RH negativ
Raspunsuri - Pagina 4
emaaimee spune:
cum ziceam am avut niste probleme(un fel de accident,nu are leg cu sacina),mi-a curs mult sange de la genunchi si mi s-a facut dozarea de anticorpi,nu au iesit,dar tot mi-a fost facut preventiv in sapt 20.asta a fost cu acordul meu,am semant hartiile ca sunt de acord si ca vaccinul e bun(nu e expirat etc).asta a fost.
primul bb,fara pierderi de sarcina sau avorturi,martha78.v-am mai spus asta pt ca conteaza,dupa fiecare(avort&pierdere)trebuie sa se faca vaccinul pt a preveni orice problema la o viit sarcina.
de fetita cu fundita
Uite atat suntem de mari
POVESTEA MINUNII
Otiliav spune:
Pe un alt site am gasit un raspuns care poate ne va ajuta si pe noi.
danas a scris:
"Problemele apar cand sarcina nu este monitorizata corespunzator ... "
Onush,am avut o sarcina pe care am supra monitorizat-o, si nu in Romania, in America... pe timpul sarcinii am facut 9 eco si am mers de zeci de ori la medic, i-am facut transfuzie de sange copilului de 3 ori pana s-a nascut, iar cand s-a nascut a trebuit sa-i schimbam tot sangele!
Ce s-ar fi intamplat daca eram in Romania? Nu pot sa raspund, pot doar sa-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat sansa sa fiu in America, sa simt bucuria de a fi mama unui copil perfect sanatos.
----------
Eu nu contest ca America este mult deasupra Romaniei, d.p.d.v. tehnic, insa in Romania exista, cel putin la Maternitatea Bucur o sectie ultra moderna exact pt aceste transfuzii, care sunt deja o operatie de rutina. Deci este important ca sarcina sa fie corect monitorizata pe ca solutii pentru problemele ce pot aparea se gasesc chiar si in Romania. Felicitari pt norocul de a te afla in America iar pentru fetele din Romania...stati linistite, aparatura ultramoderna exista si in Romania iar medicii de multe ori sunt mai bine pregatiti si trecuti prin mai multe decat medicii din America.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
MaryP spune:
OtiliaV...ce mamica tanara si frumoasa esti!!!!! Scuza-mi sinceritatea, dar la cate ne povestesti pe aici, am crezut ca esti muuult mai in varsta...
Si ai un bobo MINUNAT!
NUNTA NOASTRA
POZICI
Maria si Razvan Mihai in burtica (30 saptamani)
Otiliav spune:
Mary, ma faci sa , prea tanara nu sunt, am 27 de ani, frumoasa asa si asa, dar de fimea sunt tare multumita !
tiona spune:
Buna, fetelor.Vreau sa multmesc in primul rand la laliqsi la otiliav pt ca a avut rabdarea sa ne raspunda la intrebari si binenteles la toate fetele de pe forum .
otiliav chiar ca esti tanara si fetita este superba si la inceput pana sa iti vad pozele si eu am crezut ca esti mai varsta.Sa iti traiasca ingerasul.
Fetelor tin sa va spun ca datorita voua sumt mult mai linistita doar ca totusi mai am niste nedumeriri.
1.Acel vaccin la 28 de saptamani se face in final intravenos sau nu? De ce se face la 28 de saptamani?
va multumesc.+12
Otiliav spune:
Am fost in sfarsit la control ginecologic. Cezariana mea s-a inchis foarte bine, colul este ok si desi dupa nastere doctorita mi-a spus sa asteptam 3 ani acum mi-a spus ca pot trece la treaba. In legatura cu Rh-ul mi-a spus ca nu are sens sa fac dozarea de anticorpi pentru ca titrul real se dezvolta doar in timpul sarcinii. Probabil a vrut sa spuna ca numarul de anticorpii ramasi nu este relevant. Deci in concluzie, ea nu este deloc ingrijorata mai ales ca la 28 de saptamani nu aveam anticorpi. Eu insa sunt destul de dezamagita pentru ca stiu ca ma expun unui risc pe care nimeni nu-l poate aprecia. In legatura cu posibila grupa de sange a copilului mi-a spus ca Rh-ul se bazeza pe legea lui Mendel si ca si eu am gene D pe anumite hematii, doar ca mai putin de 50% din ele au si ca desi sotul are Rh+ (++), tot am sanse sa am un copil cu Rh-, dar acestea sunt mici. In concluzie asa cum spuneam si eu mai devreme, pe noi nu ne ajuta cu nimic sa ne gandim la pronosticuri, asa ca o sa merg cu Dumnezeu inainte, o sa ma monitorizez cat mai atent si sper sa am un bb sanatos si frumos!
acvi spune:
Si eu am RH negativ si sunt la a doua sarcina .Din fericire Alex are tot Rh negativ asa ca sper din tot sufletul ca si fetita sa aiba la fel.Noi avem:eu B III negativ,sotul A II pozitiv,iar Alex are AB IV negativ.Pina acum la dozarea de anticorpi mi-au iesit absenti(si asa sper sa ramana).DOctorul meu spune ca nu-si face pb pt RH la mine(dar nu mi-a explicat de ce e asa linistit).
Multa sanatate tuturor!!
Gabi 22+ si Alex (3 ani).
Otiliav spune:
Acvi, felicitari!
Doctorul tau are dreptate sa fie linistit pentru ca daca baietelul tau are Rh- la prima sarcina era imposibil sa ai anticorpi, deci sarcina aceasta este considerata prima sarcina cu posibil copilas Rh+ iar in cazul acesta sunt sanse mari sa nu ai nici acum anticorpi, dar cred ca tot va trebui sa faci vaccinul in caz ca va doriti bb3 sau veti avea o surpriza pentru ca nu se stie niciodata si minuni se intampla.
acvi spune:
Mersi Otilia,da e un subiect la care ma gindesc de citeva saptamini,daca sa fac sau nu acel vaccin daca va fi cazul:teoretic 2 copii e tot ce imi doresc..dar aud si citesc atitea incit nu stiu ce-mi va rezerva viitorul asa ca..sint in dilema.
Gabi.