurile p entru ca ma dus sa-mi masor iar anticorpii...si simt asa un gol in stomac.De data aceasta ma duc la Iasi sa-mi fac analizele.
aalina2003multumesc de raspuns.Tu unde ai nascut?Eu sunt din Suceava..m-as duce oriunde daca as stii ca e bine pentru bebitza mea.Stau asa si ma gandesc ...m-as duce la Iasi, m-as duce la Bucuresti..Tati ar vrea in Italia(la el acasa), numai ca e prea departe si as vrea sa fiu aici...Nu stiu.
otiliavsi eu stiam ca se face asa..Am expus o parere al unui medic din SUA..Parere ce m-a cam dat peste cap.Asta asa sa vedeti si voi ce de pareri.
Mie mi s-a spus, atunci cand am pierdut sarcina si am facut Imunoglobulina, ca GARANTAT nu o sa am probleme la urmatoarea sarcina...Ce sa mai cred?
Va rog mai explicati-mi o data ce inseamna "mama izoimunizata"..parca tot nu mi-e clar(prea multe s-au intamplat intr-un timp atat de scurt)

Ioana cu bebitza Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ionice,eu sunt din Tulcea, dar am nascut in Bucuresti, la Filantropia.Daca vrei, te pot ajuta cu nr de tel al dr meu, dar esti destul de departe.Este un f bun ecografist si asta era ce-mi trebuia mie, adica ginecologul si ecografistul sa fie una si aceeasi persoana.
Acum vad ca esti din Suceava si as vrea sa-ti atrag atentia ca mie, la Tulcea, si la 10 saptamani si apoi la 14 saptamani anticorpii mi-au iesit absenti.. La 10 am stat linistita, dar la 14 am repetata la Buc si erau deja prezenti cu un titru de 1/4-1/8...deci este posibil sa fi fost prezenti si la 10 sapt. In continuare, m-am dus numai la BUc, sfatuita de o prietena a mea, umedic ginecolog in Tulcea.La Tulcea, atitudine e celor de la Centrul de sange era "stai linistita, nu se poate intampla nimic rau " cu nenumarat exemple ale lor, personale sau auzite.Eu cred ca nici macar nu faceau analiza, poate asteptau o spaga..dar si eu asteptam ca macar intai sa-si faca treaba.
Mama izoimunizata este mama care are prezenti in sange anticorpi.
Eu te sfatuiesc ca macar sa-ti faci analizele si la Iasi, pentru control.Si eu cred ca daca ai facut vaccinul nu ar trebui sa ai probleme din punctul asta de vedere, dar am citit intr-opostare anterioara ca si dozarea este importanta, despre asta eu nu stiu nimic.
Sanatate si tinem legatura!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

aalina2003la 16 saptamani erau absenti..adica atunci am facut prina analiza pentru anticorpi.La 23-24 am repetat si erau prezenti 1/18, iar dupa o saptamana erau 1/16.La fel si mie imi spuneau doamnele alea sa stau linistita, etc, dar nu prea m-am uitat eu in gura lor.Dr.din Iasi mi-a spus ca au venit mame din Suceava cu titru de 1/64 si de fapt nu aveau nimic!!!Din aceasta cauza mi-a sugerat sa merg la Iasi sa fac aceste analize, si mi-a dat si o persoana cu care lucreaza dumnealui si in care incredere .O sa vad in cursul acestei saptamani.Si medicul meu este cotat ca fiind un foarte bun ecografist si ginecolog. Nu stiu cum e cu maternitatea din Iasi(ca oricum la Suceava nu am de gand sa nasc)..aud tot felul de povesti ..ca e murdar, etc.Dar am sa ma consult cu medicul meu si vad ce spune el si in ceea ce priveste aparatura pentru bebei si medicul neonatolog.Oricum as vrea sa tin legatura si cu tine..pentru ca daca va trebui sa nasc la Bucuresti macar sa stiu unde:)Cum este acest spital unde ai nascut tu?E curat...e nou..?

Ioana cu bebitza Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

Ah, si inca ceva aalina2003...te simteai rau?Adica as vrea sa stiu daca erau ceva semne cum ca ar fi ceva in neregula cu bebelusul....

Ioana cu bebitza Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ionice, daca titrul a scazut intr-o saptamana,ceea ce e valabil si pt cazul in care titrul ramane constant, (1/16 este mai mare decat 1/18,chiar daca matematic nu este asa, iar 1/18 asta mi se pare dubios, eu stiu ca titrurile ar putea fi 1/2, 1/4,1/8,1/16, 1/32,adica multiplii de 4 la numitor), ),nu prea e bine, inseamna ca anticorpii, atatia cati sunt,au inceput sa traverseze placenta si sa ajunga la bebe. Poate este o greseala!Eu nusunt medic, ceea ce stiu este din ce amcitit sau intrebat medicul de-a lungul sarcinii, dar
s-ar putea sa interpretez gresit unele lucuri.
De simtit rau, nici vorba, tocmai asta e, nu exista nici un semn clinic evident la gravida. Iar spitalul, ce sa zic, nu e nou, dar era in renovare cand am plecat eu. Pe mine acolo m-a trimis prietena mea, acolo m-am dus, mai ales ca mi-e spus ca niciodata de-a lungul rezidentiatuluiei, nu aufostprobleme cu infectii intraspitalicesti la bebelusi si cum stiam ca voi sta o vreme in spital, asta a contat mult.Eu am stat intr-o rezerva cu plata (2-3 persoane in camera), singura cu baie proprie pe vremea aia. In rest, mai erau inca 2 rezerve cu plata, 3 in camera, baia pe hol si camere normale , 5-6 in camera, baia pe hol, de asemenea. Bebelusii nu stateau cu mamele in camere, dar cred ca urmau sa schimbe sistemul dupa renovare.Oricum, la cei cu probleme, prematuri, nu cred ca stau in camere cu mamicile, nu stiu ce sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

Scuzeeeee:)) Prima masuratoare a fost de 1/8 nu 1/18(care nici nu exista).Deci tu spui ca daca stagneaza sau scad, incep sa patrunde placenta?of of...Medicul meu mi-a dat farte multa speranta de bine, si sper ca o sa fie bine..eu una sunt increzatoare, plus ca mai vreau copii!!!Tu cum te simti?

Ioana cu bebitza Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ionice, si eu as mai fi vrut un copilas, dar in situatia asta nu stiu ce sa fac. In rest, eu ma simt bine..asta e.
Eu am intalnit in spital o pacienta a unui profesor de acolo, izoimunizata, care a evoluat total atipic. Adica anticorpii pe ii avea (de la o sarcina anterioara)nu au crescut deloc pana pe la 30 de saptamani parca.
Prof i-a spus ca sigur bebe este Rh negativ, ca si ea, dar atunciau inceput sa cresca,insa nu mult, cu un ordinde marime,parca de la1/16 la 1/32. Exclus analize gresite. La 33 sapt s-a internat pt contractii (nu din cauza Rh-ului)si a nascut parca la 34 desapt un bebe cu Rh pozitiv..nimeni nu a putut explica ce s-a-ntamplat. Fetita a fost micuta, cu anemie si icter hemolitic. A evoluat bine pana la urma, a primit cel putin 2 transfuzii, a facut fototerapie timp de 1 luna, in final a inceput sa ia in greutate si au plecat acasa.Fetita e bine acum, dar startul..a fost destul de dificil.

Mergi la inceput